PDA

Tüm Versiyonu Göster : Savas taktikleri

CuThalion
03-09-2006, 21:54
Burada anlatılacagım şeyin travian.com.tr yöneticileriyle pek alakası yoktur.(Yanlıs anlamayın oraya kullanıcak kelime bulamadım :) )

Yaklasık birkaç dakika önce saldırıya cıkmadan önce aklıma takılan birseyi sorucam yöneticilere..Ordu yönetiminde neden sadece saldırı ve savunmadaki asker sayılarını ayarlabiliyoruz yani neden orduyu birliklere bölmek ve saf ayarlamak yok?(Arka saf-Ön saf vs vb.)Oyunun gidişatı güzel oyun gene taktiksel ama sadece gelişim acısından..Sahsen savaslardada bu özelligi görmek isterdim..Savaslar belki daha zevkli olabilirdi.
Belki diger sitelerden bagımsız calısamıyorsunuz veya oyunu gelistirenlerden ama en azından böyle birsey düsünülüyormu merak ettim?

Edit:Sonradan farkettim sorular bölümüne koymam gerektigini..

dwarfish
03-09-2006, 21:59
Kişisel görüşüm: Oyunla başedilmez bence bu dediğin gibi olursa mesele.

Oyundaki stratejiler savaşın nasıl olduğundan çok genel bir strateji üzerine kurulu. Yani savaşı komutanlarınızın idare ettiğini düşünebilirsiniz. Siz nereye ne zaman kaç kişiyle saldırılacağını hesap ediyorsunuz ki bu bile baya uğraştırıcı birşey...

CuThalion
03-09-2006, 22:04
Ordaki amacım hoş bir görüntü olussun diye degil ondan ziyade...Askerlerin nerede hangi askerlere karsı,kullanıldıgı o bölgede nasıl bir islev uyguladıgı,bir tür bonus yani..

ahmert
03-09-2006, 22:04
dwarfish sosuz derecede yanındayım cooook acayip olur sen komutan mısın kral mı anlamadım valla...

savaşa gidion:öndeki 180 lej. 150 pre. 130 emp.
ortada:100 Equites Imperatoris 70 Equites Caesaris
oyunu kontrol edecek:senatör
en arkada:mancınık ve koçbası

san böle birsey ister misin bir de kahraman koyuyorsun 3 kahraman gidi ilk başta ondan umudu kesioz yani birlikte gitseler hem daha mantıklı hemde adha kolay :wink:

CuThalion
03-09-2006, 22:11
Benimki yalnız bir öneriydi :) Ayrıca savası yöneten krallarda var :)

ahmert
03-09-2006, 22:14
onlar işte cooook ii adamlar ama bunu yapam cook az kişi var ki konu bu değil

bir kere krallar sunlar suraya demio ama :wink:

dwarfish
03-09-2006, 23:20
Ordaki amacım hoş bir görüntü olussun diye degil ondan ziyade...Askerlerin nerede hangi askerlere karsı,kullanıldıgı o bölgede nasıl bir islev uyguladıgı,bir tür bonus yani..

Anladım demek istediğini Cuthallion ben de zaten bu yüzden olmasının biraz zor olduğunu söylemek istedim.

Oyunun gerçekçiliğiyle oynanabilirliğini denk tutmak gerekir. Çok ayrıntılı olur, çok da gerçekçi olur ama keyif vermez oyun. Neyse ben oynanabilirliğinin düşebileceği konusunda çekincemi belirtmek istedim.

CuThalion
04-09-2006, 00:07
Bende illaki olmalı demedim yau görüslerinizi alıyım bir dedim kalsın böyle ozaman :)

dwarfish
04-09-2006, 00:18
Bende illaki olmalı demedim yau görüslerinizi alıyım bir dedim kalsın böyle ozaman :)

Yok yine bi yanlış anlama oldu. Ben de görüşlerimi bildirdim. Zaten bunları değiştirebilecek bi durumum yok Cuthalion. İstediğin gibi görüşlerini bildirebilirsin. Oyun yapımcıları öneriye açık insanlar anladığım kadarıyla. Memnun olurlar diye düşünüyorum.

Hatta bununla ilgili bir bölüm bile var forumda. "Yeni Fikirler".

Oraya taşımam gerekiyor aslında bu konuyu, arayıp bulamazsın diye taşımadım daha önce. Sen buna cevap yazdıktan sonra taşınacak oraya. Daha sonra ordan devam ederiz...

CuThalion
04-09-2006, 00:37
Tasınsız tabi bende yanlıs yere actıgımın farkındayımda gözümden kactı orası..

Oyunun iyiligi icin söyledim hani fikir begenilir,savaslar daha cekici olur diye..Ama karısıklık olıcaksa ki yeni oldugumdan tahmin edemedim belkide tam kavrıyamadım oyunu :) Bende kendi fikrime karşı cıkarım o zaman :)

galyalı_killer03
04-09-2006, 15:00
bakın ark. verdiği fikri şöyle düşünelim sanırım sizin fikri değiştirecektir :lol:
:arrow: bi savaşa gidiyorsunuz elinizde çok fazla asker var ve hepsi farklı türlerde bazıları defansif bazıların ofansif bazıları piyadelerle savaşmak için eğitilmiş bazıları ise süvarilerle :!: tabi siz piyadeyle savşması gereken bi adamı süvariye yollarsanız(tabi siz sadece yolluyorsunuz askerler kafasına göre saldırıyor şu anda) adam tabikide ölür ama böyle bi yöntem olsaydı orduyu stratejik olarak yönetme siz o askerleri kendi güçlerine göre yönlendirebilirsiniz mesela bi örnek vereyim :arrow:
ben olsam en öne defansif ordumu yerleştiririm çünkü onlar düşmanla yakın mesafede savaşacak ilk askerler ve onların dayanması lazım bi süre eğer hemen geçilirse bu ordular tehlikeye girersiniz :!: bu bi örnekti(benim kullanmadığım ama) size 2.bi örnek vereyim(benim kullandığım) :arrow: :arrow:
en öne uzun mesafeli okçuları yerleştiririm düşman gelene kadar yeterince zarar vermeye çalışırım yaklaştıklarında ise önlerine savunması en fazla olan ordumu sürüp okçuların en geriye kaçabilmesi için zaman kazanırdım sonra ise saldırıya geçip önümdeki orduyu yığardım yere :wink: :lol: :lol: tabi eğer düşüncek olursak bu stratejiler sadece 3D oyunlarda gerçekleşebilir ama bu oyunda bunların en sade biçimiş kullanılabilir :!:

CuThalion
04-09-2006, 15:17
bi savaşa gidiyorsunuz elinizde çok fazla asker var ve hepsi farklı türlerde bazıları defansif bazıların ofansif bazıları piyadelerle savaşmak için eğitilmiş bazıları ise süvarilerle :!: tabi siz piyadeyle savşması gereken bi adamı süvariye yollarsanız(tabi siz sadece yolluyorsunuz askerler kafasına göre saldırıyor şu anda) adam tabikide ölür

Bende tam olarak bundan bahsediyorum zaten kısaca hangi adamı nerede kullanıcanı biliceksin bu sana ya + yada - olucak.
Ayrıca bence anlattıgın taktik yaramaz :)

achilles115
09-09-2006, 04:02
bence ırk sayısını arttırmak lazım örnegin vikingler olsun oyunda çesit olur ve zevklide olur örnegin hunlar bunlarda oyuna dahil edilebilrse halk bakımından cesit olur