PDA

Tüm Versiyonu Göster : Zaman Çarkı

byth
08-01-2007, 00:35
Var mıdır okuyan acaba :roll:

rand, mat, perrin'in o uzun hikayesine bir ben mi şahidim yoksa :cry:

forum
08-01-2007, 00:50
bizimle paylaşmak istermisin :)

byth
08-01-2007, 02:36
İsterim elbet :) Zaman Çarkı çevrilmesi, ve yazılması halen süren fantastik kurgu bir eser. Fanatikleri çok fakat, milletin gözünü korkutması sebebiyle fantastik kurgu okuyanların gerisin geri çekindiği bir kitap oldu. Toplamda 24 kitap 19000 civarında bir sayfa olması bekleniyor. Şu anda ithaki yayın evi 10. cilde kadar çevirdi. (Bu da 20 kitap ediyor.) Okuyan herkesin etkisinde kaldığı birşey işte.

Normalden farklı olarak karakterler iyi ve kötünün sorgulamasını yapıyor, örneklersek yüzüklerin efendisinde Frodo'nun gandalf'a bu kadar çabuk güvenmesi için sebebinin olmaması gibi birşey...

İyi ve kötünün olmadığı bir seri aslında kitap, kimi yerlerde kötülere katılıyor, diğerlerini terk ediyorsunuz. Kimi zaman ummadığınız bir karakter aslında sizin ölümünüzü isteyen biri olup çıkıyor. Ve bu çelişki yüzünden onuruyla ölmeyi seçiyor.

Kahramanlığın aslında beş para etmediğini, gönülde kahramanlı yatsa bile esasında onu istememeyi, ondan kurtulmak istemeyi anlatan bir kitap aslında zaman çarkı, Savaşları ce kurgusu bir yana özellikle karşı cinsle olan ilişkiler konusunda karşı cünsten nefret etmenizi, aynı zamanda onlardan etkilenmenizi sağlıyor.

Fantastik kurgu okuyan varsa şayet (sadece zaman çarkı değil diğer serileri de) düşünceleri paylaşmayı üzerinde konuşmayı düşünmüştüm. Buna da efsane bir kitapla başlamak istedim :)

eferetr
08-01-2007, 02:48
ilk kez duydum hangi klasik edebiyat rus fransız alman

byth
08-01-2007, 02:51
fantastik kurgu diyorum klasik diyorsun :D rpg bölümüne koydum bu yüzden :D :D :D

schook
08-01-2007, 03:06
zaman çarkı mı :shock: bu değerli biligiyi birde bizimle paylaşsanız...

daemir
08-01-2007, 03:17
türkçeye çevrilen çoğu fantastik kurgu kitabını okumuş biri olarak, Zaman Çarkı serisinin bunların en iyisi olduğunu söyleyebilirim(tabi kendi fikrimdir sadece) 10.sunun ciltlisi de cıktı onu alıcam finallerim biter bitmez. çok merak ediyorum ne oldu diye..
Yalnız arkadaşımızın zaman çarkı kitabını acıklamasını yanlış buluyorum. Kahramanlığın gereksiz birşey olduğundan bahsetmez alakası bile yoktur.
Zaman Çarkı serisinde, her karakterin içsel düşünceleri çok bariz bir şekilde ortadadır. Tereddütleri vs.. Bir kahraman her işe kahraman olacam diye atlamaz tabii ki. Tereddütleri vardır, hayatını riske attığı için kahramanlık yaptığı için içten içe kendine küfredebilir(ki öyle yapıyorlar ve bu gerçekçilik katıyor) ama gene de kahramandır ve kahramanlık yapar. Yaz yaz bitmez zaman çarkı alın sizde okuyun arkadaşlar.

eferetr
08-01-2007, 03:28
internette e-book halinde olan varmı acaba bedavaya getirsek

byth
08-01-2007, 04:45
ingilizce var. Ben başka görmedim... Reklamı yapılsa aslında çok tutur bu seri ama niye yok onu da anlamıyorum :cry:

forum
10-01-2007, 02:16
:) ben de duymamıştım ama şimdi araştırıcam , sağol bahsettiğin için çok ilgimi çekti .

Fiara
12-01-2007, 23:43
çoooooooook kalın, okumak istedim.bugün de almaya gittim ama okumaz yahu :s her kitabı neredeyse 1000+ sayfa ediyor..

*onun yerine stephan kingin kara kulesini aldm :p

daemir
14-01-2007, 14:03
evet çok kalın ama kitap o kadar sürükleyici ki kalınlığı farketmiyo 1-2 günde bitiyo valla

byth
16-01-2007, 08:41
e olsun ama okadar :D Kitap başına yakşalık 1300 sayfa falan, 12 kitap toplamda...

Ama inan konusu ve sürükleyişi seni mestedecek.
Yüzüklerin efendisi gibi başlayan (yazar da kabul ediyor bunu) ama 75. sayfadan itibaren aniden bir değişim gösteren, kitap boyunca da kurgusuna ve anlatımına hayran olacağın bir kitap, keşke alsaydın,

kara kule muhteşem bir seriydi, benim 12 sene takip ettiğim, yeni kitabını dört gözle beklediğim bir kitaptı... Ama zaman çarkı bir yana kara kule bir yana :D

jem
20-01-2007, 00:15
:D

türk3000
03-06-2008, 17:35
arkadaşlar bir zaman çarkı okuyucusu olarak size kesinlikle tavsiye ediyorum bu kitabı tabi hepsini okumak size baya tuzluya patlar
ben internette türkçe olarak buldum 9. cilte kadar linkini koymak yasak olduğu için adreşi şöyle veriyorum:
frmpaylas.com/robert-jordan-zaman-carki-serisi-turkce-hicbir-yerde-yok-t109787.html

bunun başına http://www. bunu koyuyorsunuz adresten ulaşıyorsunuz

Robert Jordan seriyi 11. cilte kadar yazdı ama son 12. cildi ışığın anısını bitirmeye ömrü yetmedi
okuduğum habere göre robert jordan son kitabın ayrıntısını neler olacağını asistanına ve ailesine anlatmış ayrıca birde ses kaydı yapmış
Kitabın yayıncılarıda son kitap bilindiği için yine kendi bünyesinden bir yazarla anlaştı(adını unuttum) zaten bu durumda yazarın yapacağı tek iş son kitabı edebi bir dille yazmak olacak
kitabın çıkış tarihi için 2008 aralık söylendi(en azından ben öyle biliyorum)
kitabın konusunu arkadaşlar az çok anlatmış daha fazlasını google dan bulabilirsiniz:)
bu arada konuyu açan arkadaş seri 10.000 sayfayı geçiyor ama 19.000 sayfada değil abartma lütfen