PDA

Tüm Versiyonu Göster : ALTIN YARIŞMASI

Anonymous
13-01-2007, 13:18
YARIŞMA YARIŞMA DİYORDUNUZ İŞTE SİZE YARIŞMA KAZANANA 1000 ALTIN;

TRAVIAN NE ANLAMA GELİYOR?

(ADIN, SOYADIN VE YAŞINI BELİRTMEYİ UNUTMA!!!)

HEMEN KATILIN!!!

necromancer6666
13-01-2007, 13:26
resimde başarılı olmuşş... Mega Mod....

Anonymous
13-01-2007, 13:31
ANLAMADIM? ŞİMDİ CEVAPMI BU?

fahri_baba
13-01-2007, 13:39
travian,Türkiyenin en güzel strateji ve online oyunudur.ücretsiz olduğu için herkesi eğlenebileceği birşeydir.ayrıca uluslararası olduğu için türkiyeyi temsil edebilme insana rahatlık veriyor(altınları bekliyorum)

s7e7v7e7n7
13-01-2007, 13:40
gezgin gibi bişey olsa gerek :D

tolgasatir
13-01-2007, 13:43
bi romalı hükümdarın ismindne geliyodu galiba...

Trajan (Marcus Ulpius Nerva Traianus)

Anonymous
13-01-2007, 13:46
HAYIR DEĞİL!

tolgasatir
13-01-2007, 13:47
ama admin böle yazmış :D ben adminin yalancısıyım :D

Anonymous
13-01-2007, 13:50
HER DENİLENE NEDEN İNANIYORSUN BANLAYIMMI SENİ ŞİMDİ?

tolgasatir
13-01-2007, 13:54
niye
her denilene inanıyorum die mi banlıycaksın ...

hem bunu yazan admin site yöneticisi bu forum üzerinde onun yazdıklarına inanmıyacaksak kima inanacağız ???

Anonymous
13-01-2007, 13:56
SUS YOKSA BANLARIM SENİ!!!

s7e7v7e7n7
13-01-2007, 13:57
ya tamam kavgaya gerek yok altınları 3 ümüzde bölüşebiliris :wink: :wink:

Anonymous
13-01-2007, 14:01
HA ŞÖYLE PAYLAŞIMCI OL BİRAZ!!!

s7e7v7e7n7
13-01-2007, 14:02
kazandımmı yani :oops:

çaça342
13-01-2007, 14:03
travian sadece senın kendı beynını zorlayarak yaptıgın we rısk alarak oyndıgın gelıstırrıken zorlandıgın ama gelıstırdıkten sonra zewk aldıgın tam bır stratjı oyunudur!!!çağatay basaran 18

vulturi03
13-01-2007, 14:04
bi romalı hükümdarın ismindne geliyodu galiba...

Trajan (Marcus Ulpius Nerva Traianus)

Altına en yakın şuan sensin.

Anonymous
13-01-2007, 14:06
YOK YOK FELSEFESİ İYİ OLAN ALACAK ALTINLARI!

s7e7v7e7n7
13-01-2007, 14:07
travian sanırım almanca kökenli bir cümle ve ingilizce travel den türemiş olabilir diye düşünüyorum. yada onun gibi bişey işte.

vulturi03
13-01-2007, 14:08
Aman dikkat edin banlamasın herif 4 kişi yi banladı.

s7e7v7e7n7
13-01-2007, 14:12
hadi yaa :( ben oynamiyorum ozaman abi. :roll:

tolgasatir
13-01-2007, 14:51
3 ırkın birleşimi gibi bişi olabilir mi ...

tri 3 demek di galiba vian da birleşme anlamında...

necromancer6666
13-01-2007, 15:27
HER DENİLENE NEDEN İNANIYORSUN BANLAYIMMI SENİ ŞİMDİ?

sen kimsin lan nasıl banlayacann çok merak ediyorum hadi banlasana beni...

Winkin
13-01-2007, 17:18
Travianın 20 tanımı =)

ogame benzeri internet tabanlı online oyun seysi, ogame'e nazaran cok daha iyi kodlanmis ve şık bir tasarıma sahiptir.

kanımca çok güzel tasarlanmış ve zevkli bir oyundur.

baska bir web based mmog

şeker oyun. boş zaman öldürgeçi.

settlers'tan esinlenilmiş gibi duran online oyun.

cicili bicili, irili ufaklı minnacık bir oyun.

inanilmaz yavas gelisen oyun. bir bina yapmaniz asagi yukari 40 dakika sürüyor ve o bitince heyecanla "simdi ne yapalim" dediginizde farkediyorsunuz ki ressourceunuz kalmamis ve ancak 3 saat sonra yeni bir sey yapabileceksiniz.
kabaca günde bir kere göz atip bir kereden yapmak gerekenleri yaparak oynanmasi gereken oyun.

üniteler arasında müthiş bir dengesizlik olan online oyun. bir asker üretmek için günlerinizi aylarınızı update yapmakla harcıyorsunuz. savunma gücü neredeyse yok. aynı türden 15 asker köye girip 25 askeri öldürüp çıkabiliyor. ama hepsinden büyük bir terbiyesizlik var ki, para verince kaynak üretimi %25 artıyor. parasız oynayan adamın ne suçu var. zaten gelişim yavaş. tutmaz, çok tutmaz.

netten uzak kaldigi zamanlarda insana acaba su an köyüm bensiz ne yapiyor diye düsündürten oyun.

almanya da yılın browser oyunu seçildi. başlangıçta miniş miniş ay ne hoş gibi oynadığınız oyunla, ilerleyen safhalarda bakıcılarla 24 saat ilgilenmek gerekli. ogame den farkı, bu oyunun bir sonu olması.

zamanında ogame, thardferr, orkfia gibi muadillerini de oynamış birisi olarak; gayet beğendiğim oyun.

türk versiyonu ingiliz versiyonuna göre daha kolaydır. en azından başlarda geçerli bu, plus menusu de türk versiyonunda daha kolaylık sağlıyor. ancak oyun ilerlediğinde klasik bir türk oyun tarzı olarak kesin saldırılar olucak, makul olunmayacak hiç bir zaman. ayrıca oyun başlarda çok yavaş ilerliyor ve ilk hafta içinde ufak tefek de olsa bir ordunuzun olması lazım. çünkü ilk haftadan sonra yeni oyuncu (noob) koruması kalkıyor. ayrıca oyun ogameden farklı olarak omerta gibi, over game olabiliyor. yani tamamen yok olabiliyorsunuz. bilindiği gibi ogame de tershane ve savunma menusunden yapılmayan bütün yapılar ve araştırmalar ne kadar ateş edilse bile yok olmuyor yani bütün mallarınız yağmalansa bütün filo ve savunma çökse bile, mevcut fabrikalardan elde edilen madenler ile tekrar filo ve savunma kurulabilirdi, ancak bu oyunda, saldıran taraf herşeyinizi yok etme hakkına sahip. sıfırdan başlamak...

ogame'deki gibi "bir oyuncu bir yere günde en fazla 3 posta saldırabilir" kuralı olmadığından bazen arka arkaya yenilen ataklar yüzünden sinir bozabilen oyun.

age of empires tadında insanı bilgisayar başına çivileten oyun.

asker yapmak için oldukça fazla miktarda (sanki çin seddi yaptırıyoruz) tuğla isteyen oyun.

pek oyun sevmeyen biri olarak son zamanlarda hastası olduğum strateji oyunu.

bir anda hayatınızın olmazsa olmazlarından olup durmadan ilgiyle alakayla köyünüzü geliştirip asker yetiştirdiğiniz oyundur. yalnız iş yerinde oynamak gene de sakıncalıdır.

çok karmaşık olmayan, oynanışı basit ve fazla zaman almayan oyun. zira ünite üretimi uzun sürüyor ve aynı anda hem bina yapıp hem de kaynaklarınızı geliştiremiyorsunuz. ama asker üretilebiliyor. galyalılar, romalılar ve cermenler olmak üzere üç farklı toplum mevcut. kaynak ise dört çeşit: tarla, tuğla, demir ve odun. başlarda pek zevkli olmadığını söylemeliyim. ancak web tabanlı çok oyunculu oyunlar arasında temasıyla farklılaşıyor. yine de mantık aynı, kaynakları kullan, geliş, saldır, daha fazla kaynak kazan, daha fazla geliş, daha fazla saldır. spesifik bir amacı olmadığı için ancak vakit geçirme öldürgeci olabilir. yine de bağımlıları olabilir, buna da şaşrımamak lazım.

yaklasık bir bucuk sene once sadece ingilizce ve almanca (ve bir kac daha dil vardı sanırsam) versiyonu varken oynayan ilk turklerden birisi oldugum online strateji seysidir. formati kurtardıgımıza gore o surede ne gelismis biraz bakalım. oncelikle turk sunucuları acılmıs ki ben biraktigimda ingilizce s3 yeni acılmıstı, simdi s7 varmıs gayet eskide kalmısım. ama oyunda saldırdıgınız adamın hesabını silme gibi bir sey oldugu icin zamanla sunucular bosalıp sadece gucluler kaldıgından yeniliyorlar sunucuları sanırsam s7 var ama s2 de new diye yazmıslar. 17 dil destegi gelmis. arabirimde degisiklikler olmus. biraz daha hızlanmıs gibi geldi bana. turkce sunucları acılmıs guzel olmus yabancı sunucularda kamplasma diz boyuydu. sabah aksam rum klanlarla savasmaktan uyuz olmustum. simdi hic olmazsa gs-fb kavgaları felan olur. neyse s2 si bile acılmıs turk sunucularının girdim bir hesap aldım guzel mutlu gelişiyorum ama bu arada travian beyond diye bir sey kesfettim. gordum ki cocuklar bos oturmamıslar. velhasılı kelam iyi oyundur travian