Tüm Versiyonu Göster : Birlik menülerine görsel öğeler
Birlik menülerine görsel öğeler eklensin... Mesela Bayrak koymak gibi, yada başka bir resim koyabilmek gibi.. Ama bunu çok abartan insanlar olabileceğinide var sayarak limit konulmalı. Ayrıca bu özel bayrak olayı grafiklerde merkez binanın üzerinde de olabilir.. Yani yeterince küçük bir resim olursa gayette hoş olur.
sen diosun ki yani merkez binasının üstünede benm resmim konulsun
sen diosun ki yani merkez binasının üstünede benm resmim konulsun
Ne alaka ya... Birlik menüsüne görsel öğeler eklensin diyorum.. Bayrak mesela... Hatta o bayrak merkez binanın üzerine de konulabilsin icabında... Ama doğru bu oyunda kendi resmini bayrak die kullanabilecek adamlar da var... :?
cooooook komik en bayrağı koyacağız anlamadım
bence bayrak fikri mantıklı mesela birlik menüsünde bi bayrak adlı bi bölüm açılır 100x100 boyut sınır konsun sonra o bayrağı elçilik binasına yada merkez binaya koyabilelim
bence bayrak fikri mantıklı mesela birlik menüsünde bi bayrak adlı bi bölüm açılır 100x100 boyut sınır konsun sonra o bayrağı elçilik binasına yada merkez binaya koyabilelim
Düşündüğümü özetledin, eyvallah... :D
önemlideil de bide burda söylenenler çabuk oyuna entegre edilebilse iyiolr mesela
Kosovali
03-09-2006, 23:25
Arkadaslar öncelikle sunu soleyelim bu oyunu biz yapmadık.. Yani oyun türk yapımı bir oyun değil.. Yabancı programcılar tarafından yıllar once yapılmıs ve daha 1 ay once türkceye cevrilmis bir oyun ... Burda herkesin belirttiği fikirleri direk oyuna geciremeyiz cünkü bi defa ole bişeye yetkimiz yok.. Ancak sizin onerilerinzi yapımcı firmaya ulastırabiliriz.. Ama kendi fikrime gore cokda yaratıcı fikirler cıkmıyo.. Yada cok ilginc seyler cıksa bile oyuna gecirilmesi cok zor yada cok sacma olacak seyler cıkıyo.. Bole seylerde tabiki oyuna yansımıyo.. Burda sizin belirteceğiniz fikirler gercekten ilgi gorse bile oyuna yansıması cok uzun zaman alacaktır..
kosovalı ya hak veriyorum sonuçta oyun Türk yapımı değil. burdaki yeni isteklerden uygun olan olsa bile tek yapılabilecek şey yapımcı firmaya bildirmek olabilir ki onlarda ne kadar sallar bilemiyorum. ama belki sizin aklınıza gelen birgün onlarında aklına gelir ve bakarsınız olur.
bayrak isteyen arkadaşa bir alternatif buldum sitede grafik paket kısmında:
http://forum.travian.com.tr/viewtopic.php?t=733
bence askersiz orduya saldırmasınlar :D bana saldırdılarda ordan bi fikir edindim :D hehe
Eğer yeni fikirler uygulanması bu kadar zor ve hatta imkansızsa, buraya yazılanlar sizin beyin filtrenizden geçip ondan sonra karar verilecekse ( ki bence siz yaratıcı zeka konusunda otoritemisiniz bu tartışılır ) o zaman buraya yeni fikirler topiğini sırf forumda konu olsun diye açtınız.
Bu konuda oldukça başarılı olunmuş ama bunu takdir etmek gerekir.
Bunca yıldır internet ortamındayım hiç bu kadar gaflet görmemiştim. Yani resmen dalga geçmişsiniz milletle, birde üzerine yaratıcı fikir çıkmıyor diye ahkam kesiyorsunuz. Tabi buna alkış tutan arkadaşlarda var gördüğüm kadarıyla..
Herneyse birdaha bu konu ile ilgili bir şeyde yazmak istemiyorum... Fikirler sahibinde kalsa daha iyi olur bence... Çünkü birilerine beğendirmek gerekiyorsa bu fikirleri işimiz çok zor Türkiye'de
Saygılarımla....
Şunu eklemeyi unutmuşum....
Ben buraya yazmış olduğum fikri aman aman bir şey gördüm için yazmadım bu msjı.
Vurucu team
25-09-2006, 12:43
uygulanabilirliği olan bir fikir aslında. hatta milletin kendi çirkin resimlerini (ki bazı tipler daha iğrenç resimleri de kullanabilir) koymasını engellemek adına mesela 100-200 tane alternatif sunulabilir. yani çoğu forumda olan hazır avatar uygulaması gibi.
yine atmasyon bir rakam, ilk sırayı paylaşan 5 ya da 10 birliğe kendi bayrak, logo, ya da simgelerini kullanma izni verilebilir ki bu izin oyun adminleri tarafından verilecek ve uygun görülürse kulanılacaklar. Adminler yoğun demeyin altıüstü 5 ya da 10 tane sembol-simgeye bakacaklar ve genel ahlak kurallarına uygunluğuna karar verecekler.
bu fikirle bağlaşık bir diğer fikir ise, haritayı açtığımızda, minik minik, geliştikçe büyüyen yuvarlaklar yerine, birliklerin bu kullandıkları simgeler görünecek. burada oyuna bir ek daha yapılabilir. harita ekranı açıldığında, uygun olan biryerlerde bağlı bulunduğumuz birliğin birleştiği ya da ateşkes içinde bulunduğu birliklerin sembolleri görünebilir. haritada farklı renklerle (mavi-yeşil) gösterilmekle beraber, bu hem daha dikkat çekici, hem de göze hoş gelebilir.
Bu uygulamaların hiçbirisi o kadar büyütülecek değişikliklere sebep olacak şeyler değil. hele entegrasyon olayı hiç yok ki zaten saldırı ya da savunma ile alakaları olan, hesaplama gerektiren şeyler değil. geliştikçe büyüyormuş izlenimi veren, içi dolu yuvarlakçıklar yerine, rengarenk bir harita göze daha güzel gelebilirdi. naçizane fikrimiz tabii.
monstergameden dolayı yapımcı firmaların oyunculara yani tüketiciye nasıl bir yolla yaklaştığını çok iyi biliyorum. adamlar aylar sonra Türk serverlarına op atadılar ki bu op serverın oyuncusu üstelik. Burada Kosovalı haklı gibi. ama bunu başaran da gene oyunun forumunda da aktif görev alan oyuncularımızdan biridir. Yani bir Kosovalı, bir Sliceders, bir Dwarfish gibi. Forum modluğundan Türkiye temsilciliğine kadar geldi ve yeni opu atarken adayları o belirledi.
sonuçta dünya üzerinde düşünen ve bu oyunu oynayan tek ulus biz olmayabiliriz. yabancı oyuncularda bu tarz fikirler üretip bir şekilde (yapımcıya mail,oyun opları, forum op ve modları) firmaya ulaşıyorlardır. ve firma/firmalar bu tarz fikirleri anında değerlendirmese de zamanı geldiğinde faydalanmak üzere arşivliyordur. çünkü bizim burada, beğenilmeyen fikirlerimizden daha berbatlarını üretmeleri için adamlar yılda binlerce dolar para verip personel alıyorlar.
yazın, çizin, rahatsız edin, yabancı diliniz sağlamsa (ki çok iyi olduğunu hepimiz biliyoruz), bir teklif maili hazırlayın, bu sayfalarda yayınlayın. bakalım, belki de bravo, şakşakşak ya da yuh be olur mu öyle şey demek yerine birkaçımız bunları ilgilelere ulaştırırız. isteyen çok ve fikir uygulanabilir olduktan sonra neden olmasın ?
bu kadar uzun olduğu için kusura bakma kronik, başlığını işgal ettim :wink:
Slicerdes
25-09-2006, 13:27
Arkadaşlar aklınıza gelen her şeyi sallamakta serbestsiniz. Çünkü bu sallananların tutma ihtimali var. Oyun açısından mümkünse ya da mümkün hale sokulabilirse uygulanabiliyorlar. Bir önceki travian versiyonunda doğa ve doğadaki hayvanlar yoktu, kahraman yoktu, tuzakçı yoktu. Hepsi böyle travian forumlarında ortaya atılan fikirlerden çıktı. O yüzden yazın aklınıza geleni çekinmeden. Elbet yetkili kişilere ulaşır.
Vurucu team
25-09-2006, 13:46
muhakkak. şimdiye kadar gördüğüm en aktif admin ve mod kadrosu bu oyunun forumunda çünkü. çoğu forumda admin online olduğu zaman saatler dururdu :lol: kronik sende ingilizce iyidir dostum heralde. hazırlasana bir teklif metni bu konuda. isteyenler kopyalayıp altına imzasını da atıp yollasınlar yapımcı firmaya. 1 din 2 olduk, bakarsın artar fikrimizi beğenen arkadaşların sayısı, katılım olur.
Vurucu team
25-09-2006, 14:37
hatta abartalım, sallayalım birazcık. eskiden north&south diye sıratabanlı bir strateji oyunu vardı, hala vardır belki. onda harita üzerinde askerlerin hareketi gözüküyordu, böyle nal sesleri, metal şıngırtalı falan duyuluyordu. savaş gerçekleşirkende top sesleri, kılıç şakırtıları falan, ambiansı cnlandırmaya çalışmıştı elemanlar.
isteyenlerin bilgisayarlarına indirecekleri bir dosya içerisinde böyle sesler olabilir. serverın tek yapacağı şey, sizin yolladığınız ordunun verilerine uyan sesleri o dosyadan bulmak ve tarayıcıya bu sesleri çalması doğrultusunda bir komut göndermesi olacaktır. 3-5 saatlik mancınık saldırıları, bu seslerle daha çekilir hale gelebilir :wink: tabii rapor bu seslerin çalınmasından sonra gelmeli. yoksa savaş 1 saniye bile sürmüyor oyun içinde.
biraz daha üstelersek, flash animasyon falan da isteyecez ama hayırlısı :lol:
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.