Tüm Versiyonu Göster : 7 köyüm var başkent meselesi?
7 köyüm var. 15 tarlalı köyümün alınması isteniyor. Ben köyümün gitmesini istemiyorum tabii ki. 15lik köyüme saray kurarsam, o köy yinede alınabilir mi? Beni düşündüren, oyun yönergesinde sarayın olduğu köyün başkent olduğu ve alınamayacağı yazıyor. Ama anasayfadaki oyun rehberinde "Oyuncunun 4'ten az köyü varsa başkent düşman tarafından işgal edilemez." yazıyor? Hangisi doğru şimdi...?
Ayrıca ben merkezimi nasıl değiştirebilirim?
karizmatik
24-08-2007, 21:09
başkent alınmaz kurarsan alamaz
_GeNeRaL_
7 köyüm var. 15 tarlalı köyümün alınması isteniyor. Ben köyümün gitmesini istemiyorum tabii ki. 15lik köyüme saray kurarsam, o köy yinede alınabilir mi? Beni düşündüren, oyun yönergesinde sarayın olduğu köyün başkent olduğu ve alınamayacağı yazıyor. Ama anasayfadaki oyun rehberinde "Oyuncunun 4'ten az köyü varsa başkent düşman tarafından işgal edilemez." yazıyor? Hangisi doğru şimdi...?
Sana saldıran adama ortak bilgisayar kullanımı yada temsilcilik ver köyünü alamasın.
dersimli665
bildiğime göre köy merkezi değiştirelemiyor ama 15 tarlalı köyün ilginç onu anlayamadım.
kim reisle saldırırsa başkenti orası yap bnce şimdi aklıma geldi bu fikir :D
BİTİRİCİ
24-08-2007, 21:11
15 lik köye saray kurarsan alamazlar
2. sorun merkez köyünü merekez köyündeki sarayı yıkıp diğer yer esaray kurarak sağlayabilirisin
yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
karizmatik
24-08-2007, 21:13
2. sorun merkez köyünü merekez köyündeki sarayı yıkıp diğer yer esaray kurarak sağlayabilirisin
yok arkadaş merkezde sarayı yıkmayacaksın tarlalı köyde saraya girip şifresini falan verip değiştircek
Başkentin alınmayacağını bende biliyorum ama iki tane ters anlatım var. Dediğim gibi anasayfaki oyun rehberinden Saraya bakarsanız ne demek istediğimi anlamış olucaksınız...
Ayrıca hiç bir köyde sarayım yok. 15 tarlalı köyüme saray kuruyorum şimdi... 1. köyde saray olmadığı halde orası merkez gözüküyor...
KaşgarLı
24-08-2007, 21:14
Merkez alınamaz.
bildiğime göre köy merkezi değiştirelemiyor ama 15 tarlalı köyün ilginç onu anlayamadım.
Sen bence oyunu anlamadan konuşma henüz.;)
hardbar198
24-08-2007, 21:16
arkadaslar eğer 5 den fazla köyü varsa merkezde alınır yanlıs bilmiyosam yanlıs bilgi vermeyelim lütfen
_NoViCe_
24-08-2007, 21:16
köy merkezi değiştirilemez olurmu arkadaşım biraz daha araştırma yap tabiki değiştirilebiliyor gayet normal bi olay bu ayrıca 15 tarlalı köyde neyi anlamadın görmedin mi daha önce ?
soruyu soran arkadaşa cevap !
arkadaşım Saray kurman oranın alınmasını engellemez alınmasını engelemen için SArayı Kurup sarayın içine girip Bu köyü başkent yap butonuna tıklaman gerekli aksi takdirde o köyünde saray olsa bile fethedilmesine engel olamassın ;)
bide o 4 den az köyü olanların başkenti ele geçirilemez meselesi benimde kafamı kurcalıyor forumda sormuştum bi ara hatırlamıyorum şimdi =)...ama sanırım hatırladığıma göre 4 den fazla köyü olanların başkentleride ele geçirilebiliyor :S bu konuda Net bilgisi olanlardan vp bekliyorum ?
KaşgarLı
24-08-2007, 21:17
Saray, köylerin birine kurulabilir ve bu yapı otomatik olarak başkent koruması altında olur. Oyuncunun 4'ten az köyü varsa başkent düşman tarafından işgal edilemez.
Seviye 10, 15 ve 20'de üçer tane göçmen veya bir şehir idarecisi (Senatör,Muhtar,Reis) eğitilebilir.
Oyun yönergesinde böyle yazıyor gerçekten. Bu ne demek şimdi ya???
[QUOTE=BİTİRİCİ;532884]
arkadaslar eğer 5 den fazla köyü varsa merkezde alınır yanlıs bilmiyosam yanlıs bilgi vermeyelim lütfen
Yanlış bilgi vermeyelim diyene bak hele!
Adamın 1000 tane köyü osla bile Başkent A-lın-a-maz!
Saray, köylerin birine kurulabilir ve bu yapı otomatik olarak başkent koruması altında olur. Oyuncunun 4'ten az köyü varsa başkent düşman tarafından işgal edilemez.
Seviye 10, 15 ve 20'de üçer tane göçmen veya bir şehir idarecisi (Senatör,Muhtar,Reis) eğitilebilir.
Bende onu diyorum zaten. Orayı okuyuncu tamamiyle işler karıştı. Ne olucak şimdi ???
Ben 15li köyüme saray kuruyorum ve orayı merkez yapıcam ama 7 köyüm var yinede alınabilecek mi? 2 Fark anlatım var. Oyun yönergesine bakarsanız başkent alınamaz yazıyor :confused:
_NoViCe_
24-08-2007, 21:20
bu demek oluyorki oyuncunun 5 veya 5 den fazla köyü varsa merkezi ele geçirilebilir !...
ayrıca bi köyde Saray olması o köyün Başkent Olduğu anlamına gelmez ;) köşk olan bi köyde başkent olabilir ama 2.3.4..... köylerinizde Sarayı Kurup Srayın içine girip Bu Köyü başkent Yap butonunu tıklarsanız o köyünüz başkent olur sadece saray kurmakla başkent olmaz!!
_NoViCe_
24-08-2007, 21:22
[QUOTE=hardbar198;532905]
"""Saray, köylerin birine kurulabilir ve bu yapı otomatik olarak başkent koruması altında olur.Oyuncunun 4'ten az köyü varsa başkent düşman tarafından işgal edilemez.
Seviye 10, 15 ve 20'de üçer tane göçmen veya bir şehir idarecisi (Senatör,Muhtar,Reis) eğitilebilir.""""
arkadaşım oyunda bu açıklama yapılmış
"Oyuncunun 4'ten az köyü varsa başkent düşman tarafından işgal edilemez." bu ifade ne demektir ?? bana açıklarmısın ?? öle Başkent Alınamaz flan şekil ypma biz gördüğümzüü okuduğumuzu söylüyorz kafamızdan uydurmuyorz ;)
Bende onu diyorum zaten. Orayı okuyuncu tamamiyle işler karıştı. Ne olucak şimdi ???
Ben 15li köyüme saray kuruyorum ve orayı merkez yapıcam ama 7 köyüm var yinede alınabilecek mi? 2 Fark anlatım var. Oyun yönergesine bakarsanız başkent alınamaz yazıyor :confused:
Diğer sarayı yık,
15Tarlalıya saray kur,
Şifreni girip başkent yap.
Başkent köyü kimse,hiçbir koşulda,hiçbir zaman A-LA-MAZ!
Arkadaşlar, sarayı kurduk tuşa bastık başkent olu. Orada bir sorun YOK.
Sorun şurada;
Oyun yönergesine bakın, orada koşul belirtmemiş ve başken olan köyün alınamaycağı yazıyor.
Ama tam tersine burda http://www.travian.com.tr/anleitung.php?s=1 4'ten fazla olursa alınır yazıyor. Bu bir çelişkidir... Yönetimden açıklama bekliyorum ben açıkcası?
oguz6002
24-08-2007, 21:24
arkadaş 15 tarlalı koyune saray kurup orda koyu baskent yap dersen o koyun hiçbir sekilde alınamaz ve ele geçirilemez
Kardeş eğer işgal edilmesini istemiyorsan bence ilk Sarayını yıkma. Başkent ele ancak Saray yokedilirse ele geçirilebilinir benim bildiğim.
Beyler yalnış bilgi verdiysem uyarın.
_NoViCe_
24-08-2007, 21:26
Sorun şurada;
Oyun yönergesine bakın, orada koşul belirtmemiş ve başken olan köyün alınamaycağı yazıyor.
Ama tam tersine burda http://www.travian.com.tr/anleitung.php?s=1 4'ten fazla olursa alınır yazıyor. Bu bir çelişkidir... Yönetimden açıklama bekliyorum ben açıkcası?
arkadaşım ben seni anladım ama sanırım diğer arkadaşlar anlamıyorlar ve hala başkent hiç bir şekilde A-L-IN-MA-AZ- FALAN diolar sanırım okumuyorlar orda yazan koskoca yazıyı
kardeş 4 ten az köyün varsa alamaz.Sarayolan köyündeki sarayı yıkarsın 15 tarlalı köyününde köşkünü yık 15 tarlalı köyüne sarayı yap, saraya tıkla ,bu köyü başkent yap de olur
arkadaşım ben seni anladım ama sanırım diğer arkadaşlar anlamıyorlar ve hala başkent hiç bir şekilde A-L-IN-MA-AZ- FALAN diolar sanırım okumuyorlar orda yazan koskoca yazıyı
Herkes ezbere cevap veriyor. Ben oradaki çelişkiye açıklamayı çalışıyorum. Bu işi sadece yönetimden birisi çözebilir, yönetimden bu konuda bir açıklama istiyorum ben.
_NoViCe_
24-08-2007, 21:31
Herkes ezbere cevap veriyor. Ben oradaki çelişkiye açıklamayı çalışıyorum. Bu işi sadece yönetimden birisi çözebilir, yönetimden bu konuda bir açıklama istiyorum ben.
evt bnde !
Merkezi söyle değiştirirsin.İstediğin köyünün elçiliğini seviye 3 yap.O zaman bu köyü baskent yap çıkar ona tıklarsın öyllle...
Sorun şurada;
Hangi köyler fethedilebilir hangileri edilemez?
Başkent olan köyler fethedilemez, diğer tüm köyler fetih için uygundur. Bir köyün başkent olması için illede köyde saray bulunması şart değildir. Yada bir köyde saray olması o köyün başkent olduğu anlamına gelmez. Dolayısıyla saray olan köy fethedilemez mantığı yanlıştır. Kilit sözcük başkent olan köydür. (Dünya Harikası kurulmakta olan köy de fethedilemeyek köyler arasında yer alır)
Hayır. Merkez köy ise alamassın. İsterse adamın 50 köyü olsun. Merkez olması bunu değiştirmez. Merkez köy alınmaz..!!
Merkez koyu alamazsın..
alabliceğin bi şekil var oda o hesabın sahibi ile anlaşman..
eğer anlaşırsanız karşı taraf sarayı yıkp başka herangi bi koyu başkent seçer ve sen eski merkezi alırsın..
Ama bu oyunda MERKEZ KOY ALINAMZ
cevap konusunda hemfikiriz, merkez köy alınamaz.
4 köyüm vardı ve haliyle en büyügü merkez di.. birisini tamamen yerle bir ettiler, kaldı 3 köy. birisini reisle aldıar,2 kaldı. merkezi yıktılar ve diğer köyüm merkez oldu. ona da reis attılar ancak "son köy alınamaz" uyarısıyla karşılaştılar :)
sanırım acıklayıcı olmustur, tecrübeyle sabittir...
Yeter mi?!
Birşeyi biliyoruzda konuşuyoruz.
kardeş mesele şu saray olan o verdiğin linkte sarayın tanımında yazdığı için diyorum saraylı başkent alınamaz fakat saraysız başkent alınabilir (4'ten fazla köyün varsa) yani :confused: :confused:
_NoViCe_
24-08-2007, 21:35
Yeter mi?!
o verdiğin alıntıların hepsini bnde okudum hemde tamamını rahat ol sen ama sen anlamak istemiyorsun sanırım Oyunun Ana sayfasında Yazıor dioruz Kafamızdan atmadık dioruz ! burda bir çelişki var dioruz ! sen hala ne diorsun !!
http://www.travian.com.tr/anleitung.php?s=1
şu linkte sarayın açıklamasını okurmusun ?
arkadaşım anlamak istemiyorsun sanırım Oyunun Ana sayfasında Yazıor dioruz Kafamızdan atmadık dioruz ! burda bir çelişki var dioruz ! sen hala ne diorsun !!
http://www.travian.com.tr/anleitung.php?s=1
şu linkte sarayın açıklamasını okurmusun ?
O linkteki açıklamayı travian ilk açıldığı zamanlarda okumuş birisiyim.
Bu daha önce tartışıldı ve böyle birşey olmadığı söylendi!
Yanlış hatırlamıyorsam ''oyun yönergesindeki yanlışlık'' olarak ta adlandırılmıştı!
_NoViCe_
24-08-2007, 21:41
O linkteki açıklamayı travian ilk açıldığı zamanlarda okumuş birisiyim.
Bu daha önce tartışıldı ve böyle birşey olmadığı söylendi!
Yanlış hatırlamıyorsam ''oyun yönergesindeki yanlışlık'' olarak ta adlandırılmıştı!
işte sölemen gerekn bu yani açıklama yapman ;) Sen direk alınamaz deyip olayı kapatıyosun biz açıklama bekliyoruz bu konuyu daha önce forumda bnde bizzat sormuştum ve cvplar almıştım ama hatırlayamadım işte cvpları unuttum o yüzden bbenim aklımda 5 veya fazla köyü vrsa merkezde alınabilir die cvp verdiler die kalmış ama yanlış hatırlamışım demkki ..
ama madem bu bir Hata ve Yanlışlık Düzeltilmesi gerekmez mi ? neden hala düzeltilmemiş ?
işte sölemen gerekn bu yani açıklama yapman ;) Sen direk alınamaz deyip olayı kapatıyosun biz açıklama bekliyoruz bu konuyu daha önce forumda bnde bizzat sormuştum ve cvplar almıştım ama hatırlayamadım işte cvpları unuttum o yüzden bbenim aklımda 5 veya fazla köyü vrsa merkezde alınabilir die cvp verdiler die kalmış ama yanlış hatırlamışım demkki ..
ama madem bu bir Hata ve Yanlışlık Düzeltilmesi gerekmez mi ? neden hala düzeltilmemiş ?
Bu konu çooook uzun zaman önce de tartışıldı.
Oradan hatırlıyoru mzatne.
Bende billmiyorum...
Herneyse yemek yiyeceğim.
İyi akşamlar,
İyi oyunlar...
kardeş örnek veriim 3 köyün var benim 7 köyüm var senin başkent hiçbir şekilde alınamaz bende ise eğer köşk veya saray yoksa her köyü ala bilirler taki 4 köyüm kalıncaya kadar ozaman başkent korumaya girer zaten köşk yada saray oldukça hiçbir köy alınamaz
o linkte "Oyuncunun 4'ten az köyü varsa başkent düşman tarafından işgal edilemez." diyor
saraydan bahsetmiyor
sarayla köşk hemen hemen aynı olduğundan onun tanımına bakıyoruz "Bir köyü işgal edebilmek için saray ve köşk önce mancınıklarla yerle bir edilmelidir. " işte burada bize saray olan köyün yıkılamayacağı veriliyor yani konuyu açan arkadaş sarayını yapmış başkent yapmasına gerek yok orayı
Arkadaşlar sonuçta bir çelişki var açıklamalarda. Benim kişilerin yazdığı mesajlara mı inanmam mantıklı yoksa oyunun resmi sitesinde yazanlara mı sizce? Tabii ki resmi site.
Bence bu konu tamamiyle açıklığa kavuşması için oyun adminlerinden bir açıklama gelmeli ki tam olarak anlayalım.
arkadaş anlatımya. resmi sitedeki tanım aynen şöyle"Oyuncunun 4'ten az köyü varsa başkent düşman tarafından işgal edilemez. " burada saray dan bahsetmiyor .onun tanımın da olmasına rağmen saray geçmiyor!!!! alttaki tanımda (köşkün tanımında) "Bir köyü işgal edebilmek için saray ve köşk önce mancınıklarla yerle bir edilmelidir. " bize sorunun cevabı burada veriliyor .kısaca toparlarsak
1)köşk veya saray olan köy alınamaz.
2)köşk veya saray olmadığı taktirde. eğer köy sayısı 4 veya daha az ise başkent koruma altındadır.
3)daha çok köy varsa 4 köy kalıncaya kadar her köy alınabilir. fakat 4 köye inince yine başkent koruma altına girer.(yine köşk veya saray olmadığı taktirde).
Saray yoksa 4ten az varsa başkent diyorsun. Benim sarayım var, adam geldi yıktı. artık sarayım yok. Saray olan köyüm ayrıca merkez. EE nolucak şimdi? Köyüm gidiyor mu kalıyor mu? Adam reisle gelip alabiliyor mu???
eğer köysayın 4'ün altındaysa merkezini alamaz
eğer köysayın 4'ün altındaysa merkezini alamaz
Başlıkta belirttim 7.
4'ün üstündeyse:saray yada köşk olmayan her köyü alabilir. varsa alamaz
Mantık:
Ele geçirlemez ama neyse...
"Oyuncunun 4'ten az köyü varsa başkent düşman tarafından işgal edilemez. "
4'ün üstündeyse işgal edilebilir demiyorki :D:p
Belki ''yıkmak'' anlamında kullanılmıştır :confused:
Çok karıştı :D
Takmayın yaaa alınamaz iştee oofff
4'ün altındaysa
1)saray köşk olanlar alınamaz.
2) merkez hiç alınamaz
4'ün üstündeyse
1)köşksaray olmayan her köy alınabilir
Şimdi ben 15lik köyüme kordum sarayı. Adam almaya çalışırsa merkez yapıcam. Yapmak da istemiyorum çünkü 1. köyümde 14-15 seviyelerde üretim alanları. Son çare o olucak. Çünkü bu köyü hayatta vermem.
Merkez olursa hiç bir koşulda alamıyor değil mi köyü?
Mert Can
24-08-2007, 23:10
[QUOTE=hardbar198;532905]
sen öyle san 9köylü adamın merkezini aldı benim kanka oyun yönergesinde de 5'ten fazla köyü olanların merkezi alınabilri die yazar
Manyakspider
25-08-2007, 03:32
Sana saldıran adama ortak bilgisayar kullanımı yada temsilcilik ver köyünü alamasın.
o zmnda adam girer hesaba ha bire kendine hamamde yollar orasını onun gibi kullanır yıkar:D
Yeter mi?!
aslına bakarsan mantıken böyle bir durumda adamın zaten 4 köyden az köyü kalmış oluyor.dolayısıyla yine çelişki devam ediyor.
yani biri reisle alındı biri yıkıldı faln geri kaldı 1 köy oda merkez.zaten dolayısıyla buda 4 köyden az olduğu için merkez alınamıyor :) çelişki...çelişki...çelişki...:confused::rolleyes:
Merkez yapmak istediğin köyde Sarayı kurucaksın dostum. Sonrada saraya tıklayıp burayı başkent yap diyeceksin. Orası başkent olacak. Başkent yaptığın köyü alamazlar.
Maksiboard
19-06-2008, 13:36
Adam Soruyu 1 Yıl Önce Sormuş Sanırım Soruyu Soran Adamın Serverinde Oyun bitti ve yeni cevaplar veriyorsunuz :D:D:D
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.