Tüm Versiyonu Göster : Uyarı kutusu hakkında açıklama
Duyuru kutusu neden Firefox ve Greasemonkey kullanırken hesabımda beliriyor?
Bu kutunun amacı oyuncuları Travianda ek yazılım kullanmanın yasak olduğuna dair uyarmaktır. Yazılım ekibi uyarının hesabınızda görünmesini özellikle sizlerin gördüğünüzden emin olmak için istemiştir. Uyarının bir amacı da hesaplarınız ve tarayıcınız hakkında ne kadar bilginin yönetimce elde edilebildiğini (en azından çoğu durumda) öğrenmenizi sağlamaktır. Bu tür bilgi edinim işlemlerini bilginiz haricinde gerçekleştirmemiz ve durumu düzeltmenize şans vermeden uygulamaya geçmemizi pek de hoş karşılamayacağınızı düşündük.
Neden sadece Firefox ve Greasemonkey kullananlarda çıkıyor?
Çünkü bu programları kullananların bazıları kurallara aykırı yazılım kullanmaktalar. Yazılım kullanabilmek için önkoşullara dahi sahip olmayan kişileri uyarmak anlamsız olacağı gibi sadece bu kişileri yazılımlar hakkında bilgilendirmeye yarayacaktır.
Bu kutu ne yapıyor?
Kutunun kendisi hiçbirşey yapmıyor. Yukarıda belirtilen sebeplerden tetikleniyor. Kutudaki bağlantıya tıklamak Travian'la ilişik bir çerezin (cookie) değiştirilip kutunun kaybolmasını sağlıyor. Bu kutu öncelikle bir hatırlatma ve bilgilendirme aracıdır. Kurallara aykırı yazılım kullanırken kutuya tıklamak veya tıklamamak hesabınızın kilitlenmesine veya cezalandırılmasına yol açmaz. Yani bu küçük kutundan korkacak birşey yok.
Travian ne tür bilgiler topluyor, ve bu yasal mı?
Bilgisayarlara yasadışı yollarla yayılan şeyler uygulamıyoruz. Topladığımız tüm bilgiler ya sizin tarafınızdan bizzat aktif olarak verilen veriler (örn. hesap adı ve şifresi, e-posta adresi, altın alımda kullanılan satın alma bilgileri) yada tarayıcınız tarafından pasif yollarla yollanan yada erişilebilir hale getirilen verilerdir. Bu pasif yollarla yollanan bilgilere örnek olarak sunucu isteği üzerine tarayıcınız tarafından tutulan çerez bilgileri, IP adresiniz, javascript bilgileri vs. gösterilebilir. Greasemonkey kurulumu ve çalışır halde olması da bu bilgiler arasındadır.
Bir sitenin kullandığınız tarayıcıya göre edinebileceği bilgiler hakkında daha kapsamlı bilgi için http://projectip.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
sergeant
26-06-2008, 22:22
huji modum travian ne tür bilgiler topluyor demişiniz ya bu gerçekten var mı ? yani merak ettiğim şey pcimdeki çerezlere kadar görebiliyormusunuz travian harici yapılablir mi bu?
Anlaşılan konu hakkında pek bilginiz yok. Çerezler ait oldukları sayfa tarafından tanımlanırlar. Dolayısıyla bilgisayarınızda bulunan Travian harici çerezlere herhangi bir erişim bulunmamakta. Fakat Travian sitelerinin çerezleri kullanılıyor. Travian oyununu oynayabilmenin şartları:
1. İnternet bağlantısı, tarayıcı ve bilgisayar :)
2. Çerezlere izin vermiş olmanız lazım. Yoksa oynayamazsınız.
Diğer siteler de aynı tür bilgilere rahatlıkla ulaşabilir.
eyupkaan
27-06-2008, 00:30
Hiç de böyle bir duyuru kutusu çıkmadı bende.Firefox kullanıyorum.
CanBursa
27-06-2008, 00:58
öncelikle benim bir plus hesabım var ve üretimler dahil olmak üzere tümü acık bugüne kadarda sadece bu server için yaklaşık 3.000 altın harcamış bulunmaktayım.
yani travianın bana saglamaya calıştığı tüm imkanları bedeli karşılığı kullanıyorum, ama firefox kullanmamdaki temel amaç 50 köye bakıyorum ve hammadde sevkiyatı, ahır,kışla gibi yerlere daha cabuk ulaşmak ve daha kolay olması.
şimdi bu durumda benim anlamadığım neden ceza alma gibi bir durumla karşılaştığımız. Buradaki illegal durumu anlayabilmiş değilim acıkcası.
Salihmese
Not: Arkadaşımın kullanıcı adını kullanıyorum çünkü 3 tane 3x de ve s2 de oynamama ragmen ve oldukça iyi miktarda para ödeyerek oynamama ragmen hala bir forumda mesaj yazma yetkim yoktur ,bunuda anlamış değilim acıkcası.
üyelik sonrası mail adresime mesaj bile gelmemiştir olumlu veya olumsuz.
Altın kullanıyorsunuz, ne güzel, bu güzel oyunu maddi olarak destekliyorsunuz.
Firefox kullanıyorum deyip Beyond özelliklerinden bahsetmişsiniz. Oyun kurallarını bildiğinizi düşünüyorum. Kurallarda beyondun veya başka bir eklentinin yasak olduğu belirtilmiş. Yani size bildirimde bir hata yapılmamış.
Bu kuralın konma sebeplerine gelince:
1- haksız rekabet (beyond kullanan var kullanmayan/bilmeyen var. Siz tek tıkla madde yollarken normal oyuncu 3 tıkla madde yolluyor. Bu haksız rekabettir.)
2- daha haksız rekabet (beyond eskisi gibi masum bir eklenti değil artık. yeni sürümlerinin bot kullanmaktan farkı yok. Bu oyunu insanlar mı oynuyor yazılımlar mı düşünmek lazım. Yazılımların oyun oynamasına izin veremeyiz. Terminatör gelir astalavista der sonra;))
3- server kapasitesi (bu tür eklentiler sisteme fazla yükleme yapıyor ve serverları yavaşlatıyor. Zaten server yavaşlamayacak olsa bu eklentilerin özellikleri siteye eklenirdi oyun programlayanlar tarafından. Örneğin tarla bulucu çok fazla yük oluşturuyor. Sonra görüyoruz burda millet hayıflanıyor neden s5 yavaşladı, speed neden hep yavaş diye.)
4- bu tür yazılımlar plus fonksiyonlarını taklit ederek oyunun maddi kazancını azaltır. Kul hakkı yer yani.
5- bu tür yazılımların bazıları parayla satılmaktadır. Yani birileri plusa harcanması doğru olan paraları taklit çin malı yaparak gasp etmektedir. Bu adamları savunacaksanız zaten anlaşamayız.
Bu nedenlerden dolayı bir kural konmuş, ve yönetim artık bu kuralı katı bir şekilde uygulamaya kararlı.
Forum üyelik sistemi hakkındaki konuları okursanız her kayıt olanı neden hemen üye yapamadığımızı, aktivasyon sorunları vs gibi konularda daha çok bilgi alabilirsiniz. Punisher modumuz üyelik dağıtıyordu bir ara. Ona da başvurabilirsiniz. Eski oyuncuları üye yapmakta bir sorun yok. Sadece sizi arayıp bulmamızı beklemeyin. Bizimle irtibata geçin.
GölgeAdam
27-06-2008, 02:34
Sayın huji söyle bi cümle kullanmışınız kafama takıldı sağa dön sola dön olmadı bari dedim içimde kalmasın adminin konusuna yazabilen tek süper hiper mod a sorayım dedim soru şu,
Bu kutunun amacı oyuncuları Travianda ek yazılım kullanmanın yasak olduğuna dair uyarmaktır.
Peki sayın huji 3 defa kutucuk gören ve bu sistemi silmeyen üye uyarı bakımından kırmızı kart görecekmi yada penaltı olacakmı?
Acele cevap kestane kebap
3 yanlış 1 doğruyu götürür mü oynuyoruz. Bir kere görse yeter. Sonra istediğimiz zaman ceza veririz.
alemdar66
27-06-2008, 04:38
Tek Eksi Repimi veren süper moderatöre sorayım bende ;p
Bu Duyuru kutusu nerde ne şekilde çıkıyor acaba, Yada nasıl bir duyuru bu,
Sizde çıkmıyorsa boşverin. Bilmeseniz de olur.
sergeant
27-06-2008, 16:53
hujiye harbi bi sorum daha var yazılımlar o kadar ktüleşti diyosunuz yazılımlar alıyor oyunu dedinizde o kadarda beterleştimi bi arkadaşımda duymuştum beyondun özel bi eklentisi dedi galiba danimarkalılarla isveçliler kullanıyolarmış saldırının peşine eklentiyle birlkte askerler köye döndükten 1 sn sonra köye varcak şekilde saldırı yapıyolarmış herifler o kdrda vahim mi durum
edit şu beyondun özel eklentileri nerde valla göremedim bende isterim öyle yazılımlar banada verin :P
Şu 1 sn sonra varma olayı için script gerekmiyor. "Asker kilitleme" dediğimiz olay, çok basit. Artık bunu da scriptle yapıyorlarsa biraz acemiliğe vurmuşlar işi demektir.
Kısaca sorunuzun cevabı: evet durum o kadar vahim, zaten bu nedenle yazılım kullananlar cezalandırılacak artık.
sergeant
27-06-2008, 17:19
travissimomu neydi o noluyo peki o da yazılım diilmi peki hem o yasakata diil bildiğim kadarıyla
travissimo oyuna müdahale etmiyor, sayfa üzerinde değişiklik yapmıyor, ayrı pencerede çalışan bir program. Şimdilik serbest, fakat zamanla o da yasaklanabilir.
pardon benim bir sorum olcak.
beyondu kullananların en az yüzde 90 ı eminimki travian forumdan ögrendi.daha 5-6 ay öncesine kadar her yerde beyond dan bahsediliyordu.bu konu hakkında bilgi verenler forum görevlilerince destekleniyordu..
şimdi mi emek hırsızlığı oldu bu olay? en başında neden engel olunmadı aksine desteklendi? burdaki amaç insanları beyonda alıştırıp sonra plus oynamaya zorlamak mı?
nightdevil22
27-06-2008, 18:49
plus kullanıcıları için beyond yakın özellikler düşünülüyormu ? evet yeni sürümler çıktıkça biraz abartılı olmaya başladı ama en azından plus kullanıcıları için beyond bir kaç özelligi verilebilir..
kaç saat sonra tahıl biticek
hammade ve altyapı için hangi hammadelerin eksik oldugu
hammade ve altyapıların hangilerini kullanabiliriz geniş ekranda görebilmek.
bu 3 olsa yeter
AsiyeAsya
27-06-2008, 19:20
Bence Travian Beyond kullanımı ta başından müsade edilmemeliydi. Çünkü oyun kurallarının ilgili maddesine göre aykırıydı. O madde de şudur:
Oyun içerisinde Travian Games' in izin verdiği haklar dışında kazanç sağlayan veya oyun serverlarına zarar verebilecek yazılımların kullanılması yasaktır. Travian bir internet tarayıcısı üzerinde oynanmak zorundadır.
Oyuncuların büyük bir çoğunluğu beyond kullanıyordu; bu kesin birşey. 1 yılı aşkın beyond kullanıldı sonuçta. Hala da pek işlevsel olmasa da kullananlar var. Fakat madem beyonda müsade edildi, iptal edilmemesi lazımdı diye düşünüyorum.
Oyuncuların büyük bir çoğunluğu zaten beyond kullanıyorsa haksız rekabet neden olsun ki o zaman?
GölgeAdam
27-06-2008, 19:27
Bence Travian Beyond kullanımı ta başından müsade edilmemeliydi. Çünkü oyun kurallarının ilgili maddesine göre aykırıydı. O madde de şudur:
Oyuncuların büyük bir çoğunluğu beyond kullanıyordu; bu kesin birşey. 1 yılı aşkın beyond kullanıldı sonuçta. Hala da pek işlevsel olmasa da kullananlar var. Fakat madem beyonda müsade edildi, iptal edilmemesi lazımdı diye düşünüyorum.
Oyuncuların büyük bir çoğunluğu zaten beyond kullanıyorsa haksız rekabet neden olsun ki o zaman?
Kabul edilmesede oyun ilk popüliretisini kaybetmiş bulunmakda. Eski tadı tuzu hem oyuncu durumuyla hemde yeni eklentiler yapılmamasından dolayı alt seviyelere inmişdir.İnsanlar baklavı yemekden bıkar düşününki hep aynı şeyler bide yasakcı politikayla bence oyuna yönetim darbe vurmakdadır.Ha bunu Alamanya yasaklıyor ama bizden birileri buda Admin veya başka bir yönetici bunu açıklamalıdır.
Yasaklarla bi yere varamayız.
AsiyeAsya
27-06-2008, 19:36
Kabul edilmesede oyun ilk popüliretisini kaybetmiş bulunmakda. Eski tadı tuzu hem oyuncu durumuyla hemde yeni eklentiler yapılmamasından dolayı alt seviyelere inmişdir.İnsanlar baklavı yemekden bıkar düşününki hep aynı şeyler bide yasakcı politikayla bence oyuna yönetim darbe vurmakdadır.Ha bunu Alamanya yasaklıyor ama bizden birileri buda Admin veya başka bir yönetici bunu açıklamalıdır.
Yasaklarla bi yere varamayız.
Elbette. Oyun eski popülaritesini kaybetmiş durumda zaten. Örneğin ben uzun zamandır Travian oynamıyorum. Oynamak da istemiyorum. Çünkü benim için önemli olan Beyond yok artık.
Beyond' un yasaklanmasını da şöyle örnek verebilirim. Bilgisayarımda uzun yıllar Windows XP işletim sistemini kullanıyorum. Ama bilgisayarıma Windows 98 işletim sistemini yüklersem o bilgisayarı kullanamam. Kullanmak zorunda kalırsam sıkılırım. İtici gelir.
Dediğim gibi, ya başından Travian Beyond' a müsade edilmemliydi, ya da Beyond kullanımı yasaklanmamalıydı.
sergeant
27-06-2008, 19:58
bişi diyebilirmiyim madem ki öyleydi beyond yasaklanmamılıydı hçi diyorsunuzda plus hesabı kullanan arkadaşlarada sormk lazım beyond un son eklentilerinden sonra niye kims şikayet etmedi yöneticilere şimdi niye yasaklanıyor ki plus madem öyle oyuni içine kendileri koysunlar o eklentileri beyonddan basit bi özellikti mesela köy merkezine gelince bütün binaların yapı seviyeleri çkardı şimdi ne oldu tıkla ki göresin güya hak geçer diyolar bide gecen hak ztn geçti plus kullananlara oyun yönetimine değil plusçılara geçti çünkü beyond kullanan bi kişi plustan çok daha fazla eklentilere sahipti hujide diycek şimdi bunun yüzünden engellendi diye bu yüzden yasaklandı beyond diye madem öyle travian plusın içine köysunlar beyond eklentilerini sonuçta para veripte oynuyoruz ama bunun üstünede hala yasak derlerse desinler yani ztn kendileride dedi beyond kullananan bi sürü hespa olduğu için serverlar yavaşlamaya başladı diye plus eklentilerine koymalarını rica ediyoruz o zmn zaten bütün oyuncularda plus kullanmıyorlar sonuçta dimi ?
dwarfish
27-06-2008, 20:18
pardon benim bir sorum olcak.
beyondu kullananların en az yüzde 90 ı eminimki travian forumdan ögrendi.daha 5-6 ay öncesine kadar her yerde beyond dan bahsediliyordu.bu konu hakkında bilgi verenler forum görevlilerince destekleniyordu..
şimdi mi emek hırsızlığı oldu bu olay? en başında neden engel olunmadı aksine desteklendi? burdaki amaç insanları beyonda alıştırıp sonra plus oynamaya zorlamak mı?
Baından beri yasak eklenti kullanmak ama Beyond eskiden bu şekilde değildi, yardımcıydı hammadde miktarı vs. gösteriyordu şimdiki Travissimo gibi. Ama sonra bir sürü eklenti ile nerdeyse "pcyi açık bırak git oyunu bilgisayar oynasın" haline dönüştüğü, başka sakıncalar da içermeye başladığı için forumdan kaldırıldı.
Aynı şeyi Travissimoya da yaparlarsa aynı uygulama onun da başına gelecektir.
mesela köy merkezine gelince bütün binaların yapı seviyeleri çkardı şimdi ne oldu tıkla ki göresin
Köy merkezinde binaların üzerinde mouse u tutarsanız görebilirsiniz kaçıncı seviye olduklarını ;)
nightdevil22
27-06-2008, 20:48
Baından beri yasak eklenti kullanmak ama Beyond eskiden bu şekilde değildi, yardımcıydı hammadde miktarı vs. gösteriyordu şimdiki Travissimo gibi. Ama sonra bir sürü eklenti ile nerdeyse "pcyi açık bırak git oyunu bilgisayar oynasın" haline dönüştüğü, başka sakıncalar da içermeye başladığı için forumdan kaldırıldı.
Aynı şeyi Travissimoya da yaparlarsa aynı uygulama onun da başına gelecektir.
plus kullanıcıları için beyond yakın özellikler düşünülüyormu ? evet yeni sürümler çıktıkça biraz abartılı olmaya başladı ama en azından plus kullanıcıları için beyond bir kaç özelligi verilebilir..
bu 3'ü olsa yeter..
yada travian neden yasal bir travian beyond paketi çıkartmıyor ? bu şekilde olsa hem denetim kolay olur hem kullanıcı için güzel olmazmı ?
bu özelligin sadece beyonda olmasıda çok ilginç ?
http://img166.imageshack.us/img166/3541/kpkq1.jpg (http://imageshack.us)
http://img166.imageshack.us/img166/3541/kpkq1.4941bbb9c9.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=166&i=kpkq1.jpg)
şu olsa bile yeter.
ZiyaPaşa
27-06-2008, 21:05
Plus hesabına bir kaç eklenti yapılsa çok güzel olur.
sergeant
27-06-2008, 21:16
dwarfish ağam mausu tutunca çıktığını biliyorumda bahsettiğim özelliği anlamadın mı niye bize verilmiyor bu özellikler asıl haksız rekabet bu oluyor
GölgeAdam
27-06-2008, 21:50
dwarfish ağam mausu tutunca çıktığını biliyorumda bahsettiğim özelliği anlamadın mı niye bize verilmiyor bu özellikler asıl haksız rekabet bu oluyor
Ağana haksızlık ediyorsun,inanıyorum onların elinde olan bişey degil, bencede haksızlık ve oyunun popülüretisini bitiriyor bu şekil yapdırımlar.Ama bunu kısıtlayanlar alamanlar diye biliyorum.Baş ağada bu Siegfried Müller diye düşünüyorum.
Ben beyond kullanmadığımdan ve yasak bir program kullanmadığımdan dolayı bu kutucuk çıkmadı.Bazı oyuncular da kutucuk çıkmış ancak onların dediğine göre onlar beyond kullanmıyormuş.Bu nasıl oluyor?
Tahılın kaç saat sonra biteceği "köylerin" ekranında (yani dorf3.php) depoya basınca görülebilir.
Hangi hammaddelerin eksik olduğu zaten bakınca belli oluyor, oyun fazla yükleme olmaması için size kaç saat sonra bu maddelerin hazır olacağını göstermekle yetiniyor.
geniş ekran? bu özelliği bilmiyorum.
bu özelligin sadece beyonda olmasıda çok ilginç ?
http://img166.imageshack.us/img166/3541/kpkq1.jpg (http://imageshack.us)
Bu özellik oyuna eklenecek. Yazılımcıların haberi var durumdan.
GölgeAdam
27-06-2008, 22:54
Tahılın kaç saat sonra biteceği "köylerin" ekranında (yani dorf3.php) depoya basınca görülebilir.
Hangi hammaddelerin eksik olduğu zaten bakınca belli oluyor, oyun fazla yükleme olmaması için size kaç saat sonra bu maddelerin hazır olacağını göstermekle yetiniyor.
Sayın huji soru cevap gibi oluyor ama bir özelliğin eklenecegi müjdesini vermişsiniz başka gelecek eklentiler varsa bilği verirmisiniz.
Oyun tamamen değişecek. Say say bitmez yani:)
GölgeAdam
27-06-2008, 22:57
Oyun tamamen değişecek. Say say bitmez yani:)
Yanlış anlamadım umarım oyunda köklü degişiklikden mi bagsediyoruz mesla aklıma gelen ırk veya yeni bina özelliklerimi,yoksa beyond uygulamasında olan degişiklermi getirilecek ve bu dedikleriniz ne zaman resmi gazetetede yayınlanıp yürürlüğe girecek.
Detaya giremiyorum. Kısaca çok şey değişecek. Yürürlüğe giriş zamanını bana da söylemiyorlar. Şöyle düşünün: oyuna son zamanlarda birçok eklenti yapıldı. Bu eklentilerin mantığında birçok değişiklik olacak. benzer şeyler yani. top10 güzel oldu, onun gibi güzellikler....
nightdevil22
27-06-2008, 23:05
*hammade ve altyapıların hangilerini kullanabiliriz geniş ekranda görebilmek.
bu beyond'a alt bölümde sıralanıyordu.bunun çok faydası oluyodu.
burda sayfa yapısı bozulmasın diye tek resim aldım
http://img367.imageshack.us/img367/2919/akademiwm4.jpg (http://imageshack.us)
http://img367.imageshack.us/img367/2919/akademiwm4.b9580c6887.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=367&i=akademiwm4.jpg)
Bu beyond eklentisini ezelden beri çok gereksiz buluyorum. heralde yazılımcılar da öyle düşünüyor. sizden başka bunu isteyen birini duymadım açıkçası.
GölgeAdam
27-06-2008, 23:11
Detaya giremiyorum. Kısaca çok şey değişecek. Yürürlüğe giriş zamanını bana da söylemiyorlar. Şöyle düşünün: oyuna son zamanlarda birçok eklenti yapıldı. Bu eklentilerin mantığında birçok değişiklik olacak. benzer şeyler yani. top10 güzel oldu, onun gibi güzellikler....
Sayın huji amacım polomik ve saygısızlık degil az çok tanırsınız beni,ama bu eklentilerin oyuna bi faydası olacagını sanmıyorum beklerdimki oyunun işleyişi ile ilğili degişikler olsun ben şuana kadar 1veya 2 kere bakmısımdır top 10 a oyunda beni pek ilğilendiren bişey degil dedğim gibi oyuna faydası oldugunuda sanmıyorum o eklemenin inşallah bizlerden gizlediğiniz süprizleriniz olacakdır,hep aynı şeyleri yapmakdan bıkdık oyunda ben şahsım adıma böyle eklentiler istiyorum.
Ayrıca beyond ve benzer uygulamanın kısıtlanmasınında veya yasaklanmasının
oyuncularda bi sogukluk yapdıgı kanatindeyim.
hazır yakalamışken istekleri sunalım :D bir de yan köyler arası nakliyede kolaylık oldu mu çok güzel olacak..25-30 köylü bir kişinin koordinat girmesi büyük işkence :(
Sayın huji amacım polomik ve saygısızlık degil az çok tanırsınız beni,ama bu eklentilerin oyuna bi faydası olacagını sanmıyorum beklerdimki oyunun işleyişi ile ilğili degişikler olsun ben şuana kadar 1veya 2 kere bakmısımdır top 10 a oyunda beni pek ilğilendiren bişey degil dedğim gibi oyuna faydası oldugunuda sanmıyorum o eklemenin inşallah bizlerden gizlediğiniz süprizleriniz olacakdır,hep aynı şeyleri yapmakdan bıkdık oyunda ben şahsım adıma böyle eklentiler istiyorum.
Ayrıca beyond ve benzer uygulamanın kısıtlanmasınında oyunculara kıstlanmasının oyuncularda bi sogukluk yapdıgı kanatindeyim.Merak etmeyin, herşey çok güzel olacak.;)
hazır yakalamışken istekleri sunalım :D bir de yan köyler arası nakliyede kolaylık oldu mu çok güzel olacak..25-30 köylü bir kişinin koordinat girmesi büyük işkence :(Köyler arası nakliyede plus kolaylık sağlıyor zaten. Plusta dorf3 ekranında pazarcılara tıklayınca otomatik olarak köyün koordinatını giriyor. Beyondda olan ama plusta olmayan özellik asıl askerlerin kolay yollanması. Bu gelişmeyi yaklaşık 4 ay önce yaptılar aslında, bir serverda testini de yapmışlardı sanırım, ama sonra ne olduysa uygulamaya geçmedi. Ne zaman uygularlar bilemiyorum.
nightdevil22
27-06-2008, 23:18
Bu beyond eklentisini ezelden beri çok gereksiz buluyorum. heralde yazılımcılar da öyle düşünüyor. sizden başka bunu isteyen birini duymadım açıkçası.
binaların veya alt yapının üzerine tek tek gelip hangisi kullanılabilir oldugunu görmek zaman kaybı bence =) neyse yenilikler yapılıcak olması güzel ama keşke ilk önce yenilikler yapılıp sonra beyond'un biletini kesselerdi bizde magdur olmazdık.bu arada benim tahıl - de ve kaç saat sonra biticek kısmı hakkında yazdıklarınız anlamadım =) bence travian kendi yasal beyond'unu çıkarmalı böylece ortada problem kalmaz yada plus kullanıcıları için bir şeyler yapılsın
GölgeAdam
27-06-2008, 23:20
Merak etmeyin, herşey çok güzel olacak.;)
Köyler arası nakliyede plus kolaylık sağlıyor zaten. Plusta dorf3 ekranında pazarcılara tıklayınca otomatik olarak köyün koordinatını giriyor. Beyondda olan ama plusta olmayan özellik asıl askerlerin kolay yollanması. Bu gelişmeyi yaklaşık 4 ay önce yaptılar aslında, bir serverda testini de yapmışlardı sanırım, ama sonra ne olduysa uygulamaya geçmedi. Ne zaman uygularlar bilemiyorum.
.İnşallah dediğiniz gibi olur.
nightdevil22
27-06-2008, 23:28
plus kullanıcılarında npc ticaret önemi çok önemli beyond!a olan bu özellik plus kullanıcılarına verilecekmi ? zaten sadece plus kullanıcılar kullanabiliyor
http://img158.imageshack.us/img158/9126/npcuh2.jpg (http://imageshack.us)
http://img158.imageshack.us/img158/9126/npcuh2.30c86caea2.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=158&i=npcuh2.jpg)
konudan çok saptık. Bu kadar yeterli. Kısaca beyond ve kurallara aykırı herhangi bir program kullananlar uyarılmıştır. Beyond iyidir kötüdür, oyun gelişmelidir yada gelişmemelidir ayrı bir konu. Buna yazılımcılar karar verir. Oyunun geliştirilmesi için fikirlerinizi yazabileceğiniz birçok bölüm bulunmakta.
Sonunda beklenen olay açıklandı. :)
Peki sayın Huji;
Bu yazılım bir değişini yaparak multi hesaplarda verim alabilirmiyiz ?
sergeant
27-06-2008, 23:47
hocam inşallah yazılımcı ağalarımız bir an önce yaparlar değişikliklerini oyun böyle harbiden canımı sıkmaya başladı dimi huji ağam:D:P:S
cartepiem
28-06-2008, 04:29
beyond eklentilerinin artık çok farklı bir boyut aldığı konusuna katılıyorum otomatik yağma yapma gibi özelliklerin haksız rekabet yaratacağı ve oyunun zevk ve kalitesini düşüreceği açıktır.fakat bu eklentileri kullanan oyuncu sayısıyla beyondun sadece bazı pratik özelliklerini kullanan oyuncu sayısı arasındada büyük bir fark olduguda açık bence.plus hesapta kullanıyorum ama plus hesap ile beyondu karşılaştırırsak beyondun çok daha pratik olduğunu düşünüyorum.Peki sadece beyondun bu özelliklerinden faydalanıyorum diye ceza alırsam? Bence plus hesap beyondtaki aşırıya kaçmayan pratik özellikleri sağlamadan böyle bir ceza uygulamaya konur ve hesabım bu sebepten dolayı ceza alırsa daha farklı browser oyunlarına başlama zamanı gelmiş demektir.Tek bir hesabın silinmesi belki pek bir anlam ifade etmeyebilir ama böyle bir uygulamanın oyuncuların büyük bir bölümü üzerinde aynı etkiyi yaratacağını şimdiden tahmin etmek çokta zor olmasa gerek sanırım.Beyond özellikleri sayesinde oyun başında harcadığım zamanı şuanki plus hesaba göre yarıyarıya azaltmakta ücretsiz olarak kullandığımız beyond para ödeyerek kullandığımız plus hesaba göre çok çok daha pratik.Cezalandırılmak istenen tam olarak ne bence bu tekrar gözden geçirilmeli.
Bence plusda beyond gibi olsun.
Peki diyelim başka bir online oyun için script kullanıyoruz.Bunu yanlış anlamaz di mi?
Benimde aklıma şu soru takıldı.Yanlış hatırlamıyorsam grafik paketi yaparken oyuna istediğimiz linkleri ekleyebiliyoruz.Bir grafik paketine köyler arası asker ve hammadde yollamayı eklesem kısa yoldan,bu da illegal mi olur ?
Peki diyelim başka bir online oyun için script kullanıyoruz.Bunu yanlış anlamaz di mi?yanlış anlama bizimkitabımızda yazmaz :p
Benimde aklıma şu soru takıldı.Yanlış hatırlamıyorsam grafik paketi yaparken oyuna istediğimiz linkleri ekleyebiliyoruz.Bir grafik paketine köyler arası asker ve hammadde yollamayı eklesem kısa yoldan,bu da illegal mi olur ?GP ile link ekleme gibi bir durum imkansız.
blackspirit
02-11-2008, 23:26
hujı modum ben de firefox var ve greasemonkey fakat beyond yok ama yınede her nedense oyuna tıkladığımda tekrar gırıs sayfasına donuyor bunun sebebı fırefox ıle greasemonkey mı explorer ıle gırdığımde ıse hıc bırsey olmuyor bunun nedenı ne? yanı konu ıle ılgılı pek bı bılgım yok açıkçası ve tesadüfen buldum sayfayı ayrıca konu açmayı dusunuyodum bulduğum ıyı oldu... :)
dwarfish
03-11-2008, 01:29
GreaseMonkeyi silerseniz problemin ortadan kalkması gerekir.
blackspirit
03-11-2008, 08:51
GreaseMonkeyi silerseniz problemin ortadan kalkması gerekir.
pekı greasemonkeyı nasıl sılıcem bu konularda bılgısızım...
pekı greasemonkeyı nasıl sılıcem bu konularda bılgısızım...
Mozilla sayfanızda;
Araçlar tıklayın,
eklentiler tıklayın,
bunları yaptığiınızda karşınızda çıkan pencerede etkisizleştir ve kaldır şeçeneklerini göreceksiniz, kaldıra tıklayın ve kurtulun :)
durman_laptop
03-11-2008, 19:55
YA!!Ben bu itibar düzeyini sevmedim:p:(:) Admin!Benim itibar düzeyimi kapat ühü ühü
yaa ben üyeyim ama üye adayları bölümüne konu açamıyorum neden acaba?
d06ank66
05-11-2008, 11:22
çünkü orası üye adyı bölümü. sen diğer yerlere ( genel gibi ) konu açabilirisin
durman_laptop
05-11-2008, 11:40
Alın şu derbiyesiz itibar düzeyini ya:mad::D Ben onu sevmiyorum oda beni sevmiyor!:D
İstemiyorum seni pis itibar düzeyi:D:Mad:
Git başım:D:mad:
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.