Tüm Versiyonu Göster : Moderatörlere sorun, Özel yardım servisi...
Sayfalar :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Bu bölümde direk moderatörlere sormak istediğiniz oyun ve forum hakkındaki sorularınızı yazabilirsiniz.
bu bölümün kuralları olmakla beraber, kurallara uymayanlar cezalandırılacaktır.
1) soruları anlaşılır bir biçimde, düzgün bir Türkçe ile sormak,
2) soruları önce araştırıp, gerçekten bulamadığınız zaman sormak,
3) bir soru cevaplanmadan başka soru sormamak,
4) sorulara moderatörlerden dışında cevap vermemek,
5) kişisel sorulardan uzak durmak, [Örn : Neden konum silindi, neden -rep aldım vb.]
6) verilen cevapların ardından teşekkür mesajı yazmamak,
gerekmektedir.
7) gereksiz mesajlar ve kural harici mesajlar silinecek, abartan olursa ceza verilebilecektir.
8) ayrıca ardarda mesaj yazmak(flood), forum genelinde olduğu gibi bu başlıkta da yasaktır.
iyi niyeti suistimal etmeye çalışanlar birer tane kırmızı kutucuk ile ödüllendirilecektir.
şimdilik kurallar bunlar. Moderatörler kuralları istedikleri gibi değiştirme hakkını saklı tutmaktadır.
Üye adayıyım.Türkçe'yi doğru kullanıyorum.Türkçe'yi doğru kullanan üye adayları da sözlük yazarı seçilebilir mi?
Kamikaze
14-04-2008, 16:44
Sayın modlarım ben de bir soru sorabilirmiyim?
Evet soruyorum.Moderatör seçimleri ne zaman oluyor?Yani bu iş gizli saklımı yapılıyor.Mesela bir sürü yeni mod ekleniyor ama ben moderatör seçimleri diye bir duyuru görmüyorum.Onun için sordum.
Bir de moderatör olmak için ne yapılmalı.Adminlere başvuru falan mı göndermemiz gerekiyor?
Yanıtlarsanız sevinirim...
EDİT:Flood için özür dilerim...
ODOVAKAR
14-04-2008, 16:57
Üye adayıyım.Türkçe'yi doğru kullanıyorum.Türkçe'yi doğru kullanan üye adayları da sözlük yazarı seçilebilir mi?
Bu soruyu en azindan Uye olduktan sonra sorarsaniz daha kesin cevap verilebilir. Su durumda boyle birsey mumkun diil gozukuyor.
Sayın modlarım ben de bir soru sorabilirmiyim?
Evet soruyorum.Moderatör seçimleri ne zaman oluyor?Yani bu iş gizli saklımı yapılıyor.Mesela bir sürü yeni mod ekleniyor ama ben moderatör seçimleri diye bir duyuru görmüyorum.Onun için sordum.
Bir de moderatör olmak için ne yapılmalı.Adminlere başvuru falan mı göndermemiz gerekiyor?
Yanıtlarsanız sevinirim...
EDİT:Flood için özür dilerim...
Moderator secimi ; gerektigi zaman foruma yararli olan ,tecrubeli ve travian ile ilgili yeterince bilgi sahibi kisiler arasindan secim yapilan bir surectir. .Bunun icin herhangi biryere basvurmaniza gerek yoktur...
nadanest
14-04-2008, 19:48
öncelikle s.a
abi şimdi ben tüm konulara elimden geldigı kadar yardım edıorum hep sayfayı yenılıorum baska soru sormuslarsa yardım edıım dıe hem forumdaada cok teccubelıyım travian forumları olmasada diğer forumlarda adminliim bile vardır ama burda bi türlü üye olamadım
yardım ederseniz sevinirim..
merhaba.
öncelikle yazdığımız mesajlara biraz daha özen göstermemiz gerekmekte. kimseden elinden gelmeyen bir şey istemiyoruz. ama inanın biraz özverili olan, iyiniyetli olan herkes kısa sürede üye olmakta.
sizlerden beklenen sadece bu.
mesela sizin için yazdığınız mesajda üç kelimeden biri yanlış yazılmış. bunlara biraz dikkat ederseniz kısa sürede üye olursunuz. unutmayın bu dil hepimizin. düzgün kullanalım, düzgün kalsın.
hepinize teşekkür ederiz.
iyi forumlar.
Soru bana ait değildir bir tanıdığım sordu bende cevaplayamadım umarım yardımcı olursunuz
Direk alıntı yapıyorum
Ben almanyada yasiyorum. Benim kredi karti yok ama EC - Karti var. Almanyada EC- kartlar cok yaygin (electronic cash Kart). Onunla Altin satin alabilirmiyim?????
Cevabınızı bekliyorum :)
Not: Olmaz diye biliyorum ama tam emin değilim
yanlış hatırlamıyorsam paypal e para yatırma yolu ile altın alınabiliyordu. daha doğrusu halen birçok yabancı serverda bu işlem yapılıyor.
Paypal la alınıyor biliyorum ama benim sorduğum electronic cash Kart yani paypal la electronic cash Kart aynı şey mi ki ?:confused:
Paypal la alınıyor biliyorum ama benim sorduğum electronic cash Kart yani paypal la electronic cash Kart aynı şey mi ki ?:confused:
yok hayır ama paypal hesabına birçok yolla para aktarımı yapılabiliyor, electronic cash bunların arasında mı bilmiyorum ama belki bir yol olabilir diye söyledim.
Teşekkürler ;)
Yalnız kesin bir bilgi olmadan şimdi söylemiyim cevabı tanıdığıma
Başka fikir sahibi olan var mı ?
Gölköy14
15-04-2008, 00:48
Merhaba,
Benim sormak istediğim soru oyunun akışıyla ilgili. Tahılın saatlik üretimi 0 gösteriyor. Yani bu koşullarda tahıl üretimim durmuş görünüyor. Bunun sebebi nedir ve yeniden nasıl başlatabilirim?
Teşekkür ederim.:confused:
tahıl üretiminiz nufusunuz ve asker sayınız arttıkça azalır. doğal olarak. bu gibi durumlarda tarla, değirmen vb. ile tahıl üretiminizi arttırmanız gerekmektedir.
Gölköy14
15-04-2008, 00:55
tahıl üretiminiz nufusunuz ve asker sayınız arttıkça azalır. doğal olarak. bu gibi durumlarda tarla, değirmen vb. ile tahıl üretiminizi arttırmanız gerekmektedir.
Bunun anlıyorum ancak üretimin tümüyle durması mantıksız. İşin ilginç tarafı tahıl üretimini artırmak için seviye yükseltirken de geliştirme masrafı olarak yine belirli bir oranda tahıl gerekiyor. Tam bir paradoksal durum.
Teşekkürler.
Bunun anlıyorum ancak üretimin tümüyle durması mantıksız. İşin ilginç tarafı tahıl üretimini artırmak için seviye yükseltirken de geliştirme masrafı olarak yine belirli bir oranda tahıl gerekiyor. Tam bir paradoksal durum.
Teşekkürler.
üretim durmuyor aslında, halen belirli bir üretiminiz var, ama çıkan tahılı direk nufus yiyor, yani biriktirecek bir tahıl kalmıyor ortada. eğer üretimden çok nufusunuz olursa tahıl -üretime, yani tüketime gidiyor.
Gölköy14
15-04-2008, 01:05
üretim durmuyor aslında, halen belirli bir üretiminiz var, ama çıkan tahılı direk nufus yiyor, yani biriktirecek bir tahıl kalmıyor ortada. eğer üretimden çok nufusunuz olursa tahıl -üretime, yani tüketime gidiyor.
Tamam , bu mantıklı. Üretimin durduğunu düşünmüştüm, oysa ki nüfus artışından ötürü olduğu gibi tüketime gidiyor olmalı. Bu en azından bir süre mevcut üretim oranıyla idare edilebilir anlamına gelir. Ben tümüyle durduğunu düşündüğüm için bir terslik olduğunu zannetmiştim.Aydınlattığınız için teşekkürler.
Bu arada Server-4 gitti. Sanırım teknik bir sorun var. Bilginize.
Gölköy14
15-04-2008, 13:02
Merhaba;
Asker kaybı, askerim öldü demek mi? :(
Merhaba;
Asker kaybı, askerim öldü demek mi? :(
evet asker kaybı askerleriniz öldü demek.
atmaca35
15-04-2008, 13:09
Arkadaşlar haritada 15 tarlalı köyü nasıl bulabilirim?
Arkadaşlar haritada 15 tarlalı köyü nasıl bulabilirim?
15 tarlalı köyleri sadece tek tek bakarak bulmanız yasaldır. diğer programlar illegaldir ve yakalanılması durumunda ceza almanız kaçınılmazdır.
atmaca35
16-04-2008, 17:23
Benim 20 ateş mancınığı var normalde 2 hedefe isabet etmesi gerekmiyormu
bende sadece 1 yeri vuruyor?
Mona Roza
16-04-2008, 17:31
Benim 20 ateş mancınığı var normalde 2 hedefe isabet etmesi gerekmiyormu
bende sadece 1 yeri vuruyor?
20 mancınık olmasının yanı sıra, askeri üs'sün seviye 20 olması gerekiyor...
gaddar_mami
16-04-2008, 17:32
forumda bi + birde - rep var ama ben bir konuda forum kurallarına uymadığım için sarı kart gibi birşey aldım acaba bu sarı kart ne anlama geliyor?
atmaca35
16-04-2008, 22:41
Benim 2 köyüm var yeni yaptığım köyü nasıl merkez köy yapabilirim????
ismail_ertan
17-04-2008, 00:10
sayın mod.Lar ben birçok üyelik açtım bu forumda ancak aday üyesi olduğum için tam üye bi türLü oLamadım gereksiz mesaj atmadım konu bile açmadım bildiğim soruları yanıtlamaya çalıştım
fakat istediğim yerlerede bi türlü işlem yapamıyorum bunun için araştırma yaptım sadece istediğim yer 3x speed bölümü bu birliğimiz ve benim açımdan çok önemli bu nedenle adminlerin artık sesimi duymasını yada bana ne yapmam gerektiği hakkında bilgi vermesini istiyorum
bir kusurum olduysa af ola
tşkür ederim böyle bi konu açıldığı için
forumda bi + birde - rep var ama ben bir konuda forum kurallarına uymadığım için sarı kart gibi birşey aldım acaba bu sarı kart ne anlama geliyor?Sarı kart bandan (forumdan uzaklaştırma) önce bir uyarıdır.
Benim 2 köyüm var yeni yaptığım köyü nasıl merkez köy yapabilirim????Saray kurup sarayın içinden bu köyü başkent yap tıklayın ve şifrenizi girin.
sayın mod.Lar ben birçok üyelik açtım bu forumda ancak aday üyesi olduğum için tam üye bi türLü oLamadım gereksiz mesaj atmadım konu bile açmadım bildiğim soruları yanıtlamaya çalıştım
fakat istediğim yerlerede bi türlü işlem yapamıyorum bunun için araştırma yaptım sadece istediğim yer 3x speed bölümü bu birliğimiz ve benim açımdan çok önemli bu nedenle adminlerin artık sesimi duymasını yada bana ne yapmam gerektiği hakkında bilgi vermesini istiyorum
bir kusurum olduysa af ola
tşkür ederim böyle bi konu açıldığı içinÜye adaylığından kurtulmanın yolları başlığını okuyun. Sabırlı olun.
atmaca35
17-04-2008, 00:24
Sayın mod
Pardon ama bende böyle bir seçenek yok? yanı baskent sec aktıflestır dıye
GAZY__06
17-04-2008, 00:29
Kusura bakmayın önceki soru cevaplanmadan yazma diye kural var ama arada baktıklarımda iki hatta üç üye sormuş o halde benim sormamda da bir mahsur yoktur diye düşündüm
Sorum şöyle:"forumda mesaj sayım bazen 8 oluyor ertesi gün tekrar 1 oluyor bunu sebebini öğrenebilir miyim"
Dip not: araştırdım fakat tatminkar bir cevap bulamadım
Sayın mod
Pardon ama bende böyle bir seçenek yok? yanı baskent sec aktıflestır dıye
merkez köyünüzde saray var mı?
cevap evet ise o sarayı yıkıp, yeni yaptığınız köye saray kurmanız gerekiyor. saray kurulduktan sonra "o seçenek" çıkacaktır.
cevap hayır ise yeni kurduğunuz köyünüze saray kurunuz.
Kusura bakmayın önceki soru cevaplanmadan yazma diye kural var ama arada baktıklarımda iki hatta üç üye sormuş o halde benim sormamda da bir mahsur yoktur diye düşündüm
Sorum şöyle:"forumda mesaj sayım bazen 8 oluyor ertesi gün tekrar 1 oluyor bunu sebebini öğrenebilir miyim"
Dip not: araştırdım fakat tatminkar bir cevap bulamadım
daha önce kural ihlali yapıldı demek sizin de yapmanız gerektiği anlamına gelmiyor! lütfen başlığın kurallarına uyunuz!
mesajlar silinirse sizin de mesaj sayınız düşer...
killforyou
17-04-2008, 12:26
selamlar. bu sayfayı bulamadıgım için bir modumuza özel mesaj attım ancak yogunluktan olsa gerek cevap gelmedi.
sorumu burda sorayım
komşuma temsilciyim ve ikimizin de yeni köy adıyla köyleri var birer tane. ben kendi köyüme yollayacağıma onun 30 nufuslu köyüne 20 000 civarı hammadde yolladım dogal olarak depoları 3000 lerde oldugu için 15 000 kadarı boşa gitmiş oldu.
ceza almamak için ne yapmam gerekiyor. 20 000 civarı hammaddeyi bana geri yollaması mı gerekiyor. başka bir köyünden yollayabilir mi?
şimdiden teşekkürler.
selamlar. bu sayfayı bulamadıgım için bir modumuza özel mesaj attım ancak yogunluktan olsa gerek cevap gelmedi.
sorumu burda sorayım
komşuma temsilciyim ve ikimizin de yeni köy adıyla köyleri var birer tane. ben kendi köyüme yollayacağıma onun 30 nufuslu köyüne 20 000 civarı hammadde yolladım dogal olarak depoları 3000 lerde oldugu için 15 000 kadarı boşa gitmiş oldu.
ceza almamak için ne yapmam gerekiyor. 20 000 civarı hammaddeyi bana geri yollaması mı gerekiyor. başka bir köyünden yollayabilir mi?
şimdiden teşekkürler.
hammadde transferi durumunda 1:1 olması gerekiyor ki herhangi bir ceza durumu olmasın. bu durumda sizin yolladığınız miktarı size geri yollaması gerekiyor komşunuzun.
arnavut uck
17-04-2008, 12:37
herkezi multi olarak goruyorlar ben 2 kişinin temsilcisiyim diyelim temsilcilik hakkım dolmus durumda baska bi arkadasım sehir dısına cıkıcak diyelim bana sifresini weriyor ben 1 2 gun oyuna giriyorum 3 gun sonunda ceza almısım bu mh denilen kişiler hic oyuna baglanılan ip adreslerini araştırmıyormu yeter artık mh ler yeter
herkezi multi olarak goruyorlar ben 2 kişinin temsilcisiyim diyelim temsilcilik hakkım dolmus durumda baska bi arkadasım sehir dısına cıkıcak diyelim bana sifresini weriyor ben 1 2 gun oyuna giriyorum 3 gun sonunda ceza almısım bu mh denilen kişiler hic oyuna baglanılan ip adreslerini araştırmıyormu yeter artık mh ler yeter
http://www.travian.com.tr/spielregeln.php
adresten alıntı;
§1 Oyuncular ve Hesaplar
Her oyuncu bir oyun alanında(serverda) sadece bir hesaba sahip olabilir ve oynayabilir.
§1.1 Şifre
Bir hesabın şifresine sahip olmak bu hesaba sahip olmakla eş değerdedir. Hesabınızın şifresini ikinci kişiye vermeniz hesabınızı başka bir kişiye teslim etmeniz anlamına gelir ve bu durumdan dolayı hesabınıza verilen zarar Travian Games tarafından karşılanmaz. Hem şifreyi devreden hem bu şifreyi devralan kişiler §1'i dikkate almak zorundadırlütfen kurallara uyunuz!
ayrıca multihunterları eleştirmenin yeri forum değildir.
atmaca35
17-04-2008, 23:59
Birşey yine sormak istiyorum merkez deki köşkümü yıktım diğer köyümde köşk var ama burayı başkent yap seçeneği yok seviye şu an 8 de.
Seviye 10 damı olması gerekiyor başkent yapmak için ?
DeathLess
18-04-2008, 00:05
Birşey yine sormak istiyorum merkez deki köşkümü yıktım diğer köyümde köşk var ama burayı başkent yap seçeneği yok seviye şu an 8 de.
Seviye 10 damı olması gerekiyor başkent yapmak için ?
Merkezinizi değiştirmek, dolayısı ile yeni merkez ilan etmek istediğiniz köyde saray kurmanız gerekir
Saray sadece 1 köyde kurulabilir. Dolayısı ile başka köyünüzde saray varsa onu yıkmak, ve merkez yapmak istediğiniz köye kurmak zorundasınız
atmaca35
18-04-2008, 00:47
Merkezinizi değiştirmek, dolayısı ile yeni merkez ilan etmek istediğiniz köyde saray kurmanız gerekir
Saray sadece 1 köyde kurulabilir. Dolayısı ile başka köyünüzde saray varsa onu yıkmak, ve merkez yapmak istediğiniz köye kurmak zorundasınız
Tamam ben zaten merkez deki köyümü yıktım 2. köyümdeki olan köşk seviyesi şu an 8 de nasıl yapıcaz bunu ?
Tamam ben zaten merkez deki köyümü yıktım 2. köyümdeki olan köşk seviyesi şu an 8 de nasıl yapıcaz bunu ?
bakınız DeathLess Saray kelimesinin altını özellikle çizmiş.
köşk yaparak merkez köy değiştirmek mümkün değildir. köskü yıkıp saray kurmak gerekir.
Oyunla ilgili bir soru sorucam. Bir köye önce destek atar, sonra da saldırı yollarsanız ne olur? Üyenin kendi askerleri birbirini öldürür mü? Ütopik bir soru değil başıma geldi sonuçlarını gerçekten merak ediyorum. Travian da ayın salağı olur muyum?
Oyunla ilgili bir soru sorucam. Bir köye önce destek atar, sonra da saldırı yollarsanız ne olur? Üyenin kendi askerleri birbirini öldürür mü? Ütopik bir soru değil başıma geldi sonuçlarını gerçekten merak ediyorum. Travian da ayın salağı olur muyum?
Olmazsınız :)
Cevap : Ölürler.
Hangi askerlerin ne kadarının ölecegi de saldıran askerlerinizin saldırı puanı ve savunan askerlerin savunma puanıyla alakalı bir durum.
Savaş simülatörüünü kullanarak bununla ilgili sonuç elde edebilirsiniz.
atmaca35
18-04-2008, 04:15
bakınız DeathLess Saray kelimesinin altını özellikle çizmiş.
köşk yaparak merkez köy değiştirmek mümkün değildir. köskü yıkıp saray kurmak gerekir.
Galiba ben anlatamıyorum :)
şu an 1.köyümdeki sarayı yıktım ve herhangi birşey yok
2. köyümde ise köşk var ve seviye 8de ama ben hala 2.köyümde burayı baskent yap secenegı göremiyorum.....
Galiba ben anlatamıyorum :)
şu an 1.köyümdeki sarayı yıktım ve herhangi birşey yok
2. köyümde ise köşk var ve seviye 8de ama ben hala 2.köyümde burayı baskent yap secenegı göremiyorum.....
Bir kez daha söyleyelim : Başkent yapmak istediginiz köye saray kurmalısınız, köşk değil.
Ardından, vasa diğer köydeki sarayı yıkın ve saray kurdugunuz köyden "BU köyü başkent yap" linkine tıklayın.
atmaca35
18-04-2008, 04:20
Bir kez daha söyleyelim : Başkent yapmak istediginiz köye saray kurmalısınız, köşk değil.
Ardından, vasa diğer köydeki sarayı yıkın ve saray kurdugunuz köyden "BU köyü başkent yap" linkine tıklayın.
ama şu anda 2.köyümde köşk var ve merkez bınası sevıyede 6 bunu nasıl yıkacam tez zamanda ?
Size yakın bir köyün mancınıkla yıkmasını isteyebilir, ya da diğer köyünüzden mancınıkla saldırarak yıkabilirsiniz.
Not : Merkez bina seviye 10 veya üstü ise merkez binadan da yıkabilirsiniz. Seviye 6 köşkü yıkması 30 dk civarı sürecektir.
dehset_ül
18-04-2008, 05:35
Merhaba, öncelikle ikibin yıllık bir geçmişi olan anadilimiz Türkçe'yi koruyan tavrınızdan dolayı teşekkür ederim.
Ben yeni üye oldum. Dolayısıyla şuan üye adayı konumundayım ancak daha önceden başka üyeliğim vardı. Şimdi eski üyeliğimi silmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim?
Eski üyeliğimle forumlarda herhangi bir konuya mesaj yazmamıstım bu durumda eksi rep almış olma imkanım yok ancak üyede değilim oysaki yeni üye adaylarını bilgilendirme kısmında üyeliğin yapıldığı tarihten itibaren onbeş gün sonra üye olmamız gerektiği yazıyor. Bu durumda üyeliğimi engelleyen sebeb ne olabilir ve bu sebeb bu üyeliğim içinde geçerli olacak mı?
nadanest
18-04-2008, 09:48
Merhaba, öncelikle ikibin yıllık bir geçmişi olan anadilimiz Türkçe'yi koruyan tavrınızdan dolayı teşekkür ederim.
Ben yeni üye oldum. Dolayısıyla şuan üye adayı konumundayım ancak daha önceden başka üyeliğim vardı. Şimdi eski üyeliğimi silmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim?
Eski üyeliğimle forumlarda herhangi bir konuya mesaj yazmamıstım bu durumda eksi rep almış olma imkanım yok ancak üyede değilim oysaki yeni üye adaylarını bilgilendirme kısmında üyeliğin yapıldığı tarihten itibaren onbeş gün sonra üye olmamız gerektiği yazıyor. Bu durumda üyeliğimi engelleyen sebeb ne olabilir ve bu sebeb bu üyeliğim içinde geçerli olacak mı?
merhaba.
üye adaylığından üyeliğe geçmek için + 1000 rep almanız gerekli. aksi halde üye olamayacaksınız. aşağıdaki linkte detaylı bilgi mevcut.
iyi forumlar.
http://forum.travian.com.tr/showthread.php?p=1150251&posted=1#post1150251
55 mancınıkla natarlara ait hazine binasını yıkabilirmiyim (yanında asker de olacak tabi)
55 mancınıkla natarlara ait hazine binasını yıkabilirmiyim (yanında asker de olacak tabi)Eğer yakın zamanda bir değişiklik olmadıysa bildiğim kadarıyla natar plan köylerinde zaten hazine olmuyor...
Merhabalar öncelikle kafama takılan bi hususu sormak istiyorum,üyeliğe geçmek için +1000 rep almak gerektiği halde 1 mesaj atıpta üye olan arkadaşlar var,bu arkadaşlar acaba nasıl bir cevap yazmışlardır ki üyeliğe layık görülecek kadar rep almışlardır merak etmekteyim?
Bir diğer husus ise bu forumda mesaj sayım 6 gözüküyor ama ben çok daha fazla yorum yazdım bu sitede acaba yazdığımız mesajlar moderatörlerin onayına müteakipmi sisteme işleniyor o yüzden mi daha az gözüküyor?
Bu sorularıma cevap verirseniz sevinirim.İyi çalışmalar.
DeathLess
18-04-2008, 16:17
Merhabalar öncelikle kafama takılan bi hususu sormak istiyorum,üyeliğe geçmek için +1000 rep almak gerektiği halde 1 mesaj atıpta üye olan arkadaşlar var,bu arkadaşlar acaba nasıl bir cevap yazmışlardır ki üyeliğe layık görülecek kadar rep almışlardır merak etmekteyim?
Bir diğer husus ise bu forumda mesaj sayım 6 gözüküyor ama ben çok daha fazla yorum yazdım bu sitede acaba yazdığımız mesajlar moderatörlerin onayına müteakipmi sisteme işleniyor o yüzden mi daha az gözüküyor?
Bu sorularıma cevap verirseniz sevinirim.İyi çalışmalar.
Az mesaj ile nasıl üye olunduğunu http://forum.travian.com.tr/showthread.php?p=1152759#post1152759 adresinden okuyabilirsiniz.
Ayrıca forum genelinde periyodik aralıklarla eskiyen, güncelliğini yitirmiş konular silinir. Bundan dolayı da kişilerin mesaj sayıları düşer. 1-2 mesajı kalmasına rağmen üye statüsünde kullanıcıları görebilirsiniz.
Ayrıca http://forum.travian.com.tr/forumdisplay.php?f=7 bölümünde konu açsanız, açılmış olan konulara cevap verseniz bile gönderdiğiniz mesajların sayısına eklenmez.
Az mesaj ile nasıl üye olunduğunu http://forum.travian.com.tr/showthread.php?p=1152759#post1152759 adresinden okuyabilirsiniz.
Ayrıca forum genelinde periyodik aralıklarla eskiyen, güncelliğini yitirmiş konular silinir. Bundan dolayı da kişilerin mesaj sayıları düşer. 1-2 mesajı kalmasına rağmen üye statüsünde kullanıcıları görebilirsiniz.
Ayrıca http://forum.travian.com.tr/forumdisplay.php?f=7 bölümünde konu açsanız, açılmış olan konulara cevap verseniz bile gönderdiğiniz mesajların sayısına eklenmez.
Kafamda soru işareti bırakmadığınız için teşekkürler,gayet açıklayıcı oldu
merhaba sayın travian forum insanları!benim çok önemli bi sorum olucak sizlere:daha önceden bi bina kurmak yada hammadde seviyesini geliştirmek için hammaddenin hangi saatte yeterli olacağı yazıyodu şimdi sadece yetersiz hammadde falan yazıyo bunun nedeni ne?
Mona Roza
18-04-2008, 19:03
merhaba sayın travian forum insanları!benim çok önemli bi sorum olucak sizlere:daha önceden bi bina kurmak yada hammadde seviyesini geliştirmek için şu saatte hazır gibi yazılar çıkıyoken şimdi sadece yetersiz hammadde falan yazıyo bunun nedeni ne?
Plus Hammadde Hesaplaması;
Eğer bir işlem yapabilmek için yeterli hammaddeniz yoksa, bu özellik sayesinde ne zamandan itibaren yeterli hammaddeniz olacağını saatiyle birlikte görebilirsiniz.
Bu bir plus özelliğidir. Muhtemelen oyuna yeni başladığınızda deneme amaçlı hediye edilen altınları kullanmışsınızdır. Süresi bitincede artık göstermemesi normaldir.
ayrıca aynı anda 2 bina da kuramaz oldum neler oluyo moderatör kardeşlerim?
Bu sorunuzun cevabıda plus'tır.
Bina inşaaları için sıralama
Bu sıralama sayesinde birden fazla işlem yapabilmeniz mümkündür. Listeye eklediğiniz işlemler bin önceki işlemin bitmesiyle birlikte otomatik olarak başlar.
dehset_ül
19-04-2008, 01:00
meraba arkadaşlar bilen varsa biraz acil olarak taşçıyı mancınıkla nasıl yıkabilir yardımcı olurmusunuz. çünkü askeri üssüm 20 olmasına rağmen taşçı görünmüor sığınak gibimi acaba diye düşündüm ama forumda arastırdığım kadarıyla sadece sığınaklara ateş edilmior peki taşçıya nasıl ateş edeceğim.
meraba arkadaşlar bilen varsa biraz acil olarak taşçıyı mancınıkla nasıl yıkabilir yardımcı olurmusunuz. çünkü askeri üssüm 20 olmasına rağmen taşçı görünmüor sığınak gibimi acaba diye düşündüm ama forumda arastırdığım kadarıyla sadece sığınaklara ateş edilmior peki taşçıya nasıl ateş edeceğim.
taşçıyı seçmek mümkün değildir mancınık saldırılarında, sadece rastgele modda iken, şans eseri vurulabilirler.
dehset_ül
19-04-2008, 01:10
bide son olarak acaba rep puanlarımı nerden öğrenebilirim kontrol paneli denmiş forumda ama oradan bulamıom hangi linkin içinde yardımcı olursanız sevinirim...
karantina
19-04-2008, 01:11
slm iyi akşamalar benim bir sorum olacak biraz önce kingstone adlı ark bana destek attı ki ben bu ark hiç tanımıyorum
Konu: 1GB bu köyü destekliyor: Melike
Varış zamanı: tarih: 18.04.08 saat 23:40:49 Saat
Gönderen kingstone , köyü: 1GB
Askerler 0 0 255 1 0 0 0 0 0 0
Gerekli bakım 257saatte
daha sonra ben bu arkadaşa msj yazdım
karantina 18.04.08
Konusuz 23:43:44
slm kardeş iyi akşamlar hayırdır bana destek atmanın sebebini öğrene bilirmiyim acaba
şeklinde bir msj attım ve daha ardan 1 dk geçmeden köyume baktığımda tum askerler yok olmustu bu nasıl olabilir destekleri geri çekti diyicem ama çekilen bir destekte yok bu konuyu bana açıklaya bilrimisiniz acaba
Mona Roza
19-04-2008, 06:44
bide son olarak acaba rep puanlarımı nerden öğrenebilirim kontrol paneli denmiş forumda ama oradan bulamıom hangi linkin içinde yardımcı olursanız sevinirim...
Kontrol panelini açtığınız zaman zaten repiniz var ise gözünüze ilk çarpacak şey olur. Rep almadığınız için alanda görüntüleyecek sonuç olmaz...
slm iyi akşamalar benim bir sorum olacak biraz önce kingstone adlı ark bana destek attı ki ben bu ark hiç tanımıyorum
Konu: 1GB bu köyü destekliyor: Melike
Varış zamanı: tarih: 18.04.08 saat 23:40:49 Saat
Gönderen kingstone , köyü: 1GB
Askerler 0 0 255 1 0 0 0 0 0 0
Gerekli bakım 257saatte
daha sonra ben bu arkadaşa msj yazdım
karantina 18.04.08
Konusuz 23:43:44
slm kardeş iyi akşamlar hayırdır bana destek atmanın sebebini öğrene bilirmiyim acaba
şeklinde bir msj attım ve daha ardan 1 dk geçmeden köyume baktığımda tum askerler yok olmustu bu nasıl olabilir destekleri geri çekti diyicem ama çekilen bir destekte yok bu konuyu bana açıklaya bilrimisiniz acaba
Destek askerleri yalnızca size gelirken 1 destek şeklinde görebilirsiniz. Destek geri çekildiğinde bunu desteği geri çeken oyuncu görür. Geri çekilen desteği siz görmezsiniz. Doğal olarak askerlerin birden kaybolması normaldir...
emre_fb_07
19-04-2008, 14:08
benim akademim: 20 köşküm :20 askeri üssüm: 10 senatör ve göçmen basabiliryorum göçmen bastıktan sonra senatör basabilirmiyim
benim akademim: 20 köşküm :20 askeri üssüm: 10 senatör ve göçmen basabiliryorum göçmen bastıktan sonra senatör basabilirmiyim
eğer köşkünüz seviye 10 iken göçmen veya senatör çıkarttıysanız, seviye 20. de sadece 1 tane senatör veya sadece 3 tane göçmen çıkarabilirsiniz.
killforyou
20-04-2008, 04:53
selamlar..
sorum beyondla ilgili. diger yardımcı programları kastetmiyorum.
plus özelliklerini taşıdıgı için beyond yasaklandı. peki sürekli plus kullanan kişilerin beyond kullanması da yasak mı?
şu amaçla soruyorum plus kullananlara kıyak yaparız kullanırlar anlamında düşünülmesin de plus ı kullanan birinin beyond kullanması hiçbirşeyi değiştirmez diye düşünüyorum. plusda olmayan bazı özellikleri içerdiği için. bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
dehset_ül
20-04-2008, 08:05
sayın moderatörler acil bir durum var şimdi ben bir köyü reisle aldım. durumu daha açık anlatabilmek için sayıları kullanayım 222 adlı bir köy reisledim. aynı kişiye ait 333 isimli köyüde reislemek istiyorum. ancak 222 adlı köyden köşk seviye 10 da iken 333 isimli köy ele geçirilmiş veya göçmenle kurulmus yayılma kısmında 333 isimli köy var.
sorum şu; şimdi ben 333 isimli köyü reisle fethedersem eğer, 222 isimli köyden göçmenle veya reisle yeni köy alabilmem için köşkü seviye 20 yemi getirmem lazım. çünkü bildiğim kadarıyla 10 seviyede göçmenle köy almışsak ve bu köy daha sonra başkası tarafından ele geçirilmiş veya yerlebir edilmişse yeniden göçmen basabilioruz. bu durum reisle başkalarından aldığımız köyler içinde geçerlimi. eğer geçerli ise köşk seviye 20 yapmam lazım.
sayın moderatörler acil bir durum var şimdi ben bir köyü reisle aldım. durumu daha açık anlatabilmek için sayıları kullanayım 222 adlı bir köy reisledim. aynı kişiye ait 333 isimli köyüde reislemek istiyorum. ancak 222 adlı köyden köşk seviye 10 da iken 333 isimli köy ele geçirilmiş veya göçmenle kurulmus yayılma kısmında 333 isimli köy var.
sorum şu; şimdi ben 333 isimli köyü reisle fethedersem eğer, 222 isimli köyden göçmenle veya reisle yeni köy alabilmem için köşkü seviye 20 yemi getirmem lazım. çünkü bildiğim kadarıyla 10 seviyede göçmenle köy almışsak ve bu köy daha sonra başkası tarafından ele geçirilmiş veya yerlebir edilmişse yeniden göçmen basabilioruz. bu durum reisle başkalarından aldığımız köyler içinde geçerlimi. eğer geçerli ise köşk seviye 20 yapmam lazım.
Köyü reisle almış dahi olsanız, o köy köşkünün 10. seviyesinde yayılma hakkı kullandı ise köşkü 20. seviyeye dek geliştirmeniz gerekir.
Biz diyelimki romalıyız senatörle galyalı köyü elegeçirdik o köyün halkı galyalımı olur?Köyün halkı romalı olursa tuzakçı binası yıkılırmı?
DeathLess
21-04-2008, 21:31
Biz diyelimki romalıyız senatörle galyalı köyü elegeçirdik o köyün halkı galyalımı olur?Köyün halkı romalı olursa tuzakçı binası yıkılırmı?
Siz hangi ırk iseniz reis veya senatör ile aldığınız köy sizin ırkınıza dönüşür. O ırka has olan binalar yıkılır (Çit, toprak siper, tuzakçı)
eleonor23
22-04-2008, 13:59
Benimde bir sorum olacak. Arkadaşlar tahıl problemi sıkıntısı çekiyorum. Çevremde sadece bir tane 9 tarlalı bir köy var.(o da başkasına ait) Şimdi bu köyü "senatör" harici nasıl ele geçirebilirim? Ateş mancınığıyla yıkıp alabilirmiyim? Yardımcı olursanız sevinirim. İyi oyunlar..
Not: Plus kullanıyorum 9 tarlalı köy 13*13 haritada.
nadanest
22-04-2008, 14:11
Benimde bir sorum olacak. Arkadaşlar tahıl problemi sıkıntısı çekiyorum. Çevremde sadece bir tane 9 tarlalı bir köy var.(o da başkasına ait) Şimdi bu köyü "senatör" harici nasıl ele geçirebilirim? Ateş mancınığıyla yıkıp alabilirmiyim? Yardımcı olursanız sevinirim. İyi oyunlar..
oyuncunun birden fazla köyü varsa 9 tarlalı köyünü mancınıklarla tamamen tahrip ederseniz ve köyü terkedilmiş bölge konumuna geri getirirseniz göçmenle o bölgeye yayılma yapabilirsiniz.
berkinnn
22-04-2008, 14:18
Bir sorum olacak:
Bana ait bir vahada asker var ise ve ben vahayı iptal edersem askerlerim ölür mü?
bjkmert19955
22-04-2008, 14:21
nasıl ben yeni bir forum açabilirim ve +rep ne demek
Bir sorum olacak:
Bana ait bir vahada asker var ise ve ben vahayı iptal edersem askerlerim ölür mü?
hayır askerleriniz geri döner köyünüze.
nasıl ben yeni bir forum açabilirim ve +rep ne demek
öncelikle başlığın kurallarında bir soru cevaplanmadan diğerini sormayınız yazıyor. buna uymalıydınız. diğer sorularınız için imzamdaki linkten yönlenebilirsiniz.
yıldırım-a.k
22-04-2008, 14:47
bu soruyu yardım kısmında da sordum kirlilik olacak biraz ama kusura bakmayın.
oyuna başladıktan bi kaç gün sonra kontrol paneline girdiğimde 600 ksür puanım vardı. ama şu an giriyorum kontrol paneline fakat puan nerde yazıyor bulamıyorum. bunun sebebi ne olabilir acaba. mesela sol tarafta yeşil kutucuklar benim rap puanımın olduğunu göstermiyor mu ben mi yanlış biliyorum. cevabınızı bekliyorum.
saygılar..
berkinnn
22-04-2008, 14:50
Forumla ilgili bir sorum olacak:
Ben Mozilla Firefox kullanıyorum ve forumda sekme açarak geziyorum.İki tane veya daha fazla forumdan sekme açtığımda;mesajların altındaki 'Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar' bölümünde adım yazılı olur mu?
Not:Eğer hiçbirini de görüntülemiyorsam üstte yazdıklarım olur mu?
Edit:Mesajımı yazarken başka soru geldiğini görmedim özür dilerim.
Mona Roza
22-04-2008, 14:52
bu soruyu yardım kısmında da sordum kirlilik olacak biraz ama kusura bakmayın.
oyuna başladıktan bi kaç gün sonra kontrol paneline girdiğimde 600 ksür puanım vardı. ama şu an giriyorum kontrol paneline fakat puan nerde yazıyor bulamıyorum. bunun sebebi ne olabilir acaba. mesela sol tarafta yeşil kutucuklar benim rap puanımın olduğunu göstermiyor mu ben mi yanlış biliyorum. cevabınızı bekliyorum.
saygılar..
Rep puanı aldığın konular moderatörler tarafından silinmiştir.Nereden aldığın görünmez fakat puanların olduğu gibi kalır.
Forumla ilgili bir sorum olacak:
Ben Mozilla Firefox kullanıyorum ve forumda sekme açarak geziyorum.İki tane veya daha fazla forumdan sekme açtığımda;mesajların altındaki 'Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar' bölümünde adım yazılı olur mu?
Not:Eğer hiçbirini de görüntülemiyorsam üstte yazdıklarım olur mu?
En son hangi konuyu görüntülemişsen o konuda adın yazar... Ancak gerideki sekmelere geçip sayfayı yenilersen yenilediğin sayfalarda olursun doğal olarak...
berkinnn
22-04-2008, 14:53
En son hangi konuyu görüntülemişsen o konuda adın yazar... Ancak gerideki sekmelere geçip sayfayı yenilersen yenilediğin sayfalarda olursun doğal olarak...
Peki hiç girmezsem?Yani sekmeyi açıp görüntülemezsem yazar mı?
eleonor23
22-04-2008, 14:58
oyuncunun birden fazla köyü varsa 9 tarlalı köyünü mancınıklarla tamamen tahrip ederseniz ve köyü terkedilmiş bölge konumuna geri getirirseniz göçmenle o bölgeye yayılma yapabilirsiniz.
Şimdi köyüne saldırdığım oyuncudan mesaj geldi, şok oldum. Mesajda aynen şu yazıyordu "dostum artık senin birliğindeyim, artık bana saldırma".... ! Tabi şu an ki psikolojik durumumu anlayabiliyorsunuzdur umarım. :confused:
Peki şimdi ne yapmam lazım, askerlerim tahıl canavarı oldular ilerde bunlarla başedemem. Bir taktik verebilirmisiniz? Teşekkürler..
Mona Roza
22-04-2008, 15:04
Peki hiç girmezsem?Yani sekmeyi açıp görüntülemezsem yazar mı?
Dediğim gibi son yenileme yaptığın sekmede görüntülemiş olursun. Diğerlerini açıp görüntülesen bile yenileme yapmadığın müddetçe görüntülemiş olmazsın...
Şimdi köyüne saldırdığım oyuncudan mesaj geldi, şok oldum. Mesajda aynen şu yazıyordu "dostum artık senin birliğindeyim, artık bana saldırma".... ! Tabi şu an ki psikolojik durumumu anlayabiliyorsunuzdur umarım. :confused:
Peki şimdi ne yapmam lazım, askerlerim tahıl canavarı oldular ilerde bunlarla başedemem. Bir taktik verebilirmisiniz? Teşekkürler..
Hımm tipik bir sığınmacı...
Burada taktikten ziyade birlik başkanların ile konuşmanı tavsiye ederim...
s11 de bir köyüm var.
başka bir serverde de oynamaya başlayabilir miyim?
aynı bilgisayardan oynayacağım için bir sorun olur mu?
s11 de bir köyüm var.
başka bir serverde de oynamaya başlayabilir miyim?
aynı bilgisayardan oynayacağım için bir sorun olur mu?
her serverda 1 tane hesabınız olduktan sonra hiçbir sorun yok, istediğiniz kadar serverda oynayabilirsiniz.
marrakesh
24-04-2008, 00:33
öncelikle iyi akşamlar...Benim sorum hesap devri ile ilgili.
Kısaca bir arkadaşımın yanındaki kişi oyunu bıraktıgını soylerek ona köyü bırakıp gitmiş.Arkadaşımdan bu koyu ben alıp devam edıyorum. Oyunun kayıtlı oldugu maıle devir işlemi için maıl attıysamda ulasamadım (sanırım bu mail adresini kullanmıyor) sormak istediğim ben hiç bir şekilde bu hesabı kendi mailime alamazmıyım?kayıtlı mailin oldugu grubun açıklamasına görede 3 ay girilmeyen hesap siliniyormus bunun bir çaresi yok mudur acaba?
bi köyü almak için 5 gündür uğraşıorum..bn bi köyü reisle aldım.daha köşkü kuramadan yanlışlıkla bizim alt birlikten bi oyuncu o köyü bnden 10dk snra aldı..birleşmemiz olduğu halde köyü alması enteresan..bgnde o oyuncu bana o köyü brakacağını söleyip çekildi o köyden..neyse köşkü kurmuştu tekrar yıktık bu sefer köyü alcaktım ki birleşmeniz olduğu için köyü alamazsın dio..acaba neden???
http://img234.imageshack.us/img234/3999/raporrh4.jpg
S9'da İsmini Vermeyim... Bir WW Sahibinin Tek WW Köyünü Akşama Bırakmış Olacağım...
Şimdi Ben Bu Oyuncudan WW Köyünü Reisleyebilir miyim? Yoksa Tek Köy Kuralından Dolayı Alamaz Mıyım???
Forumda Baktım Ama Bunla İlgili Bir Bilgi Bulamadım????
merhaba,
ben traviana yeni üye oldum. daha önce bu oyunu oynayan birini izlememiştim ve oyun hakkında pek bir bilgim yoktu. oyuna S13 ten bir köy ile başladım. birkaç gün sonra yine aynı serverdan başka bir kullanıcı adıyla bir köy daha açtım. son olarak da dün bir köy daha kurdum. 3 köyümün de dokunulmazlığı henüz kalkmadı.
foruma bugün girdim ve multihunter diye birşey gördüm. tam olarak anlamadım ama aynı kişinin birden fazla köy kurması yasakmış sanırım. doğru mu?
edit: eğer aynı serverda birden fazla köy kurmak yasak ise yetkili kişilere kapatması için köylerimin bilgilerini verebiliyor muyum?
marrakesh
25-04-2008, 06:18
merhaba,
ben traviana yeni üye oldum. daha önce bu oyunu oynayan birini izlememiştim ve oyun hakkında pek bir bilgim yoktu. oyuna S13 ten bir köy ile başladım. birkaç gün sonra yine aynı serverdan başka bir kullanıcı adıyla bir köy daha açtım. son olarak da dün bir köy daha kurdum. 3 köyümün de dokunulmazlığı henüz kalkmadı.
foruma bugün girdim ve multihunter diye birşey gördüm. tam olarak anlamadım ama aynı kişinin birden fazla köy kurması yasakmış sanırım. doğru mu?
edit: eğer aynı serverda birden fazla köy kurmak yasak ise yetkili kişilere kapatması için köylerimin bilgilerini verebiliyor muyum?
evet arkadaşım bir serverda birden çok hesaba sahip olmak yasaktır o yüzden köyleri kapatman gerekiyor.yetkili kişileri hiç uğraştırmadan bu hesaplara girip profil/hesap bölümüne girerek hesabı kendin silmen en doğrusu olacaktır.saygılar...
KızıLeLma
25-04-2008, 19:23
Bir mesajda bildiğimiz gibi en fazla 4 smile kullanabiliyoruz.Peki alıntılarda kullanan smile lar dahilmidir?
Mona Roza
25-04-2008, 19:31
merhaba,
Evet bunun anlamı multidir. Bir oyuncu aynı serverde birden fazla hesap açamaz. Yetkililere bildirmedende kendiniz multi köylerinizi silebilirsiniz. Zaten siz bildirmezseniz bile kural ihlali yaptığınız öğrenildiği taktirde köyleriniz Multihunter tarafından kilitlenir.
Bir mesajda bildiğimiz gibi en fazla 4 smile kullanabiliyoruz.Peki alıntılarda kullanan smile lar dahilmidir?
Evet alıntılarda olanlarda dahildir...
2. köyümü merkez yapabilmem için illa o köyüme saray mı kurmam gerek.Yoksa köşk te kurabilirmiyim?
Not:Merkez köyümde saray var.
Mona Roza
25-04-2008, 19:39
2. köyümü merkez yapabilmem için illa o köyüme saray mı kurmam gerek.Yoksa köşk te kurabilirmiyim?
Not:Merkez köyümde saray var.
Oyuna başladığınızda ilk köyünüz otomatik olarak merkezdir, köşk olsa dahi.
İkinci köyünüzü merkez yapmak istiyorsanız evet Saray kurmanız ve sarayı açıp bu köyü başkent yap demeniz lazım...
mc_khalkan
25-04-2008, 21:23
acaba foruma yeni konu nasıl açılıyor söylermsiniz?
Mona Roza
25-04-2008, 21:58
acaba foruma yeni konu nasıl açılıyor söylermsiniz?
Detaylı anlatım (http://forum.travian.com.tr/showpost.php?p=956165&postcount=1)
Ayrıca açacağınız konu soru sorma amaçlı ise, sorularınızı Yardım (http://forum.travian.com.tr/showthread.php?t=79664) başlığında sorunuz.
Forum kullanıcılarının sorunuza cevap veremeyeceğini düşünüyorsanız Moderatörlere Sorun (http://forum.travian.com.tr/showthread.php?t=83873).
eleonor23
25-04-2008, 22:14
Ayrıca açacağınız konu soru sorma amaçlı ise, sorularınızı Yardım (http://forum.travian.com.tr/showthread.php?t=79664) başlığında sorunuz.
Forum kullanıcılarının sorunuza cevap veremeyeceğini düşünüyorsanız Moderatörlere Sorun (http://forum.travian.com.tr/showthread.php?t=83873).
Benim bir sorum olacak, buraya yazmayı uygun buldum. ÇÜnkü forum modlarının bizlerden daha iyi bir bilgiye ve tecrübeye sahip olduğunu düşünüyorum. Forum kullanıcılardan birisinin vereceği yanlış bir cevap 2-3 hafta geri gitmeme malolabilir.
Sorum şöyle: 3 göçmen bastım, plus kullanıyorum 13*13 lük haritamda 9 veya 15 tarlalı köy yok. Bu haritamın dışında bir tane var. Acaba göçmenlerimi buraya göndersem o köyü alabilirmiyim? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar.. :rolleyes:
Mona Roza
25-04-2008, 22:18
Benim bir sorum olacak, buraya yazmayı uygun buldum. ÇÜnkü forum modlarının bizlerden daha iyi bir bilgiye ve tecrübeye sahip olduğunu düşünüyorum. Forum kullanıcılardan birisinin vereceği yanlış bir cevap 2-3 hafta geri gitmeme malolabilir.
Sorum şöyle: 3 göçmen bastım, plus kullanıyorum 13*13 lük haritamda 9 veya 15 tarlalı köy yok. Bu haritamın dışında bir tane var. Acaba göçmenlerimi buraya göndersem o köyü alabilirmiyim? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar.. :rolleyes:
Tabiki alabilirsin. Hatta haritanın en uzak ucuna bile köy kurabilirsin...
Siz konuyu 7*7'lik alan dışında vahalar alınmaz ile karıştırdınız sanırım...
Yayılma haritanın herhangi bir yerinde olabilir sadece vaha 7*7'lik alan dışına alınamaz...
marrakesh
25-04-2008, 23:07
öncelikle iyi akşamlar...Benim sorum hesap devri ile ilgili.
Kısaca bir arkadaşımın yanındaki kişi oyunu bıraktıgını soylerek ona köyü bırakıp gitmiş.Arkadaşımdan bu koyu ben alıp devam edıyorum. Oyunun kayıtlı oldugu maıle devir işlemi için maıl attıysamda ulasamadım (sanırım bu mail adresini kullanmıyor) sormak istediğim ben hiç bir şekilde bu hesabı kendi mailime alamazmıyım?kayıtlı mailin oldugu grubun açıklamasına görede 3 ay girilmeyen hesap siliniyormus bunun bir çaresi yok mudur acaba?
Mona Roza acaba bu sorumun cevabı ne herhangi bir fikrin varmı yardımcı olursan çok sevinirim...
Mona Roza
25-04-2008, 23:18
Mona Roza acaba bu sorumun cevabı ne herhangi bir fikrin varmı yardımcı olursan çok sevinirim...
Devir işlemi hesap sahibi olmadan olmaz tabi. Fakat 3 ay online olmayan köy sahibinin temsilciside köye bakabilir. Tam emin olmadığım için cevap veremedim fakat ben değil 3 ay daha fazla baktım hesap sahibinin uğramadığı köye...
Bu konuyu Yardım bölümünde sorun, olmadı Supporta sor bi istersen...
marrakesh
26-04-2008, 00:35
Devir işlemi hesap sahibi olmadan olmaz tabi. Fakat 3 ay online olmayan köy sahibinin temsilciside köye bakabilir. Tam emin olmadığım için cevap veremedim fakat ben değil 3 ay daha fazla baktım hesap sahibinin uğramadığı köye...
Bu konuyu Yardım bölümünde sorun, olmadı Supporta sor bi istersen...
yok demek istediğim hocam kullanılmayan mail hesabı 3 ay sonunda kapanıyormuş.köye ben bakıyorum onda bir sorun yok...
bu mail hesabını arkadaş kullanmıyor sanırım cunku maillerime cevap gelmedi hiç...
3 ayın sonunda hesabın kayıtlı olduğu mailde silinirse ben ne yapabilirim...bu konuda adminlerimize mesaj atsam hiçbir esneklik sağlanamazmı bu uc ayın sonunda...
hangi hayvanların kaç tane tahıl yediğini nerden anlarız
nadanest
26-04-2008, 01:21
hangi hayvanların kaç tane tahıl yediğini nerden anlarız
aşağıdaki linkte gerekli bilgi mevcut.
http://help.travian.com.tr/index.php?type=faq&mod=440
yok demek istediğim hocam kullanılmayan mail hesabı 3 ay sonunda kapanıyormuş.köye ben bakıyorum onda bir sorun yok...
bu mail hesabını arkadaş kullanmıyor sanırım cunku maillerime cevap gelmedi hiç...
3 ayın sonunda hesabın kayıtlı olduğu mailde silinirse ben ne yapabilirim...bu konuda adminlerimize mesaj atsam hiçbir esneklik sağlanamazmı bu uc ayın sonunda...
3 ay sonra mail adresi silinmez sadece inaktif olur. siz aktif ettikten sonra tekrar mail alabilirsiniz.
bahsettiğiniz seçenek bir çok amaçla suistimal edilebilir.
wgandalf
26-04-2008, 12:02
öncelikle selamlar.
benim sorum şu yeni bir köy kurmak için araştırma yaparken harita üzerinde alanların üzerine geliyoruz ve böylece o alandaki Orman / Tugla / Demir ve Tahıl adetlerini görüyoruz.
Köyümün çok tarlalı olmasını istediğimden 9 tarlalı köyler arıyordum.
Harita üzerinde 3 / 3 / 3 / 9 dağılımında bir köy buldum fakat içine girdiğimde dağılımı
3/4/5/6 gösteriyor. Bunun nedeni ne acaba ?
şimdiden tşk.
Gölköy14
26-04-2008, 16:50
Merhaba, askerim esir düşmüş. Şimdi üsten kontrol ettim ölüme terket diye bir bölüm çıkıyor. Esir olarak kalırsa onu benim beslemem gerekiyor ancak ölüme terkedersem de askerim tümden gidecek. Esir askeri nasıl kurtaracağız?
Ölüme terketmek fikri hoşuma gitmedi.
öncelikle selamlar.
benim sorum şu yeni bir köy kurmak için araştırma yaparken harita üzerinde alanların üzerine geliyoruz ve böylece o alandaki Orman / Tugla / Demir ve Tahıl adetlerini görüyoruz.
Köyümün çok tarlalı olmasını istediğimden 9 tarlalı köyler arıyordum.
Harita üzerinde 3 / 3 / 3 / 9 dağılımında bir köy buldum fakat içine girdiğimde dağılımı
3/4/5/6 gösteriyor. Bunun nedeni ne acaba ?
şimdiden tşk.
Belki istemeden-bilmeden imleç kayıyordur?
Öyle değilse de, köyün içine girdiğinizde nasıl bir arazi paylaşımı varsa o geçerlidir.
Merhaba, askerim esir düşmüş. Şimdi üsten kontrol ettim ölüme terket diye bir bölüm çıkıyor. Esir olarak kalırsa onu benim beslemem gerekiyor ancak ölüme terkedersem de askerim tümden gidecek. Esir askeri nasıl kurtaracağız?
Ölüme terketmek fikri hoşuma gitmedi.
Esir düşen askerlerden daha fazlasını normal saldırı modunda önderebilirsiniz.
Ya da birliğinizin başka bir oyuncusu aynı şekilde normal saldırıyla askerleri kurtarabilir.
Amma, normal saldırı bile olsa; az askerle atak yaparsanız onların da yakalanma ihtimali var, siz en iyisi elde ne var ne yok saldırın :)
Gölköy14
26-04-2008, 16:59
Belki istemeden-bilmeden imleç kayıyordur?
Öyle değilse de, köyün içine girdiğinizde nasıl bir arazi paylaşımı varsa o geçerlidir.
Esir düşen askerlerden daha fazlasını normal saldırı modunda önderebilirsiniz.
Ya da birliğinizin başka bir oyuncusu aynı şekilde normal saldırıyla askerleri kurtarabilir.
Amma, normal saldırı bile olsa; az askerle atak yaparsanız onların da yakalanma ihtimali var, siz en iyisi elde ne var ne yok saldırın :)
Ne var ne yok saldırmak mı?:) Zaten çok asker yetiştirmiyorum ki artık..Olan asker gidiyor.. bu esir düşen de hepsi hepsi o kadardı..!:( Onu da köye yapılan saldırıdan sağ çıksın diye yollamıştım zaten.. Gariban askerim benim. Sanırım kurtarmamı bekleyecek o zaman dediğinize bakılırsa.. :) Teşekkürler.
Diplomasi yoluna da başvurabilirsiniz. Askerlerinizi bırakmasını rica edebilir, karşılıgında bir daha ona saldırmayacagınız sözünü verebilirsiniz.
Erdinç58
26-04-2008, 17:12
üye adayları için bölümünde arama yaptığımda hiç bir sonuç alamıyorum bir çok konu açmış olmama rağmen açtığım konuları bulamıyor üstelik yeni açılmış bir konunun ismini kopyala yapıştır yapıyorum 4 harften kısa bir kelime yok ama yinede hiç bir sonuç bulamıyor bu sorunu çözebilirmiyim
üye adayları için bölümünde arama yaptığımda hiç bir sonuç alamıyorum bir çok konu açmış olmama rağmen açtığım konuları bulamıyor üstelik yeni açılmış bir konunun ismini kopyala yapıştır yapıyorum 4 harften kısa bir kelime yok ama yinede hiç bir sonuç bulamıyor bu sorunu çözebilirmiyim
Gelişmiş Arama yaparken, metni yazdıgınız alanın hemen altındaki "Mesaj İçeriğinde Ara" seçenegini "Sadece Başlıkları Ara" olarak değiştiriniz.
Erdinç58
26-04-2008, 17:48
Gelişmiş Arama yaparken, metni yazdıgınız alanın hemen altındaki "Mesaj İçeriğinde Ara" seçenegini "Sadece Başlıkları Ara" olarak değiştiriniz.yinede bulamadı
tek köyü olan bir hesabı haritadan silebilirmiyiz?
ben sadece sıfılayabiliriz die biliyorum ama silinebilir dediler doğruluk payı nedir?
Merhaba sayın mod.lar
Forumdaki üyelerin ve üye adaylarının hesap isimleri kırmızı rengi almış. Ancak kimisinin ki koyu kırmızı kimisinin ki açık kırmızı. Nedeni nedir? İkisinin arasında bir fark mı var?
Sadece merak ettiğimden sordum. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Mona Roza
26-04-2008, 21:26
Merhaba sayın mod.lar
Forumdaki üyelerin ve üye adaylarının hesap isimleri kırmızı rengi almış. Ancak kimisinin ki koyu kırmızı kimisinin ki açık kırmızı. Nedeni nedir? İkisinin arasında bir fark mı var?
Sadece merak ettiğimden sordum. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Hayır aralarında fark yok tabiki. Bu 23 Nisan'a özel bir uygulama idi ve kaldırıldı.
ufuktana
27-04-2008, 11:42
beyond kullanıyorum saldır -destekle linkleride dahil gerekli kısmındaki falan tum resiler kayboldu nedendir acaba?
merhaba,
benim problemim farklı.. geçen yıldan bu yana hesabım var forumda, ama bir türlü üye adaylığından kurtulamadığım gibi, asla mesaj yazamıyorum. sorularımın cevabını başlıklardan ve konulardan arıyorum, çoğunlukla da bulamıyorum. mesela bugünkü gibi..
iki gündür kullandığım firefox'un eklentileri işlev yapmıyor. yani tarla listeliyemiyorum vs.. ne yapmalıyım, bu genel bir sorun mudur, benden mi kaynaklanıyor. eğer yardımcı olabilirseniz (her iki sorunuma da) gerçekten minnettar kalırım.
Şimdiden teşekkürler, iyi günler..
beyond kullanıyorum saldır -destekle linkleride dahil gerekli kısmındaki falan tum resiler kayboldu nedendir acaba?
merhaba,
benim problemim farklı.. geçen yıldan bu yana hesabım var forumda, ama bir türlü üye adaylığından kurtulamadığım gibi, asla mesaj yazamıyorum. sorularımın cevabını başlıklardan ve konulardan arıyorum, çoğunlukla da bulamıyorum. mesela bugünkü gibi..
iki gündür kullandığım firefox'un eklentileri işlev yapmıyor. yani tarla listeliyemiyorum vs.. ne yapmalıyım, bu genel bir sorun mudur, benden mi kaynaklanıyor. eğer yardımcı olabilirseniz (her iki sorunuma da) gerçekten minnettar kalırım.
Şimdiden teşekkürler, iyi günler..
beyond uygulamasını kaldırmak için; http://forum.travian.com.tr/showthread.php?t=85555
diğer konuya gelince;
sürekli konu kilitlememizin ve uyarı yapmamızın sebebi, arayanların aradığı şeyi bulamaması. şöyle ki; bir kullanıcı saray nedir gibi bir konu açıyor, ve doğru olan olmayan onlarca mesaj geliyor. ve bunu onlarca kullanıcı yapıyor. siz saray yazıp arama yaptığınız zaman bu sonuçlardan birisi çıkıyor karşınıza. oysa saray hakkında herşeyin bulunduğu çok detaylı bir başlık mevcut.
benim bir sorum var ben s2 ve s5 te oynuyorum ilk önce imzama s2 için reflinki koydum 8 kişi kaydoldu sonra değiştirdim ve s5 teki reflinkimi koydum sonra bir baktım s2 de 11 kişi kayıtlı olmuş bugün baktım 14 idi bu nasıl oluyor ya?
benim bir sorum var ben s2 ve s5 te oynuyorum ilk önce imzama s2 için reflinki koydum 8 kişi kaydoldu sonra değiştirdim ve s5 teki reflinkimi koydum sonra bir baktım s2 de 11 kişi kayıtlı olmuş bugün baktım 14 idi bu nasıl oluyor ya?reflinki kaldırmadan önce kayıt olmuşlar, kaldırdıktan sonra hesaplarını aktive etmişler.
reflinki kaldırmadan önce kayıt olmuşlar, kaldırdıktan sonra hesaplarını aktive etmişler.
ama bu sayı sürekli artıyor 15 oldu şimdi
ama bu sayı sürekli artıyor 15 oldu şimdiDemek seveniniz çokmuş. Allah artırsın.;)
koraym123
27-04-2008, 14:58
Üye adayıyım asker nasıl yapılıyor hiç anlamadım.:confused:
Lütfen yardım edin.:(
"Bu köydeki inşaat emirlerini ve araştırmaları derhal tamamla" plusta bu link tıkladığın zaman sadece bir köydeki inşaatmı tamamlanıyor yoksa tüm köylerdeki inşaatlarmı
koraym123
27-04-2008, 15:13
Üye adayıyım asker nasıl yapılıyor hiç anlamadım.:confused:
Lütfen yardım edin.:(
Lütfen sorumu özel mesaj göndererek cevaplayın.
sormak ıstedıgın soru şu son gunlerde bır cok konu kilitlenıyor surekılı sorularınızıyardım (http://forum.travian.com.tr/showthread.php?t=79664)bolumde sorun dıyorlar pekı yenı uye adayları burda soru cvplıyarak +rep alıyormı? ve bır cok cvpda gozden kacıyor artık sorularyardım (http://forum.travian.com.tr/showthread.php?t=79664) bolumde sorulcaksa sorular (http://forum.travian.com.tr/forumdisplay.php?s=&daysprune=&f=12) bolumu nıcın kapatılmıyor?
cambazbursa
27-04-2008, 15:19
3 haftadır tam üye olmadım ilgilenirmisiniz lütfen
Üye olman için 1000+rep puan alman gerekmektedir.Üç hafta sonra üye olunacak diye bir sınır yoktur.
sormak ıstedıgın soru şu son gunlerde bır cok konu kilitlenıyor surekılı sorularınızıyardım (http://forum.travian.com.tr/showthread.php?t=79664)bolumde sorun dıyorlar pekı yenı uye adayları burda soru cvplıyarak +rep alıyormı? ve bır cok cvpda gozden kacıyor artık sorularyardım (http://forum.travian.com.tr/showthread.php?t=79664) bolumde sorulcaksa sorular (http://forum.travian.com.tr/forumdisplay.php?s=&daysprune=&f=12) bolumu nıcın kapatılmıyor?Düzgün cevap verirseniz rep alırsınız. yardım bölümü adaylara açıkken sorular bölümü açık değildir. Sorular bölümünde daha ilginç ve tecrübe gerektiren sorular soran üyeler bulunur.
3 haftadır tam üye olmadım ilgilenirmisiniz lütfenForuma katkı sağlayacak mesajlar yazmazsanız üye olamazsınız.
Üye olman için 1000+rep puan alman gerekmektedir.Üç hafta sonra üye olunacak diye bir sınır yoktur.bu konuda sadece moderatörler cevap verebilir.
alperen-rock
27-04-2008, 16:50
benimde bir sorum olacak şimdi modlar konuyu kilitlediklerinde konuya modlar bişey yazabiliyorlar mı yoksa onlarada yasak oluyor
benimde bir sorum olacak şimdi modlar konuyu kilitlediklerinde konuya modlar bişey yazabiliyorlar mı yoksa onlarada yasak oluyorModlar herşeyi yapabilir.
"Bu köydeki inşaat emirlerini ve araştırmaları derhal tamamla" plusta bu link tıkladığın zaman sadece bir köydeki inşaatmı tamamlanıyor yoksa tüm köylerdeki inşaatlarmı
benim sorum unutuldu galiba:)
soru sormak için veya bilgi vermek için nasıl konu açılıyor
benim sorum unutuldu galiba:)Sadece tek köyde.
soru sormak için veya bilgi vermek için nasıl konu açılıyorSorularınızı Yardım (http://forum.travian.com.tr/showthread.php?t=79664) başlığında sorunuz. Forum kullanıcılarının sorunuza cevap veremeyeceğini düşünüyorsanız Moderatörlere Sorun (http://forum.travian.com.tr/showthread.php?t=83873). Yeni başlık açmayınız!
Mod'larım bu ne serverlar kafayımı yedi yoksa
http://img395.imageshack.us/img395/2573/dyrk1.png (http://imageshack.us)
sayfayı yenilemeyi deneyin.
kanbolat
28-04-2008, 12:28
Travianda kullanıcı adı değişikliği nasıl yapılır? forumda değil oyunda
Travianda kullanıcı adı değişikliği nasıl yapılır? forumda değil oyunda
keyfi olarak kullanıcı adı değişikliği yapılamaz. çok önemli bir nedeniniz varsa, multihuntera mesaj atarsınız, değerlendirmeye alır.
Rep puanımı nasıl öğrenebilirim
DeathLess
28-04-2008, 12:56
Rep puanımı nasıl öğrenebilirim
Forumdaki yazılarınızda kullanıcı adınızın hemen alt tarafında terazi şeklinde bir ikon görüceksiniz.
Oraya tıkladığınızda rep puanınızı öğrenebilirsiniz
TRVN&MANIAK%
28-04-2008, 12:58
Opera'da hiç bir şekilde bilgisayardan GP yükleyemezmiyim? Yükleyabilirsem nasıl yüklerim?:confused:
bana kim - rep verdi ? neden - rep verdi ? ve bunu nasıl öğreneceğim ??? sorum özellikle deepex.e
BLACK KİNG
28-04-2008, 14:21
ben foruma uzun bir süre önce kayıt oldum fakat hala üyeliğim gelmedi neden?Sayın MODETÖRLER cevaplarınızı bekliyorum
nadanest
28-04-2008, 14:27
Opera'da hiç bir şekilde bilgisayardan GP yükleyemezmiyim? Yükleyabilirsem nasıl yüklerim?:confused:
hayır yükleymezsiniz.
bana kim - rep verdi ? neden - rep verdi ? ve bunu nasıl öğreneceğim ??? sorum özellikle deepex.e
kontrol panelinizde neden eksi rep aldığınız yazar. size bir açıklama yapılmıştır. kişiye özel cevap verme gibi bir durum söz konusu değil.
ben foruma uzun bir süre önce kayıt oldum fakat hala üyeliğim gelmedi neden?Sayın MODETÖRLER cevaplarınızı bekliyorum
üye adaylığından üyeliğe geçmek için +1000 rep puanı gerekir. detaylı bilgi için bakınız;
http://forum.travian.com.tr/showthread.php?t=26522
bir soruya cevap verilmemişse yeni soru sormayalım. konu başlığında bu yazmakta. lütfen biraz okuma alışkanlığımız olsun. hep yazmakla bir yere varamayacağımız ilmi-forum ile sabittir. ;)
kontrol panelinizde neden eksi rep aldığınız yazar. size bir açıklama yapılmıştır. kişiye özel cevap verme gibi bir durum söz konusu değil.
orayı bende biliyorum, ama hiç güncellenmiyor?
nadanest
28-04-2008, 15:11
orayı bende biliyorum, ama hiç güncellenmiyor?
güncellenmeyen ne? orası sabit bir bölüm siz artı veya eksi rep aldıkça eklenir.
haaayıır. ilk aldığım 5 - rep ve ondan sonra 1 tane aldığım + rep var hep onlar duruyor.demek istediğim sabit. hiç güncellenmiyor
DeathLess
28-04-2008, 15:35
haaayıır. ilk aldığım 5 - rep ve ondan sonra 1 tane aldığım + rep var hep onlar duruyor.demek istediğim sabit. hiç güncellenmiyor
- veya +rep aldığınız konu ya da yazınız silinirse kontrol panelinizde bunu göremezsiniz.
Rep puanınızdaki değişmelerden takip edebilirsiniz
bı sorun sorcam ben forum duzenlıyıcısıyım ama forumu actıgımda forum travian geliyor ne yapmalıyım
:confused:
İki oyuncu anlaştık pazara malzeme koymadan kendi aramızda kurallara uygun şartlarda ticaret yapmak istiyoruz (1:1/2:1)
Bu ticaretimizi ne kadar zamanda tamamlamalıyız?
Örneklersem, ben malzemeyi gönderdim diyelim, diğer oyuncunun en fazla ne zaman malzemeyi geri göndermesi gerekir ki karşılıksız hammadde transferi olmasın.
:confused:
Avatar için üye olmak gerekir. Nasıl üye olacagınız hakkında bilgi için buraya (http://forum.travian.com.tr/showthread.php?t=26522) bakabilirsiniz.
İki oyuncu anlaştık pazara malzeme koymadan kendi aramızda kurallara uygun şartlarda ticaret yapmak istiyoruz (1:1/2:1)
Bu ticaretimizi ne kadar zamanda tamamlamalıyız?
Örneklersem, ben malzemeyi gönderdim diyelim, diğer oyuncunun en fazla ne zaman malzemeyi geri göndermesi gerekir ki karşılıksız hammadde transferi olmasın.
Oyun Kuralları demiş ki:
# §2.1 Hammadde Sevkiyatı ve Yasal Yardımlar
Bir hesaptan diğerine sürekli ve tek yönlü hammadde sevkiyatı(Pushing) yasaktır. Küçük nüfusa sahip hesaplar kendisinden daha fazla nüfusa sahip olan hesaplara günlük saatlik üretimleri kadar hammadde gönderebilirler. Büyük nüfuslu hesaplarsa kendisinden çok daha küçük hesaplara günlük üç saatlik üretimleri kadar yardım edebilirler(Saatlik üretim bir saatte üretilen hammaddelerin toplamıdır).Hammadde yardımı ayrıca birlik ihtiyaçlarını karşılamak, birliğe üye olabilmek için masraf ödemesi, elçilik binası geliştirilmesi, askeri yardım vb. içinde yapılabilir. Temsilcilerarası ve Ortak bilgisayar kullanılması durumunda §2.1.1 dikkate alınmak zorunda olup, §2.1 geçersizdir.
* §2.1.1 Temsilcilik ve Ortak Bilgisayar Kullanımı esnasında Hammadde Sevkiyatı
Temsilciliği yapılan, temsilcisi olunan ve ortak bilgisayar kullanan hesaplar birbirleriyle sadece bire bir hammadde sevkiyatı yapabilirler ve bu durumlarda §2.1' de belirtilen kurallar tamamen geçersizdir.
İyi forumlar.
kuralları biliyorum, zaten kurallara uygun ticaretten bahsediyorum,
benim öğrenmek istediğim ticaretin süre kısmı,
pazarsız iki oyuncunun karşılıklı birbirine malzeme göndermesi durumunda, karşılığın kaç saat, gün gibi geri gelmesi gerekir ki kurallara aykırılık olmasın.
DeathLess
28-04-2008, 16:41
kuralları biliyorum, zaten kurallara uygun ticaretten bahsediyorum,
benim öğrenmek istediğim ticaretin süre kısmı,
pazarsız iki oyuncunun karşılıklı birbirine malzeme göndermesi durumunda, karşılığın kaç saat, gün gibi geri gelmesi gerekir ki kurallara aykırılık olmasın.
Gönderilen hammadde sizin köyünüze ulaştıktan en geç 24 saat içinde karşılığını göndermiş olmanız ve karşınızdaki oyuncunun köyüne ulaşmış olması gerekmektedir
atakanasa
28-04-2008, 16:49
ben bir galyalıya saldırdım saldırdığımda 17 birlik askeri ve 17 kendi askerini kurtardın sözüyle ne anlatılmak isteniyor
ben bir galyalıya saldırdım saldırdığımda 17 birlik askeri ve 17 kendi askerini kurtardın sözüyle ne anlatılmak isteniyor
Sizin ve/veya birlik arkadasınızın daha önceden o köydeki tuzakçıya yakalanmış askerlerini kurtardıgınızı söylüyor.
atakanasa
28-04-2008, 16:55
ben bir kişiye destek gönderdimbir oyuncu destek gönderdiğim oyuncuya saldırırsa askerimin ölüp ölmediğini nasıl anlayabilirim
ben bir kişiye destek gönderdimbir oyuncu destek gönderdiğim oyuncuya saldırırsa askerimin ölüp ölmediğini nasıl anlayabilirim
mesaj gelecektir size, eğer mesajı görmezseniz, askeri üssünüze girip askerlerinizin azalıp azalmadığına bakabilirsiniz.
Saldırgan29
28-04-2008, 17:41
ben gecenlerde 2 tane soru sormustum ama sorularim silindi neden oldugunu sorabilirmiyim ????
ben gecenlerde 2 tane soru sormustum ama sorularim silindi neden oldugunu sorabilirmiyim ????
sorularınızı lütfen forum kuralları çerçevesinde ve araştırma yaptıktan sonra sorunuz. aksi takdirde silinmeleri kaçınılmazdır.
Server 10'da Natarlar benim köyüme casus yolladı 30 casus yolladı 40 legati var neden bu Natar casuslarından kayıp yok?
natarlar geldiklerini haber vermek için casus yollarlar, ama siz o casusları yakalayamazsınız. 40 değil 1000 olsa farketmez çünkü bu bir "gösterim"dir.
ben oyunu bırakıyorum. oyun alanında benim paramla maaş alan ve geçinen birinin bana haksızlık yapması çok koydu.
ben 14. serverde toydemir köyü sahibiyim. konu şu; benim multi köyüm var diye hesabımı kilitlediler.
burada dikkat çekici konular canımı çok sıkıyor. onun için uzaklaşmam lazım. bu konular:
1- madem var ve tespit edildi! niye kapa diye uyarmıyorlar? çünkü herkese yapılan uygulama buymuş. herkese sordum ve böyle söylediler.
2- neden multi köyü kapayarak, (hangisi ise?) benim hesabımı kilitlemiyorlar? işte bu köy senin multi hesabındı tespit ettik! demeleri daha mantıklı değilmi?
3- hangi köyden ne kadar karşılıksız mal almışım, açıklama yapılmıyor?
4- benim mesajlarımın 60-70 saat okunmaması dikkat çekici.
5- hesaplarımı kapayarak oyundan ayrılacağım. tüm serverlerdeki köylerimden kalan pluslarım tutarındaki parayı banka hesabıma gönderilmesi talebim olacak, uygulanabilirmi?
DeathLess
29-04-2008, 08:55
ben oyunu bırakıyorum. oyun alanında benim paramla maaş alan ve geçinen birinin bana haksızlık yapması çok koydu.
ben 14. serverde toydemir köyü sahibiyim. konu şu; benim multi köyüm var diye hesabımı kilitlediler.
burada dikkat çekici konular canımı çok sıkıyor. onun için uzaklaşmam lazım. bu konular:
1- madem var ve tespit edildi! niye kapa diye uyarmıyorlar? çünkü herkese yapılan uygulama buymuş. herkese sordum ve böyle söylediler.
2- neden multi köyü kapayarak, (hangisi ise?) benim hesabımı kilitlemiyorlar? işte bu köy senin multi hesabındı tespit ettik! demeleri daha mantıklı değilmi?
3- hangi köyden ne kadar karşılıksız mal almışım, açıklama yapılmıyor?
4- benim mesajlarımın 60-70 saat okunmaması dikkat çekici.
5- hesaplarımı kapayarak oyundan ayrılacağım. tüm serverlerdeki köylerimden kalan pluslarım tutarındaki parayı banka hesabıma gönderilmesi talebim olacak, uygulanabilirmi?
1-) Hesabınızın kilitlenmesi multinizi silmeniz için bir uyarıdır zaten.
hesaplar arası hammadde transfer yapmasanız bile size ait olmayan bir hesaba 1 saniyeliğine de olsa temsilcilik harici giriş yaparsanız multihesap işlemi yapılır.
2-) kimi oyuncular birden fazla multihesap açmaktadır. Multihunter bunları tespit edebiliyor. Ama asıl önemli olan şey oyuncunun dürüst olmasıdır. Zira 3 multisinin 2 tanesini silip diğerini bekletenler de var.
3-) Hammadde transferlerinizdeki miktarları multihunter'in değil sizin kontrol altında tutmanız gerekmektedir. Multihunter'in böyle bir zorunluluğu bulunmamaktadır.
4-) Multihunter'in mesaj okuma süresi normal şartlarda 72 saattir. Gerektiğinde bu süre uzayabilir.
5-) Geri ödeme diye bir durum bulunmamaktadır. Ayrıca 5. sorunuz ile ilgili detaylı bilgi istiyorsanız plus@travian.com.tr adresine mail atabilirsiniz
birisinin köyünü alacağız, sadece 1 köyü var o oyuncunun diyelim, merkez köy alınamıyor diye okuduğumu hatırlıyorum, fakat o köydeki sarayı yıkıp reisle alabilirmiyiz yoksa sadece en az 2 köyü olan oyuncuların ikinci köylerimi alınabiliyor??
TRVN&MANIAK%
29-04-2008, 15:23
GPlere +rep veriyor musunuz?
nadanest
29-04-2008, 15:33
birisinin köyünü alacağız, sadece 1 köyü var o oyuncunun diyelim, merkez köy alınamıyor diye okuduğumu hatırlıyorum, fakat o köydeki sarayı yıkıp reisle alabilirmiyiz yoksa sadece en az 2 köyü olan oyuncuların ikinci köylerimi alınabiliyor??
merkez köyü alamazsınız. köşk/ saray yıkılsada durum değişmez.
GPlere +rep veriyor musunuz?
sadece + rep almak amacı ile yapılan hiçbir şeye + rep verilmiyor. amaç kullanıcılara yardımcı olmak. böyle bir durum varsa zaten değerlendirilir.
yan köye saldırdığımda "kurallara uymadığından kapatıldı" diyor. ve saldırıya izin vermiyor...
ama ben kapatılan köyün vahasını almak istiyorum.... bi hesap kapatıldı deniyosa: tekrar açılabilirmi veya silinirmi_ ve silinmesi veya açılması ne kadar sürer???
Hesap kapatılır ise; vaha boşa cıkar ve alabilirsiniz.
Hesabın kilidi kaldırılırsa bu sefer de vahayı o oyuncudan alabilirsiniz.
Hesabın kilidinin ne zaman kalkacagı, ya da hesabın silinip silinmeyecegi ise tamamen alınan ceza ile ilgilidir.
tüm cezalarda "kapatılma" kelimesi mi kullanılır... verilen cezanın ne olduğunu nasıl öğrenirim (ya da öğrenebilirmiyim) yada açılma silinmee zamanını öğrenmem mümkünmü? teşhir direği gibi bi yer yokmu* verilen cezaların gösterildiği...
Sayın pooker;
Yazılan cevap gayet açık ve nettir. Hiç bir sorun görünmemeketedir. Lütfen Mod'ların hatalı olduğunu düşünüyorsanız bunu başlık altına değil yetkili moderatör yada adminlere bildiriniz. Bizler bunun için burada bulunmaktayız.
Saygılar.
Diana...
Sayın Diana
Burası trivan oyununu bir tür gazetesi gibi.Eleştirileri sadece kişilere ve kurumlara yaparsak,eleştirileni ikna edemediğimiz sürece sonuç alamayız,kamuoyu önemlidir,bazen sonuç almayı kolaylaştırır.
Tıpkı sizde bu mesajı bana özelden yazabilecek iken buraya yazarak aynı yolu izliyorsunuz,eleştirilmek kötü değildir.
Saygılar,sevgiler
hegsagon
30-04-2008, 05:17
mod arkadaşlar eleştirilmek hoşunuza gitmiyomu
neden yazdıgım mesajlara açtıgım konulara cevap vermiyosunuz
sizlere kotu bişey soylemiyorum altı ustu eleştiri
hazmedin bazı seyleri artık
hunterrr
30-04-2008, 07:35
Önemli olan bir soru sormak istiyorum. Yaptığım aramalara rağmen bunun net bir cevabını bulamadım. Zaten o kadar çok soru ve yanıt var ki hangisini okuyayım, nerden devam edeyim çok karışıyor.
SORU: Merkez köyüme ait 2 tane %50 ve 1 tane % 25 lik tahıl vahası var. Merkez köyümde yer kalmadığı için artık binaları yıkıyorum ve yerine hammadde deposu kurarak tarla basmaya devam ediyorum. 17. seviyeler bitmiş durumda. Şuan için yıkacağım binalar; 20. seviye silah dökümhanesi ve 20. seviye taşçı binasıdır. Ama biliyorum ki zaman gelecek bir depoya daha ihtiyaç duyacağım ve o zaman geriye kalan Bina kahraman kışlası olacak. Kahraman kışlasını yıkmanın bazı dezavantajları var. Yanlış bilmiyorsam, merkez köyden k.kışlasını yıkarsak kahramanı saldırıya gönderemiyoruz.
Ama benim için önemli olan kısım şu: Bütün bu riskleri göze alsak da kahraman kışlasını yıkarsak vahalardan alınan verim düşer mi? Kafam o kadar çok karıştı ki şunu bile söylemek istiyorum. Bu binayı yıkarsak merkez köyün vahaları merkezden çıkar mı? :) :) :) Gerçekten kafam çok karıştı.
Ayrıca kahraman kışlasını yıkılmasıyla beaber gelen dezavantajları toplu olarak öğrenebilirmiyim ? ( bilmediklerim dışında )
Yetkili ellerden tamamen açıklayıcı bir cevap bekliyorum. Bilmeyen arkadaşlar yanlış yere yorum yapıp kafamı iyice bulandırmasınlar. Veerceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
Selamlar.
Kahraman kışlasını yıkmak size vaha kaybettirmeyecektir.
Sadece o köydeki kahramanınızı aktif olarak kullanamazsınız, hepsi bu...
Erdinç58
30-04-2008, 17:33
DeathLess
30-04-2008, 18:08
4 harf sınırlaması aradığınız konu ile alakası olmayan sonuçların görüntülenmesini engellemek içindir.
Arayacağınız kelime 4 harften kısa ise kelimenin sonuna * işareti ekleyebilirsiniz.
Örneğin;
Merkez köy kelimelerini Merkez Köy* olarak aratabilirsiniz
berkinnn
30-04-2008, 18:20
Sayın modlarım ben şu an 282 -repteyim.Ama nerden yediğim kontrol panelinde görünmüyor.Konu silinmiş olsa da ne için - rep aldığımı görmem gerekmiyor mu?Bunun için tam 4 konu açtım ve cevap verebilen olmadı.Yardım edin lütfen:(
Erdinç58
30-04-2008, 18:22
4 harf sınırlaması aradığınız konu ile alakası olmayan sonuçların görüntülenmesini engellemek içindir.
Arayacağınız kelime 4 harften kısa ise kelimenin sonuna * işareti ekleyebilirsiniz.
Örneğin;
Merkez köy kelimelerini Merkez Köy* olarak aratabilirsinizorası tamam onu biliyorum ama hiç birşey aranmıyor mesela bir üye konu açmış açtığı konuları ara diyorum hiç bir konu bulamıyor sürekli üzgünüz bulamadık yazısı geliyor
orası tamam onu biliyorum ama hiç birşey aranmıyor mesela bir üye konu açmış açtığı konuları ara diyorum hiç bir konu bulamıyor sürekli üzgünüz bulamadık yazısı geliyorKonu açmamış olamaz mı?
Erdinç58
30-04-2008, 18:46
Konu açmamış olamaz mı?olamaz çünkü yeni konu açmış birisini bile aradım yine bulamadı
olamaz çünkü yeni konu açmış birisini bile aradım yine bulamadıÇok yeni konular arama kayıtlarına geçmemiştir.
Erdinç58
30-04-2008, 19:03
Çok yeni konular arama kayıtlarına geçmemiştir.şimdi 11. sayfadaki bi konunun ismini kopyala yapıştır yaptım yine olmadı
Sevgili modlar oyun icinden bazi oyunculara, oyun ile ilgili bir anket uygulamasi yapildi mi? Birligimizden bir arkadasimiz memnuniyet anketi gibi birsey yapildigini soyluyor.
Sevgili modlar oyun icinden bazi oyunculara, oyun ile ilgili bir anket uygulamasi yapildi mi? Birligimizden bir arkadasimiz memnuniyet anketi gibi birsey yapildigini soyluyor.
Evet. Hesabınıza girer iseniz siz de görebilirsiniz.
Merhabalar
Üye adayıyım. Son günler de kimsenin hesap isminden "daha fazla mesajını bul" bölümünden kimsenin mesajına bakamamaktayım. Önceden bakabilirdim ama şimdi bakamıyorum. Yoksa üye adaylarına yeni bir kısıtlamamı getirildi?
Sayın mod.larım mesela bir arkadaşın iki köyü var.Ben bu arkadaşın merkez köyündeki köşkü yıksam sonrada reis ile saldırsam vatan sevgisi düşermi?Biliyorum merkez köyler alınamaz ama vatan sevgisi düşermi?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
İyi forumlar
DeathLess
02-05-2008, 14:08
Sayın mod.larım mesela bir arkadaşın iki köyü var.Ben bu arkadaşın merkez köyündeki köşkü yıksam sonrada reis ile saldırsam vatan sevgisi düşermi?Biliyorum merkez köyler alınamaz ama vatan sevgisi düşermi?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
İyi forumlar
Merkez köyün vatan sevgisi düşmez.
Selamlar,
Oyun icerisinde oynadigimiz sunucunun mh sini sikayet edebilecegimiz merci neresidir? support@travian.com adresine email atsam yarari olur mu?
Tesekkurler,
s3ns3i
benim bir sorum var mesela biz kahraman yaptık saldırı yaptık yaşam puanı %95 kaldı rejenerasyona da 1 puan vermiştik saldırının olduğu saatte diyelim ki 23:55 bu kahramanın canı 5 dakika sonra mı dolar yoksa yarın akşam 23:55 te mi?
Selamlar,
Oyun icerisinde oynadigimiz sunucunun mh sini sikayet edebilecegimiz merci neresidir? support@travian.com adresine email atsam yarari olur mu?
Tesekkurler,
s3ns3i
support@travian.com.tr adresi oyun içindeki hatalar [bug] içindir, şikayetinizi admin@travian.com.tr ye yapabilirsiniz.
benim bir sorum var mesela biz kahraman yaptık saldırı yaptık yaşam puanı %95 kaldı rejenerasyona da 1 puan vermiştik saldırının olduğu saatte diyelim ki 23:55 bu kahramanın canı 5 dakika sonra mı dolar yoksa yarın akşam 23:55 te mi?
Rejenerasyona kaç puan verirseniz günde o kadar artar. &5 ise 1 gün sonra dolacaktır.
cambazbursa
02-05-2008, 22:51
benim sormak istediğim birşey var şimdi benim arkadaşı e-mail ile çağırıcam altın kazanmak için ama ben speeddeyim haliyle arkadaşımıda speede alamam kayıt olamaz server6 ya alırım ama o zamanda bana altın gelirmi?
Sayın mod.lar.İlk adım için sadece 60 sn. bölümüne bu oyuna ilk girdiğimde baktım ama hiçbir şey anlamadım.Bugün bir daha bakayım dedim.Orada Karthago'nun köyünde köşk ve saray aynı anda yapılmış.Benim bildiğime göre de bu olamaz.Bunu cevaplarmısınız?Nasıl yapmış?
benim sormak istediğim birşey var şimdi benim arkadaşı e-mail ile çağırıcam altın kazanmak için ama ben speeddeyim haliyle arkadaşımıda speede alamam kayıt olamaz server6 ya alırım ama o zamanda bana altın gelirmi?
Evet. Aynı ülke içinde olmak koşulu ile herhangi bir server olabilir.
Sayın mod.lar.İlk adım için sadece 60 sn. bölümüne bu oyuna ilk girdiğimde baktım ama hiçbir şey anlamadım.Bugün bir daha bakayım dedim.Orada Karthago'nun köyünde köşk ve saray aynı anda yapılmış.Benim bildiğime göre de bu olamaz.Bunu cevaplarmısınız?Nasıl yapmış?
O köye aldanmayın :)
Bir köyde ya köşk olur, ya da saray. Her ikisinin olması mümkün değildir.
Ben bir serverde hesabımı silmiştim.Ama e-mailime bir şey gelmedi ve ben altın takviyesi yapamadım öbür hesabıma.Neden acaba?Anlatırmısınız?
Birliklerin çet yerine neden kimse bir şey yazmıyor?
Ben bir serverde hesabımı silmiştim.Ama e-mailime bir şey gelmedi ve ben altın takviyesi yapamadım öbür hesabıma.Neden acaba?Anlatırmısınız?
altın aktarımı yapmak için belirli bir prosedürü izlemek gerekmektedir. bu pğrosedür izlenmeden altınlarınızın diğer hesabınıza geçmesini beklememeniz gerekir.
Birliklerin çet yerine neden kimse bir şey yazmıyor?
bunu neden birlik arkadaşlarınıza sormuyorsunuz?
Bazı moderatörler itibar düzeyini kapatmamış.Herkes zorunlu değil mi?:confused:
Mona Roza
03-05-2008, 11:18
Bazı moderatörler itibar düzeyini kapatmamış.Herkes zorunlu değil mi?:confused:
Hayır böyle bir zorunluluk yok...
Brx'te anlamadigim bi sey var,ben kosk'u seviye 10 yaptim ve 200kultur puani eksik koy kurmak için ama serverde 9 kisi kurdu bile 2inci koyu nerde buldular kultur puanlarini:confused:
Mona Roza
03-05-2008, 12:36
Brx'te anlamadigim bi sey var,ben kosk'u seviye 10 yaptim ve 200kultur puani eksik koy kurmak için ama serverde 9 kisi kurdu bile 2inci koyu nerde buldular kultur puanlarini:confused:
Sizden çok önce köşk kurup daha fazla bina kurmuşlardır...
Mona Roza
03-05-2008, 12:43
edit: cevap verilmiş
Zaten bu bölümde sadece moderatörler cevap verir...
Haksizlik degilmi bu yavv:D:D
Dun kurdular daha benim 200kultur puanim vardi nasil onlarin 500kultur puani oluyor o kadar arayi açacakklarini sanmiyorum
Serverin size bir kastı olduğunu sanmıyorum:). Online süresi sizden yüksek olan arkadaşlar bunu yapabilir...
Nasıl kendim gafik paketi yapabilirim?
Sorulara moderatörlerden başkasın cevap vermeyecek.
Yukarıdaki kurala uymayan msjlar silindi.
Nasıl kendim gafik paketi yapabilirim?
Buradaki (http://forum.travian.com.tr/showthread.php?t=76287) rehberde GP yapımına ilişkin bir çok güzen anlatım mevcut, kullanabilirsiniz.
alperen-rock
03-05-2008, 17:51
benim de bir sorum olucak şimdi modlar konuyu kilitliyolar ya onlar kendileri cevap yazabiliyolar mı yoksa onlar da mı bişey yazamıyorlar
Mona Roza
03-05-2008, 17:53
benim de bir sorum olucak şimdi modlar konuyu kilitliyolar ya onlar kendileri cevap yazabiliyolar mı yoksa onlar da mı bişey yazamıyorlar
Kilitlediğimiz konuları açıp cevap verebiliriz tabi...
darkavalon
03-05-2008, 17:55
Silinen konulardan aldığımız +rep ler siliniyor.Peki -rep aldığımız konu silinirse -rep silinir mi?
izmirayşe
04-05-2008, 02:45
ben daha öncede bu konuyu araştırdım ama yanıt alamadım, ne yazıkki forumumuzdaki arama fasilitesi de çok işlevsel değil, keşke çok ana başlıklar altında da ayrıntılı arama butonu olsada herkes aradığı cevaba rahat ulaşabilirdi.
neyse, benim merak ettiğim ve arkadaşlardan yanıt alamadığım bi konu var: diyelim benim 3-4 tane köyüm var, yeni köy almak için gerekli kültür puanım da dolmamış, belediye, festival vs vs yetmiyor. ben merkez köyde köşkü ya da sarayı son seviyeye getirip hammadde ve tahıl depolarına yer açmak için yıkmak zorunda kaldım, şimdi sadece köşk ya da saray olan diğer köylerdenmi kültür puanı toplayabilirim yoksa merkez köyde saray-köşk olmayınca merkezimin (yada herhangi bi köy farketmez) kültür puanıma etkisi kalmamış mı oluyor, yoksa sadece kültür puanı seceneğine ulaşamadığım için ben mi görememiş oluyorum?
sayın modlar bu konuyla ilgili başlıklar hep kilitlendi ya da cevap alamadı, sizden ricam bu konuda bilgi verirmisiniz? şimdiden teşekkür ederim
Silinen konulardan aldığımız +rep ler siliniyor.Peki -rep aldığımız konu silinirse -rep silinir mi?
Silinir.
ben daha öncede bu konuyu araştırdım ama yanıt alamadım, ne yazıkki forumumuzdaki arama fasilitesi de çok işlevsel değil, keşke çok ana başlıklar altında da ayrıntılı arama butonu olsada herkes aradığı cevaba rahat ulaşabilirdi.
neyse, benim merak ettiğim ve arkadaşlardan yanıt alamadığım bi konu var: diyelim benim 3-4 tane köyüm var, yeni köy almak için gerekli kültür puanım da dolmamış, belediye, festival vs vs yetmiyor. ben merkez köyde köşkü ya da sarayı son seviyeye getirip hammadde ve tahıl depolarına yer açmak için yıkmak zorunda kaldım, şimdi sadece köşk ya da saray olan diğer köylerdenmi kültür puanı toplayabilirim yoksa merkez köyde saray-köşk olmayınca merkezimin (yada herhangi bi köy farketmez) kültür puanıma etkisi kalmamış mı oluyor, yoksa sadece kültür puanı seceneğine ulaşamadığım için ben mi görememiş oluyorum?
sayın modlar bu konuyla ilgili başlıklar hep kilitlendi ya da cevap alamadı, sizden ricam bu konuda bilgi verirmisiniz? şimdiden teşekkür ederim
Tüm yapıların kültür puanlarına belli bir katkısı vardır. Merkezinizde köşk-sarayı yıksanız dahi diğer binalardan da kültür puanı elde edebilirsiniz.
Tabi ki en çok kp getiren binalardan ikisi köşk-saray oldugundan yıkıldıkları takdirde kp artısı hızınız azalacaktır.
VE yeni köy kurulumu-alımı için birim köyün değil, tüm köylerin topladıgı puan esas alınır.
Bu yüzden merkezden azalacak olan kp leri, diğer köylerde festival düzenleyerk dengeleyebilirsiniz.
bjkmert19955
04-05-2008, 10:38
peki ben birşey soracağım bu dünya harikalarının yanında saldırı işareti var o dünya harikasına saldırılıyor mu demektir
:confused::confused::confused:
1. köyümün pazarından satın al'a tıklıyorum. bir oyuncu oduna karşılık tuğla istemiş ama 1. köyümde odun yok. ikinci köyümde satın al'a tıklıyorum o oyuncunun satışını göremiyorum.. başka biri satın almış olamaz çünkü tekrar 1. köyümün pazarında satın aldan görebiliyorum.
1. köy ile ikinci köyümün arası 4 sektör.. satın alacağım köyle aramdaki mesafe 1:45:07 saat.
birinci köyümde ilk sayfada çıkan satış 2. köyümde 10 sayfa gezdim yok..
nedeni nedir.
nadanest
04-05-2008, 11:17
peki ben birşey soracağım bu dünya harikalarının yanında saldırı işareti var o dünya harikasına saldırılıyor mu demektir
:confused::confused::confused:
başka bir anlam çıkarabilecek var mı?
1. köyümün pazarından satın al'a tıklıyorum. bir oyuncu oduna karşılık tuğla istemiş ama 1. köyümde odun yok. ikinci köyümde satın al'a tıklıyorum o oyuncunun satışını göremiyorum.. başka biri satın almış olamaz çünkü tekrar 1. köyümün pazarında satın aldan görebiliyorum.
1. köy ile ikinci köyümün arası 4 sektör.. satın alacağım köyle aramdaki mesafe 1:45:07 saat.
birinci köyümde ilk sayfada çıkan satış 2. köyümde 10 sayfa gezdim yok..
nedeni nedir.
satıcı satarken bir mesafe seçti ise;( örnek max. 2 saat), birinci köyünüz bu saat sınırı içindedir ama ikinci köyünüz bunun dışındadır göremezsiniz.
alperen-rock
04-05-2008, 11:40
bi sorum daha olucak şimdi wow geliyor ya yaptığımız her şey gidiyor neden böle olması gerekiyor anlamadım
Mona Roza
04-05-2008, 11:44
bi sorum daha olucak şimdi wow geliyor ya yaptığımız her şey gidiyor neden böle olması gerekiyor anlamadım
Kural böyle yapacak bişey yok...
Herşeyin güzel şeyin bir sonu vardır demekki :)
askeri üssü yıkılan köye destek asker gönderilebilirmi?
sonzuxxi
04-05-2008, 13:12
Merhabalar
multihunter tarafından hesabım 1 hafta önce kapatıldı ve halende kapalı.Multihuntere 3 defa mesaj gönderdim ama gönderdiğim mesajlar galiba okunmuyor ve bir süre sonra gönderilen kutusundan kayboluyorlar.Tekrar tekrar yazayım mı yoksa multi silinse bile görüyor mu o mesajları.Çünkü multi online olduğunda ortada benden gönderilmiş bir mesaj görmezse hesabı açmaz heralde diye düşünüyorum.
Yönergelerde multihunter cevap vermiyorsa onlien değildir diyor tamam ama 1 haftadır mı online değil.Ben suçsuz olduğumu düşünüyorum ki aksi bile olsa ceza olarak ne verillecekse verilsin en azından ne olacağını bileyim istiyorum.
Şimdi bana multi tarafından başka bir ceza daha verilirse 1 haftadır sırf hammadde üretiminden bile ettiğim yüz binlerce (ki benim köyümün büyüklüğünde bir köy için 100bin çok büyük bir rakam) zararın üstüne bu durum bir suç için 2 ceza verildiği anlamına gelmeyecek mi ?
Kurallar herkes için geçerli elbette ama daha evvelden hesabı kapatılan üyelerle görüştüklerimin hiçbirinin hesabının 3 günden daha fazla kapatılmamış olması ve benim köyümün 1 haftadır kapalı durumda olması son derece moral bozucu.
Ayrıca multihunterlerin sorumlulukları ile ilgili sorduğum soruyu içeren topic galiba silindi burada tekrarlamak istiyorum multihunterlerin belli bir zaman zarfında aldıkları mesajlara cevap verme yükümlülükleri ya da hergün ya da haftanın belli günleri online olma zorunlulukları falan yok mu ?
askeri üssü yıkılan köye destek asker gönderilebilirmi?
Tabiki gönderilebilir,askeri üssünüz yıkıldığında nasıl saldırı alabiliyorsanız destekte alabilirsiniz.
Askeri üs yıkılınca oluşan dezavantajlarınız
-Kimin destek attığını ve/veya saldırdığını görememenizdir.
-Gerek karşı hücüm,gerek destek mahiyetinde dışarıya asker kaçıramamanızdır.
-Ayrıca elinizde göçmen varsa köy kurmak için yollayamazsınız.
Mona Roza
04-05-2008, 13:35
Merhabalar
multihunter tarafından hesabım 1 hafta önce kapatıldı ve halende kapalı.Multihuntere 3 defa mesaj gönderdim ama gönderdiğim mesajlar galiba okunmuyor ve bir süre sonra gönderilen kutusundan kayboluyorlar.Tekrar tekrar yazayım mı yoksa multi silinse bile görüyor mu o mesajları.Çünkü multi online olduğunda ortada benden gönderilmiş bir mesaj görmezse hesabı açmaz heralde diye düşünüyorum.
Yönergelerde multihunter cevap vermiyorsa onlien değildir diyor tamam ama 1 haftadır mı online değil.Ben suçsuz olduğumu düşünüyorum ki aksi bile olsa ceza olarak ne verillecekse verilsin en azından ne olacağını bileyim istiyorum.
Şimdi bana multi tarafından başka bir ceza daha verilirse 1 haftadır sırf hammadde üretiminden bile ettiğim yüz binlerce (ki benim köyümün büyüklüğünde bir köy için 100bin çok büyük bir rakam) zararın üstüne bu durum bir suç için 2 ceza verildiği anlamına gelmeyecek mi ?
Kurallar herkes için geçerli elbette ama daha evvelden hesabı kapatılan üyelerle görüştüklerimin hiçbirinin hesabının 3 günden daha fazla kapatılmamış olması ve benim köyümün 1 haftadır kapalı durumda olması son derece moral bozucu.
Ayrıca multihunterlerin sorumlulukları ile ilgili sorduğum soruyu içeren topic galiba silindi burada tekrarlamak istiyorum multihunterlerin belli bir zaman zarfında aldıkları mesajlara cevap verme yükümlülükleri ya da hergün ya da haftanın belli günleri online olma zorunlulukları falan yok mu ?
Bu sorduğunuz başlık... http://forum.travian.com.tr/showthread.php?t=48787
Buda okumanız gereken bölümü... http://forum.travian.com.tr/showpost.php?p=640949&postcount=4
Multihunter ceza veridiğinde size hesabınızın neden kilitlendiğine dair mesaj bırakır mutlaka. Mesajında yapmanız gerekenleride yazar ve istenileni yapıp tekrar uygun şartlarda mesajınızı yolladığınızda mutlaka yanıt alacaksınız. Tabi Multihunterin yoğunluğunuda göz önünde bulundurun ışık hızıyla geri dönmesini beklemeyin.
Ayrıca Multihunterler gereksiz yere hesap kilitlemesi yapmazlar. Konuştuğunuz kişiler 3 günlük ceza almış ise bu sizinde üç günlük ceza alacağınız anlamına gelmiyor. Her cazanın bedeli ayrıdır.
Not: Bu bölümde Üye ve Üye Adayları sorar moderatörler cevap verir. Lütfen yetkililer dışında Üye Ve Üye Adayları cevap vermesin...
pandelis
04-05-2008, 13:39
15'inci serverda oynuyorum. iki hafta oldu başlayalı. geçenlerde 14. serverda da bir hesap açtım ve 21 altınım vardı girişte. ancak 15. server'da hiç altınım olmadı. bunun nedeni nedir acaba??
Mona Roza
04-05-2008, 13:53
15'inci serverda oynuyorum. iki hafta oldu başlayalı. geçenlerde 14. serverda da bir hesap açtım ve 21 altınım vardı girişte. ancak 15. server'da hiç altınım olmadı. bunun nedeni nedir acaba??
Altınları kullanmışsınızdır çünkü size bedava kullanmanız için veriler altın sayısı 35'tir.
Hesabınızdan Travian plus'ı açın, orada tarifeler bölünü tıklayın. Sağ alt köşede Burda Travian PLUS'u bedava ve önkoşulsuz deneyebilirsin kısımını tıklayın muhtemelen altınlarınız gelecektir...
TRVN&MANIAK%
04-05-2008, 15:10
Yazın Düşün Sorumlusu moderatör sayılıyor mu?
Yazın Düşün Sorumlusu moderatör sayılıyor mu?:) bittabiiki... o bir mavi yakalı;)
dehset_ül
05-05-2008, 03:48
mrb şimdi ben birisin köyünü reisle aldım yayılma hakkı dolmuş durumda yani köşkü 20 bile yapsam yeni köy kuramıyorum. yayılma hakkının kullanıldığı köylerin nufusuda bayağı var yani köyü yerlebir etmek bayağı zamanımı alır. onun yerine reis ile alsam o 2 köyü yayılma hakkım boşalırmı acaba...
Bu soruyu en azindan Uye olduktan sonra sorarsaniz daha kesin cevap verilebilir. Su durumda boyle birsey mumkun diil gozukuyor.
Moderator secimi ; gerektigi zaman foruma yararli olan ,tecrubeli ve travian ile ilgili yeterince bilgi sahibi kisiler arasindan secim yapilan bir surectir. .Bunun icin herhangi biryere basvurmaniza gerek yoktur...
rap nedır:confused:
mrb şimdi ben birisin köyünü reisle aldım yayılma hakkı dolmuş durumda yani köşkü 20 bile yapsam yeni köy kuramıyorum. yayılma hakkının kullanıldığı köylerin nufusuda bayağı var yani köyü yerlebir etmek bayağı zamanımı alır. onun yerine reis ile alsam o 2 köyü yayılma hakkım boşalırmı acaba...
Evet.
Reisle aldıgınız köy X köyü olsa;
X köyünün yayılma hakkıyla ele geçirdiği köyleri başka bir köyünüzden alır iseniz, X köyünün yayılma hakkı boşalacaktır.
rap nedır:confused:
Rap bir müzik türüdür :)
Rep. en basit haliyle size verilen puanlardır. Doğru cevaplarda, olumlu hareketlerde + rep, yanlış ve kura ihlali olan konu-msjlarınızda - rep alabilirsiniz.
Ayrıntılı bilgi için buraya bknz: Terazi Hakkında Bilinmesi Gerekenler. (http://forum.travian.com.tr/showthread.php?p=1152527#post1152527)
Taşçının yan köylere azda olsa ve merkezdeki üretimlere etkisi varmıdır?
DeathLess
06-05-2008, 14:51
Taşçının yan köylere azda olsa ve merkezdeki üretimlere etkisi varmıdır?
Şahsen benim köyümde üretimlere hiçbir etkisi yok.
Taşçı binası merkezdeki yapıların dayanıklılığını arttırır.
KızıLeLma
06-05-2008, 17:43
Natar köylerinin çıktığı bir serverda tüm natar köylerini mancınıklayıp hepsini yerlebir edersem o serverin resetlenmemesi gibi bir ihtimal ortaya çıkar mı?
Bir de hazır sormuşken şunu da sorim bari hep aklıma takılıyor serverda mı yazılmalı yoksa serverde mi yazılmalı?:)
sayın modlarım bende birşey sormak istiyorum :Kahraman askerler ne işe yarıyor ?
DeathLess
06-05-2008, 18:38
Natar köylerinin çıktığı bir serverda tüm natar köylerini mancınıklayıp hepsini yerlebir edersem o serverin resetlenmemesi gibi bir ihtimal ortaya çıkar mı?
Bir de hazır sormuşken şunu da sorim bari hep aklıma takılıyor serverda mı yazılmalı yoksa serverde mi yazılmalı?:)
Bütün natar köylerini mancınık ile sıfırlamayı başarabilir misiniz?
Ayrıca böyle bir durumda veya o server'da WoW kurabilecek kapasitede oyuncu/oyuncular/birlik yok ise bu sefer Admin tarafından WoW kurulmaya başlanır ve seviye 100 olunca resetlenir
Diğer sorunuz için de serverda kelimesini kullanabilirsiniz. Dilerseniz server kelimesi yerine sunucu kelimesi kullanabilirsiniz
sayın modlarım bende birşey sormak istiyorum :Kahraman askerler ne işe yarıyor ?
Kahraman askeri için detaylı bilgiye http://forum.travian.com.tr/showthread.php?t=15067 adresinden ulaşabilirsiniz
bjkmert19955
06-05-2008, 20:04
birde consturtions plan 1 gibi birşey vardı o ne demek???
hala +rep alamadım
Bir arkadaşıma reis saldırısı geliyodu o da ortak bilgisayar kullanımına karşı tarafı yazdı fakat köyü reislendi.Peki bu ortak bilgisayar kullanımı neye göre engelliyor reis saldırılarınımı??
Benim 2 sorum olacak:
1.İlerde alertpay'dan veya e-gold'dan altın alabilecek miyiz?
Alabileceksek ne zamana yetişir?
2.S8 bitti orda referans yoluyla aldığım 300 den fazla altın var,onu başka köye aktarabiliyor muyuz?Msn adresleri faklı ama ...
birde consturtions plan 1 gibi birşey vardı o ne demek???
hala +rep alamadım
consturtions plan, dünya harikası devreye girdiği zaman gerekli olan yapı planıdır.
Bir arkadaşıma reis saldırısı geliyodu o da ortak bilgisayar kullanımına karşı tarafı yazdı fakat köyü reislendi.Peki bu ortak bilgisayar kullanımı neye göre engelliyor reis saldırılarınımı??
eğer karşı taraf arkadaşınızın hesabına girseydi o zaman temsilcilik devreye girer ve karşı taraf köyü ele geçiremezdi.
Benim 2 sorum olacak:
1.İlerde alertpay'dan veya e-gold'dan altın alabilecek miyiz?
Alabileceksek ne zamana yetişir?
2.S8 bitti orda referans yoluyla aldığım 300 den fazla altın var,onu başka köye aktarabiliyor muyuz?Msn adresleri faklı ama ...
şu an için böyle bir plan yok ama ileride olabilir.
para ile alınmayan altınlar diğer hesaplara aktarılamaz.
ben uye adayıyım uyelerın ozellıklerınden yararlanamdıgım için travian birlik açıklamalrına giremıyorum s1 bölümüne örneğin lodos lords savasında bendede raporlar var ama koyamıyorum burda böle bişey açsam uygunmudur teşkler
Forumdaki hatalar ve buglar kısmına başlık açamıyorum. Sorunumu nereye nasıl yazmalıyım? Teşekkürler.
ben uye adayıyım uyelerın ozellıklerınden yararlanamdıgım için travian birlik açıklamalrına giremıyorum s1 bölümüne örneğin lodos lords savasında bendede raporlar var ama koyamıyorum burda böle bişey açsam uygunmudur teşkler
Üyeliliği beklemeniz gerekiyor maalesef. Buradaki (http://forum.travian.com.tr/showthread.php?t=26522) önerilere-kurallara uyarsanız bir kaç günde bile 1000 puanı toplayabilir, üye olabilirsiniz.
Forumdaki hatalar ve buglar kısmına başlık açamıyorum. Sorunumu nereye nasıl yazmalıyım? Teşekkürler.
Üye Adayları-Off Topic forumunu kullanabilirsiniz.
Köşk gelişimini seviye 10a getirdikten sonra bastığım göçmeni saldırı ihtimailne karşılık rastgele bir oyuncuya destek olarak yolladım. Daha sonra destek gönderdiğim köye varır varmaz geri çektim. Askeri üste destek dönüş süresi olarak 5:43:27 göstermesinin ardından,köy planı sayfasına döndüm. Fakat göçmenimin geri geldiği görünmüyordu. Acaba desteği geri çekemedim mi diye tekrar askeri üsse döndüm. Göçmen orda da görünmüyordu. Kısacası göçmenim kayıplara karıştı. Acaba bu neden olmuş olabilir? teşekkürler
alperen-rock
08-05-2008, 18:56
az önce gördüm de bişey söylicem mesela bi arkadaşın ismi yazıyo yanında da + yazıyo ne anlama geliyo örnek:xxxx+ ne demek bu
SElam arkadaşlar,benim bir sorum var,s14'te köyüm var ama onu silcem,ordaki altınları kullanmadım silinince o altınlar nolur,başka serverdaki hesabıma gönderebilirmiyim
atmaca35
09-05-2008, 02:54