PDA

Tüm Versiyonu Göster : kaplumbağa :)))**

wilyy
24-02-2007, 13:21
Hikaye bu ya, bir zaman gelmiş ve kaplumbağalar ülkesinde sutükenmiş. napıcaz ne edicez diye düşünmeye başlamışlar.aralarından en yaşlı ve bilge olanı "şu dağı görüyor musunuz??onun arka tarafında büyük bir göl var. "demiş. ee koca dağı hepsibirden aşamazlar..arada yaşlı olanlar var. bunun üzerine orayagidip su getirmeleri için en genç 2 kaplumbağa seçilmiş. gençkaplumbağalar 25 yıl sora göle ulaşmışlar. (ohaa demeyin..ancakçıkmışlar dağı. hem nasıl olsa uzun yıllar yaşıyorlar.) ve o andafarketmişler. suyu alıp götürmek için yanlarına kap almayıunutmuşlar. kaplumbağalardan biri;ee napıcaz şimdii?? birimizin gidip kap alması lazım.diğerimizde burda bekleyelim ki kimse gelip içmesin sudan!! eniyisi sen git!olmazzz... ben gidicem sen ya suyu içersen. o zaman köy susuzkalır ve hepimiz ölürüz susuzluktan!yok valla bak yemin ederim ağzımı sürmiycem. sen git al gel kabıbekliycem. söz veriyorum!bunun üzerine diğer kaplumbağa yola çıkmış. orda kalandabeklemeye başlamış. aradan 30 yıl geçmiş. 50 yıl. 60 yıl...sonunda bekleyen kaplumbağa bu böyleolmıycak demiş... galibagelmiycek bu. köydekiler de öldü heralde susuzluktan... en iyisiben biraz su içeyim de bari ben hayatta kalayım...kaplumbağaların soyu devam etsin. tam eğmiş kafasını göle doğrubir yudum alacakken çalıların arkasından bir ses duyulmuş... bak böyle yaparsan gitmem amaaa!!!!!!!!!!
'alıntı'

SibeRyA
24-02-2007, 19:44
:) buda güzeldi..sanırım bu konu için mesaj yazanlar daha fazla olur:)