PDA

Tüm Versiyonu Göster : Travian E fsanesi (8.Bölüm)

YAHYA_GS
22-09-2007, 22:56
4 ay aradan sonra tekrar kaldığı yerden devam

Travian Hikayelerinin ilki

Gece yarısı olmuştu ve Galya lideri ÇASTER in kapısı çalmıştı.Çaster kapıyı açtığında karşısında MANN ı gördü şaşırdı.MANN girebilirmiyim dedi.Tabi ki dedi ÇASTER.
ÇASTER:Buraya kadar geldin anladım da tuzaklara nasıl yakalanmadın .
MANN:Unuttun mu benim buraya ilk gelişim değil ve ben tüm tuzaklarını tespit etmiştim önceden.
ÇASTER:Oooooooo.tamam tamam .Peki buraya gecenin bu vaktinde geldiğine göre çok önemli bir şey mi oldu.
MANN biraz buruk ve mahcup bir tavırla
MANN:ROMALILAR… Ben kahramanımla beraber av partisindeyken saldırmışlar.halkımdan çok kayıp var geriye bir avuç kaldık ve ben bir müddet o köye dönemem.
ÇASTER:Neden
MANN:Neden i var mı?Ben av sefası yaparken halkım katledildi.OFFFF..OFFFFFF
ÇASTER:Kendini suçlamamalısın sen nerden bilebilirdin ki.
MANN hemen ÇASTER in sözünü keserek
MANN.Tamam bana yardım etmek istiyorsan beni teselli etmeyi bırak.
ÇASTER:Peki sana nasıl yardım edebilim hemen yapayım söyle
MANN:Beni burada fazla gören olmadı demi
ÇASTER:Evet fazla kimse görmedi.
MANN:İşte bu çok iyi.Şimdi sen beni burada bir işe sokacaksın
ÇASTER:Nee işe mi
MANN:Evet tanınmamak için bir süre normal insanla gibi yaşamalıyım.
ÇASTER:Peki senin elinden ne iş gelir
MANN: Her iş gelir ama küçükken demircilik öğrenmiştim babamdan.
ÇASTER:O zaman sen köyün dışındaki demir madeninde çalış.Olur mu
MANN:Evet olur
ÇASTER:Ama şimdi geç oldu burada yatalım ve sabahın erken saatlerinde gidelim.
Sabah ÇASTER ve MANN demir madenlerine doğru yola düştüler.Demir madenlerine vardıklarında ÇASTER oradaki ustaya
ÇASTER: Bak bu adam yeni demircilikten anladığını ve burada çalışmak istediğini söyledi olur mu? Adı da İTELİX dedi.
Usta da tamam dedi ve artık MANN GALYA DEMİR MADENLERİNDE İTELİX adında bir işçi olarak çalışıyordu.
CERMENLER ise artık MANN dan ümitlerini kesmişler ve başlarına KAHRAMAN SEİS geçirmişlerdi.KAHRAMAN SEİS bundan sonra hem halkın KAHRAMAN ı hem de lideri olacaktı.KAHRAMAN SEİS çok üzülmüştü,MANN ortadan kaybolmasından .Herkes MANN ın öldüğüne inanmıştı ama KAHRAMAN SEİS asla umudunu yitirmemişti.Çünkü o MANN ın böyle bir aptallık yapmayacağını biliyordu.
Bu arada GALYALILAR VE CERMENLER birbirleri ile iyiden iyiye kaynaşmışlar tam bir bütün haline gelmişlerdi .Bunda ROMA saldırısının da etkisi var tabi ki.Çünkü Romalıların Cermenlere yaptıkları korkunç katliamdan sonra, galya halkı her türlü askeri ve erzak yardımları yapmaya başlamıştı.Gide gele kaynaştı işte halk.
Romalılar ise her geçen gün ordularını genişletiyordu.Ama halk bundan hiç memnun değildi.Olan halka oluyor vergiler iki katına çıkıyor asker bakımları halka yükleniyor halk ise kimin umurunda….CESAR halkıyla ilgilenmediği için halkın isyan eşiğine geldiğini göremiyordu.Bunun üstüne birde halkı ayrıcalıklar bakımından bölümlere ayırmaya karar vermişti.Bundan sonra CESAR ın soyundan gelenlere ASİLLER, orta gelirli olanlar KÖYLÜLER,esir düşen ve kimsesiz fakir insanlarda KÖLELER olacaktı.CESAR haberi halkına duyurttu.Halk yine çok sinirlendi ama her zaman ki gibi içlerine atıp sustular.Asiller vergi ödemeyecek ek maaş bağlanacak ve daha biz sürü imkan tanınacaktı.Köylüler çalışacak vergilerini en fazla verebildiği şekilde verebilecek ve askerlerin bakımlarını üstlenecekti.Köleler hiç maaş almaksızın emirlere uyacaklar ,çalışacaklar ve ömür boyu köle kalacaktı.İşte CESAR bu yasaya YÜCE CESAR yasası diyordu.Bakalım ROMA halkı daha ne kadar dayanabilecekti…
MANN işe alışmıştı çeşitli dostluklar kurmuş galyalılardan biriymiş gibiydi artık.Tabi İTELİX adında bir demir işçisi. ÇASTER MANN daki çalışma istek ve hırsını çok takdir etmişti.

Travian E fsanesi 5-6-7. Bölümler (http://forum.travian.com.tr/showthread.php?t=16641&highlight=travian+efsanesi)

Travian E fsanesi 1-2-3-4 Bölümler (http://forum.travian.com.tr/showthread.php?t=16229&highlight=travian+efsanesi)

amelia
22-09-2007, 23:13
hoşuma gitti waLLA

YAHYA_GS
23-09-2007, 07:16
hoşuma gitti waLLA

teşekkürler bu arada bazı arkadaşalrın kafasına takılıyordur 1-7 ye kadar bölümler bayram0007 tarafından eklenmiş foruma diye çünkü o benim akrdeşim o aralar forum üyeliğimin şifresini kaybetmiştim ve pek ilgilenemiyordum o yüzden ordan aktarıyordum

ulukavak
13-10-2007, 12:01
hoşuma gitti güzel olmuş tebrikler