Tüm Versiyonu Göster : TravianTR Futbol Stadyumu:Sadece Milli Maçlar ve Avrupa Kupaları
Sayfalar :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
http://forum.travian.com.tr/showthread.php?t=47476&page=318#post2051702
Evet futbol için de artık bir konumuz var :D Ama her konumuzun olduğu gibi bu konunun da bazı kuralları var...Baştan uyarımı yapayım, kurallara uymayanlar direk olarak uzaklaştırma cezası alacaklardır.Bilginize...
Kurallar:
1.Belki de en önemlisi kesinlikle lig maçları ve Türkiye kupası maçları hakkında konuşmak yasaktır.Konuşana süresiz ban...
2.Yok biz size 6 attık, biz sizi 7 kişiyle ezdik diyenler; cici cici resimler değil de sinir hoplatıcı resim koyanlar vs vs direk stad dışı haberiniz olsun :D
3.Avrupa ligleri hakkında yorumlar yapılabilir ama aşırıya kaçmadan.Asıl amacımız Milli takımımız ve Avrupa kupalarındaki temsilcilerimiz hakkında konuşmak.Ama lejyonerlerimizden de bahsedebilirsiniz.
4.Başlık mod. ve s.modlar tarafından sürekli kontrol edilecektir.
5.Saygısızlık yapanın üyeliği direk kırmızı kart :D
6.Kural yaz yaz sıkıldım.Bundan sonrası için futbol kuralları geçerli.Faul, ofsayt, küfür, tekme, tokat, çelme hepsinin ayrı cezası var :p
Dipnot:Konu şu an için üyelere özgüdür.Eğer başlıkta gerçek sporcu ahlakını yakalayabilir ve Türk genci böyle olmalıdır diyebilirsek üye adayları kısmına taşınabilir...
Herkese iyi eğlenceler dilerim...
Sağol aaaa Galatasaray maçını tartışabiliriz dimi?(Maçı tartışcaz bildiğimiz tartışmıcaz yani yorum yapcaz.:D)
UnNoİsEd
20-09-2007, 17:03
Evet çok güzel bir açıklama..Arkadaşlar da anlamıştır sanırım :D:D
wiThouTfeaR
20-09-2007, 17:05
itirazı olan warsa kırmızı kart hazırda bekliyo benimkini hemen werecez :D
dün akşamki maçta hakem çok kolay kart verdi değil m
Fenerbahçe-İnter Tarih:19.09.07
karışmasın :D
15995123
20-09-2007, 17:10
çok sağol bak bu ii oldu işte bravo
dün akşamki maçta hakem çok kolay kart verdi değil m
Fenerbahçe-İnter Tarih:19.09.07
karışmasın :D
Beşiktaş maçını hakem ne kadar sert oynattıysa, Fenerbahçe maçı da o kadar yumuşaktı.2si de alehimize oldu.
Yine bir Bjk'li olarak Fb'yi tebrik ediyorum.Hem galibiyet hem de muhteşem futbolu için.
Hakan Arıkan'ı da tebrik ediyorum top az daha falso alsa Şampiyonlar Liginde kornerden gol yiyen ilk takım olacaktık :D
batuhanfb
20-09-2007, 17:26
ama gerçekten dün gerçekten çok güzel oynadı fenerbahçe
UEFA'dan F.Bahçe-Inter yorumu
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), dün akşam oynanan ve Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona eren Inter maçıyla ilgili yayınladığı haberde, ''Deivid, Inter'i bitiren kıvılcımı ateşledi'' başlığını kullandı.
UEFA'nın resmi internet sitesinde yer alan haber yorumda, Şampiyonlar Ligi (G) Grubu açılış maçında Fenerbahçe'nin Inter'e karşı çok etkili futbol oynadığı belirtilirken, sarı lacivertli takımın Brezilyalıları Alex ve Deivid'in performanslarının galibiyette kilit rolü oynadığı kaydedildi.
Haberde, Nicolas Burdisso, Maicon, Ivan Cordoba, Marco Materazzi ve Cristian Chivu gibi oyunculardan yoksun çıkan geçen yılın İtalya şampiyonu Inter'de özellikle kaleci Julio Cesar ve defans oyuncusu Nelson Rivas'ın iyi bir performans ortaya koyduğu ifade edildi.
Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos'un eski takımına karşı çok etkili olduğunu yazan internet sitesi, sarı lacivertli takımın Alex, Kezman, Edu ve Mehmet Aurelio'nun ayağından birçok gol pozisyonunu harcadığını kaydetti.
Öte yandan yine UEFA'nın sitesinde maçın tek golünü atan Deivid ile ilgili de bir habere yer verildi.
''Fenerbahçe'nin galibiyeti Devid'i keyiflendirdi'' başlığının kullanıldığı haberde, Brezilyalı futbolcunun maçtan sonra yaptığı, ''Galibiyeti hakettik. Tüm takım çok iyi oynadı. Şampiyonlar Ligi'nde gol atmak çok güzel. Çok iyi konsantre olmuştuk ve bu çalışmamızın ödülünü maçtan galip gelerek aldık'' açıklamalarına yer verildi.
Beşiktaş maçını hakem ne kadar sert oynattıysa, Fenerbahçe maçı da o kadar yumuşaktı.2si de alehimize oldu.
Yine bir Bjk'li olarak Fb'yi tebrik ediyorum.Hem galibiyet hem de muhteşem futbolu için.
Hakan Arıkan'ı da tebrik ediyorum top az daha falso alsa Şampiyonlar Liginde kornerden gol yiyen ilk takım olacaktık :D
FB yi bende tebrik ediyorum aşırı fanatik bir GS liyim ama Hakan Arıkan çok iyi bir kaleci.
gerçekten de fener dün gururlandırdı bizi. intere futbol dersi verdi. bu oyununa devam ederse gruptan çıkar. bir de interli futbolcular baya renklendirdiler geceyi. özellikle cambiassonun topu ısırışına katıla katıla güldüm:D
batuhanfb
20-09-2007, 17:33
"F.Bahçe mükemmeldi"
FC Inter Teknik Direktörü Roberto Mancini, maçın ardından yaptığı açıklamada Fenerbahçe'nin kendilerinden daha iyi oynadığını belirtirken, Interli oyuncular da aynı fikirdeydi.
Inter takımının tecrübeli futbolcusu Zanetti, Fenerbahçe'nin bugün mükemmel bir oyun sergilediğini ve sarı lacivertli taraftarlarında takımlarına büyük bir destek verdiğini ifade ederek, "Fenerbahçe bugün gerçekten sahada mükemmel bir futbol oynadı. Taraftarlarıda takımlarına inanılmaz bir destek veriyor. Takım ile çok iyi bütünleşiyor. Fenerbahçe'yi bu statta yenmek gerçekten zor" dedi.
Dacourt ise, Fenerbahçe'nin bu kadar etkili oynayacaklarını tahmin etmediklerini vurgulayarak, "Bugün karşımızda mükemmel bir rakip vardı. Fenerbahçe'nin bu kadar etkili oynayacağını beklemiyorduk" diye konuştu.
"F.Bahçe mükemmeldi"
FC Inter Teknik Direktörü Roberto Mancini, maçın ardından yaptığı açıklamada Fenerbahçe'nin kendilerinden daha iyi oynadığını belirtirken, Interli oyuncular da aynı fikirdeydi.
Inter takımının tecrübeli futbolcusu Zanetti, Fenerbahçe'nin bugün mükemmel bir oyun sergilediğini ve sarı lacivertli taraftarlarında takımlarına büyük bir destek verdiğini ifade ederek, "Fenerbahçe bugün gerçekten sahada mükemmel bir futbol oynadı. Taraftarlarıda takımlarına inanılmaz bir destek veriyor. Takım ile çok iyi bütünleşiyor. Fenerbahçe'yi bu statta yenmek gerçekten zor" dedi.
Dacourt ise, Fenerbahçe'nin bu kadar etkili oynayacaklarını tahmin etmediklerini vurgulayarak, "Bugün karşımızda mükemmel bir rakip vardı. Fenerbahçe'nin bu kadar etkili oynayacağını beklemiyorduk" diye konuştu.
Başka yerden bakmak yasak.:D
batuhanfb
20-09-2007, 17:43
Başka yerden bakmak yasak.:D
bilgilendirici yazı koyuyorum
batuhanfb
20-09-2007, 17:57
Sizce Devler Ligi'ndeki temsilcilerimiz gruplarında ne yapar?
edit : arkadaşalr galiba iki konu birleştirildi benim açtığım anketli konu buraya taşınmış
Sizce Devler Ligi'ndeki temsilcilerimiz gruplarında ne yapar?
FB ve BJK side çıkar GS bu akşam farklı yenecek.Diğerini söylememe hakkımı kullanıyom.
güzel deneme göksu böle şeyler lazım biliosun ki ;)
göksu böyle bir yazı için saol ama anketi pek anlamış değilim:D
dünkü oynanan maça fenerbahçe tek kelimeyle muhteşem oynadı 12 taraftarın desteği hep vardı gruptan çıkmayı ne kadar çok istediğini gösterdi böylece interi yenen 2. türk takımı olduk( maça gitcektim arkadaşım biletini vermedi illa sevgilisiyle gitcekmiş sinir etti beni:D)
salı günkü maçta ise beşiktaş devler ligine kötü başladı umarım sonu böyle bitmez...
beşiktaşın liverpool'un arkasından 2. çıkabileceği ihtimali oldukça yüksek
batuhanfb
20-09-2007, 18:23
İtalyan basınında dün gece
İtalya'da yayınlanan gazeteler, dün akşamki Fenerbahçe-Inter maçıyla ilgili değerlendirmelerinde, Inter'in Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne kötü bir başlangıç yaptığı ve Fenerbahçe'nin farklı bir skoru kaçırdığı görüşünü ön plana çıkardı.
İtalyanların ünlü spor gazetesi La Gazzetta dello Sport, maç değerlendirmesinde, mavi-siyahlı ekibin İstanbul'da beklenmedik bir yenilgi aldığını, takımı farklı bir skordan kaleci Julio Cesar ve Rivas'ın koruduğunu belirtti. Gazete, maç sonrasında stat ve çevresinde büyük sevinç yaşandığını, ''Festa Turca'' (Türk Bayramı) başlığıyla duyurdu.
Corriere dello Sport ise ''Inter düştü'' başlığıyla verdiği haberde, Inter'in, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçında yenilerek kötü bir başlangıç yaptığını ve mavi-siyahlı takımın sahada kazanmak için hiçbir şey yapmadığını yazdı. Gazete, takımda en iyi oynayan ismin kaleci Julio Cesar olduğunu belirtirken, Inter'in teknik direktörü Roberto Mancini'nin koltuğunun tehlikede olduğunu da ileri sürdü.
La Repubblica, maçı değerlendirirken, Fenerbahçe'nin kötü Inter karşısında maçı kazandığını belirtti ve Zlatan İbrahimoviç ile Suazo'nun sahada boş boş gezindiğini iddia etti. Fenerbahçe'de Alex, Roberto Carlos, Deniz ve Deivid'in çok iyi oynadıklarını yazan gazete, maçın 44. dakikasında Alex'in sağ kanattan yaptığı ortada Deivid'in harika bir vuruşla takımını galibiyete taşıdığını kaydetti.
aynen bende anketi anlayamadım yaa :D bi an yalnız olduğumu düşünmeye başlamıdım ama deil mişim :D
batuhanfb
20-09-2007, 18:26
aynen bende anketi anlayamadım yaa :D bi an yalnız olduğumu düşünmeye başlamıdım ama deil mişim :D
arkadaşlar galiba iki konu birleştirildi benim açtığım anketli konu buraya taşınmış
bence buna kesin cevabı göksu vercek nerdesin göksu:D
bence buna kesin cevabı göksu vercek nerdesin göksu:D
halk senden bir cvp bekliyor sayın göksu bey . . .
:D
Birisi benim konum ile anketli bir konuyu birleştirmiş :) Sonuç böyle oldu.Şimdi düzelteceğim :D
Beşiktaş'ın kötü başlamasının en büyük etkenleri Hakem, Tello, Serdar Özkan üçlüsü :)
Sertliğe aşırı izin verip, ilk 30 dakika kartını odasında unuttuğunu düşnmeye başladığımız hakem 2 oyuncumuz sakatlanınca artık yeter bir değişiklik hakları bari kalsın diyerek acıdı ve birkaç sarı kart gösterdi saolsun.Normal bir hakem olsa 2 kırmızıları kesin vardı bence :)
Tello ayağında top tutamazken, Serdar Özkan ayağına gelen topu yarım saat bırakmadı.Son kaçış yolu pas kalıncaya kadar hep topla oynadı ki birçoğu kontra atağımız bu 2 oyuncu yüzünden sonlandı.
Bir de maçın genelinde iyi oynayan ama 2 golde de büyük hataları olan Hakan'ı unutamam.Hele ilk golde nasıl bir zamanlama hatasıdır o anlamadım.
batuhanfb
20-09-2007, 18:40
Birisi benim konum ile anketli bir konuyu birleştirmiş :) Sonuç böyle oldu.Şimdi düzelteceğim :D
benim güzelim konum gitti be :D ama şimdi tekrar açsam kızmazlar değil mi? niye tekrar açıyorsun diye
Beşiktaş'ın kötü başlamasının en büyük etkenleri Hakem, Tello, Serdar Özkan üçlüsü :)
Sertliğe aşırı izin verip, ilk 30 dakika kartını odasında unuttuğunu düşnmeye başladığımız hakem 2 oyuncumuz sakatlanınca artık yeter bir değişiklik hakları bari kalsın diyerek acıdı ve birkaç sarı kart gösterdi saolsun.Normal bir hakem olsa 2 kırmızıları kesin vardı bence :)
Tello ayağında top tutamazken, Serdar Özkan ayağına gelen topu yarım saat bırakmadı.Son kaçış yolu pas kalıncaya kadar hep topla oynadı ki birçoğu kontra atağımız bu 2 oyuncu yüzünden sonlandı.
Bir de maçın genelinde iyi oynayan ama 2 golde de büyük hataları olan Hakan'ı unutamam.Hele ilk golde nasıl bir zamanlama hatasıdır o anlamadım.
Ayıramazmısın konuları?
batuhanfb
20-09-2007, 18:51
Ayıramazmısın konuları?
ayırsın ya güzelim konum gitti :D
ayırsın ya güzelim konum gitti :D
Hay senin konuna.
batuhanfb
20-09-2007, 19:03
Hay senin konuna.
ama süper konuydu :D
Şampiyonlar Ligi Grup Puanları
http://www.resimsakla.com/upload/guest/sl1.jpg (http://www.resimsakla.com/)
batuhanfb
20-09-2007, 19:06
F.Bahçe'nin iki farklı yüzü
Fenerbahçe, 2007-2008 futbol sezonunda Turkcell Süper Lig ve Avrupa kupaları mücadelelerinde farklı performanslar ortaya koyuyor.
Turkcell Süper Lig'de istediği sonuçları alamayan sarı-lacivertliler, Avrupa arenasında çıktığı maçlarda ise başarılı sonuçlarla taraftarının yüzünü güldürüyor.
Ligin geride kalan 5 maçında 2 kez kazanan Fenerbahçe, Avrupa kupalarında ise 3 maçta 3 galibiyet elde etti. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a karşı sezonun ilk maçında 2-0 kaybeden sarı-lacivertliler, Gaziantepspor karşısında 2-1, Sivasspor önünde de 1-0 kazandıktan sonra, puan cetvelinde alt sıralarda yer alan Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ve Çaykur Rizespor'a karşı 1-1'lik beraberliklerle üst üste iki hafta puan yitirdi.
Turkcell Süper Lig maçlarında etkili bir performans ortaya koyamayan sarı-lacivertli ekip, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki iki maçta ise Belçika ekibi Anderlecht'i 1-0 ve 2-0'lık sonuçlarla yenip, ''Devler Ligi''ne kaldı. Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki mücadelesine de ilk maçında İtalya şampiyonu FC Inter'i 1-0 yenerek, iyi bir başlangıç yaptı.
batuhanfb
20-09-2007, 19:15
tetros sonuçalr eski takımlara baksana sil o resmi hemen
fahri_baba
21-09-2007, 16:29
gs,sion'a 3-2 yenildi ama üzel futboluyla göz doldurdu
ben GS'ın sion'u eleyeceği görüşündeyim
Gs kolay kolay bırakmaz
2.maçta fark atarız diye düşünüyorum
bu arada Fb'nin interi yenmesi çok hoşuma gitti
Zargana_94
21-09-2007, 16:34
Bende Galatasaray'ın Sion'u eleyeceğini düşünüyorum...
Fenerbahçe konusunda da yani bilmiyorum şüphelerim var sonuç ne olursa olsun bir grubu var ve grubunda da 3 takım var..
Tamam en güçlüsünü yenmiş olabilir ama diğerleri de yabana atılacak takımlar değil açıkcası...
Galatasarayın deplasmanda 2 gol atması büyük avantaj Fenerin grubunda interi yenmiş olabiliriz böylece gücümüzü kanıtladığımızı gruptan çıkmayı ne kadar istediğimizi gösterdik
diğer takımlarda yabana atılacak gibi değil ama kimse fenerbahçeyide küçümsemesin bence ;)
kayserisporda 4-0 malubiyet beklemiyordum artık elenmemesi bir mucize
batuhanfb
21-09-2007, 17:36
Erciyes'ten bu kadar: 4-0
UEFA Kupası'ndaki temsilcilerimizden K.Erciyesspor, Atletico Madrid deplasmanından 4-0'lık yenilgi ile döndü.
UEFA Kupası 1. tur ilk maçında A.Madrid'e konuk olan K.Erciyesspor, ilk 20 dakikada yediği 2 golle ilk yarıyı 2-0 geride tamamlarken, maçın skorunu belirleyen goller son 10 dakikada geldi.
Miguel Mista ile 13. dakikada öne geçen La Liga temsilcisi, 5 dakika ardından Diego Forlan'la farkı 2'ye çıkartırken, 83. ve 90. dakikalarda Luis Garcia'nın golleri maçın skorunu belirledi.
MAÇTAN DAKİKALAR
10. dakikadan itibaren daha organize ataklar yapan Atletico Madrid, Kayseri Erciyesspor defansını zorlamaya başlarken, ilk golünü 13. dakikada Mista'nın ayağından buldu. Golün rahatlığıyla ataklarını güçlendiren ev sahibi takım, 3 dakika sonra bu kez Forlan'ın ayağından 2. golünü attı.
2-0 yenik olmasına rağmen oyun sistemini bozmayan ancak teknik açıdan rakibine oranla daha az kapasiteli olduğu açıkça görülen Kayseri Erciyesspor, gol arasa da etkili ataklar yapamadı. Kaleci Yusuf'un farkın açılmasını önleyen kurtarışlar yaptığı ilk yarı Atletico Madrid'in 2-0'lık üstünlüğünde sona erdi.
7. dakikada Kayseri Erciyesspor'un gerçekleştirdiği ilk tehlikeli atakta, cezasahası içinde müsait pozisyonda bulunan Kaya, solda gelen ortada topa istediği gibi vuramayınca, kaleci Abbiati topu kontrol etti.
9. dakikada Atletico Madrid atağında Mista'nın kale önünde topa kafa ile vuruşunda defans gole izin vermedi.
13. dakikada Atletico Madrid'in gerçekleştirdiği kontra atakta Forlan'ın şutunda kaleci Yusuf'dan seken topu takip eden Mista'nın vuruşunda meşin yuvarlak Kayseri Erciyesspor ağlarına gitti, 1-0.
16. dakikada Atletico Madrid'in gelişen yeni bir hızlı atağında Luis Garcia'nın cezasahasanın girişinden vurduğu sert şutunda top kaleci Yusuf'tan döndü. Dönen topu önünde bulan Forlan, meşin yuvarlağı boş kaleye göndererek takımının 2. golünü attı.
45. dakikada Kayseri Erciyesspor'un cezasahasının sağında topla buluşan Forlan'ın vuruşunda top sol üstten auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısı Atletico Madrid'in 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.
46. dakikada Kayseri Erciyesspor'un geliştirdiği atakta rakip ceza sahasının ortasında Kamil topa sert vurdu ancak Abbiati kurtardı.
64. dakikada Atletico Madrid'in sol kanattan geliştirdiği atakta Forlan'ın içeriye doğru verdiği pasta topa gelişine yerden vuran Maniche'nin şutunda top az farkla kalenin yanından dışarı çıktı.
82. dakikada Kayseri Erciyesspor'un cezasahasındaki karambolde topa son vuran Luis Garcia takımını 3-0 öne geçirdi.
90. dakikada Atletico Madrid'in geliştirdiği bir atakta Luis Garcia, cezasahasının ortasından topa vuruşunda meçin yuvarlağı takımı adına 4. kez ağlara gönderdi.
Stat: Vicente Calderon
Hakemler: Ruud Bossen, Coen Droste, Nicky Siebert (Hollanda)
Atletico Madrid: Abbiati, Antonio Lopez, Cléber Santana (Dk. 80 Raul Garcia ), Forlan, Luis Garcia, Fabiano Eller, Ze Castro, Jurado (Dk. 25 Simao ), Maniche, Mista (Dk. 68 Kun Agiero ), Perea
Kayseri Erciyesspor: Yusuf, Hüseyin, Kemal, Kaya, Ramazan, Emre, Köksal, Kamil (Dk.68 Osman ), İlker (Dk. 83 Kazım ), İlhan, Burhan (Dk.73 Emrah ).
Goller: Dk 13 Mista, Dk. 16 Forlan, Dk. 82 ve 90 Luis Garcia (Atletico Madrid)
Sarı Kartlar: Dk. 20 Kamil, Dk. 31 Burhan, Dk. 51 Köksal (Kayseri Erciyesspor), Dk. 63 Ze Castro (Atletico Madrid)
batuhanfb
21-09-2007, 17:44
Aslan'ın nefesi yetmedi: 3-2
Galatasaray, UEFA Kupası 1. Tur ilk maçında İsviçre temsilcisi FC Sion'a Geneve Stadı'nda 3-2 mağlup olmasına rağmen rövanş öncesi avantaj yakaladı. İnanılmaz bir tempoda geçen karşılaşmada Sion'a galibiyeti getiren goller, karşılaşmanın 7.dakikasından Dominguez, 10.dakikada Vanczak ve 31.dakikada Alioui'dan geldi. Temsilcimiz Galatasaray'ın gollerini ise 41.dakikada Lincoln ve 68.dakikada Linderoth kaydetti.
Galatasaraylı taraftarlar karşılaşmaya büyük ilgi gösterirken, Avrupa'nın çeşitli kentlerinden gelen çok sayıda taraftar, tribünde şov yaptı. Futbolculara sevgi gösterilerinde bulunan taraftarlar, takımlarını desteklediler. Öte yandan Avrupa kupalarında bugüne kadar 199 kez maça çıkan Galatasaray, FC Sion karşılaşmasıyla birlikte 2. dalyasını yapmış oldu.
Galatasaray 3-2'in rövaşında FC Sion ekibiyle Ali Sami Yen'de 4 Ekim'de karşı karşıya gelecek.
FELDKAMP'IN KUMARI!
Galatasaray Teknik Direktörü Feldkamp, UEFA Kupası'nda oynanılan FC Sion karşılaşmasında, geçtiğimiz hafta ligde yapılan Konyaspor karşılaşmasının 11'inde sadece 1 oyuncu değişikliği yaptı. Konyaspor'u 6-0 mağlup eden takımdan sadece Barış'ı çıkaran Feldkamp, bu oyuncunun yerine Hasan Şaş'ı oynattı. Hakan Şükür-Nonda ikilisini de bozmayan Alman teknik adam, Ümit Karan'a yedekler arasında şans tanıdı. Konyaspor maçına yedek kulübesinde başlayan Ayhan, FC Sion karşısında da yedek kaldı. Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Arda, Sabri ve Okan ile statü gereği oynamayan Hakan Balta'nın yanı sıra, Mehmet Güven, Fırat ve Özgürcan da FC Sion maçında yer almadı.
İLK YARI KABUS GİBİ
Konyaspor maçından farklı sadece bir oyuncu değişikliği Sion karşısına çıkan Galatasaray teknik direktörü Feldkamp, sistemde değişikliğe giderek tek ön liberoya döndü. Orta sahadaki emnbiyet subabı görevini Tobias Linderoth'a veren Feldkamp'ın kumarı karşılaşmanın hemen başında kötü sinyaller vermeye başladı. Galatasaray'ın orta sahadaki zafiyetinden iyi yararlanan Sion karşılaşmaya fırtına gibi başladı. Önce 7.dakikada Dominguez'in daha sonra Vanczak'ın golleri temsilcimiz Galatasaray'ı şimşek gibi çarptı. İlk 10 dakikada kalesinde iki gol gören Galatasaray Cenevre'de oluşan puslu havayı dağıtmak için bütün hatlarıyla Sion kalesinde gol ararken, bu gol girişimlerine cevap Sion'dan geldi. Galatasaray kalesini yıkan isim karşılaşmanın 31. dakikasında Alioui'nden geldi. Alioui'nin golünden sonra iyice rahatlayan Sion savunmada dikkatli olup, yerinde müdahaleler yaparak Galatasaray ataklarına karşı koymaya çalıştı.
LİNCOLN YİNE SAHNEDE!
Oyunu kanatlara yayan FC Sion, orta sahada da rahat hareket alanı bulunca maçta üstünlüğü eline geçirdi. İlk yarım saatlik bölümde sahaya sürdüğü ilk 11'in belki de cezasını çeken Feldkamp skor 3-0 olduktan sonra oyuna müdahale ederek karşılaşmanın 40.dakikasında Carrusca'nın yerine Ayhan'ı oyuna aldı. Ayhan'ın oyuna girmesinin ardından daha derli toplu daha organize ataklar geliştirme fırsatı yakalayan Galatasaray aradaki farkı azaltmak, en azından ikinci yarıya daha moralli çıkmak için oyunu Sion kalesine yıktı. İlk yarının son dakikalarında baskını iyice artıran Galatasaray aradığı golü Brezilyalı yıldızı Lincoln ile buldu. Hasan'ın ara pasında ceza sahasında topla buluşan Lincoln, dönüp güzel bir vuruşla topu filelere gönderdi ve skoru 3-1 getirdi. İlk yarının son dakikalarından Galatasaray'ın baskısı sonuç vermedi ve soyunma odasına avantajlı giden taraf ev sahibi Sion oldu.
İKİNCİ YARIYA SİON KAPANDI! G.SARAY YÜKLENDİ
İkinci yarıya daha baskılı daha arzulu başlayan Galatasarayi oyunu kanatlara yayarak kalabalık Sion savunma blogunu aşmaya çalıştı. Volkan Yaman ve Uğur'in iyi gününde olmayışı, kanatlardan iyi bindirmeler yapmamaları Feldkamp'ın ikinci yarıdaki taktiğine sekte vurdu. Sion'u kanatlardan açmaya çalışan Galatasaray, bu planından başarılı olamayınca Lincoln'ün şefliğinde derin ve uzun toplarla Sion savunmasını açmaya çalıştı. İlk yarının aksine ikinci yarıda oyunu kendi yarı sahasında kabul eden, kontraataklarla aradaki farkı açma peşinde olan Sion ise orta sahayı kalabalık tutarak Galatasaray ataklarına karşı koymaya çalıştı. Lincol'ün iki kişi tarafından marke edilmesi, Hasan Şaş'a oyun alanı bırakılmaması Galatasaray'ın organize ataklar geliştirmesinin önledi.
LİNDEROTH'UN FÜZESİ...
Karşılaşmanın son yarım saatlik bölümünde Ayhan ve Linderoth'un daha fazla hucüma katılmasıyla oyunun kontrolünü eline geçiren Galatasaray her geçen dakika gole bir daha yaklaştı. Önce Hakan Şükür ardından Lincoln ile yüzde yüz gol pozisyonlarından yararlanamayan Galatasaray tüm riskleri göze alarak oyunu Sion kalesine yıktı. Nonda'nın sakatlanmasının ardından oyuna giren Ümit Karan'ın hücumdaki baskılı presiyle Sion'un kendi yarı sahasından çıkmasını ve organize olmasını engelleyen Galatasaray aradığı golü karşılaşmanın 68.dakikasında Linderoth'un füzesiyle buldu.
KANATLAR! KANATLAR! KANATLAR!
Oldukça tempolu geçen karşılaşmada Linderoth'un golüyle moral bulan temsilcimiz Galatasaray, beraberlik golü için Sion kalesine yüklendiği dakikalarda kalesinde büyük tehlikeler atlattı. İlk yarıda kanatlardan gelişen Sion ataklarına karşı koyaman Volkan Yaman ve Uğur ikinci yarıda da gerekli önlemleri alamadı. Sion'un kanat organizasyonlarına karşı koymakta zorlanan Galatasaray'da Feldkamp'ın oyuna müdahale etmemesi şaşkınlık yarattı. Bloklar arasındaki boşluktan iyi faydanalan Sion, önce Vanczak ardından Obradovic ile arka arkaya iki net pozisyondan yararlanamadı.
HAKAN ŞÜKÜR İMKANSIZI BAŞARDI!
Karşılaşmanın son 20 dakikalık bölümünde kontraataklarla etkili olmaya çalışan Galatasaray'da Hakan Şükür inanılmaz bir gol kaçırarak Galatasaray taraftarına saç baş yoldurttu. Lincoln'ün derinlenmesine pasında Sion kalecisi Vailati ile karşı karşıya kalan Hakan Şükür meşin yuvarlağı filelere yollamak yerine dışarı bırakınca Galatasaray yüzde yüz bir golden oldu. Galatasaray karşısında alınan bir farklı galibiyetin İstanbul'da yeterli olmayacağı düşüncesiyle kalan dakikalarda daha açık oynamayı tercih eden Sion, savunmada derin boşluklar verdi. Karşılaşmanın 80.dakikasında kontraatağa çıkarak Sion savunmasını az adamla yakalayan Galatasaray, Lincoln'ün ceza sahasının dışından sert şutunu kaleciye nişanlaması sonucu mutlak bir golden oldu. Kalan dakikalarda Galatasaray'ın beraberliği yakalama çabaları sonuç vermedi ve karşılaşma İsviçre temsilcisi Sion'un 3-2'lik üstünlüğü ile sona erdi.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
7. dakikada gelişen Sion atağında, sağ kanattan yapılan ortaya ceza sahasında kafayı vuran Dominguez, topu ağlara gönderdi. 1-0
10. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşuna ceza sahasında iyi yükselen Vanczak'ın kafa vuruşunda, top filelerle buluştu. 2-0
16. dakikada Lincoln'ün ceza yayı önünden sert vuruşunda, top az farkla yandan auta çıktı.
32. dakikada gelişen Sion atağında, Alioi'nin ceza sahası dışından sert şutunda ceza sahası içindeki Song'a çarparak yön değiştiren top, kaleci Orkun'u yanıltarak ağlara gitti. 3-0
39. dakikada Hasan Şaş'ın pasıyla ceza sahasında buluşan Lincoln'ün sert vuruşunda top ağlarla buluştu. 3-1
43. dakikada Linderoth'un ceza yayı önünden sert vuruşunda top kalecide kaldı.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
48. dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına giren Alioi'nin sert vuruşunda, top yan ağlarda kaldı.
66. dakikada Paito'nun ceza sahası dışından sert şutunda, top üstten auta çıktı.
67. dakikada soldan ceza sahasına giren Volkan, pasını geriden gelen Linderoth'a aktardı. Linderoth ceza yayı üzerinden yaptığı düzgün vuruşla, topu direğin dibinden ağlarla buluşturdu. 3-2
73. dakikada Linderoth'un sağ kanattan ortasıyla ceza sahasında buluşan Hakan Şükür'ün, rakibinden sıyrılarak yaptığı müsait pozisyondaki vuruşunda top yandan auta çıktı.
75. dakikada ev sahibi takımın soldan kullandığı köşe vuruşu sonrasında, Galatasaray ceza sahasında oluşan karambolde defans, büyümeden tehlikeyi önledi.
77. dakikada Paito'nun, orta sahadan aldığı pasla ilerleyerek ceza sahasına girerken yaptığı vuruşta, top yandan auta çıktı.
82. dakikada sol kanattan ilerleyen Ayhan ceza sahası önünde pasını Lincoln'e aktardı. Lincoln'ün sert vuruşunda top kalecinin ayaklarından döndü.
83. dakikada Ayhan'la yaptığı verkaç sonrasında sağdan ceza sahasana giren Ümit'in vuruşunda, kaleci Vailati topu kornere çeldi.
87. dakikada rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına giren Lincol'ün vuruşunda kaleci Vailati tehlikeyi önledi.
90+4. dakikada Dominguez'in ceza sahası dışından sert şutunu kaleci Orkun iki müdahalede kontrol etti.
STAT: Cenevre
HAKEMLER: Carlos Megia Davila, Jesus Calvo Guadamuro, Vicente Egido Rozas (İspanya)
FC SION: Vailati, Kali (Mijadinoski dk. 71), Nwaneri, Alioi (Geiger dk. 50), Paito, Chedli, Vanczak, Obradovic, Dominguez, Adeshina (Zaki dk. 63), Buehler
YEDEKLER: Saborio, Gonzalez, Wicki, Reset
TEKNİK DİREKTÖR: Alberto Bigon
GALATASARAY: Orkun, Uğur, Song, Servet, Volkan, Carrusca (Ayhan dk. 39), Lincoln, Linderoth, Hasan, Hakan Şükür (İsmael Bouzid dk. 90 ), Nonda (Ümit Karan dk. 62)
YEDEKLER: Aykut, Barış, Serkan, Mehmet Topal
TEKNİK DİREKTÖR: Karl Heinz Feldkamp
GOLLER: Dominguez (dk. 7), Vanczak (dk. 10), Alioi (dk. 32), Lincoln (dk. 39), Linderoth (dk. 67)
SARI KARTLAR: Uğur (Galatasaray), Kali (FC Sion)
Kayseri çekebileceği en kötü kurayı çekti.Zaten kura ile beraber sonuç büyük oranda belliydi :(
Gs'dan galibiyet bekliyorduk aslında dün gece ama deplasmanda 2 gol çok iyi.Turu geçeceğini düşünüyorum :)
batuhanfb
21-09-2007, 19:02
Kayseri çekebileceği en kötü kurayı çekti.Zaten kura ile beraber sonuç büyük oranda belliydi :(
Gs'dan galibiyet bekliyorduk aslında dün gece ama deplasmanda 2 gol çok iyi.Turu geçeceğini düşünüyorum :)
konudan anketi ayıracaktın ne oldu
bence dünkü avatar daha iyiydi ben çok beğenmiştim kullanmayacaksan bana yollar mısın ben avaatr yapıyım lütfen
konudan anketi ayıracaktın ne oldu
bence dünkü avatar daha iyiydi ben çok beğenmiştim kullanmayacaksan bana yollar mısın ben avaatr yapıyım lütfen
O avatar gelen mesajlar yüzünden kaldırıldı :)
Korkanlar olmuş.bugün 4-5 mesaj geldi ben de kaldırdım :D
Dolayısıyla kullanmaya izin yok ;)
Sonradan birleştirme olduğu için anketi ayıramıyorum. :(
batuhanfb
21-09-2007, 19:11
O avatar gelen mesajlar yüzünden kaldırıldı : )
Korkanlar olmuş.bugün 4-5 mesaj geldi ben de kaldırdım :D
Dolayısıyla kullanmaya izin yok ;)
Sonradan birleştirme olduğu için anketi ayıramıyorum. :(
tüh be ne güzel avatardı :D
galatasaray sion maçında ilk yarıda hatalı oynadı.ve lig maçları olsun avrupa maçları olsun servet takımda olduğu sürece hata yapmaya mahkumuz.
ve kaliteli bir kaleciye ihtiyacımız var.
ama Türkiye'de yeneriz onları.
galatasaray sion maçında ilk yarıda hatalı oynadı.ve lig maçları olsun avrupa maçları olsun servet takımda olduğu sürece hata yapmaya mahkumuz.
ve kaliteli bir kaleciye ihtiyacımız var.
ama Türkiye'de yeneriz onları.
Benim yazıcağımı yazmışsın.:D
batuhanfb
21-09-2007, 22:43
UEFA: "Akrobatik gol!"
UEFA'nın resmi internet sitesi uefa.com, Fenerbahçe'nin Inter karşısında hak edilmiş bir zafer kazandığını yazdı. Brezilyalı yıldızlar Alex ve Deivid'in Fenerbahçe'nin galibiyetinde başrolü oynadıklarını belirten site Deivid'in golünü de "akrobatik" olarak niteledi. Uefa.com, "Inter belki savunmasındaki eksikler nedeniyle tükenmiş olabilir ama Fenerbahçe'nin performansı muhtemelen tam kadro bir Inter'in de üstesinden gelecek düzeydeydi" ifadelerine de yer verdi.
Fransız AFP ajansı da karşılaşmayı "Fenerbahçe, Inter'i şoke etti" başlığıyla duyurdu. Ajans, "Türk ekibi, İtalyan devi karşısında etkileyici bir zafer kazandı. Deivid'in golü, bu sezon namağlup olan Inter'i yıktı. Sakatlıklarla boğuşan Inter üzerinde baskı kuran Fenerbahçe, rakibin 10 şutuna karşılık 20 şut attı" diye yazdı.
Amerikan AP ajansı ise "Inter'in ikinci yarıda baskı kurma çabaları, kanatları ve orta sahayı iyi kullanan Türk ekibi tarafından engellendi" görüşüne yer verdi
uefa'daki durum hiç içler açısı değil arkadaşlar bunu söylemek zorundayım,benim hangi takımı tuttuğumu avatardan anlayabilirsiniz,sadece fener güzel oynadı,onu da buradan kutlamak istiyorum,
marsilya,beşiktaş maçı için bişi demiyorum:D marsilya zaten iyi bir takın TaXi4'ü izleyenler bana hak verirler:)
gs'yi zaten konumuyorum durumu içler açısı
kısaca konuyu özetliyorum;
1-fb'nin yenmesindeki tek neden interin 7 eksikle istanbula gelmesiydi
2-bjk maçının kaybedilmesi ise zaten belli,yanlış kadro çıkarılmıştı,bir de çok sert daul yapmalarına karşın hakem sadece sarı kart göstermişti:(
3-gs'nin durumu zaten belli ama rövanşta alır diye düşünüyorum,inşallah 3 sene önceki tromso maçına benzemez:D
batuhanfb
22-09-2007, 20:07
"F.Bahçe bize ders verdi"
Inter Teknik Direktörü Roberto Mancini, Fenerbahçe yenilgisinden geleceği kurtarma adına ders aldıklarını söyledi.
Tecrübeli çalıştırıcı, “İstanbul’daki maçta Fenerbahçe bize bir ders verdi. O karşılaşmayı kaybettik. Ancak buradan geleceğimizi kurtarma adına çok faydalı kazançlar sağlayacağız. İyi mücadele edemedik ve büyük hayal kırıklığına uğradık. Bu şekilde başlamak istemezdik. Yenilginin nedenlerini, nerede yanlış yaptığımızı tespit etmeye uğraşıyoruz” dedi.
‘Kişiliksiz futbol’
Mağlubiyeti hazırlayan ana etkenlerden birinin de ‘kişiliksiz futbol’ olduğunu belirten Mancini bundan sonra oyuncularının sahada yüzde 100’le mücadele etmeleri gerektiğini söyledi. Maçın teknik analizini de yapan deneyimli teknik adam, Sarı-Lacivertliler’in, beklentisinin üzerinde bir oyun ortaya koyduğunu vurgulayıp, “Özellikle kanatları çok iyi kullandılar. Her atağımızda bizi orta sahada etkili karşıladılar, defansif anlamda da başarılıydılar” diye konuştu.
izmirLeekdr
22-09-2007, 20:51
bence inter maçında fenerbahçe kalitesini avrupaya kabul ettirdi geriye sadece süper ligdeki rakiplerinin kabullenmesi kaldı
Bence Galatasaray İlk 30dk'da 3 gol yemesiyle büyük bir hata yaptı Özellikle Servet'in Türkiyedeki Maç'ta oynamaması lazım çok ağır bir Oyuncu.
''1-fb'nin yenmesindeki tek neden interin 7 eksikle istanbula gelmesiydi'' Gürkan1
evet inter 9 eksikle geldi ama sahadaki oyuncular sakatlardan daha az kaliteli değiller. özellikle defanslarındaki adam (adını unuttum) samuelden bile çok daha iyi oynadı. kalecileri çok üstün bir performans gösterdi. o kadar eksik olmasına rağmen figo ve crespo oyuna sonradan dahil oldu. bu bile interin gücünü anlamaya yeter. evet inter güzel oynamadı kabul etmek lazım ama fırsatı değerlendirmek de başarıdır. bunu unutmamak lazım. diğer maçları düşünürsek bence psv interden daha zorlu bir rakip. grupta benim favorim psv (gönlim tabi ki fenerden yana). csk da yabana atılacak bir takım değil. evet fener iyi bir başlangıç yaptı ama devamı bence daha da zor olacak. inşallah aynı performansla devam ederiz de gruptan çıkarız.
Manyakspider
25-09-2007, 23:39
bu konuyu üye adatlarına taşısak daha iyi olmaz mı onlarda yorum yazsa aaaa bi düşün istersen
MCkartal
25-09-2007, 23:44
Sayın moderatorler anlamadım gitti daha geçen gün avrupa kupası macı yazısı yazdığım için hızlı cevabımı kapatıp rep lerimi almıştınız şimdik konu açıyorsunuz o zman bende replerimi ve özrümü isterim biraz daha ileri görüşlü olun ...
(isterseniz ----- rep vermeyede devam edin)
Sayın moderatorler anlamadım gitti daha geçen gün avrupa kupası macı yazısı yazdığım için hızlı cevabımı kapatıp rep lerimi almıştınız şimdik konu açıyorsunuz o zman bende replerimi ve özrümü isterim biraz daha ileri görüşlü olun ...
(isterseniz ----- rep vermeyede devam edin)
Bilmem farkedebiliyor musunuz ama biz size konuşma yeri olsun diye açtık.Kimilerine iyilik de yaramıyor.
O zaman yasaktı, yasağı çiğnediniz ve ceza aldınız.Şimdi diyorum ki bu konu altında kurallara uyarak futbol konuşmak serbest.Yine konu açın yine ceza alırsınız.
Konuşmayı beceremezseniz, tartışma çıkarsa yine kapatırım konuyu çok da zor değil.Altı üstü bir futbol...
batuhanfb
26-09-2007, 17:41
maç olmayıncada konuşçak bir şey olmuyorki
izmirLeekdr
26-09-2007, 20:11
''1-fb'nin yenmesindeki tek neden interin 7 eksikle istanbula gelmesiydi'' Gürkan1
evet inter 9 eksikle geldi ama sahadaki oyuncular sakatlardan daha az kaliteli değiller. özellikle defanslarındaki adam (adını unuttum) samuelden bile çok daha iyi oynadı. kalecileri çok üstün bir performans gösterdi. o kadar eksik olmasına rağmen figo ve crespo oyuna sonradan dahil oldu. bu bile interin gücünü anlamaya yeter. evet inter güzel oynamadı kabul etmek lazım ama fırsatı değerlendirmek de başarıdır. bunu unutmamak lazım. diğer maçları düşünürsek bence psv interden daha zorlu bir rakip. grupta benim favorim psv (gönlim tabi ki fenerden yana). csk da yabana atılacak bir takım değil. evet fener iyi bir başlangıç yaptı ama devamı bence daha da zor olacak. inşallah aynı performansla devam ederiz de gruptan çıkarız.
yendik ya tek tesellileri o interin ölüsü bile herkesi siler süpürür Türkiyede crespo figo ibrahimoviç bunlar kim soruyorum size dünyanın en ünlü futbolcuları ?? sionda kim var :D
batuhanfb
27-09-2007, 18:23
UEFA'dan hakemlere yeni talimatlar
UEFA, maçlarda özellikle ceza alanındaki itişmeler ve sakatlanma sırasında oyunun durdurulması konularında hakemlere yeni talimatlar verdi.
Elit hakemler ve yardımcı hakemler için İsviçre’nin Nyon kentinde düzenlenen seminerde deklare edilen talimatlarla ilgili Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, ceza alanındaki itişmeler ve sakatlanmalar sırasında oyunun durdurulması konularında, Avrupalı hakemlere açık talimatlar verildiği bildirildi.
UEFA’nın, ceza alanı içinde ve özellikle de köşe vuruşları ile serbest vuruşlar öncesinde, kolların kurallara aykırı kullanımı konusunda hakemlere, "Pozisyon almak amacıyla rakibi tutmak, itmek ve çekmek için kollarını kurallara aykırı kullanan oyunculara, top oyuna sokulmadan önce sözlü uyarıda bulunmaya devam edin. Sözlü uyarınıza rağmen ihlale devam edenlere, top oyuna sokulmadan önce disiplin cezası (sarı veya kırmızı kart) uygulayın" talimatı verdiği kaydedildi.
Yeni talimatla hakemler, top oyuna sokulduğunda tolerans seviyelerinin değişmemesi gerektiği ve tutma, itme gibi hareketlere devam edildiğinde, bu ihlalin taviz gösterilmeksizin, duruma göre serbest vuruş veya penaltı ile cezalandırılması yönünde uyarıldı.
vSAKATLANMA SIRASINDA TOPUN DIŞARI ATILMASI UEFA, oyuncu sakatlıkları sırasında topun futbolcular tarafından sahanın dışına atılmasıyla ilgili de standart getirdi. Sakatlık pozisyonunda dışarı atılan topun, yazılı olmayan kurallara göre, yeniden rakip takma verildiğini vurgulayan UEFA, "Ancak bazı federasyonlar, kendi liglerinde bu uygulamaya son verilmesini önermiş ve bir oyuncunun sakatlığının, oyunun durdurulmasını ve tedavi edilmesini gerektirecek kadar ciddi olup olmadığı konusundaki kararın hakeme bırakılması gerektiğini öngörmüşlerdir. Farklı federasyonlara kayıtlı olan ve farklı uygulamalara tabi olan kulüpler, UEFA maçlarını oynarken bazen karmaşa yaşanabilmektedir. UEFA, bunu önlemek amacıyla, oyuncuların bu tür durumlarda kararı hakeme bırakmalarını tavsiye etmiştir" diye görüş belirtti. Bu konuyla ilgili Futbol Oyun Kuralları’nın 5. maddesinde, "Hakem, kendi takdirince eğer bir oyuncu ciddi şekilde sakatlanmışsa, oyunu durdurarak oyuncunun sahanın dışına taşınmasını sağlar. Sakatlanan oyuncu, ancak oyun tekrar başladıktan sonra sahaya girebilir" denildiğini hatırlatan UEFA, "Sonuç olarak, sakatlanan bir oyuncunun takımı topu sahanın dışına atarsa, topun tekrar kendilerine verilmesini beklememelidir" yorumunda bulundu.
Derbi Maçları tartışabilsek süper olcak amaaa.:D
fahri_baba
29-09-2007, 20:17
Derbi Maçları tartışabilsek süper olcak amaaa.:D
yok daha neler :D
yani şimdi ben buraya rodrigo tello'nun attığı süper golu haykıramıcam mı ? =(
yani şimdi ben buraya rodrigo tello'nun attığı süper golu haykıramıcam mı ? =(
Öyle ama Nonda daha güzel attı.
xXtrAvİaNxX
30-09-2007, 16:03
evet haykıramıyacaksın:D:D skoruda haykıramayacaz futbolcuları haykıramaycaz yai süper ligi haykıramayacaz:D:D
batuhanfb
02-10-2007, 19:31
Haydi bir zafer daha!
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda deplasmanda CSKA Moskova ile karşı karşıya geliyor. Moskova'nın Lokomotiv Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 19.30'da başlayacak. Maçı Alman futbol federasyonundan Knut Kircher yönetecek.
Gruptaki ilk maçında sahasında Inter'i 1-0'la geçen sarı-lacivertliler, bu maçtan alacakları bir 3 puanla daha çok avantajlı duruma geçecek. CSKA Moskova ilk maçında Hollanda deplasmanında PSV Eindhoven'a 2-1 mağlup olarak ilk haftayı puansız kapatmıştı.
AVRUPA'DA 134. MAÇ
Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki ikinci maçında deplasmanda Rusya'nın CSKA Moskova takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 134. maçına çıkacak. Sarı-lacivertli ekip, Avrupa arenasında bugüne dek yaptığı 133 maçta 43 galibiyet, 20 beraberlik ve 70 yenilgi aldı. Rakip filelere toplam 156 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde ise 227 gole engel olamadı.
ZICO'NUN AVRUPA KARNESİ
Fenerbahçe, teknik direktörü Zico yönetiminde çıktığı 15 Avrupa kupası maçında başarılı sonuçlara imza attı. Zicolu Fenerbahçe, 15 Avrupa kupası mücadelesinin 8'ini kazanırken, 4 beraberlik, 3 de yenilgi aldı. 15 maçta rakip filelere toplam 31 gol atan sarı-lacivertli ekip, kalesinde de 15 gol gördü.
Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 5. kez mücadele eden Fenerbahçe, CSKA Moskova karşısında bu ligdeki 26. maçına çıkacak. ''Devler Ligi''nde, yaptığı 25 maçta 7 galibiyeti bulunan sarı-lacivertliler, 2 beraberlik, 16 da mağlubiyet alırken, attığı 24 gole karşılık kalesinde 45 gol gördü.
DEPLASMANDA 2 GALİBİYET
Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı deplasman maçlarında sadece 2 galibiyet alan Fenerbahçe, rakip sahalarda etkili olamadı. Rakip sahalarda çıktığı 12 karşılaşmanın 2'sini kazanan sarı-lacivertliler, 1 maçta berabere kalırken, 9 mücadelede de yenilmekten kurtulamadı.
Fenerbahçe, deplasman galibiyetlerini 1996-1997 sezonunda İngiltere'nin Manchester United (1-0) ve 2004-2005 sezonunda Çek Cumhuriyeti'nin Sparta Prag (1-0) takımı karşısında aldı.
MUHTEMEL 11'LER:
CSKA MOSKOVA
Mandrykin
Alexei Berezutski
Ignashevich
Vasili Berezutski
Eduardo
Dudu
Krasic
Rahimic
Zhirkov
Jo
Vagner Love
FENERBAHÇE
Volkan Demirel
Önder
Lugano
Edu
Roberto Carlos
Deivid
Deniz
Aurelio
Vederson
Alex
Kezman
STAT: Lokomotiv
SAAT: 19.30
HAKEM: Knut Kircher
YAYIN: STAR TV
CSKA İDDİALI
Şampiyonlar Ligi'nde kendi sahasında Fenerbahçe'yi ağırlayacak olan Rusya Şampiyonu CSKA Moskova karşılaşma öncesi iddialı. Her iki takım açısından büyük önem taşıyan maç öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen CSKA Moskova Teknik Direktörü Valery Gazzayev, Fenerbahçe'nin çok ciddi bir rakip olduğunu belirterek, sahaya sadece ve sadece kazanmak için çıkacaklarını söyledi.
Fenerbahçe'nin bazı maçlarının video görüntülerini izleme fırsatı bulduğunu da kaydeden Gazzayev, "Anderlecht ve Inter maçlarını izledim. Türkiye Ligi'ndeki son maçını da bir uzmanımız Türkiye'ye giderek izledi. Fenerbahçe'yi yeterince iyi bildiğimi söyleyebilirim. Bu takımda çok tecrübeli oyuncular forma giyiyor. Takım olarak çok güzel pozisyonları üretebiliyorlar. Güney Amerikalı futbolcuların ağırlıklı olarak forma giydiği Fenerbahçe'de teknik direktörün de Brezilyalı olması bu takımın oyun tarzını çok etkiliyor. Özellikle Inter maçında Fenerbahçe çok güzel bir oyun sergiledi ve İnter'i yenmeyi fazlasıyla hak etti. Çok zor bir karşılaşma olacak" dedi.
xXtrAvİaNxX
02-10-2007, 19:35
ben fenerbahçeyi sevmen ama söz konusu olan avrupa ise fenerbahçeye destek veririm:)
beni saat 22:00 da yatağa gönderiyolar uyu diye maçlarda hep 21:45 de oluyordu şimdi 19:30da olması lazım:D:D
ctrl+a:)
Bence berabere olucak çünkü Moskava süper defanslara sahip ama orta sahada 1-2 sağlam adama var tabii birde çok güzel duran topcuları var buda Fenerbahçe için ewzavantaj.
batuhanfb
02-10-2007, 20:40
gooooooooooooooooooool alex attı
Evet çok güzel kafaydı topun alexe gelmeside biraz şanstı :) ama FB iyi başladı maça
batuhanfb
02-10-2007, 20:43
Aurelio'nun şutu savunmadan döndü... Savunmanın bir anlık hatasından iyi yararlanan Alex, kafayı vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara yolladı...
gooooooooooooooooooolllllllllllllllllll :)
fenerbahçeeem olleeeyyyyyyyyy...
fahri_baba
02-10-2007, 20:50
hadi bakalım fener,avrupada süper gidiyor
hep böyle gitsin
batuhanfb
02-10-2007, 21:19
Ve ilk 45 dakika sona erdi...
ahhhh EDU ahhhhhhh :mad::(:(:(
şimdi de penaltıya neden oldu... deliricem yaa...
pööfff o hata yapılır mıydı Edu :(
şimdide penaltı :@
2-1 off edu off
batuhanfb
02-10-2007, 21:39
edu : 2 fenebahçe :1 :)
yha bi gün edu elimde kalcak yha 1-0'dı 2-1 yaptı kafasız :mad::mad::mad::mad:
batuhanfb
02-10-2007, 22:12
Golllllllllll Gooooooooollllllll Golllllllll Deivid...
Deivid 30 metreden çok sert vurdu top Mandrykin'in bakışları arasında ağlarla buluştu...
GOOOOOOOOLLLLLLLLL.................
batuhanfb
02-10-2007, 22:13
Inter maçında müthiş bir gol atan Deivid resitale Rusya'da da devam ediyor...
..::|nrylmz|::..
02-10-2007, 22:15
Maçın son dakikası.Nefesler tutuldu......: :D
batuhanfb
02-10-2007, 22:16
Deplasmandan alacağımız bir puan bile iyidir bizim için...
02-10-2007, 22:18
Maç 2-2 bitti sayın seyirciler =)
batuhanfb
02-10-2007, 22:19
Fenerbahçemiz Rusya deplasmanından 2-2'lik beraberlikle dönüyor...
Üzülsek mi sevinsek mi... Tuhaf duygular yaşıyoruz...
Eskiden beraberliğe sevinirdik,şimdi galibiyeti kaçırdığımız için üzülüyoruz.
Zico biraz daha atik davransa maç bizimdi :(
Yine de tebrikler deplasman ve bir puan.Evimizde bunları rahat yeneriz.
LuCa...
Tebrikler Fenerbahçe.
Diana...
batuhanfb
02-10-2007, 22:24
Ama ne olursa olsun Şampiyonlar Ligi gibi devlerin mücadele ettiği bir arenada deplasmandan alınan bir puan bile büyük bir başarı...
Tebrikler Fenerbahçe.
Diana...
saol cınım....
bana rep versene...
tüm fenerbahçeli kardeşlerime de tabii... (çok pişkinim):D
Vericem vericem hepinize benden Rap ama... =))
Diana...
Acaba dwarfish ten rica etsem bugun benim moderator rengi olan maviyi sarı lacivert yapar mı :D:D
Bknz.İmzam :D
LuCa...
Puhaha nie size özel oluyormuş Luca :p tüm forum üyelerine olsun
sesim kısıldı sanırım bağırmaktan :) deived kurtarıcımızsın;)
Puhaha nie size özel oluyormuş Luca :p tüm forum üyelerine olsun
sesim kısıldı sanırım bağırmaktan :) deived kurtarıcımızsın;)
Çunku bende mavi zaten var.Hemde nickim 4 harfli.Alt tarafı iki tane harfi sarı yapacak sizinki uzun iş :D
LuCa...
fahri_baba
02-10-2007, 23:17
konu baya dağılmış :D
neyse fener böyle devam ederse final oynar deermişim :D
sıra bjk ve galatasarayda
Bence berabere olucak çünkü Moskava süper defanslara sahip ama orta sahada 1-2 sağlam adama var tabii birde çok güzel duran topcuları var buda Fenerbahçe için ewzavantaj.
Ben demiştim 2 golde orta sahadan geldi ve biri duran toptan Fenerbahçe nin Moskova defansıı geçemez dedim biraz doğruluk payı var çünkü Deivid golü uzaktandı zaten ve Alex golünü yeteneğe bağlıyorum.
04-10-2007, 00:34
Dakika 90... + 3dk. uzatma...
Son dk. Porto 1-0 önde :(:(
Maç 1-0 Porto üstünlüğüyle sona erdi :(.
04-10-2007, 00:48
Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu maçında 90 dakika iyi mücadele gösteren ancak yakaladığı gol şanslarını çömertçe harcayan Beşiktaş, Porto ise uzatmaların 2. dakikasında defansın ve kaleci Hakan'ın büyük hatasını sonucunda Quaresma'nın attığı golle engel olamayınca sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.
http://medya.zaman.com.tr/2007/10/03/kartal.jpg
Grubundaki ilk maçı yitiren ve Porto karşısına mutlak galibiyet için çıkan Beşiktaşlı oyuncular, mücadeleye istekli başladı. Siyah-beyazlılar, Porto'nun orta sahadaki başarılı oyunu sonrası ilk dakikalarda etkili pozisyonlar üretemedi. Porto sahaya iyi yayılınca, rakip savunmayı delemeyen ve daha çok yan pas yapmak zorunda kalan Beşiktaş, rakibinin orta saha ve defansta yaptığı düğümü ilk 20 dakikada açamadı, uzaktan şut denemeleriyle gol aradı. İlk 20 dakikada sadece Serdar Kurtuluş ile pozisyon çıkaran Beşiktaş, sonraki bölümde ceza alanında yan toplarda İbrahim Toraman ile üst üste pozisyon buldu, ancak özellikle 27. dakikada İbrahim Toraman, müsait pozisyonda topu auta atınca, siyah-beyazlı ekip öne geçme şansını değerlendirememiş oldu. Rakibinin hücumu fazla düşünmemesi nedeniyle savunmada sıkıntı yaşamayan Beşiktaş, 45. dakikada Cisse'nin şutunda da golü bulamayınca soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.
3. dakikada Delgado'nun sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanında topla buluşan Serdar Kurtuluş'un kafa şutunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
17. dakikada Quaresma'nın sol çaprazdan şutunda, top kaleci Hakan'da kaldı.
19. dakikada Cisse'nin ceza alanı önünden yerden şutunda, top yandan auta çıktı.
25. dakikada Tello'nun sağdan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde topla buluşan İbrahim Toraman kafayı vurdu, meşin yuvarlak kaleciden döndü. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.
27. dakikada Serdar Kurtuluş'un sağdan kullandığı taç atışında, ceza alanı içinde topla buluşan Gökhan Zan, meşin yuvarlağı kafasıyla arkadaki İbrahim Toraman'a bıraktı. Bu futbolcu müsait pozisyonda kötü bir vuruşla topu auta attı.
33. dakikada Meireles'in uzak mesafeden şutunda, top üstten auta gitti.
45. dakikada Beşiktaş'ın kullandığı serbest vuruşta, topu önünde bulan Cisse'nin sert şutunda, topu son anda kaleci uzanarak çeldi.
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sona erdi.
Stat: BJK İnönü
Hakemler: Pieter Vink, Adriaan Inia, Patrick Gerritsen (Hollanda)
Beşiktaş: Hakan, Serdar Kurtuluş, Gökhan Zan, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Cisse, Delgado, Tello, İbrahim Akın, Bobo
FC Porto: Helton, Bruno Alves, Stepanov, Assunçao, Quaresma, Lucho Gonzales, Lopez, Bosingwa, Fucile, Meireles, Sektioui.
şampiyonlar ligi şampiyonu belli bence ;)
fenerbahçe :D
batuhanfb
04-10-2007, 08:46
tüh be beşiktaş yine yenildi
muhammed_fb
04-10-2007, 15:22
Bu beşiktaş ta boyna son dakika golü yiyo :)
fahri_baba
04-10-2007, 19:15
G.SARAY 201. MAÇINA ÇIKIYOR
UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında İstanbul'da İsviçre'nin FC Sion takımıyla karşılaşacak Galatasaray, Avrupa kupalarında 201. maçına çıkacak. Gösterdiği performansla Avrupa arenasında en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çeken sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi'nde 131, UEFA Kupası'nda 36, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, Avrupa kupalarında toplam 200 maç oynadı.
2000 yılında UEFA Kupası ve Avrupa Süper Kupası'nı müzesine götürerek tarih yazan Galatasaray, geride kalan 200 Avrupa Kupası maçında 73 galibiyet ve 77 yenilgi alırken, 50 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 260 gol göndermeyi başaran Galatasaray, kalesinde ise 295 gole engel olamadı.
MUHTEMEL 11'LER
GALATASARAY
Orkun
Uğur
Song
Servet
Volkan
Linderoth
Arda
Barış
Lincoln
Ümit Karan
Nonda
FC SİON
Vailati
Kali
Nwaneri
Alioui
Paito
Geiger
Vanczak
Obradovic
Dominguez
Adeshina
Buehler
STAT: Ali Sami Yen
SAAT: 21.30
HAKEM: Michael Weiner
YAYIN: D Smart
TÜRKİYE - İSVİÇRE REKABETİ
FC Sion ile Galatasaray arasında oynanacak UEFA Kupası 1. tur rövanş maçıyla birlikte Türk ve İsviçre futbol takımları Avrupa kupalarında 20. kez karşı karşıya gelecek. İki ülke ekipleri arasında bugüne dek yapılan 19 maçın 10'unu Türk, 6'sını ise İsviçre ekipleri kazanırken, 3 maç da berabere sonuçlandı. Türk takımları, bu karşılaşmalarda toplam 38 gol atarken, 33 gol yedi.
9 EŞLEŞME, 5 TUR
Türk ekipleri, İsviçre takımları ile daha önce Avrupa kupalarında 9 kez eşleşirken, bunların 5'inde turu geçen taraf oldular. Türk takımları içinde İsviçre ekipleri ile en çok eşleşen Galatasaray olurken, sarı-kırmızılılar, 6 eşleşmede 4 kez turu geçmesini bildi. Bu arada Antalyaspor, UEFA Intertoto Kupası grup maçında İsviçre'nin FC Basel takımına 5-2 yenilirken, Malatyaspor da UEFA Kupası 1. turunda aynı takıma 2003-2004 sezonunda elenmişti.
EN FARKLI GALİBİYET VE MAĞLUBİYETİ GALATASARAY ALDI
İsviçre takımlarıyla oynanan karşılaşmalarda en farklı skorlu galibiyet ve mağlubiyeti Galatasaray aldı. Galatasaray, Neuchatel Xamax karşısında 5-0'lık sonuçla İsviçre ekiplerine karşı en farklı galibiyeti alırken, İsviçre takımlarının en farklı galibiyetini ise 5-1'lik sonuçla FC Sion, yine Galatasaray karşısında elde etti. Bu arada, Türk ve İsviçre futbol takımları arasında bugüne dek oynanan 19 maçta da gol atıldı.
FC SION'A 1 KEZ ELENDİ, 1 KEZ ELEDİ
Galatasaray, karşılaşacağı FC Sion ile daha önce 2 kez eşleşirken, rakibini 1 kez eledi, 1 kez de elenmekten kurtulamadı. Kupa Galipleri Kupası'nda 1965-66 sezonunda FC Sion ile karşı karşıya gelen Galatasaray, 5-1'lik mağlubiyetin ardından aldığı 2-1'lik galibiyete rağmen elendi. 1997-98 sezonu Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda ise Galatasaray, her iki karşılaşmayı da 4-1 kazanarak, rakibini elemeyi başardı.
Kaynak: Webaslan ve Ajanslar
batuhanfb
04-10-2007, 21:49
Canın sağolsun!
UEFA Kupası 1. Tur rövanş maçında Kayseri Atatürk Stadı'nda Atletico Madrid'i ağırlayan temsilcimiz Erciyesspor, maçtan 5-0 mağlup ayrıldı. Atletico Madrid'in golleri 6. dakikada Aguero, 13. dakikada Jurado, 44. dakikada Aguero ve 52. dakikada penaltıdan Maxi, 79. dakikada Diego Forlan'dan geldi.
Temsilcimiz Erciyesspor, ilk maçtan da 4-0'lık skorla yenik ayrılmıştı.
ATLETICO MADRID HIZLI BAŞLADI
İlk maçtaki 4-0'lık skorun ardından bu maçtan çok fazla şey beklemiyorduk. Tem amacımız sahaya çıkıp iyi futbol oynamaktı. Ancak maça biz değil, tam kadro gelen Atletico Madrid hızlı başladı. Maçın henüz 6. dakikasında bu yıl Liverpool'dan gelen Luis Garcia'nın asistinde Arjantinli genç yıldızları Aguero takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden 7 dakika sonra, ilk golün asistini yapan Luis Garcia, bu kez de Jurado'ya golü attırdı. Maça istekli çıkan, iyi futbol oynayıp en azından taraftarlarına bir teselli vermek isteyen Erciyesspor, bu iki golle şok oldu.
AGUERO'YU TUTAMADIK
Maç 2-0 olduktan sonra zaten ilk maçı da 4-0 kazanmış olan Atletico Madrid, oyuna fazla ağırlığını koymadı. Erciyesspor'un cılız atakları vardı ama bunlar sonuç getirecek türden değildi. Rakibimiz kalemize fazla yüklenmiyor, ancak yüklendiği zaman da direk gol olabilecek pozisyonlarla geliyordu. Nitekim maçın 44. dakikasında Aguero, kalemize 3. golü bıraktı. İlk yarı bu skorla sona erdi.
CANIN SAĞOLSUN ERCİYES
Maçın ikinci yarısına girilirken herkes Erciyesspor'un artık oyundan iyice düştüğünü, bu yarıya isteksiz çıkacağını düşündü ama temsilcimiz yine de elinden geleni yaptı. Maçın 52. dakikasında şanssız bir penaltı pozisyonu ile kalemizde 4. golü gördük. Bu gole rağmen yine de atak yapmaktan futbol oynamaktan vazgeçmedik. Rakip kalede pozisyonlar bulmaya çalıştık. Ama bulduğumuz 1-2 cılız pozisyonu da değerlendiremedik. Maçın 79. dakikasında Atletico Madrid'in Uruguaylı yıldızı Diego Forlan defansımızın arkasına sarktı ve takımını 5-0 öne geçirdi. Maç bu skorla sona erdi.
Bize bu heyecanı yaşattığı için Erciyesspor'a teşekkürler. Aslında kimse TFF 1.Lig'e düşmüş bu takımdan böyle başarılar beklemiyordu. Ama Kayseri temsilcisi yılmadı, inandı. Maccabi'yi eleyip buraya geldi. Devamı gelemese de canın sağolsun Erciyes!
gönlümüz Galatasaray'dan yana...
dk:28 GS 2 - SİON 0
Tebrikler galatasaray türkiye olarak kalbimiz seninle:p
3-0 oldu tebrikler bu goller türkiyeye yarıyor:)
GALATASARAY : 5
SİON : 1
tebrikler..
sn00pd0gg92
05-10-2007, 00:30
ilk maçta bizi üzdü ama bu iyi bir skor ;)
Bu arada Fenerbahçe-CSK maçında Türk olduklarını unutan bir takım insancıkları kınıyorum..
Söylemeden geçemicem...;)
Beşiktaş ve Galatasaray'a başarılar diliyorum.
Forever Fair Play..
Diana...
Bu arada Fenerbahçe-CSK maçında Türk olduklarını unutan bir takım insancıkları kınıyorum..
evet onlar anti fb'li ama anti gs'lilerde var bunları unutmamak lazımm.
Onlar yaptığında da kınarım sen merak etme uğurcem...
Evet kendini fanatik diye gören ama kendini küçük düşüren bir grup..
O pankartı gazetede görünce şok olmuştum :eek:
hiç değilse maç zamanında FB yi desteklemeye başladılar
GS : 5
Tebrikler .. biraz geç oldu ama maç skorundan burdan haberim oldu ;)
Sanırım 2000. mesajım:rolleyes:
fahri_baba
05-10-2007, 14:58
arkadaşlar elimde gs:5 sion :1 maçının özeti ve tüm golleri var
isteyene özelden yollayabilirim
haberiniz olsun
arkadaşlar elimde gs:5 sion :1 maçının özeti ve tüm golleri var
isteyene özelden yollayabilirim
haberiniz olsun
Ben maçı izliyemedim bana yollarmısın?.
Evet kendini fanatik diye gören ama kendini küçük düşüren bir grup..
O pankartı gazetede görünce şok olmuştum
hiç değilse maç zamanında FB yi desteklemeye başladılar
GS : 5
Tebrikler .. biraz geç oldu ama maç skorundan burdan haberim oldu
Sanırım 2000. mesajım
Kendi ülkesinden bir takımı bu şekilde yererek, Rusya'da çok güzel temsil ettiler bizi sağolsunlar..
Onlar Moskovalı GS'lılar gerçi, Türkiyeli değil ;)
GS'ı tutan herkes Türk olucak değil ya:D
hangi takımlı olduğumu söyleyemem.. forumda futbol konuşmak yasak..
maç da yok şu anda oynanan.. söyleyemem yani...
heraaa :)
(bu arada 2000. msjın hayırlı olsun.. hayrı ne olabilir bilmem ama..:) ayrıca 2000'i de geçmiş.. olsun...)
xXtrAvİaNxX
11-10-2007, 21:33
bende TÜRKİYE maçı iiçin olacak bi haberi söyleyeyeim
Milli Takım'da 'Siyah forma' hazırlığı
Millilerimiz şehitlerimiz için Moldova maçında Siyah forma giyerek terörü protesot etmek istiyor. Başbakan izin verirse, UEFA'ya başvuru yapılacak. Bu fikre kim nasıl bakıyor?
Başbakan Erdoğan izin verirse, Moldova maçında giymek üzere UEFA'ya başvuruda bulunulacak
Türkiye 15 şehidi için yas tutarken, Moldova ile deplasmanda karşılaşacak Milli Takım futbolcularının, maça siyah formalarla çıkması yolundaki öneri, dün yoğun bir trafiğe neden oldu.
Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve yöneticilerin, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nu ziyaretinde konu gündeme geldi. Başesgioğlu'na 6 numaralı milli forma ve plaket sunan Ulusoy'un, siyah forma ile ilgili görüş sorduğu öğrenildi. Bakan'ın, Başbakan R.Tayyip Erdoğan'a konuyu ileteceğini bildirdiği, gelecek yanıta göre harekete geçilmesini istediği ifade edildi.
Bakan Başesgioğlu, "Bu tür tepkilerden yanayım. Ulusal bir konudur. UEFA'dan izin alınması gerekiyor, bu alınabilir. Ancak bu benim içimden geçen değerlendirme. İşin diğer boyutlarına da bakmak lazım. Futbol maçları sosyal ve eğitim amaçlı mesajların verilebileceği yerlerdir. Nitekim futbol takımları sahaya bu tür mesajlarla çıkıyor" dedi.
Futbol Federasyonu, Başbakan Erdoğan'ın kararını beklerken, Avrupa Şampiyonası elemeleri başlamadan önce tescil edilen formaların değişmesi için UEFA'ya yazılı başvuruda bulunulması gerektiği öğrenildi. Ancak bu başvuruda siyasi ifadeler kullanılmadan, Türk halkının 15 evladını kaybetmesi nedeniyle yasta olduğunun vurgulanması halinde UEFA'nın üzerine herhangi bir yazı yerleştirilmeden siyah forma ile çıkılmasına izin verebileceği bildirildi.
batuhanfb
12-10-2007, 13:45
Milli takımın seyir defteri!..
(A) Milli Futbol Takımı'nın 84 yıllık tarihinde en fazla gol atan futbolcusu, Galatasaraylı Hakan Şükür. Ay-yıldızlı formayla çıktığı 111 maçta toplam 51 gole imza atan Hakan Şükür'ü, Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Lefter Küçükandonyadis 20 golle izliyor. Galatasaraylı Metin Oktay ile Fenerbahçeli Cemil Turan da 19'ar golle 3. sırayı paylaşıyorlar.-
BİR MAÇTA 4 GOL ATANLAR-
(A) Milli Futbol Takımı'nda bugüne dek bir maçta 4 gol atan 3 futbolcu bulunuyor. Milli takımın, 17 Haziran 1924 tarihinde Finlandiya'yı 4-2 yendiği özel maçta Fenerbahçeli Zeki Rıza Sporel, 10 Kasım 1996 tarihinde San Marino'yu 7-0 yendiği Dünya Kupası Eleme Grubu maçında Beşiktaşlı Oktay Derelioğlu, 20 Ağustos 1997'de de Galler ile yapılan ve 6-4 Türkiye'nin galibiyetiyle sonuçlanan Dünya Kupası Eleme Grubu maçında da Galatasaraylı Hakan Şükür, 4'er gol atma başarısını gösterdi. Hakan Şükür ayrıca, 11 Ekim 2006'da Moldova karşısında alınan 5-0'lık galibiyette de 4 gole imza koyarak, bu onuru 2. kez yaşayan ilk Türk milli futbolcu oldu.
-EN ÇOK OYNAMA REKORU RÜŞTÜ REÇBER'DE-
Türk Milli Futbol Takımı formasını en çok giyen futbolcu unvanı, bu sezon Beşiktaş'a transfer olan Rüştü Reçber'e ait bulunuyor. Milli formayı 114 kez giyen Rüştü'yü, 111 kezle Hakan Şükür, 102 kezle Bülent Korkmaz, 94 kezle Tugay Kerimoğlu, 90 kezle de Alpay Özalan izliyor.
-84 YILDA 41 TEKNİK ADAM-
(A) Milli Futbol Takımı'nın 84 yıllık tarihinde 17'si yabancı, toplam 41 teknik adam görev yaptı. Milli takımın başında en uzun süre görev yapan isim halen, ay-yıldızlı takımın başında bulunan Fatih Terim oldu. Terim, ikinci kez görev yaptığı ay-yıldızlı takımın başında şimdiye dek 62 kez sahaya çıktı.
-KAPTANLIK REKORU TURGAY ŞEREN'İN-
(A) Milli Futbol Takımı'nda en fazla kaptanlık yapan futbolcu ise Galatasaray'ın efsane kalecilerinden Turgay Şeren. 46 kez milli takımın kalesini koruyan Turgay Şeren, bunların 35'inde kaptanlık bandıyla sahaya çıktı.
-EN FARKLI SKORLU GALİBİYETLER-
Milli Takım, tarihindeki en farklı skorlu galibiyetleri Suriye, Güney Kore ve San Marino karşısında 7-0'lık sonuçlarla aldı. Ay-yıldızlı ekibin tarihindeki en farklı skorlu galibiyetleri şöyle:
Tarih Yer Organizasyon Rakip Sonuç
---------- ------ ---------------- ----- -----
20.11.1949 Ankara Dün.Kup.Ele.Gru. Suriye 7 - 0
20.06.1954 Cenevre Dün.Kup.Fin. G.Kore 7 - 0
10.11.1996 İstanbul Dün.Kup.Ele.Gru. San Marino 7 - 0
08.06.2005 Almatı Dün.Kup.Ele.Gru. Kazakistan 6 - 0
28.05.1950 İstanbul Özel İran 6 - 1
12.10.1994 İstanbul Avr.Şam.Ele.Gru. İzlanda 5 - 0
10.09.1997 San Marino Dün.Kup.Ele.Gru. San Marino 5 - 0
14.11.2001 İstanbul Dün.Kup.Baraj Avusturya 5 - 0
16.10.2002 İstanbul Avr.Şam.Ele.Gru. Liechtenstein 5 - 0
11.10.2006 Frankfurt Avr.Şam.Ele.Gru. Moldova 5 - 0
-EN FARKLI SKORLU YENİLGİLER-
Türkiye, en farklı skorlu yenilgileri 2 kez İngiltere, 1 kez de Polonya'ya karşı 8-0 kaybederek tattı. Türkiye'nin en farklı skorlu yenilgileri şöyle:
Tarih Yer Organizasyon Rakip Sonuç
---------- ------- ------------ ------- -----
24.04.1968 Chorzow Özel Polonya 0 - 8
14.11.1984 İstanbul Dün.Kup.Ele.Gru. İngiltere 0 - 8
14.10.1987 Londra Avr.Şam.Ele.Gru. İngiltere 0 - 8
28.05.1928 Amster Olimpiyat Oy. Mısır 1 - 7
02.12.1962 Bologna Avr.Şam.Ele.Gru. İtalya 0 - 6
09.10.1965 İstanbul Dün.Kup.Ele.Gru. Çekoslovakya 0 - 6
04.04.1984 İstanbul Özel Macaristan 0 - 6
23.06.1954 Zürih Dün.Kup.Fin. B.Almanya 2 - 7
12.09.1926 Lerberg Özel Polonya 1 - 6
20.12.1975 İstanbul Özel B.Almanya 0 - 5
22.09.1982 Györ Özel Macaristan 0 - 5
16.10.1985 Londra Dün.Kup.Ele.Gru. İngiltere 0 - 5
17.10.1990 Dublin Avr.Şam.Ele.Gru. S.İrlanda 0 - 5
-EN ÇOK İSVİÇRE'Yİ YENDİ-
(A) Milli Futbol Takımı, tarihindeki en fazla galibiyeti İsviçre karşısında aldı. Milliler, İsviçre ile yaptığı 14 maçtan 7'sini kazanma başarısını gösterdi. Türkiye ayrıca, Yunanistan ve Moldova karşısında da 6'şar galibiyet aldı.
-EN ÇOK ESKİ SSCB VE ROMANYA'YA YENİLDİ-
Milli Takım, 84 yıllık tarihinde en çok yenilgiyi 12'şer kezle eski SSCB ve Romanya'ya karşı aldı. Milliler ayrıca, Almanya (birleşmeden önce Doğu ve Batı Almanya da dahil) ve Polonya'ya karşı 11'er kez maç kaybetti.
-EN ÇOK GOLÜ BULGARİSTAN'A ATTI-
(A) Milli Futbol Takımı, şimdiye dek oynadığı toplam 438 maçta en çok golü ise 30 kezle komşusu Bulgaristan'a attı. Ay-yıldızlı ekip ayrıca Romanya'ya 20, İsviçre'ye 19, Moldova'ya 17, Pakistan, San Marino ve Finlandiya'ya da 16'şar gol kaydetti.
-EN ÇOK GOLÜ ROMANYA'DAN YEDİ-
Ay-yıldızlı ekip, geride kalan 438 maçta en çok golü 46 kezle Romanya'dan yedi. Türkiye ayrıca Bulgaristan karşısında 43, Almanya karşısında 40, Polonya karşısında da 39 golü kalesinde gördü.
-EN ÇOK MAÇI ROMANYA İLE YAPTI-
Türk Milli Futbol Takımı, 84 yıllık tarihinde en çok Romanya ile maç yaptı. Milliler, Romanya ile 22 kez karşılaşırken, Bulgaristan ile 21, Almanya ve Polonya ile de 17'şer kez karşı karşıya geldi.
-EN GOLLÜ MAÇLAR-
Türkiye, en gollü maçını ise 28 Kasım 1967 tarihinde Pakistan ile oynadı. Dakka'da yapılan karşılaşmayı 7-4 Türkiye kazanırken, toplam 11 gollü bu maç, millilerin oynadığı 438 maç içinde en gollü mücadele olarak tarihe geçti. Millilerin 20 Ağustos 1997'de İstanbul'da Galler'i 6-4 yendiği Dünya Kupası Eleme Grubu maçında da sporseverler toplam 10 gol izledi.
Muhtemel kadrolar:
TÜRKİYE
Hakan Arıkan
M.Topuz
Gökhan Zan
(Emre Aşık)
Servet
İ.Üzülmez
Tuncay
Aurelio
Emre
Selçuk
Arda
Gökhan Ünal
MOLDOVA
Calancea
A.Epureanu
Lascencov
Golovatenco
Bulgaru
Comlenoc
Corneencov
Gatcan
Bordian
Bugaev
Doros
Moldovalı futbolcular pek tanınmıyor ama milli takımımızın kadroso hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum. ben açıkcası bu kadroya güvenmiyorum. gruptan çıksak bile işimiz zor olacak. defansta servet ve i. üzülmez, orta sahada selçuk, ilerde gökhan ünal avrupa şampiyonasında oynayacak bir takımda forma bulacak kabiliyette futbolcular değiller. g. ünal belki yedek kulübesinde oturabilir ama servet, i. üzülmez ve selçuk adeta saatli bomba. her an elimizde patlayabilir. onların yerine kim oynayacak diye sorabilirsiniz. benim de aklıma başka futbolcular gelmiyor. zaten tehlikeli olan da bu. servete muhtacız. allah f. terime yardımcı olsun.
KaşgarLı
13-10-2007, 15:19
Oyuncu yorumları konusunda pek katılıyorum... Ama Servet'te haklısın yani;)...
batuhanfb
13-10-2007, 15:26
yenecez başka yolu yok
yorumlarına katılıyorum ama yenicez başka yolu yok.!!
batuhanfb
13-10-2007, 21:41
Milli Futbol Takımımız, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Moldova ile karşı karşıya geliyor. Başkent Kişinev'deki Zimbru Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak maçı İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Martin Atkinson yönetecek. Bugün Vestel Manisaspor'lu Selçuk İnan ilk kez A Milli takım forması giyecek. Fatih Terim'in tercihiyle Ümit Karan ve Hakan Şükür yedekte.
İşte 11'imiz:
Hakan Arıkan
Mehmet Topuz
Gökhan Zan
Servet
İbrahim Üzülmez
Arda
Selçuk İnan
Emre Belözoğlu
Aurelio
Tuncay
Gökhan Ünal
xXtrAvİaNxX
13-10-2007, 21:43
sağolasın kanka sen olmasan bize kim söyleyecek kadroyu:D ama yenecez başka yolu yok
batuhanfb
13-10-2007, 21:51
MOLDOVA
1.Nicolai Calancea
2.Alexandru Epureanu
3.Alexei Savinov
4.Victor Golovatenco
5.Nicolae Josan
6.Victor Comlenoc
7.Andrei Corneencov
8.Alexandru Gatcan
9.Vitalie Bordian
10.Viorel Frunza
11.Denis Zmeu
Yedekler:
12.Serghei Pascenco
13.Ghenadie Orbu
14.Ghenadie Olexici
15.Simion Bulgaru
16.Serghei Namasco
17.Denis Calincov
18.Anatolie Doros
TÜRKİYE
1. Hakan Arıkan
2. Mehmet Topuz
3. Gökhan Zan
4. Servet
5. İbrahim Üzülmez
6. Emre
7. Selçuk
8. Arda
9. Aurelio
10. Tuncay
11. Gökhan Ünal
Yedekler
12. Volkan
13. Emre Aşık
14. Volkan Yaman
15. Tümer
16. Gökdeniz
17. Hakan
18. Ümit
batuhanfb
13-10-2007, 22:14
ve Gol yedik inanılır gibi değil.
Bizim sağ kanadımızdan uzun bir taç atışı kullandılar.. savunmamızdan seken topta Hakan da müdahale etmekte güçlük çekti daha sonra oluşan karambolde Denis Zmeu topu ağlarımıza gönderdi ve 1-0 yenik duruma düştük.
gladyatör
13-10-2007, 22:18
bu kadar basit gol olur mu
taçtan adamlar gol attılar,
ama pes etmek yok hadi fatihin aslanları
gol gol gol gol gol
batuhanfb
13-10-2007, 22:28
Oyunu Moldova sahasına yıkmamız lazım. Bizim baskımız karşısında fazla dayanamazlar ancak etkili olamıyoruz son 5 dakikadır.
http://www.ajansspor.com/resim/moldova_turkiye_2008_1.jpg
Maçın başlarında, basit bir golle Moldova karşısında geriye düştük. Bu golle sarsılan A Milli Takım kısa süre sonra var gücüyle rakibi karşısında baskı kurmaya çalıştı. Ümit Karan'ın jeneriklik golü maça dengeyi getirdi ama son sözü söyleyemedik ve Yunanistan maçı öncesi bir puanla yetindik.
-NOTLAR...NOTLAR...NOTLAR-
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu'ndaki 9. maçında deplasmanda Moldova ile karşılaşan Türkiye, son Macaristan maçının ilk 11'inden 5 değişiklikle maça çıktı.
Macaristan maçında ilk 11'de oynayan futbolculardan, tedavileri sürdüğü için aday kadroya alınmayan Nihat ve Ayhan'ın yanı sıra sarı kart cezalısı Hamit de Moldova maçında oynayamadı.
Milli Takımlar Teknik Direktörü Terim, Macaristan maçında ilk 11'de oynayan Emre Aşık ve Gökdeniz'e Moldova maçında yedekler arasında yer verirken, Moldova maçında ilk 11'de Gökhan Zan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan, Arda ve Mehmet Topuz'a görev verdi.
Moldova maçında Volkan Demirel, Ümit, Hakan Şükür, Gökdeniz, Tümer, Volkan Yaman ve Emre Aşık yedek soyundu.
Aday kadroda bulunan Hüseyin, Necati, Mehmet Yıldız, Serkan, Yasin ve kart cezalısı Hamit ise 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı.
-SELÇUK İNAN İLK KEZ (A) MİLLİ OLDU-
Vestel Manisasporlu Selçuk İnan, Moldova maçında ilk kez (A) Milli takım formasını giydi.
Selçuk, Gürcistan ile 7 Şubat 2007'de yapılan özel maçta aday kadroya ilk kez çağrılmış, fakat karşılaşmada forma giymeyerek, yedekler arasında yer almıştı.
-İSTİKLAL MARŞI'NDA ASKER SELAMI-
(A) Milli Futbol Takımı oyuncuları, maç öncesi yapılan seremonide İstiklal Marşı okunurken asker selamı verdi.
Millilerin, son olaylarda şehit olan askerler için asker selamı verdikleri bildirildi. İlk 11'deki oyuncuların dışında yedek oyuncular da asker selamı vererek İstiklal Marşı'nı dinledi.
Milliler, maç öncesi sahada kenetlenerek, birbirlerini motive ettiler.
Bu arada, İstiklal Marşı sırasında bazı Moldovalı taraftarların ıslıkladığı ve yuhaladığı duyuldu.
-TÜRK TARAFTARLARI MİLLİ TAKIMI YALNIZ BIRAKMADI-
Türk taraftarları, (A) Milli Takımı Moldova'da yalnız bırakmazken, millileri coşkuyla destekledi.
Karşılaşmayı izlemeye gelen yaklaşık 3 bin Türk taraftarı, maçtan 2 saat önce stada gelerek, milli takım lehine tezahüratlar yapmaya başladı.
Bugün Geleneksel Şarap Festivali'ni kutlayan Moldovalılar, stadı doldururken, tribünlerde az sayıda koltuk boş kaldı.
Bu arada, sınırlama getirilmediği için Türk taraftarları statta tüm tribünlerde Moldovalılarla birlikte maç izledi.
-TARAFTARLAR ŞEHİTLER İÇİN STADA PANKART ASTI-
Türk taraftarları, son olaylarda şehit düşen askerler için ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' ve ''Kahrolsun PKK'' şeklinde tezahürat yaptılar.
Ayrıca tribünlere siyah zemin üzerine ''Kahrolsun PKK'' ve beyaz zemin üzerine de ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' şeklinde pankartlar asıldı. Tribünde Türk taraftarlarının astığı ''Baltacının izindeyiz'' şeklindeki bir pankart da dikkati çekti.
Ancak, ''Kahrolsun PKK'' yazılı pankarta izin vermeyen görevliler, daha sonra bu pankartı kaldırttı.
xXtrAvİaNxX
14-10-2007, 00:26
önemli maçta Nihat ve Ayhan'ın yanı sıra Hamit'in yokluğu hissedildi ya ben maçın son dakikalarına doğru şu dikkatimi çektibiz 10 kişi forvet onlar 11 kişi defans gibi oynadık
bosna hersek, malta, moldova. bu takımlar ne ifade ediyor size. aslında futbol dünyasında averaj takımı olmaktan öteye gidemeyecek bu üç takım aynı zamanda bizim yenemediğimiz üç takım oluyor. başka söze gerek var mı?
batuhanfb
14-10-2007, 13:09
A Milli Futbol Takımımız EURO 2008 Elemeleri C Grubu mücadelesinde Moldova deplasmanında 1-1'lik beraberlikle ayrıldı ve altın değerinde iki puanı çimlere gömdü. 12. dakikada Frunza ile öne geçen Moldova'ya karşılığı 62. dakikada Ümit Karan ile verdik. Oyunun son çeyreğindeki baskımız ise yetersiz kaldı. Çarşamba günü Ali Sami Yen'de Yunanistan ile hayati önem taşıyan bir maç oynayacağız. Grupta bu beraberlik ile birlikte puanımız 18'e çıktı. Grubumuzdaki diğer maçlarda ise Macaristan Malta'yı 2-0 mağlup ederek puanını 12'ye yükseltirken, Yunanistan evinde Bosna Hersek'i mağlup etti ve 22 puana yükseldi. Yunanistan ile olan puan farkımız dörde çıktı...
EURO 2008 öncesi son aldığımız 2-2'lik Malta beraberliğinden sonra Moldova deplasmanında kaybettiğimiz iki puanı umarız çok aramayız. Fatih Terim'in bu takıma ne zaman 'gerçek' bir müdahale yapıp 'rahat' bir futbol ile tüm ülkeye stressiz bir maç izleteceği ise merak konusu. Moldova gibi kadro açısından 3'e katlayacağımız bir takımı da Malta maçında olduğu gibi mağlup edemedik. Bu beraberlikler bize, bu beraberlikler bu formaya yakışmıyor Fatih Hoca. Artık bu takımda çarkların değişme zamanı geldi geçiyor, final trenini kaçırmayalım!
Bu ülke EURO 2004'ü de kaçırdı, 2006 Dünya Kupası'nı da!..
evet olabilir her takımın başına böyle şeyler gelebilir.ama takımımızın toparlanacağına ve yunanistanı her türlü yenebileceğine inanıyorumm.
DePReSiF
17-10-2007, 19:57
Evet, maç yaklaşıyor.
Yunanları sahaya kazıyacağız...
batuhanfb
17-10-2007, 21:14
İŞTE İLK 11'İMİZ
A Milli Futbol Takımımız 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası vizesi için çok kritik bir mücadeleye çıkıyor. Karşılaşmanın başlamasına kısa bir süre kala A Milli Takımımızın ilk 11'i belli oldu.
TÜRKİYE
Volkan Demirel
Hamit Altıntop
Servet Çetin
Gökhan Zan
İbrahim Üzülmez
Gökdeniz
Mehmet Aurelio
Emre Belözoğlu
Tuncay
Gökhan Ünal
Ümit Karan
Nihat bu kadar formdayken neden oynamıyor anlamak zor :S
batuhanfb
17-10-2007, 22:39
birinci yarının anlatımı
45' Karagounis'in kullandığı korner Charisteas'ın vuruşu üstten dışarı gitti...
45' Yunanistan yine atak geliştiriyor korner onların...
45' Yunanistan sağdan geliyor, Charisteas'ın ortası döndürmeyin Gekas'ı Volkan çıktı aldı...
44' Kyrgiakos soldan atak geliştirdi, tehlikeli geliyor vuruşu Volkan aferin Volkan...
43' Gökhan Ünal takımımızı hızlı atağa kaldırdı çalımlarla geldi ceza alanı dışından vuruşu az farkla dışarı gidiyor ah Gökhan bu gol kaçmamalıydı...
42' Gökhan Ünal'ın soldan geliştirdiği atakta Antzas araya girdi ve topu uzaklaştırdı...
Haftanın 7 günü kazandıracak İddaa kuponu mu arıyorsunuz? İddaa Ediyoruz bu program size kazandıracak. İddaa Ediyoruz'u Sporx TV'de izlemek için tıklayın.
41' Bu dakikalarda oyunun temposunu tekrar yükselttik haydi çocuklar ilk yarı bitmeden bir gol atalım...
40' Tuncay'ın pasında İbrahim Üzülmez'in soldan ortası kaleci Chalkias'ta kalıyor...
39' Orta alanda oynayan Tuncay ve Emre gibi oyuncularımız maça ağırlığını bir türlü koyamadı...
38' Yunanistan'ı göbekten delmeye çalışıyoruz ama bir türlü başaramadık defansları çok sağlam...
37' Hamit'in sağdan geliştirdiği atakta orta yapıyor ama kademede Dellas başarılı...
36' Yapmayın çocuklar bu tip hataları...
35' Yunanistan çok etkili geliyor ve Servet'in büyük hatasında Volkan karşı karşıya pozisyonda topu çıkarıyor ve gol yememizi engelliyor...
34' Sağ kanattan Hamit ile yükleniyoruz ama hakem Gökdeniz aleyhine faul çalıyor...
33' Gökhan Ünal yerde kalıyor ceza alanında hakem devam diyor...
32' Orta sahada karşılıklı top kayıpları var bu dakikalarda...
31' Oyunun temposu biraz yavaşladı, Yunanistan etkili olmaya çalışıyor ama Millilerimiz izin vermiyor...
30' Yunanistan bu dakikalarda şaşırmış durumda...
29' Bu pozisyon çok iyiydi ama Tuncay kendini ayarlayamadı maaalesef...
28' Emre'nin ara pasında Tuncay kaleciyle karşı karşıya ama ofsaytta kalıyor...
28' Yunanistan çok sıkı savunma yapıyor...
27' İbrahim Üzülmez'in soldan geliştirdiği atağı Seitaridis kesiyor...
26' Bu dakikalarda hızlı ve istekli oynuyoruz, haydi çocuklar...
25' Hamit'in kullandığı kornerde Tuncay çok iyi yükseliyor ama vuramıyor ah Tuncay ah...
25' Hamit'in sağdan geliştirdiği atakta korner bizim...
24' Hamit'in vuruşu üstten farklı şekilde dışarı gidiyor bu serbest vuruş golle sonuçlanabilirdi ama olmadı...
23' Çok tehlikeli bir yer haydi çocuklar...
22' Ümit Karan'ın sağdan geliştirdiği atakta defanstan top Hamit'in önünde kalıyor ve çift vuruş kazanıyoruz...
22' Bu dakikalarda orta sahada oyunu yönlendiremiyoruz...
21' Hamit ile geliştirdiğimiz atakta Hamit şut pozisyonu arıyor vuruşu etkisiz...
20' İbrahim Üzülmez'in soldan geliştirdiği atakta topu ortaya çeviriyor ama defansta topu uzaklaştırıyorlar...
19' Gökdeniz'in sağdan geliştirdiği atakta Torosidis'e faul yaptığını söylüyor hakem...
18' Maçın başından beri istediğimiz oyunu bir türlü ortaya koyamadık...
17' Defansımızda bir anlık hata az kalsın gol yiyorduk, Gekas bu dakikalarda defansımızın arasına çok giriyor...
16' Karagounis'in kullandığı serbest vuruşta Servet topu uzaklaştırıyor...
16' Tehlikeli bir yerden Yunanistan serbest vuruş kazandı...
15' Tribünlerden Milli Takımımıza büyük destek var...
14' Basinas'ın uzun pasında top doğrudan dışarı gidiyor...
13' Bu dakikalarda istediğimiz oyunu tam oturtamadık...
12' Gekas uzun topta ceza alanı içinde topla buluştu ve vuruşunu Volkan bloke ediyor...
12' Yunanistan takımı 5'li savunmayla oynuyor...
11' Gekas'ın ceza alanı dışından vuruşu etkisiz bir biçimde dışarı gidiyor...
10' Orta sahada presle topu kapıyoruz ama Gökhan iyi kullanamıyor topu...
9' Tuncay'ın kafa pasında Gökhan Ünal ofsaytta kalıyor...
8' Gökhan Ünal'ı bugün özellikle ileride hareketli görüyoruz...
8' Yunanistan presle başladı ama sert oynuyorlar...
7' Maça iyi başladık haydi çocuklar...
6' Emre'nin kullandığı kornerde Gökhan Ünal vuruyor top defanstan geliyor...
6' İlk korneri Milli Takımımız kullanacak...
5' Topu tekrar kaptık, Aurelio'nun ortasında Antzas kademede başarılı...
4' Gökhan'ın uzun pasında Dellas topu kesti...
3' Emre hemen başladı...
3' Ümit Karan yerde kalıyor, faul bizim...
2' Fatih Terim yedek kulübesinde ayakta çok heyacanlı bir biçimde maçı izliyor...
1' Gökhan Ünal ceza alanına doğru hareketlendi ama Torosidis topu kesti...
1' Maça Milli Takımımızın vuruşuyla başlandı...
17-10-2007, 23:31
Geçmiş olsun :(:(.
-emrexxb-
17-10-2007, 23:35
Adamlar haketti abi maçı super oynadılar biz gol kaçırmadık onlar varkı kaçırdı isteseler 5-6 tane sırf atarlardı...
DePReSiF
17-10-2007, 23:38
Hakeden aldı.
Kötü futboldu.
Eğer böyle devam edersek Avrupa'daki namımız silinecek.
bıktım ya vallaha bıktım ne bu abi hem ülkeye hemde bana zararları var aylardan sonra ilk defa iddia yaptım türkiyeye verdim kupon yattı onamı yanayım yenildik yoksa onamı yanayım bilemiyorum :mad: :mad: :mad:
Terim İstifa Terim İstifa !!
24-10-2007, 00:17
Deivid kırmızı kart aldı :(.
DePReSiF
24-10-2007, 23:00
Goooooooooooooooooooolllllllllllll!!!
batuhanfb
24-10-2007, 23:03
Liverpool savunmasının hatasından iyi yararlanan Serdar Özkan, iyi bir vuruş yaptı ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi...
Tüylerim diken diken oldu.Tv'de bile olsa İnönü'de gerçek taraftarı dinlemek ayrı bir zevk
Goooolllllllllllllll
batuhanfb
24-10-2007, 23:10
Benitez de şaşırdı...
fabregas
24-10-2007, 23:58
serdar kurtuluş daha 41.dakikada niye çıktı ?? bilen var mı ben maçı canlı takip edemiyorumda...
OoooOOOoooOOoooooooo Beşiktaşım OOOoooOOooooOoOOOO :D
kosovalı1993
25-10-2007, 00:47
beşiktaşın yenmesine çok sevindim bir gs'li olarak:)
sıra bizde artık;)
Tebrikler Beşiktaş.
Diana...
uranyumcu
25-10-2007, 00:55
Klasik Beşiktaş. Kesin yiyecekler derken attı. Attığı gibi yedi. Dedim maç gidecek yine. Adamı heyecanlandırmasını iyi biliyor valla. :) Son 5 dk geçmek bilmedi... Beşiktaştan ümidi kesmiştim ama bu galibiyet umutlandırdı. İnşallah böyle devam eder...
batuhanfb
25-10-2007, 22:25
Bordeaux : 2 Galatasaray : 1 dakika 70
konyasporlu
26-10-2007, 00:23
maç bitti sağlık olsun ne diyelim
ama hakem hatası o kadar çokki
hatta hakem hatası denmez hakemin tuttuğu taraf denirya hakem 2.yarıya resmen bordeaux tarafında başladı :mad: hele o vermediği penaltı felan :mad:
ilhan417
28-10-2007, 11:57
maç bitti sağlık olsun ne diyelim
ama hakem hatası o kadar çokki
hatta hakem hatası denmez hakemin tuttuğu taraf denirya hakem 2.yarıya resmen bordeaux tarafında başladı :mad: hele o vermediği penaltı felan :mad:
açık konuşmak gerekirse ben 1. golünüzdeki penaltıya pek inanmamıştım ama o ikinci yarıdaki daha penaltıydı sanki..
konyasporlu
01-11-2007, 18:52
2side penaltıydı neyse geçti artık
türkiye kupasında büyükler puan kaybetti ne düşünüyorsunuz?
aaaa:10 gün uzaklaştırma.İlk mesajımda yeterli uyarı var sanıyorum.
06-11-2007, 23:07
Liverpool-4 Beşiktaş-0
4 - 0 :S burda yaptıklarını ne yazıkki deplasmanda yapamadılar fark dahada büyüyecektir bana göre
Hedefimiz 6 :D Gs'ye kardeş olacağız :)
07-11-2007, 00:17
5-0 :( .
Hedefimiz 6 :D Gs'ye kardeş olacağız :)
07-11-2007, 00:17
Abooov aaaa abi flood yaptı :D:D.Ne kadar ayıp :D
8-0 :D..
beşiktaşa bak tarih yazdı :)
Göksu'nun maç 2-0 'ken msn iletisine "ikinci 6 Kasım vakası geliyor" yazdığını görünce "yok artık" demiştim..6-0 olduğunda burada kalacağına ve 6 Kasım'ın Beşiktaş ve Galatasaray için lanetli olduğunu düşünmüştüm bir an.. Malesef 6'da da durmadı..
ve malesef 8-0 Şampiyonlar Ligi tarihine geçicek bir fark oldu ve bu skor kendi ligimizde olsa inanın bir Fenerbahçe'li olarak sevinebilecekken, dünya devleriyle oynanan bir ligde Türk Futbolu adına üzücü bir durum olduğunu düşünüyorum..
Futbol içinde çok fazla etken barındırıyor.. Takım bütün olarak günün de değildir, deplasmandasındır, karşı takım tam günündedir, hava şartları ağırdır vs vs..
Beşiktaş için tüm bu olumsuzlukların üst üste geldiğini düşünüyorum.. Yine de bu kadar çabuk demoralize olup maçı bırakması ve futbol tarihine bu şekilde geçmesini ummazdım...:(:(:(
2'deyken 6 gelir dedim :) ama 8 beklemiyordum.Guiness'ten para almayı planlıyoruz :D 2 hafta önce yendiğin takımdan en çok fark yeme, şampüyonlar liginde en çok gol yeme ve bir gecede tanınmışlığını en çok artırma olarak 3 dalda adayız :D
Takımın morali çok bozuktu, ssanki yenilmek için çıkmışlar gibiydi.Sonuç kaçınılmazdı.
Herkese geçmiş olsun :(
Beşiktaşa üzüldüm dorusu :/ yarın fener inş yener
hades1907
07-11-2007, 10:11
Bjk Nin Yeni Sloganlari
çarşi ş.ligine Karşi
S. Engin:
Platini Ve Markus Merk In Istifasini Istiyoruz Bi Takim Bu Kadar Ezdirilmez
Neyse Valenciayla Içerde Oynayip Kazanacaz
Y.demirören
Bundan Sonra Avrupa Maçlarina Bjk Minik Takimiyla çikacaz:d
Artik Laf Atarak Bişeylerin Olmadigini Görmüştür Umarim Bjk
beşiktaş2
07-11-2007, 14:09
sana yakıştımı be beşiktaş!! 8 gol yenir mi be!!
beşiktaş2
07-11-2007, 14:10
Bjk Nin Yeni Sloganlari
çarşi ş.ligine Karşi
S. Engin:
Platini Ve Markus Merk In Istifasini Istiyoruz Bi Takim Bu Kadar Ezdirilmez
Neyse Valenciayla Içerde Oynayip Kazanacaz
Y.demirören
Bundan Sonra Avrupa Maçlarina Bjk Minik Takimiyla çikacaz:d
Artik Laf Atarak Bişeylerin Olmadigini Görmüştür Umarim Bjk
!!!!! terbiyeli!!!!!
sekkkiss :D - tarihi bjk yazıyodu dimi.. evet evet inanıyorum artık :D
bjk hatayı ilk maçı kazanmakla yaptı. adamlar sinirlendiler tabi. yapılır mı liverpoola bu. en azından berabere kalsaydı adamlar bu kadar atmazlardı:D
konyasporlu
07-11-2007, 18:36
benim arkadaşlar bile beşiktaş yerine sekiztaş demeye başladı :D:D
neyse fb maçı ne olacak acaba :D
benim arkadaşlar bile beşiktaş yerine sekiztaş demeye başladı :D:D
neyse fb maçı ne olacak acaba : D
civcivspor demek istedin heralde
:D:D(fbliler alınmayın,ama bu söz cok hosuma gitti=))
konyasporlu
07-11-2007, 18:52
benimde çok hoşuma gitti bu söz :D
gslimisin esra?
benimde çok hoşuma gitti bu söz :D
gslimisin esra?
heralde ki gsliyim:)
hiç dedikodusu yok valla cok güzel bi takım:D:p(birazda paraları olsa tam süpeer olcak ama buna da şükretmek lazım:-))
çok ayıp çok :)
konyasporlu
07-11-2007, 19:08
heralde ki gsliyim
hiç dedikodusu yok valla cok güzel bi takım(birazda paraları olsa tam süpeer olcak ama buna da şükretmek lazım:)
esra parası olanlara ne oluyorki :)
yine 1yiz ligde ve hep böyle olacak
bazıları sivası bile geçemiyor :)
esra parası olanlara ne oluyorki :)
yine 1yiz ligde ve hep böyle olacak
bazıları sivası bile geçemiyor :)
ehuehuu
anlayan anladı sanırım
:D:D
konyasporlu
07-11-2007, 19:11
ehuehuu
anlayan anladı sanırım
evet:D
neyse fazla sinirlendirmeyelim :)
futboldan ii anlıyorsun sanırım :)
evet:D
neyse fazla sinirlendirmeyelim :)
futboldan ii anlıyorsun sanırım :)
yok ya,sadece gündemi takip ederim ben
yoksa ben futbol işine girersem bi daha cıkamam,biliyorum
bi ara acayip fanatik olmustum,ama sonucu pek iyi olmamıstı:D
konyasporlu
07-11-2007, 19:14
kızlar için sonucu ii olmaz tabi :)
dersimi aldım zaten ondan sonrada=)
07-11-2007, 19:17
Ertuğrul Hoca'ya gerçekten çok yazık oldu :(.Gerçekten çok iyi birisi çok üzüldüm :(.
konyasporlu
07-11-2007, 19:22
ben en çok kaleci hakana üzüldüm
ne kadar zor gün geçirmiştir dün akşam :(
Şimdi Galatasaray Uefa Yı Aldı Sonra Süper Kupa Sonra Şampıyonlar Liginde Çeyrek Final Oynadı Ve Fifa Nın Yaptığı Son 10 Yılın En İyi Takımları Listesinde İlk 20 Deydi Yani Tarih Yazdı.
Fenerbahçede Bişe Yapamadı Ama İi Gidio Şuan İçin.
Beşiktaş İmkansızı Başardı Ve 8-0 Yenilerek Tarihe İsmini Altın oller Le Yazdırdı:)
konyasporlu
07-11-2007, 19:41
yani beşiktaş bile tarih yazdı :)
beşiktaş2
07-11-2007, 19:43
ben en çok kaleci hakana üzüldüm
ne kadar zor gün geçirmiştir dün akşam :(
düşünsene şampionlar liginde 8 gol yion korku filmi gibi:D
Sihirbaz12
07-11-2007, 19:45
düşünsene şampionlar liginde 8 gol yion korku filmi gibi:D
Ben eğer UEFA'da 8 gol yeseydim, kıvırcık bir peruk takarım , dev güneş gözlüğü takıp adımı değiştirirdim:D:D
yani beşiktaş bile tarih yazdı :)
Kötü Oldu Rezillik Ti!:)
Bazıları ülke olmanın anlamını kavrayamadığı, diğer takımlara laf attığı için.Kurallarda da bahsedildiği üzere konu kilitlenmiştir.
Başlık tekrar hizmette...
Kurallara uymayıp yamulanı, ben iyice yamulturum foruma girecek hali kalmaz :p :D
Şaka bir yana :) Avrupa kupası söz konusu olduğunda nasıl olur da dalga geçecek kadar futboldan, ülke olmaktan uzak olabilirsiniz anlamak zor.
Başlık tekrar hizmette...
Kurallara uymayıp yamulanı, ben iyice yamulturum foruma girecek hali kalmaz :p :D
Şaka bir yana :) Avrupa kupası söz konusu olduğunda nasıl olur da dalga geçecek kadar futboldan, ülke olmaktan uzak olabilirsiniz anlamak zor.
Yani bir fenerbahçeli,beşiktaşı galatasarayı veya galatasaraylı,beşiktaşlı kim olursa olsun avrupada diğer bir türk takmını tutmuyorsa bence bu Türk olmak değildir.Çünkü diğer takımlarında formalarında TÜRK BAYRAĞI var.
beşiktaş2
12-11-2007, 14:37
Yani bir fenerbahçeli,beşiktaşı galatasarayı veya galatasaraylı,beşiktaşlı kim olursa olsun avrupada diğer bir türk takmını tutmuyorsa bence bu Türk olmak değildir.Çünkü diğer takımlarında formalarında TÜRK BAYRAĞI var.
bu konuda katılıyorum ..Bizimle dalga geçiyorsunuz peki tamamda...Türkiyeyle dalga geçmiş oluyorsunuz..
12-11-2007, 17:02
A Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda 17 Kasım Cumartesi günü deplasmanda Norveç ve 21 Kasım Çarşamba günü İstanbul'da Bosna-Hersek ile yapacağı son 2 maç öncesi İstanbul'da toplanmaya başladı. Aday kadroya davet edilen futbolcular Polat Renaissance Otel'de bugün toplanmaya başlarken, lejyoner futbolcuların milli takım kampına Estonya'da katılacağı bildirildi. Turkcell Süper Lig'de bugün maçları olan milli futbolcuların ise bu gece kampa katılacakları kaydedildi.
Milliler, yarın saat 10.55'te özel bir uçakla Estonya'nın başkenti Tallinn'e giderek, Norveç maçı için burada kampa girecek. Hazırlıklarını burada Le Coq Arena'da yapacak ay-yıldızlı ekip, 16 Kasım'da özel bir uçakla Norveç'in başkenti Oslo'ya geçecek. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 13 Kasım Salı günü Le Coq Arena'da, 16 Kasım Cuma günü de Norveç'te Ullevaal Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.
A Milli Takım, 17 Kasım'daki Norveç maçının ardından İstanbul'a dönecek ve Swissotel'de konaklayacak.
Milliler, 21 Kasım Çarşamba günkü Bosna-Hersek maçı için 18 ve 19 Kasım'da BJK İnönü Stadı'nda, 20 Kasım'da da Ali Sami Yen Stadı'nda antrenman yapacak. Fatih Terim, 20 Kasım Salı günü saat 19.00'da Ali Sami Yen Stadı'nda karşılaşmayla ilgili basın toplantısı gerçekleştirecek.
A Milli Futbol Takımı'nın, Norveç ve Bosna-Hersek ile yapacağı Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçlarının aday kadrosunda şu isimler yer alıyor:
Servet Çetin, Arda Turan, Hakan Kadir Balta (Galatasaray), Hayrettin Yerlikaya, Sedat Bayrak, Mehmet Yıldız (Sivasspor), Volkan Demirel, Deniz Barış, Gökhan Gönül, Mehmet Aurelio, Semih Şentürk (Fenerbahçe), Rüştü Reçber, İbrahim Kaş (Beşiktaş), Mehmet Topuz (Kayserispor), Gökdeniz Karadeniz (Trabzonspor), Serkan Kırıntılı (Ankaragücü), Emre Aşık (Ankaraspor), Hamit Altıntop (Bayern Münih), Emre Belözoğlu (Newcastle United), Yıldıray Baştürk (Stuttgart), Nihat Kahveci (Villarreal), Tuncay Şanlı (Middlesbrough), Fatih Tekke (Zenit), Serhat Niyazi Akın (Anderlecht).
Kaynak: Anadolu Ajansı
16-11-2007, 19:56
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in, Norveç maçı için Hakan Şükür, İbrahim Toraman, Ümit Karan, Gökhan Ünal gibi tecrübeli isimleri düşünmemesi kafalarda soru işareti bırakmıştı. Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ise Terim'in bu oyuncuları taktik gereği kadroya almadığını söyledi.
http://content2.zaman.com.tr/80002A/medya.zaman.com.tr/2007/11/16/fatih.jpg
2008 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçında yarın Norveç'le zorlu bir karşılaşmaya çıkacak A Milli Takım'da Hakan Şükür'ün kadroya alınmaması tartışmaları devam ediyor. Teknik Direktör Fatih Terim'in geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında Hakan Şükür, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Ümit Karan gibi oyuncuları kadroya almayarak 2010'un takımını oluşturmaya başladığı yönündeki açıklamasına Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'dan farklı bir cevap geldi: "Fatih Terim; Hakan Şükür, Gökhan Ünal ve Ümit Karan gibi oyuncuları taktik gereği kadroya davet etmedi."
Ay-Yıldızlı takımın antrenmanında bazı gazetecilerle sohbet eden Başkan Haluk Ulusoy, mutlaka kazanılması gereken Norveç maçına, bugüne kadar Milli Takım'ın gol yükünü üstlenen Hakan Şükür, Ümit Karan ve Gökhan Ünal gibi oyuncuların neden davet edilmediği sorusuna, "Fatih Terim, Norveç karşısında oyun sisteminde değişiklik yapacak. Norveç özellikle hava toplarında çok hakim. Çok sayıda uzun boylu futbolcuları var. Bu yüzden bizim kazanmak için havadan değil, yerden oynamamız gerekiyor. Bu yüzden hocamız Norveç karşısında havadan değil, yerden oynayacak. Bunun için de Hakan Şükür, Ümit Karan ve Gökhan Ünal gibi hava hakimiyeti olan oyuncuları tercih etmedi." cevabını verdi.
Başkan Ulusoy, hiçbir dönemde Terim'in kadro seçimine müdahale etmediklerini ifade ederek, "Fatih hoca, istediği oyuncuları kadroya davet edebilir. Bu konuda biz teknik adama asla karışmayız. Bizim Norveç'le çok önemli bir maçımız var. Bu kritik karşılaşma öncesi bu tür konulara girmek istemiyorum. Çünkü yapacağım her açıklama polemik konusu oluşturur." şeklinde konuştu. Norveç gibi final özelliği taşıyan bir karşılaşma öncesi Terim'in pazartesi günü yaptığı basın toplantısında, "Artık Hakan Şükür, İbrahim Üzülmez gibi oyuncuların hizmet bayrağını teslim etme dönemleri geldi. Bu oyuncular Milli Takım'a en güzel şekilde hizmet ettiler. Ben 2010'un takımını oluşturmaya çalışıyorum." açıklamalarının sorulması üzerine Ulusoy, "O zaman Fatih hoca işe biraz erken başlamış." ifadesini kullandı.
Terim gibi Haluk Ulusoy da son dönemde Milli Takım'da çok fazla sakat oyuncunun bulunmasının kötü sonuçlarda etkili olduğunu dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Maalesef bu dönemde sakatlıklardan başımızı bir türlü kaldıramadık. İki maç aynı takımla sahaya çıkamadık. İyi olduğumuz dönemde bile çok sakat oyuncumuz vardı. Bu da ister istemez Milli Takım'ın oyununu etkiledi. Şimdi de Norveç maçı öncesi Fatih Tekke, Mehmet Topuz ve Yıldıray Baştürk gibi oyuncular yok. Bu bizim için inanılmaz bir şanssızlık. Özellikle Yıldıray, son haftalarda Bundesliga'da çok başarılı futbol oynuyordu. Onun sakatlanması bizim için kötü oldu."
Ay-Yıldızlı takımla birlikte Estonya'ya gelen Ulusoy, oyuncularla yakından ilgileniyor. Futbolcuların gözlerinde galibiyet ışığını gördüğünü anlatan Ulusoy, "Ben de oyuncularla birlikteyim. Onlarla yakından ilgileniyorum. Oyuncularımızın yüzlerinden galip gelme isteklerini okuyorum. Türkiye, en sıkıntılı dönemlerinde başarılı maçlara imza attı. İnşallah Norveç karşısında da böyle güzel bir sonuca imza atacağız ve 2008 Avrupa Şampiyonası'na gideceğiz. 70 milyon insanın dualarıyla bunu başaracağımıza inanıyorum." diyerek sözlerini tamamladı.
Norveç polisinden ilginç önlem!
2008 Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçında Türkiye ile final niteliği taşıyan karşılaşmaya çıkacak olan Norveç'te emniyet kuvvetleri güvenlik önlemlerini iyice artırdı. Özellikle maç sırasında PKK terör örgütünün olay çıkaracağı istihbaratını alan Norveç emniyet güçleri, Norveç'ten ve Avrupa'dan bilet alan gurbetçi taraftarları arayarak ilginç bir yöntemle güvenlik soruşturması yapıyor. İsveç'ten 4 adet Norveç tribününe bilet alan Kürt asıllı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının biletleri de iptal edildi. Norveç polisinin tüm bilet sahiplerini teker teker arayıp, "Kürt müsün, Türk müsün?", "Maça gelirken Türk bayrağından başka bir bayrak getirecek misin?, Üst-baş araması için maça en geç 2 saat önce gelmeniz gerekiyor!" şeklinde sorular sorup uyarılarda bulunduğu ifade edildi. Norveç polisinin bu tutumuna eleştiren gurbetçilerimiz "Biz Kürt kökenliyiz ama Türk Milli Takımı'nın desteklemek için maça gitmek istiyoruz. Norveç polisinin bizi PKK terör örgütü ile aynı kefeye koymasına bir anlam veremedik." diyerek Norveç emniyet yetkililerine sert tepki gösterdi. Kadir Uysaloğlu, Oslo
Vikingler, Yıldıray'ın yokluğuna sevindi
Norveç Milli Takımı, Yıldıray Baştürk'ün oynamayacağı haberi üzerine rahat bir nefes aldı. Norveçli futbolcular yaptıkları açıklamada "Baştürk'ün sakatlığı nedeniyle koşamadığını ve takımda yer almayacağını öğrendik. Bu haber bizi rahatlattı. Baştürk, orta sahada çok sağlam bir oyuncu." dediler. Bu arada kapalı kapılar ardında çalışan Norveç Milli Takımı'nın teknik direktörü Hareide'nin oyuncularına "Bu maç bizim için hayati önem taşıyor. Türk casusların gelip idmanımızı ve taktiklerimizi izlemesini istemedim." dediği öğrenildi. Bislett Stadyumu'ndaki idmanda, kaptan Andresen havanın soğukluğu nedeniyle montunu bile çıkarmadı. Andresen'in oynamayacağı kesinlik kazanırken, Hareide orta sahada birkaç oyuncu denedi. Hareide'nin orta sahada Andresen yerine Amexander Tettey'e görev vermesi bekleniyor. Tettey, Türkiye karşısında mutlaka galibiyet alacaklarını söylerken, takımda Christian Grimstad, Jan Gunnar Solli, Alexander Tettey, Vidar Riseth, Per Ciljan, John Carew Kristofer Haestad gibi oyuncuların ilk 11'de yer alması bekleniyor. Bu arada Hareide, Türkiye maçında John Carew'e büyük iş düşeceğini ve kaptanın da golcü oyuncu olacağını belirterek "Carew son 20 yılın en iyi oyuncusu. "diye konuşurken Norveçli yıldız," Türkiye maçı bana çok heyecan veriyor şimdiden kalbim atmaya başladı." dedi.
Ay-Yıldızlı kafile Norveç'e geçiyor
Norveç ile zorlu bir karşılaşmaya çıkacak olan Türkiye, bugün Norveç'in başkenti Oslo'ya geliyor. Pazartesi gününden itibaren Estonya'da kamp yapan Ay-Yıldızlı kafile yarın öğle saatlerinde Oslo'ya geçecek. A Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Estonya kampının çok faydalı geçtiğini söyledi. Terim, "Estonya ile Norveç'in iklim şartları birbirine çok yakın. Bu süre içinde oyuncularımızın iklim şartlarına uyum sağlamalarını istedik. Norveç maçına hem taktik hem de teorik olarak çok iyi hazırlandık." dedi.
A Milli Takım'ın ilk 11'i şekilleniyor
A Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, yarın Norveç ile oynayacağımız zorlu karşılaşma öncesi Ay-Yıldızlı takımın 11'ini büyük ölçüde tamamladı. Estonya'da 4 gündür kamp yapan Milli Takım'da Fatih Terim, kaleyi yine Volkan'a teslim edecek. Tecrübeli teknik adam, savunma blokunu ise Hamit, Servet, Emre Aşık ve Hakan Balta dörtlüsünden oluşturacak. Orta sahayı kalabalık tutmayı düşünen Terim'in, bu bölgeyi Gökdeniz, Aurelio, Emre Belözoğlu, Tuncay, Arda'dan oluşturması bekleniyor. Nihat'ı tek forvet olarak sahaya sürecek. Fatih Terim, Estonya'da yapılan antrenmanlarda futbolcularından yerden oynamalarını istiyor. Norveç'in hava hakimiyetinin iyi olduğunu sık sık antrenmanlarda oyuncularına hatırlatan Terim, "Havadan oynarsak rakibimizin işini kolaylaştırırız." uyarılarında bulundu. Bu arada Norveç-Türkiye maçını Alman hakem Markus Merk yönetecek.
batuhanfb
16-11-2007, 19:57
Türk futbolu yarın Norveç'in başkenti Oslo'da tarihi bir sınav verecek. (A) Milli Futbol Takımı'nın, 2008 yılında İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenleyecekleri 13. Avrupa Şampiyonası Finalleri öncesinde, elemelerde Norveç ile yapacağı (C) Grubu'ndaki 11. maç, Türk futbol tarihi için çok büyük önem taşıyor.
Finallere katılabilmek için mutlak galibiyet ihtiyacı bulunan Türk Milli Takımı, yenilgi halinde, grup maçlarının tamamlanmasına 1 karşılaşma kala havlu atacak, beraberlikte dahi şansını adeta mucizelere bırakacak.
Yunanistan'ın ardından gruptan finallere gidecek ikinci takımı belirlemesi açısından çok büyük önem taşıyan karşılaşma öncesi ev sahibi Norveç 20 puanla ikinci, Türkiye ise 18 puanla üçüncü sırada yer alıyor.
Norveç, Türkiye'yi yenmesi durumunda aradaki puan farkını 5'e çıkararak, son maçlar öncesi finallere katılmayı garantileyecek. Beraberlik halinde ise aradaki puan farkı korunacak. Grupta son maçlarda Türkiye ve Norveç, hiçbir iddiası bulunmayan ekiplerle karşılaşacak. Türkiye'nin İstanbul'da Bosna-Hersek, Norveç'in de deplasmanda Malta ile karşılaşacağı göz önünde alındığında,