*titanic*
24-09-2007, 18:47
Dört gemi de kalkışa geçti.Bilerek yavaş kalkıyorlardı.Hiç sevmediğim hâlde Dünya’dan ayrılacağıma üzülmüştüm.Hatta gözlerimden yaş bile gelmişti.Ne olursa olsun Dünya benim evimdi.Dünya’dan iyice uzaklaşmaya başlamıştık.Birden nefes alamamaya başladım ama kısa bir süre düzeldim.Atmosferden çıkmıktık.Gerçeği atmosfer diye bir şey de kalmamıştı ya yine de var sayıyorduk.Aradan geçen birkaç saniye sonunda Dünya artık gözükmüyordu.Tam kendimizi yeni gezegen hayaliyle toparlamıştık ki aniden çok şiddetli bir patlama sesi duyuldu.Patlayan şey ne miydi?Tahmin edebileceğiniz gibi bu patlayan şey, bir zamanlar insana huzur veren cennet olarak nitelendirilen Dünya’dı.Ama artık Dünya adında bir gezegen evrenden silinmişti.Gemi kaptanı hızımızı son derecede hızlıya aldı.Hareket edemiyorduk.Arkamıza yapışmış bir şekilde korkuyla bekliyorduk.Dünya’nın patlayan parçaları tam üzerimize doğru geliyordu.Dört gemiden son iki sınıfa ait olan Splophrosgy ve Tsrandigronostina ile irtibat kopmuştu.Uzayın derinliklerine doğru parçalanarak gidiyorlardı.Resmen Dünya ırkının yarısı basınçsız bu uzay ortamında yok oluyordu.Bir ara baktığım camda en yakın arkadaşım olan Maria’yı gördüm.Ama bir saniyelik bir görüş olmuştu bu.Aniden cam kana bulandı ve Maria bu ortamda parçalandı.Çığlık atmaya başlamıştım.Bu çığlık benim hayatım boyunca gördüğüm en dehşet verici görüntünün şaşkınlığına yanıt olarak atılmıştı.Zorla da olsa beni susturdular ve yerimi değiştirdiler.Biraz zamandan sonra camdaki kanlar da yok olmuştu.Hâlâ ağlıyordum.Bir türlü kendime gelememiştim.En yakın arkadaşım gözlerimin önünde parçalanmıştı.Yolumuza iki gemi olarak devam ediyorduk.Ama Dünya’nın parçalarında kurtulmuş değildik.Büyük bir hızla bize doğru yaklaşıyorlardı.Derken, gemi sallanmaya başladı.Böyle bir sallantı hiç kimsenin yaşamış olabileceği bir sarsıntı değildi.Parçalardan büyükçe bir tanesi bize denk gelmişti.Gemi elektrikleri kesildi.Ama kısa süre sonra jeneratörler devreye girdi.Ama bu güç geminin hareket etmesi için yeterli değildi.Acaba uzayda böylece kalacak mıydık?..Yoksa bir mucize eseri olarak kurtulacak mıydık?..