PDA

Tüm Versiyonu Göster : Yazar..

Arpia
03-07-2008, 01:44
Herkes yazar olabilir ancak herkes yazdıklarıyla söylemek istediklerini tam olarak ifade edemez.. Yazanla 'yazar' arasındaki fark burada başlar.. Bir kaç sözcüğü arka arkaya dizersin ve herkes anlamak istediğini anlar, eğer her anlaşılan şeye kendi anlatmak istediklerinide katabilmişsen yazarsındır.. Yok eğer herkes aynı yazıdan hiç ortak noktası olmayan birşeyler çıkarmışsa sadece yazansındır..
Yazar olacaksan alacak çok yolun var demektir.. Önce insanları tanıyacaksın.. Sonra kendini.. Ve kelimelerle oynayacaksın bıkmadan usanmadan.. Bir kelimeye binlerce anlamı yükleyip.. Yeri geldiğinde hers sözcüğün anlamsız olduğunu savunabileceksin.. Yazmak sözcükklerle oynamaktan, insanları tanımaktan başka duygu işi, bir çok şeyi bilmek yetmez diyebileceksin.. Kendinle konuşup kendine söylediğin her sözcüğü bile eleştireceksin yeri geldiğinde.. Belki başkaları duymuyor ama bu yanlış bir ifadeydi diyebileceksin..
Yaşadıklarını yazacak yazdıklarını yaşayacaksın.. Karakterlere kendinden parçalar yüklerken, onlardan da hayatına yeni renkler katacaksın.. Ve sen bir saat önce ağlarken bir saat sonra güldüğünde insanlar sana deli desede yazdıkların üzerinde düşünmeden edemeyecek..
Ve tüm bunlar olurken asla yılmayacaksın.. Kendinden karakterinden ödünvermemeyi öğrenecek, başkalarına özenmeden kendin gibi konuşacaksın.

İşte o gün geldiğinde sen gerçek bir yazar olacaksın..
(O gün geldiğinde yazar olduğunu sen değil başkaları haykıracak.. Kat etmemiz gereken uzun bir yol var önümüzde)

Yazarlara ;)

amelia
03-07-2008, 01:49
Yazar olmayı tam anlamıyla tanımlamışsın.

kosovalı1993
03-07-2008, 02:42
O zaman forumumuzda yazar dediğimiz insanlar mevcut:)

musti1982
03-07-2008, 02:45
Mesela Sevgili Üstad Tugeday

Arpia
03-07-2008, 02:46
O zaman forumumuzda yazar dediğimiz insanlar mevcut:)
Bunun yorumunu yapmak bize düşmez bence.. Ben sadece aklıma geleni yazdım. İstediğin gibi yorumla. :)

Amelia yorumun için teşekkür ederim.

mehdy
03-07-2008, 03:08
Yazmak Ve yazarlık Aslında ap ayrı dunyaların ıkı farklı kutup noktaları..

Yazar Hıssederek ve yasayarak kelımelerı bır araya getırıp Kelımeler ıcınde Mukemmel bağlantı sağlayarak surukleye bılen ve cumleler ıcıne 5 6 tane anlam Yukleyendır..

Ben yazandan ziyade Kendımı Hep bır yazarlık mısyonuna soktum Kendimi? Yazarlık yaptım mı ( Hayır:) ) Fakat çok ıstıyorum..

şoyle bır Konu açılsa..

Bu konuyu acan arkadasımız bır Konu ortaya cıkarsa ve Bu Konu hakkında 3 gun sure ıcınde Yazar edasında bır yazı ıstense ve Bu yazılar 3 gunde yazılsa ve Oylamaya sunulsa: sizce Icımızdekı Kabılıyetlerı fark etmezmıyız?

Arpia
03-07-2008, 03:23
Öyleyse yazalım.. Konuda neden yazıyoruz olsun.. Bir yazar neden yazar? Başkaları için mi kendisi için mi? Yazmaktan neden haz alırız. Bunlar önemli sorular:) Bunlara cevap verelim.. Ve yazmak için illa yazar olmak böyle anılmak mı gerekli.. Yaaar değimiz herkes gerçekten yazar mı? Yazar olmak için gerekli koşullar var mı ve bunlar neler..
Buna cevap verirken yazar edasını takınalım yada takınmayalım. Önemli değil. Önemli olan kendimizi ifade etmek olsun. Olur mu?:)

mehdy
03-07-2008, 03:32
eyw dostum..

Bır yazar neden yazar sorusunun cevabı Benım dusunce seklım ıcın cok acık..

Bır yazar Kendınde sakladığı dünyasından adım adım dıs dunyaya Paylaşma ısteğı ve arzusu ıcın yazar..

Orneğın..

Öylesine Bır ruzgardıkı İsmı bıle kalmadı.gitti..
Cirkindi Düşlerım ve guluslerım..Offf Hasret dolu kampana.. Dostlum olucak artık her gece Bır yabancı.Dılımde kuru bır tıtreyıs ve artık sevmek istemeyen insan hallerı..

Burdan cıkan anlamları Yukleyıp değerlendırın O zaman

http://forum.travian.com.tr/showthread.php?p=1363399&posted=1#post1363399

Tiriniti
04-07-2008, 18:00
Ben bu söylediklerimi tamamen kendi adıma söylüyorum... Ben birisi istedi diye, birşeyler yazma dönemlerini okulda bıraktım.... Yani eğer yazıyorsam içimden geldiği için, birşeylerden etkilendiğim için yada canım istediği için yazıyorum... Bu forumda yazar olmak gibi bir fikrim hiç olmadı. Bana bu ünvanı vermelerinden öncede karalıyordum kendi çapımda, şimdide karalıyorum.. Burada anlatmak istediğim şu eğer bişeyler yazmak geliyorsa içinizden yazın, alın kaleminizi,dökün içinizi kağıda...Bunu kendinizi ıspatlamak için yada yarışmak için yapmanın pek anlamı olduğunu sanmıyorum...