PDA

Tüm Versiyonu Göster : Al sana Ogame!

Qulanem
30-08-2006, 15:39
Deut olmus demir solar enerji olmus tahıl..Bina yapım sureleri ogame vari..Bence uzay çagında gecen ogame in eski zamanlarda gecen versiyonu..Ogame i severdim,ancak komuta gemisi ya da gaus topu benim rpg anlayışıma uymuyordu o yuzden bu oyun cok daha başarılı..Askerler,atlar ve kılıçlar..
Ancak sonu Ogame gibi olmaz insallah.Su an üye sayısı cok az online olan 200 kisi oluyor oynadıgım bir kac günde gördugume göre..Bu oyun da aynı bir ogame cilginligina donunce bize travian oynamak isgence haline gelecek mi?ogame de 2 gün giremedigimizi hatırlıyorum oyuna..Alman server programlarından girmeye calisirdik..Uye sayısı artinca ayni sorunlar ortaya cikacaksa bence hiç kasmayalım..Sonra kafayı yemeyelim..??!!

dwarfish
30-08-2006, 16:14
Bu tip strateji oyunlarında üç aşağı beş yukarı aynıdır mantık. En azından temel mantık. Belirli kaynaklar vardır ve bunları kullanarak asker bina vs. yapıp oyunu opynarsınız. Warcraft ve Age of Empires ilk örnekleri.

Bu dediğiniz server problemlerinin en aza inmesi için grafik paketlerini yüklemenizi tavsiye ediyorum. Forumun grafik paketleri adında bir başlığı var orada bunu nasıl yapacağınız yazıyor.

Ben kullanıyorum daha hızlı ve stabil oluyor oyun. Server problemleri olmasa bile... Ayrıca kendi yaptığınız ya da yabancı travian forumlarında bulabileceğiniz özel grafik paketlerini yükleyip kişisel menü ve köyünüzü de oluşturabilirsiniz. Ki çok hoş bir özellik bence.

Kosovali
30-08-2006, 16:37
Su anda oyunda sanırım 4000 e yakın kişi var ve bu sayı cok az... Diğer serverlerde 30.000 belki daha fazla insan kayıt oluyo... Ve online oyuncu sayısıda gayet fazla oluyo ... Ama ben daha hiiiç yavasladığını gormedim... Evet bazen server problemleri yüzünden sorunlar cıkabilirir ama hiç bir server %100 çalısma garantisi vermez veremez her oyunda ve her sitede bazı sorunlar cıkabilir.. Ben ilerdede oyun sonuna kadar pek problem cıkıcanı sanmıyorum ...

dwarfish
30-08-2006, 17:42
Kosovalı şöyle bişey dikkatimi çekmişti benim: www.travian.com dan alınmıştır.

Registered players: 110567
Active players: 71125
Players online: 4181

İlk baktığımda yanlış mı yazıyor diye düşündüm. Online oyuncunun az gibi görünmesi normal çünkü oyun sürekli başında durmayı gerektirecek bişey değil. Hareketlerini yapıp kapatabilirsin. Asıl önemli olan aktif oyuncu sayısı.

Prelektro
30-08-2006, 18:26
adamlar bu işten iyi para kazanıyolar tahminim serverlarıda gayet sağlam o yüzden sorun çıkıcağını zannetmiyorum bende

Kosovali
30-08-2006, 18:31
Vay be ben okadar üyesi olduğunu düşünmüyodum...
Benim en son s5 e bakktığımda 30.000 falandı..
Ama haklısın fazla online olmaya gerek olmayan bi oyun.. Gelişmene bas ordunu yap yolla cık bu kadar basit ...

Stix
31-08-2006, 00:24
slm arkadaslar,
aslinda simdiye kadar son 1 senedir falan öbür serverlerde falan hic bir büyük problem cikmadi, ve
kosovalinin dedigi gibi 100% kapatma hic olmaz aslinda, server update ler falan yapilirsa yavaslayabilir ve cok kisa süre icin kapatilir.(Hem bunlar hep geceleri yapilir.) buna ama tabikii garanti verilemez, ne olur ne olmaz, server hostingde falan problem cikarsa buna karsi tabii bizde bisey yapamayiz...
Simdiki kullandigimiz server rahat 25bin oyuncu alir, kosovalinin dedigi gibi 30bin oyuncu olan serverlerde var, ve onlarda problemsiz calisiyo.
Uluslar arasi yaklasik 350bin kayitli oyuncu var, ama
aktif oyuncu tabiiki daha azdir.
:wink:

Slicerdes
31-08-2006, 00:42
Yanlış hatırlamıyorsam en son bir sene önce ufak tefek problemler çıkmıştı. Çok kısa süreli kapatmaları gerekmişti yenileme için. O yenilemeden sonra da serverler canavarlaştı. Hiçbir problem olmadı bir yıldır da. Ufak tefek problemler olunca da oyuncuları birkaç günlük bedava plus accountları dağıtmışlardı :) Böylece gönüllerini de almışlardı oyuncuların..

Ogame oynamadım ama duyduklarıma göre bu oyunun ogame'den daha iyi strateji oyunu olduğunu söyleyebilirim. Gecenin bir yarısı uyanıp filoyu havaya kaldırmak gibi bir saçmalık yok en azından. Derse girmeyip filonun başında bekleyenleri bile duymuştum. Bu kadar bağımlılık yaratabilir travian da ama bunları yapmadan da zirveye oynayabilirsiniz. Her şey takım oyununda yatıyor...

Qulanem
31-08-2006, 16:46
Ogame tam anlamıyla bir hastalikti..Kiz arkadasımla kavga edip ayrıldıgımı biliyorum ittifak sorunu nedeniyle :) Sınava gec girdigimi derslere girmedigimi de hatırlıyorum ama 3. server acıldıktan sonra kendimi kurtarmıstım o oyundan..bir daha da oynamiyorum 1 bucuk yıl oldu nerdeyse..Evet bu oyun gayet basarılı..Uzay caginda abuk subuk gemilerle savasmaktansa eski caglarda atlarla savasirim..Su an icin basarili ve cok cabuk gelisememekte oyuna daha iyi bir hava katmis en azından uzun vadede alacaksiniz emeklerinizin karsiligini..

Absolut
02-09-2006, 00:11
ne ogame'miş be ben o sırada askerde olduğumdan yakalayamadım allahtan bulaşmamışım ya:)

Qulanem
07-09-2006, 11:37
ha birde age of empires ı eklemeyi unutmusuz :) Allahtan bu oyunda oduncuyu tıklayınca 'OGDUNCU' diye kart bir ses cıkmıyor..

HAK
07-09-2006, 12:41
bence o game çok kafa karıştırıcı 4-5 gündür oynuyor. ve milletin 294568 pammaddesi lurker 8965 oluyor. Nası kaznıyorlar anlamıyrum.
Gemilerde çok karışık. Farklı farlı terimler var
500k
rapifire vs.

binbasioglu
07-09-2006, 12:50
aslında işi çözünce gözü kapalı oynuyosun bakın bende oynuyodum turkiyede oynamayın manyak gibi herifler 24 saat ogame oynuyo o yuzden bende org da oynuyodum turkiyede de hesabım var org da yaklaşık 150000 puanlardaydım 350-400 komuta gemisi vardı ve daha 100 kruvazor 100 büyük nakliye 100 küçük nakliye 50 bonbardiman 20 muhrip vardı bi gece deu bitti havaya kaldırmadım filoyu sabah kalktığımda şok oldum çünkü 150000 puandan 75000 puana düşmüşüm şok oldum ilk işim üyeliği silmek oldu ama sonra şok dan çıkıcınca üyeliği silmeyi iptal ettim ama oynamıcama dair yeminliydim ilk gunler kaçamaklı bakıyodum ama arkadaslar saolsun monsters game verdi oda beni sarmadı monstergamede çıkan travian reklamını gorunce hemen tıkladım şu anda çok mutluyum travian çok guzel bir oyun!!!

delli
10-09-2006, 19:21
Cidden o game bi hastalıktır, zaten en tehlikeli zararlı oyunlar sıralamasında hak ettiği yeride almış bir oyundur (: bence keyifli ve bir o kadar da zaman isteyen bir oyun ama herkezle eşit başlamak şartıyla şu anda 1. evrene girip oyuna başlarsan kaplumbağa ile yarış atını yarştırmak gibi bişey olur!açıkları nı kapatmana imkan olmayan bir oyundur o game!sürekli online olucaksın hatta gece yarıları daha temkinli olucaksın gözün gibi baktığın 1 ay uğraşıp yağtığın savaş filon 1 saatlik ihmalin yüzünden yok oluyor!ben 1. evren oyuncusuydum fanatiğiydim o game nin askerlik çıktı 6 ayımı verdiğim o game yi bırakmak zorunda kaldım çünkü 1 sene gerilerden kimse yakalanamaz o game de!şimdi en son açılan serverlerinde oynamaya devam ediyorum eh sıfırdan başlayıp bi yerlere ulaşıcam!ama travian da keyifli bir oyun birazda şansın gerekiyor çünkü haritada ki yerin çok önemli ben sıfırdan başladım ve etrafımda kuvvetli insanlar var şimdi asker yapmaya çalışsam bile sürekli saldırı alıp yaptığım askerler gidio adamın 1 tanesi 24 saat 24 kere saldıryor!bakalım nasıl kurtulucam bu işten (:

Qulanem
10-09-2006, 19:37
Nerde o eski silverstar delli :)az mı yardım ettin bana .)

CuThalion
10-09-2006, 19:46
bence o game çok kafa karıştırıcı 4-5 gündür oynuyor. ve milletin 294568 pammaddesi lurker 8965 oluyor. Nası kaznıyorlar anlamıyrum.
Gemilerde çok karışık. Farklı farlı terimler var
500k
rapifire vs.

Aslında basittir yani :shock:

delli
10-09-2006, 21:35
Basit zaten de işin alfabesini öreneceksin!dışardan ilk göz atış zor geliyor insana ama alışıncada hastalık durumuna getire biliyor!Ahh Ahh askere gitmicektim 1. evren bnm olurdu be (: şimdi de tek olmaktan sıkılmış kendimi tamamen travian a vermiş olurdum :D

ESKICI
01-11-2006, 21:16
ne ogame'miş be ben o sırada askerde olduğumdan yakalayamadım allahtan bulaşmamışım ya:)

Bak onda haklısın :) Ogame gerçekten bağmlılık yapan bir oyun.. Benim travianda 6.günüm ama online sayılarına bakınca oynayanların 1/20 si bile yok?? Oysa ogamede ilk 100 dekilerde ortalama online süresi 18 saattir :)) Bende 33.sirada biraktimda :) G.Kore'de bilgisayar başında açlıktan ölen iki kişiyi duymuşsunuzdur, işte onlar ogameden gitti :cry: Tabi bağımllılık yapmasının nedeni çok ama çok büyük bir heyecan barındırması. Burdaki gibi mal peşinde değilsiniz orada rakibin filosu peşindesiniz, yani buradaki ordusunun .. Ama kesinlikle tavsiye etmem ! Uzak durun :lol:

klon
02-11-2006, 19:11
ogame çok bakman gerekio buda beni sıkıo o yüzden bıraktım

Gargi
03-11-2006, 12:53
Arkadaslar herkes kendince ogame ile ilgili biseyler demis. Ben yaklasik 1,5 senedir oynuyorum ogamei.

Trivian i da arkadasimin tavsiyesi ile 2 haftadir oynuyom.

Birbiri ile karsilastirmak bence cok yanlis. Cunku yapilari farkli.

Arkadasin biri gunde 24 kere daliyolar diyo. Ogame boyle bisey yok. Yasak!!! Veya burda olen adamlarin uzerinden bisey alinmiyo:SS Ama ogame de vurulan filonun copunu toplayip maden olarak degerlendirebiliyosun. Bunun gibi bir suru farklilik var. Temel mantik tabiki ayni olcak...

Bu tarz oyunlarda hep boyledir zaten :))

Size katilabilecegim bir konuda Ogame gercekten hastalik yapiyo.. Ama online suren cok olcak diyede bisey yok. Akilli stratejiler, matematiksel hesaplar yaparak herseyi kendine gore cok kolaylikla ayarlayabiliyosun...

Herkese iyi oyunlar...

ESKICI
04-11-2006, 02:16
Arkadaslar herkes kendince ogame ile ilgili biseyler demis. Ben yaklasik 1,5 senedir oynuyorum ogamei.

Trivian i da arkadasimin tavsiyesi ile 2 haftadir oynuyom.

Birbiri ile karsilastirmak bence cok yanlis. Cunku yapilari farkli.

Arkadasin biri gunde 24 kere daliyolar diyo. Ogame boyle bisey yok. Yasak!!! Veya burda olen adamlarin uzerinden bisey alinmiyo:SS Ama ogame de vurulan filonun copunu toplayip maden olarak degerlendirebiliyosun. Bunun gibi bir suru farklilik var. Temel mantik tabiki ayni olcak...

Bu tarz oyunlarda hep boyledir zaten :))

Size katilabilecegim bir konuda Ogame gercekten hastalik yapiyo.. Ama online suren cok olcak diyede bisey yok. Akilli stratejiler, matematiksel hesaplar yaparak herseyi kendine gore cok kolaylikla ayarlayabiliyosun...

Herkese iyi oyunlar...

Elbette oyunda ilk 50de bir filon yoksa matematiksel hesaplarla iş gidiyor! Veya oyun birincisi olursun takmazsın. Ama tüm tanıdıklarımda online saatleri 16 saatin altında değil.. Ogame'e ilk başladığımzda öyleydi, filoyu yolla ayarla, döneceği zaman on ol.. Ama devamlı üstte kalmak için filo yakalaman lazım bunun içinde on olman.. Özellikle gece 4 de :D

BLACK
04-11-2006, 02:42
Elbette oyunda ilk 50de bir filon yoksa matematiksel hesaplarla iş gidiyor! Veya oyun birincisi olursun takmazsın. Ama tüm tanıdıklarımda online saatleri 16 saatin altında değil.. Ogame'e ilk başladığımzda öyleydi, filoyu yolla ayarla, döneceği zaman on ol.. Ama devamlı üstte kalmak için filo yakalaman lazım bunun içinde on olman.. Özellikle gece 4 de :D

Artık ilk 50 deki filo filanda fıs oldu. ISS le çekirdek gibi çitliyorlar adamı :) Ay filanda eğer büyük değilse kurtarmıyor. Askerden döndüm, hesabıma bir girdim nerdeyse bi bende ölüm yıldızı yok :D Her sonda attığımdan ölüm yıldızı çıktı. E dedim bende yapayım bari maksat düşman alış verişte görsün.

(5. Evren 4.Galaksi)

ESKICI
04-11-2006, 03:48

Artık ilk 50 deki filo filanda fıs oldu. ISS le çekirdek gibi çitliyorlar adamı :) Ay filanda eğer büyük değilse kurtarmıyor. Askerden döndüm, hesabıma bir girdim nerdeyse bi bende ölüm yıldızı yok :D Her sonda attığımdan ölüm yıldızı çıktı. E dedim bende yapayım bari maksat düşman alış verişte görsün.

(5. Evren 4.Galaksi)

Çok haklısın onda bak :D Oyuncu sayısı azalınca zaten filo vurmakta çok zorlaştı, millette sardı ölüm yıldızına :D E19'da iss yok , o nedenle biz hala bireysel filoyla takılıyoruz :cry: