PDA

Tüm Versiyonu Göster : Yayılma - SSS - Yardım

Sayfalar : [1] 2 3 4

BLACK
06-01-2007, 02:46
Tüm anlatımda geçen yetiştirme ve geliştirme masrafı kelimelerine dikkat ediniz. Bu kavramları birbirine karıştırmayınız.
Yetiştirme masrafı: İlgili ünitenin üretimi için verilen ücreti
Geliştirme masrafı: İlgili ünitenin üretimden önce akademideki araştırma ücretini tarif etmektedir.

Göçmen nedir?

Göçmenler cesur ve köy dışına çıkmaya cesaretli insanlardır. Uzun bir eğitimden sonra, sizin için köy dışına çıkarak bünyenize katabileceğiniz yeni köyler kurarlar.

Yolculuk ve yeni bir köyün finanse edilmesi çok zor olduğundan, üç göçmen birbirine kenetlenir. Bu arada her kaynaktan 750şer tane yanlarında götürürler.

Yani göçmen boş bir araziye yeni ve sıfırdan köy kurmanızı sağlayan ünitedir. Tanımında da belirtildiği gibi bir köy kurabilmek için 3 göçmen sahibi olmak gerekir. Göçmenlerin yola çıkabilmesi için ise deponuzda her hammaddeden (odun-tuğla-demir-tahıl) 750şer birim olmalıdır.

Göçmen nereden yetiştirilir?
Göçmen köyünüze kurduğunuz saray yada köşkten yetiştirilebilir.

Köy almak için 3 göçmen yeterli midir?
Hayır değildir. Köy almak için 3 göçmenle beraber yeni bir köy almaya yetecek kadar kültür puanınız olması gerekir.

Kültür puanı nedir?
Kültür puanı oyunda (wonder of the world-dünya harikası) hariç tüm binaları kurduğunuzda kazandığınız puan tipitir. Bu puanın nekadar olduğunu görmek için herhangibir köyünüzdeki köşk yada saray tıkladıktan sonra karşınıza gelecek ekranda kültür puanı linkine tıklamanız yeterli olacaktır.

Her köyün sahip olduğu yapılardan gelen bir kültür puanı vardır. Kültür puanı üretimi gün bazında değerlendirilir.
Örneğin: Günlük 100 Kültür puanı yada Günlük 250 kültür puanı gibi.

Tüm köylerinizin kültür puanı üretimleri sizin total günlük kültür puanı üretiminize denk gelir.
Örneğin: 1. Köy Günlük 250, 2. Köy günlük 150 kültür puanı üretiyorsa toplam kültür puanı üretiminiz günlük 250+150=400 olacaktır.

Daha hızlı kültür puanı nasıl toplarım yada hızlandırmanın yolu var mı?
Kültür puanı temel olarak (wonder hariç) basılan binalardan gelir. Dolayısıyla ne kadar gelişmiş binanız varsa günlük KP üretiminizde okadar çok olacaktır. Ancak nüfus yada KP kazanmak için gereksiz binaları yapmaktan yada geliştirmektende kaçınmalısınız.

Kültür puanı kazanmanın bir yolu daha vardır. Festivaller. Küçük ve Büyük Festival düzenleyerek kültür puanı kazanmanız mümkündür. Bunun için Belediye (http://s1.travian.com.tr/manual.php?typ=4&s=24) binasına ihtiyacınız olacaktır.

Küçük festival size bitiminde 500KP
Büyük festival ise size bitiminde 2000KP kazandırır

Küçük Festival vermek için Belediye (http://s1.travian.com.tr/manual.php?typ=4&s=24) Derece 1
Büyük Festival vermek için Belediye (http://s1.travian.com.tr/manual.php?typ=4&s=24) Derece 10 gerekir.

Belediye Yapım Masrafı ve Festival Maliyet Tablosu:
http://img358.imageshack.us/img358/780/bldyss3.th.gif (http://img358.imageshack.us/my.php?image=bldyss3.gif)

Köy almak için nekadar kültür puanı gerekir nerden bileceğim?
Mevcut puanınıza baktığınız yerde şuna benzer bir yazı görürsünüz:
Bu köyün üretimi: 678 Günlük kültür puanı
Bütün köylerin üretimi: 4247 Günlük kültür puanı

Senin köylerin şimdiye kadar bu kadar puan topladı 200369.Yeni bir köy daha kurmak için bu kadar puan gerekli:251000.

Buradaki Yeni bir köy daha kurmak için bu kadar puan gerekli:251000. ifadesinde belirtilen rakam köy almak için gerekn puanı gösterir. Hemen üzerindeki Senin köylerin şimdiye kadar bu kadar puan topladı 200369. ifadesi ise oyuna başladığınızdan buyana biriken kültür puanınızı gösterir. Biriken puan gereken puana eşitlenince yada geçince köy almaya hazırsınız demektir.

Göçmenin yönergede görülen masrafından başka bir ücret ödemem gerekecek mi?
Hayır göçmenin yönergede görülen masrafı direkt olarak yetiştirme masrafıdır. Köşk dereceniz göçmen çıkarmaya yetiyorsa göçmen başı belirtilen miktar kadar vererek 3 göçmeninizi yetiştirebilirsiniz.

Reis/Kabile Reisi/Senatör nedir?
Reis, halk içinden seçilmiş bir liderdir. Iyi bir hatiptir ve insanları ikna etme kabiliyeti çok etkilidir. Düşman milletlerin halklarını yönetiminiz altında yaşamaya ikna eder.

Sık sık düşman köyünün surlarına gönderir ve konuşturursanız, o halkı ikna etmeniz kolaylaşır ve düşman köyünü yönetiminiz altına almanız mümkün olur.

Yani Reis/Kabile Reisi/Senatör hali hazırda kurulmuş başka oyunculara ait köyleri elegeçirmek için kullanılan ünitedir.

Reis/Kabile Reisi/Senatör nereden yetiştirilir?
Reis/Kabile Reisi/Senatör de aynı göçmen gibi yeni yerleşim alanlarına yayılmanızı sağlayan üniteler olduğundan köyünüzdeki köşk yada saraydan yetiştirilir.

Reis/Kabile Reisi/Senatör yetiştirmek için başka nelere ihtiyaç vardır?
Reis/Kabile Reisi/Senatör ünitelerini göçmenlerden ayıran en büyük özellik, tıpkı diğer askerleride yetiştirmeye başlamadan önce akademiden geliştirdiğiniz gibi geliştirmeniz gerektiğidir. Yani köşkü yaptım yada sarayı yaptım göçmeni bastığım gibi Reis/Kabile Reisi/Senatör basayım diyemezsiniz. Öncelikle akademiden geliştirilmesi gerekir. Bu üniteleri geliştirmek için Akademi Derece 20 gerekir.

Reis/Kabile Reisi/Senatör için yönergede görülen masraftan başka masraf öder miyim?
Yukarıda da bahsettiğim gibi Reis/Kabile Reisi/Senatör'ün akademide geliştirme masrafı olacaktır. Yönergedeki masraflar Reis/Kabile Reisi/Senatör yetiştirme masrafıdır. Akademideki geliştirme masrafı ile karıştırılmamalıdır.

Peki nekadara mal olur Reis/Kabile Reisi/Senatör geliştirmek?
Senatör: 15880 Odun, 13800 Tuğla, 36400 Demir, 22660 Tahıl
Kabile Reisi: 15880 Odun, 22900 Tuğla, 25200 Demir, 22600 Tahıl
Reis: 18250 Odun, 13500 Tuğla, 20400 Demir, 16480 Tahıl
Yukarıdaki ücretler Reis/Kabile Reisi/Senatör ünitelerinin akademiden geliştirme masraflarıdır. Yönergede yazanlar ise bu üniteleri yetiştirme masraflarıdır.

Köy fethedebilmek için Reis/Kabile Reisi/Senatör tekbaşına yeterli mi?
Hayır değil aynı göçmenle sıfırdan köy almada olduğu gibi fetih yapabilmek içinde yeni köy almaya yetecek kadar kültür puanınız olması lazım.

Hepsi hazır peki bu Reis/Kabile Reisi/Senatör nasıl çalışıyor?
Reis/Kabile Reisi/Senatör yanında kendisini koruyacak birliklerle beraber hedef köye normal saldırı olarak gönderilmek suretiyle kullanılır. Hedef köye yapılan her başarılı normal saldırıda Reis/Kabile Reisi/Senatör eğer köyde köşk yada saray yoksa, köyün Vatan Sevgisi yüzdesini belli miktarda düşürür.

Vatan sevgisi de nedir?
Ayıp nedemek nedir! :lol: Her köydeki ahalinin köy topraklarına olan bağlılığı 100 puan üzerinden değerlendirilir. Vatan sevgisi nekadar bakmak isterseniz köyünüzdeki köşk yada saraya tıklayıp karşınıza gelecek sayfadan Vatan Sevgisi linkine tıklarsanız bu puanı görürsünüz.

Peki bir Reis/Kabile Reisi/Senatör nekadar düşürür bu sevgiyi?
1 Senatör 20~30%
1 Reis 20~25%
1 Kabile Reisi 20~25%
Yani buradan şunu görüyoruz: 1 adet Reis/Kabile Reisi/Senatör tek gidişte köy almak için yeterli değil. Hatta rakamları incelediğimizde en iyi ihtimalle 4 gidişte alabileceğimizi görüyoruz. Bu değer uygulama da 5 ila 6 gibi bir rakamdır.

** Reis/Kabile Reisi/Senatörün bir gidişte düşürebileceği vatan sevgisi değeri bu ünitenin bulunduğu köyde Büyük Festival düzenlenerek arttırılabilir.

** Reis/Kabile Reisi/Senatör kültür puanınız dolu değilse Vatan Sevgisi düşürmez.

Hangi köyler fethedilebilir hangileri edilemez?
Başkent olan köyler fethedilemez, diğer tüm köyler fetih için uygundur. Bir köyün başkent olması için illede köyde saray bulunması şart değildir. Yada bir köyde saray olması o köyün başkent olduğu anlamına gelmez. Dolayısıyla saray olan köy fethedilemez mantığı yanlıştır. Kilit sözcük başkent olan köydür. (Dünya Harikası kurulmakta olan köy de fethedilemeyek köyler arasında yer alır)

Peki hepsi iyi güzel hoş ama bu üniteleri çıkardığımız binalar yani köşk ve saray dereceleri ne olmalı ki çıkarabilelim?
Bu konu belkide travian'ın en basit ama en anlaşılamamış konusu. Bunun nedeni de anlatılan biryerin olmaması. S5 de ilk başladığımda arayıp tarayıp bir türlü göçmenin çıktığı yeri bulamamıştım :lol:

Köşk 10 - 3 göçmen veya 1 Reis/Kabile Reisi/Senatör
Köşk 20 - 3 göçmen veya 1 Reis/Kabile Reisi/Senatör

Saray 10 - 3 göçmen veya 1 Reis/Kabile Reisi/Senatör
Saray 15 - 3 göçmen veya 1 Reis/Kabile Reisi/Senatör
Saray 20 - 3 göçmen veya 1 Reis/Kabile Reisi/Senatör

Yukarıdaki dereceye göre çıkarılabilecek ünitelerin anlamı şu:
Daha önce bir köyden Köşk Derece 10 yaparak göçmen yada Reis/Kabile Reisi/Senatör çıkardıysanız. Bu köyden Köşkü Derece 20 yapmadan bu ünitelerden çıkaramazsınız
yada
Daha önce bir köyden Saray Derece 10 yada 15 iken göçmen yada Reis/Kabile Reisi/Senatör çıkardıysanız bu köyden Sarayı Derece 15 yada 20 yapmadan bu ünitelerden çıkaramazsınız.

Aşağıdaki resimlerde Saray ve Köşkün derece derece maliyetleri, getirdiği nüfus ve kültür puanı değerleri verilmiş ayrıca hangi derecelerde 3 göçmen yada 1 adet Reis/Kabile Reisi/Senatör çıkarabileceği turuncu kutu içine alınarak belirtilmiştir.

Köşk:
http://img240.imageshack.us/img240/296/koskor3.th.gif (http://img240.imageshack.us/my.php?image=koskor3.gif)
http://img294.imageshack.us/img294/108/cermentc1.gif
http://img481.imageshack.us/img481/3294/kgalyapl4.gif
http://img45.imageshack.us/img45/8936/kromaru5.gif

Saray:
http://img240.imageshack.us/img240/8953/saraycf4.th.gif (http://img240.imageshack.us/my.php?image=saraycf4.gif)
http://img411.imageshack.us/img411/3403/scermenky1.gif
http://img242.imageshack.us/img242/2494/sgalyaps9.gif
http://img401.imageshack.us/img401/4008/sromafx5.gif

** Önemli Not: Yukarıda saray ve köşk için göçmen ve reis/Kabile Reisi/senatör yetiştirme masraflarının ayrı ayrı veilmiş olması saray veya köşkten çıkarılırken maliyetin farklı olduğunu vurgulamak için değil Saray 10/15/20 Köşk 10/20 derecelerinde çıktıklarını vurgulamak içindir. Aklınıza farklı binalardan farklı ücretlere çıkıyormuş gibi bir sonuç gelmesin. Saraydan da yetiştirilse, köşkten de yetiştirilse, yetiştirmek için o üniteye harcanacak kaynak aynıdır

Köy aldıktan yada fethettikten sonra Göçmen yada Reis/Kabile Reisi/Senatör'ün akıbeti ne olur?
Göçmen, Reis, Kabile Reisi, Senatör köy aldıktan sonra kaybolur. Yani tek kullanımlıktır. Görevi yerine getirdiklerinde yokolurlar. Tekrar bir köy almak yada fethetmek için yenilerini yapmanız gerekir.

Forumda konu ile ilgili en çok sorulan soru:
- Ben reis bastım ortada yok, admin mod bana cevap ver, hemen, çabuk plzzzzz.
- Sen reis basmamışsın kulaktan dolma bilgi ve forumdaki haberlerden gelen bir hevesle hasbel kader akademi derece 20 yapıp Reis/Kabile Reisi/Senatör'ü geliştirmişsin. Ama geliştirdiğin köyde senin Köşk'ün veya Saray'ın derecesini ilerletmemişsin. Hatta ilerletmen gerektiğinden de pek haberdar değilsin. Dolayısıyla bu üniteleri basabilecek dereceye çıkarmamışsın. Akademide verdiğin yüklü miktar olsa olsa bunun yetiştirme parasıdır diye düşündüğün için acı haberi forumda almak üzeresin. Yukarıdaki resimlerdeki tabloları incelersen Saray ve Köşk'ü (hele hele köşk olan yerde bu geliştirmeyi yaptıysan vay haline) getirmen gereken dereceyi ve ödeyeceğin meblağı göreceksin. Bunları yerine getirdikten sonra ise birde üstüne yönergede yazılı yetiştirmee ücretini ödeyeceksin. Şimdiden geçmiş olsun.

İzlenim ve tavsiyeler:
Buradan 2 köy 3 köylü arkadaşlara şunu söylemek istiyorum. Herşeyin bir yeri ve zamanı var. "Millet uçtu gitti. Ben sıkar dişimi yatırırım varımı yoğumu çıkarırım reisi alırım 400lük bir köy daha hızlı giderim yakalarım" gibi mantıkla hareket edenler olduğunu görüyorum.

Bu arkadaşlar genelde neyi yapmaya çalıştıklarının pek bilincinde değiller. Kimisi reisi geliştiriyor, Köşk 20 yapması gerektiğini sonradan öğreniyor ve masrafını görünce kalbi sıkışıyor, kimisinin Köşk 15 lere geldiğinde ocağı sönüyor muhtemelen.

Kimisi de sıkıyor reis yapıyor mancınığı yok. Forumu gezerseniz görürsünüz. "Köy alacağız mancınık arıyoruz" diye konu başlığı var. Reisi çıkaran arkadaş saldıracağı köyde saray yada köşkü yıkmadan zaten vatan sevgisi düşüremeyeceğini bilmiyormuş demektir bu.

Yada herşey çok yolunda gidiyor vatandaş yeni aldığı yayılma hakkı boş köyden reis çıkarmayı deniyor. Köşk 10 kısmınıda halledip binbir zahmetle reisini yapıyor. Tek başına saldırıya yollayıp kaybediyor. Yada saldırısı başarılı oluyor ama tek seferde alamayacağından henüz haberdar olmadığı için neden alamadığını düşünüyor kara kara.

Lütfen acele etmeyin. Zaten 1 reis sıksan çıkarsan da onunla köy alman, danışıklı döğüş yapmıyorsan çok zor. Yapıyorsan da (Friendly Fire) "Arkadaşça Saldırı" maddesinden dolayı ceza alırsınız.

Elbet köy fethedeceksiniz, hesabı sıkıp kendinizi paralayacağınıza benim tavsiyem yavaştan hazırlığınızı yapmanız. Zaten gün gelecek 1 derece 1 derece derken o akademi 20, o köşk 20 yada saray 15-20 olacak.

Yok ben istiyorum arkadaş diyorsanız da ozaman lütfedip nasıl oluyor süreç nedir araştırın ufak bir maliyet hesabı yapın sonradan öğreneceğiniz sürprizlerle şoka girmeyin :lol:

Bunlar benim forumda gördüğüm sorulardan edindiğim izlenimler ve verebileceğim tavsiyeler. Oyun birçok oyuncunun katılımı ile etkileşimli bir ortamda oynandığı için kesin doğrulardan, herzaman tutacak muhteşem taktiklerden bahsetmek bence mümkün değil. Ama yinede verebileceğim en iyi tavsiye yapmayı düşündüğünüz şeyin ne olduğu, neler gerektirdiği, nasıl kullanılabileceği hakkında fikir edinmeden yola çıkmayın. Fikir edinmek için forumda soru sormadan önce yazılmış olan önceki bilgileri harmanlayın.

Güle güle kullanın, umarım birilerine bir faydası olacak bir yazı olmuştur.

Aldaranuse
06-01-2007, 02:53
Eline sağlık.. Ben de reisle ilgili bilgi arıyodum ama derli toplu yoktu iyi olmuş..

~K4nt~
06-01-2007, 13:43
Çok güzel olmuş eline sağlık valla

anti_admin
06-01-2007, 14:42
tebrikler acıklama güzel olmuş.rep verilse forumda rep vercem ama yok.sadece tesekkürle idare etcez

mert_oburix
06-01-2007, 19:19
bl@ck murat wonder of the world den bahsetmişsin bizim serverda var mı su an :?:

BLACK
06-01-2007, 20:49
bl@ck murat wonder of the world den bahsetmişsin bizim serverda var mı su an :?:

Hayır yok şuan bizde. Ama orda wonderdan bahsetmiş sayılmam pek. Sadece kültür puanından bahsederken o binanın kültür puanı vermediğini de laf arasında bilgi olarak vereyim diye yazdım parantez içinde ;)

Balkanlii
06-01-2007, 21:50
Peki bir senator cıkarttın birinin köyünü aldın diyelim. Aynı senatoru baska birinin köyunu almak için kullanabiliomusun yoksa gocmenlerde oldugu gibi senator koyu ele gecirince yokmu oluyor?

BLACK
06-01-2007, 22:41
Peki bir senator cıkarttın birinin köyünü aldın diyelim. Aynı senatoru baska birinin köyunu almak için kullanabiliomusun yoksa gocmenlerde oldugu gibi senator koyu ele gecirince yokmu oluyor?

Yok olur. Aynı göçmen gibi.

keizer
06-01-2007, 22:57
arkadaşlar ben daha bu oyunda yeniyim(1 ay falan oldu) ve göçmen çıkarmak için köşkü tercih ettim 7. seviyeye zar zor çıkardım yani şunu soruyorum sarayla köşk arasında ne gibi farklılıklar var bir şehirde saray yerine köşk olursa oda o şehri başkent yapabilirmi

e23
07-01-2007, 21:28
arkadaslar bnm nufusum 185 ben kosk yada saray kurabılır mıyım sımdı?onları su anda kuramazsan onkosulu ne yardımcı olursanız

musella
08-01-2007, 00:13
2. köye saray yada köşk yapıp göçmen yapılarak 3. köy alınabilirmi.yoksa sadece 1. köyde yapılan göçmenlerlemi başka köy alınabilir

sores
08-01-2007, 03:06
baskentekı saray yıkılır ıse baskent neresı olur ? baskent alınabılınırmı?

baskentın (ılk koyum benım sarayda orada)sarayı yıkıldıktan sonra o koy ele gecebılırmı?

kultur puanın bır baska koy kurmana engel degıl ıse yanı baska koy kurabılıcek ıken elınde bulunan reıs/senator/elebası var ancak saray veya koskun yeterı derecede gelısmemıs (lvl ı yetersız) ıse koy alabılırmısın?

festıval baskentte yapılı bılıyor sanıyorum dıger koylerde bu festıvale katıla bılıyormu davet etmedıler demesınler sakın????:) dıger koyler bu festıvaldekı kp yararlanıyorlarmı?

BLACK
08-01-2007, 17:29
kultur puanın bır baska koy kurmana engel degıl ıse yanı baska koy kurabılıcek ıken elınde bulunan reıs/senator/elebası var ancak saray veya koskun yeterı derecede gelısmemıs (lvl ı yetersız) ıse koy alabılırmısın?

Desene boşuna yazmışız okadar şeyi :lol: :lol: :lol:

1. kultur puanın bır baska koy kurmana engel degıl
2. elınde reıs/senator/elebası var
3. ancak saray veya koskun yeterı derecede gelısmemıs (lvl ı yetersız) ıse :shock: hönk

Kim dedi sana köy almak için saray/köşk derecesi yeterince gelişmiş olmalı diye?

1. 2. madde tamamsa git al ne alacaksan. Köşk/Saray o bahsettiğin üniteleri çıkarmak için gerekir. Göçmen/reis/senatör/elebaşı çıkardıktan sonra köşkün varmış/köşkün yokmuş yada derecesi köy almaya yeterliymiş diye birşey yok.
:evil:

sores
08-01-2007, 18:14
ancak saray veya koskun yeterı derecede gelısmemıs (lvl ı yetersız) ıse hönk

Kim dedi sana köy almak için saray/köşk derecesi yeterince gelişmiş olmalı diye?

honk kımse solemedı???

dıgerlerıne cevap varmı honk :shock: :evil: :evil: :evil:

anacoda
08-01-2007, 18:22
ufff keske saray kursaydım oyun başında ya köşk seviye 20 getirmekle ugrasacam şimdi

yavuzata
08-01-2007, 19:49
yaa bende köşk kurdum :(

BLACK
08-01-2007, 20:50
baskentekı saray yıkılır ıse baskent neresı olur ? baskent alınabılınırmı?
Başket olan köyde saray bulunma zorurnluluğu yok. Başkent sadece başkent olmayan bir köye, saray yaptıktan sonra bu köyü başkent ilan et linkine tıklanırsa değişir. Başkentte bulunan sarayın yada köşkün yıkılması ile başkent değişmez yada fethedilebilir hale gelmez ;)

festıval baskentte yapılı bılıyor sanıyorum dıger koylerde bu festıvale katıla bılıyormu? Dıger koyler bu festıvaldekı kp yararlanıyorlarmı?
Festival belediye kurduğunuz her köyde verilebilir. Aynı anda belediye sayısı kadar festival vermek mümkündür. İsterseniz her köyünüze 1 belediye kurar festival verirsiniz. Sadece başkentte vermek gibi bir durumda yok.

Festival verildiğinde buradan gelen KP toplam birikmiş Kültür Puanı'na eklenir. Yani hangi köyde verirseniz verin bu toplam puana ekleneceği için işe yarar. (Günlük KP üretimi ile karıştırmayınız çünkü onu arttırmanın tek yolu KP verecek bina yapmaktır, belediye ise o gne kadar topladığınız toplam kültür puanına ekleme yapar)

elesar
09-01-2007, 03:36
Black eline sağlık çok güzel olmuş lakin birşey sormak istiorum.. şimdi yanlışlıkla köşk yapıp bunla ikinci köyümü kursam ve kurduktan sonra köşkümü yıkmak istesem ve saray yapmak istesem almış olduğum ikinci köyü kaybedermiyim?bilgilendirirseniz memnun olurum teşekkür ederim..

BLACK
09-01-2007, 04:15
@elesar
Hayır almış olduğun köye birşey olmaz. Aldıktan sonra köşk yıkılmış farketmez. Hatta şöyle anlatayım.

A-B-C üç köyün var.
A'dan B köyünü
B'den C köyünü aldın diyelim ki
Biri gelip senin B köyünü fethetse ve elinden alsa yada mancınıkla vura vura 0layıp silse dahi C köyün kalır ;)

elesar
09-01-2007, 05:00
hmm anladım teşekkür ederim black.. oyunda ilerledikçe insanın aklına böyle cin sorular takılıo işte nabarsın ;) görüşürüz kolay gelsin :)

BLACK
09-01-2007, 05:45
hmm anladım teşekkür ederim black.. oyunda ilerledikçe insanın aklına böyle cin sorular takılıo işte nabarsın ;) görüşürüz kolay gelsin :)

Görüşürüz de nerede birde niye :P

Bu arada sen murat yazdıkça ben onu black olarak değiştiriyorum. Adım murat değil :lol:

orsan1313
09-01-2007, 10:07
ben bır rapor gordum we kahramanla adam köy puanını dusuruyodu ımkan warmı ??? warsa ben nıye yapamıoom

e23
09-01-2007, 18:35
ARKADASIM BEN SARAY YADA KOSK KURMAM ICIN GEREKEN SEYLER NELERDIR NUFUSUM EN AZ KAC OLMALIDIR? :?:

BLACK
09-01-2007, 18:43
ben bır rapor gordum we kahramanla adam köy puanını dusuruyodu ımkan warmı ??? warsa ben nıye yapamıoom

Kahramanla köy puanı düşür müyordur da sen öyle sanmışsındır. Sana ip ucu vereyim bir daha öyle bir rapor görürsen bak bakalım köy ismi var mı ;)

BLACK
09-01-2007, 18:46
ARKADASIM BEN SARAY YADA KOSK KURMAM ICIN GEREKEN SEYLER NELERDIR NUFUSUM EN AZ KAC OLMALIDIR? :?:

Gereken şeyler yönergede yazar. Puanın şukadar olursa kurmalısın bukadarsa kurma diyemem. Tercih meselesi. Ama öyle bir zamanlama ile kur ki, saray/köşk bittiğinde göçmen basınca göçmenler KP dolması için 2-3 gün beklemesin yada KP alıp başını gitmişken sen göçmen tamamlamak için uğraşma.

Tabi 2. köyünü alacaksan biraz ağırdan alabilirsin. KP dolsada hemen köy alman gerekmiyor. Acele etme bence.

elesar
09-01-2007, 19:18

Görüşürüz de nerede birde niye :P

Bu arada sen murat yazdıkça ben onu black olarak değiştiriyorum. Adım murat değil :lol:

görüşcez abicim seninle.. bana yardım ettiğin için görüşcez bunu senin yanına bırakmıcam :lol: bu arada black derim bundan sonra kusura bakma.murat yazıodu bende bodoslama murat diye daldım konuya ;) kolay gelsin tekrar teşekkür bilgiler için ;)

keizer
10-01-2007, 09:26
Köşk 10 - 3 göçmen veya 1 Reis/Kabile Reisi/Senatör
Köşk 20 - 3 göçmen veya 1 Reis/Kabile Reisi/Senatör
black mesela ben böyle yaptım 2 köy daha aldım göçmenlerle,peki millet nasıl yapıyo çatır çatır 9-10-11 köyü?

limk
10-01-2007, 11:34
teşekkürler, sık kullanılanlara atiym, lazım oldukça okurum :D

omertarim
11-01-2007, 00:52
Eğer ben tek köyüm ile yetineceksem Saray ve köşkün avantajı var mıdır_? Saray ve Köşk ün farkı var mıdır_ :?: :wink:

BLACK
11-01-2007, 08:55
Eğer ben tek köyüm ile yetineceksem Saray ve köşkün avantajı var mıdır_? Saray ve Köşk ün farkı var mıdır_ :?: :wink:

Bence biraz fantaziye kaçan soru olmuş. Oyunu oynamayı düşünmüyorsanız tek köyle yetinebilirsiniz tabi :) Ama eğer soru buysa cevap şu:

Tek köyle yetineceksen saray/köşk diye birşeyi takma kafana. Ne yapacaksın ki? Nasılsa köy alamayacaksın. Neden saray yada köşk yapıp kullanmayacağın bina için bir alanı harcayasın ;)

kajmeran
11-01-2007, 22:01
sizce saraymı daha ii köşkmü hangidsini yapmamızı tavsiye edersiniz

musella
12-01-2007, 15:13
köşk ucuz saray pahalı.saray yaparsan taşçıda yapabilirsin.köşk yaparsan taşçı yapamazsın.sarayda 10-15-20 kademelerde yeni köy alırsın.köşkle 10-20 kademelerde 2 köy alabilirsin.kararı kendin ver

KursaD
13-01-2007, 04:49
Kara murat kardesım Allah razı olsun senden 1 aydır aklımı kurcalıyodu su kosk yıkıp saray yapma mevzusu yuregıme su serptın :D
Elessar saol paşam sanada benden once sormusun soruyu benden cok yasayacan :wink:

Batı Roma
13-01-2007, 19:07
bi köşkten acaba 3 göçmen çıkarma hakkımız mı var??? yani 3 göçmeni çıkardık sonra farklı zamanlarda sonra biri öldü 2 tanesiylede ne köy olur ne kasaba köşkten tekrar göçmen çıkar mı?çok acil cevap gerek...

Revan
13-01-2007, 19:30
tebrikler black murat cok aciklayici olmus yazdıkların.

ama yinede bir sorum var benim :(
mesela ben romalıyım dielim, ama aldıgım koy ise cermen. burada artık bastıgım askerler artık cermenmi olucaklar.

aslında mantıken boyle olması lazım. eger sacma olduysa yada yukarıda acıklaması varda ben kacırdıysam kusura bakma.

simdiden tesekkurler.

Batı Roma
13-01-2007, 19:55
benim dediğimimi anlamadınız bilmiyorum ama ben yine söyliyim 3 göçmenim var diyelm 1i öldü köşte de 3 ünü çıkardıktan sonra svy 20 gerekli diyorya köy kuramk için göçmen için... işte demek istediğim göçmenlerden biri ölürse tekrar çıkarabiliyoz mu yoksa çıkmıyor mu bi dha...

BLACK
13-01-2007, 23:18
benim dediğimimi anlamadınız bilmiyorum ama ben yine söyliyim 3 göçmenim var diyelm 1i öldü köşte de 3 ünü çıkardıktan sonra svy 20 gerekli diyorya köy kuramk için göçmen için... işte demek istediğim göçmenlerden biri ölürse tekrar çıkarabiliyoz mu yoksa çıkmıyor mu bi dha...

3 göçmen yaptım ama köy alamadan 1 tanesi mefta oldu ne yapacağım? Soru gali ba bu.

Çıkardığınız göçmeni yada reis görevini yapmadan öldüyse yenisini basabilirsiniz.

Derece 10 Köşkte 3 göçmen bastınız. Çok güzel malzeme taşıyor diye savaşa gönderdiniz. 1 tanesi öldü. Ozaman Köşke tıklar parasını verir tekrar yaparsınız.

Derece 10 Köşkten 1 reis çıkardınız köy fetihi için gönderdiniz ama durumu anladılar savunma çektiler. Reis öldü. Ozaman derece 10 köşke tıklar yenisini yaparsınız.

Reis ve göçmen görevini yapmadığı sürece (köy almadıkları sürece) ölmeleri halinde yeniden basma hakkınız saklı kalır ;)

BLACK
13-01-2007, 23:20
tebrikler black murat cok aciklayici olmus yazdıkların.

ama yinede bir sorum var benim :(
mesela ben romalıyım dielim, ama aldıgım koy ise cermen. burada artık bastıgım askerler artık cermenmi olucaklar.

aslında mantıken boyle olması lazım. eger sacma olduysa yada yukarıda acıklaması varda ben kacırdıysam kusura bakma.

simdiden tesekkurler.

Aldığın köy senin ırkına dönüşür ve senin ırkına ait olmayan binalar yok olur. Örneğin cermen yada romalısın gittin galyalı köyü aldın. Köy senin ırkına dönüşür ve tuzakçı binası kaybolur. Yani romalıysan alacağın cermen köyünde tokmak sallayan yapamıyorsun :)

Batı Roma
14-01-2007, 11:07
peki tsk ederim yardımınız için...

Revan
14-01-2007, 16:27
bilgi icin tesekkur ederim tekrar :)

baymineral
15-01-2007, 15:54
Köşkü 20 yapmadan reis yapmaya gayret edenlerdenim. Reis geliştirmeden evvelki son bir kaç günde burayı araştırayım dedim ve köşk 10 mevzusu birazcık fazla kastığımı anlamama sebep oldu.

Sorum şu:
Köşküm 10. seviyede şu an ve kurduğum bir köyüm var. Saray yapmak için köşkümü imha ettiğimde ikinci ve ikinci üzerinden kurduğum üçüncü köyüme bir şey olmuyor bunu anladım. Saray geliştirmeye başladığımda önceden ikinci köy kurduğum için bir yer ele geçirmek ya da yeni köy kurmak için sarayı 15. seviyeye kadar mı getirmem gerekiyor yoksa önceden köy kurmuş olmama rağmen saray 10. seviyeden itibaren reis ya da göçmenleri devreye sokabiliyormuyum?

baymineral
15-01-2007, 16:39
Ha birde yeni köy kurmak/fethetmek için tamamlanan kültür puanlarıma köşkü yıkıp saray yapma süresinde bir şey olmuyor değil mi?

CryinGame
16-01-2007, 00:16
Olmuyor. Hiç köşkünüz yada sarayınız olmasa da kültür puanınıza binalarınızla doğru orantılı olarak artar. Sadece kaç puan olduğunu göremezsiniz.

akokom
16-01-2007, 02:06
arkadaşlar okudum ama bi türlü bulamadım eğer cevabı varsa sorumu mazur görün!bugün 3 göçmen bastım ve uzakta bi köye 0dan yerleşmek için gönderdim yaklaşık 12 saat oldu ve hala hiç bi haber yok nerde gözüküyor göçmen ben mi göremiyorum yoksa yanlış bşy mi yaptım?

baymineral
16-01-2007, 18:26
arkadaşlar okudum ama bi türlü bulamadım eğer cevabı varsa sorumu mazur görün!bugün 3 göçmen bastım ve uzakta bi köye 0dan yerleşmek için gönderdim yaklaşık 12 saat oldu ve hala hiç bi haber yok nerde gözüküyor göçmen ben mi göremiyorum yoksa yanlış bşy mi yaptım?

Askeri üssünüze bakın. Köy sayfanızda sağ üst köşeye bakın. "Yeni köy" ibaresi çıkmış mı? Göçmenleri çok uzak bir yere mi gönderdiniz?

BLACK
16-01-2007, 20:07
Sorum şu:
Köşküm 10. seviyede şu an ve kurduğum bir köyüm var. Saray yapmak için köşkümü imha ettiğimde ikinci ve ikinci üzerinden kurduğum üçüncü köyüme bir şey olmuyor bunu anladım. Saray geliştirmeye başladığımda önceden ikinci köy kurduğum için bir yer ele geçirmek ya da yeni köy kurmak için sarayı 15. seviyeye kadar mı getirmem gerekiyor yoksa önceden köy kurmuş olmama rağmen saray 10. seviyeden itibaren reis ya da göçmenleri devreye sokabiliyormuyum?

Çok doğru anlamışsın. Köy aldığın yerdeki köşkü yıkıp saray yaparsan. Saray10 değil saray 15 gerekecek ;)

baymineral
16-01-2007, 20:54
Zaten köşkü uçurup saray yapınca "Yeni yerleşim yeri kurmak veya ele geçirmek için sarayı bu dereceye kadar kurmalısın:15." şeklinde belirtiliyor. :wink:

Yaylabaşı-GERMİYAN
19-01-2007, 15:07
saol güzel olmuş

klon
19-01-2007, 19:00
ya bu göçmeni tek başına mı yollamamız gerek yoksa koruyucu asker gerekli mi

Negro
21-01-2007, 02:04
Forumdada Sordum ama benim savaş haliinde olduğum bir köy var ve sürekli o bana ben ona saldırıyoruz hiç bişey kazanbamıyoru benim onu yıkıma ve haritadan silmöe gibi bi ihtimalim varmı yada yoksa savaşmanın ne anlamı var sadece gelişirim vee oyun anlamsız olur

sazan152
21-01-2007, 02:07
Forumdada Sordum ama benim savaş haliinde olduğum bir köy var ve sürekli o bana ben ona saldırıyoruz hiç bişey kazanbamıyoru benim onu yıkıma ve haritadan silmöe gibi bi ihtimalim varmı yada yoksa savaşmanın ne anlamı var sadece gelişirim vee oyun anlamsız olur

selam arkadaş elbette öyle bir hakkın var olmaz olur mu onları haritadan silmek için mancınık geliştirmelisin bu mancınıklar sayesinde karşındakinin köyündeki bina ve hammadde kaynaklarını yok edersin ve köy haritadan silinir...

kadir55
22-01-2007, 08:57
Neden saray gelişimini altınla hemen bitiremiyoruz :?: :?: :?: :?:

Mxfear
22-01-2007, 09:54
1-diyelimki merkez köyle köşkü 10 yaptıkdan sonra ikinci köyü aldık ikinci köyden yeni bi köy daha almak istediğimizde k.p nasıl olmalı? ilk köyü aldığımız gibi 2000 mi isteyecek yoksa artacakmı.

2- almış olduğumuz ikinci köyden 3. köyü alırken köşk bastık burda köşk 20 mi ister yoksa 10 yeterlimi.

3-ikinci köyden 3. köyü alırkende k.p merkez köy ve ikinci köy toplamı kadarmı artar yoksa 2. köyün k.p hesaba katılır. fakat köyü 2. köy ile alacaz.. bütün soruları 3. köyü kurmak üzere oldu

BLACK
23-01-2007, 16:27
http://img267.imageshack.us/img267/2811/yenikykp6jq.gif

Bu tabloda 10. köye kadar olan gerekli kültür puanlarını görebilirsiniz. Kültür puanı üretimi ile toplam kültür puanı kavramlarını birbirine karıştırmayın. Hangi köyden köy alırsanız alın size gereken toplam kültür puanı yukarıda yazıyor.

2. köyden 3. köyü alsanda
1. köyden 3. köyü alsanda

Gerekli toplam kültür puanı 3. köy için 8000 dir.

piskopoz
23-01-2007, 17:20
kabile reisimle birlikte ordumu x bir köye yolluyorum. saray ve köşkünü yok ettim... saldırı tipimi normal saldırı yapıyorum. 20 kere saldırdım ama köy benim olmadı...

saldırı şeklim mi yanlış acaba?

ara ara casus yolluyorum saray mı var falan diye; ama yok...

eksik olan ne?

ve... saldırı sonrası raporda düşürülen vatan sevgisi puanı gözükse ne güzel olur...

kadir55
23-01-2007, 18:52
benim soruya cvp yokmu?

Jesuskane
23-01-2007, 22:29
Neden saray gelişimini altınla hemen bitiremiyoruz :?: :?: :?: :?:

zaten altın olayını turk adminleri yeterince abarttı altın hic bir zaman oyuna direk etki yapmamalı yani bi avantaj saglamamalı gelisme duzeyinde altın sadece yardım etmek icin kullanılmalı aksi takdirde bu bir bedava oyu nolmaktan cıkar bir de direk bina yapmak icin altın olursa bu oyunun anlamı kalmaz en azından adı free server olmaz...

CryinGame
23-01-2007, 22:44
Altın kullanımı bütün Travian sunucularında aynıdır. Tr sunucularında farklı bir uygulama yoktur. Yanlış bilgi vermeyelim.

nightmare86
23-01-2007, 23:14
kabile reisimle birlikte ordumu x bir köye yolluyorum. saray ve köşkünü yok ettim... saldırı tipimi normal saldırı yapıyorum. 20 kere saldırdım ama köy benim olmadı...

saldırı şeklim mi yanlış acaba?

ara ara casus yolluyorum saray mı var falan diye; ama yok...

eksik olan ne?

ve... saldırı sonrası raporda düşürülen vatan sevgisi puanı gözükse ne güzel olur...

ya piskopozun sorusunu bende merak ediyorum başkent mi deilmi nasıl anlıcaz köyü yıksakta olmuyomu sarayı

CryinGame
23-01-2007, 23:55
Sadakatin düştüğünü görmüyorsanız orası başkenttir, ele geçirilemez.

Aksi bütün durumlarda zaten sadakatin düştüğünü görürsünüz raporlarda.

piskopoz
24-01-2007, 14:16
evet arkadaşlar...
saldırı raporunda vatan sevgisi ile alakalı bir sonuç göremiyordum. aynı kişiye ait bir başka köye saldırı düzenledim ve artık raporda 100 olan vatan sevgisi 78 e düşürüldü benzeri bir mesaj geliyor.
bu mesajı göremediğim köylere saldırı yapmaktan vazgeçtim bende :)

onderakbas
24-01-2007, 22:11
ben herşeyi yaptım reisim de var server 1 de adamın köyünün sarayınıda yıktım ama saldırıorm bişi olmuor vatan sevgisi düşmüor 2. köyüde var ondan olabilir mi

Barcode
24-01-2007, 22:32
Arkadaşlar, köy mü yaptiriyim saray mı ?
Yardımcı olursanız sevinirim..

batu001
25-01-2007, 00:26
güzel olmuş

bO4aY
26-01-2007, 14:36
ARKADASLAR SARAY MI YAPSAM KOSK MU SIZCE HANGISI DAHA ONEMLI :confused:

Barcode
26-01-2007, 15:09
KArdeş ben köş yaptım ama sen Saray yap:D

hage
27-01-2007, 10:32
benim bir sorum olucaktı ya 3.köy kurulur yada senetörle bir yer alınırmış ikisini birden yapamıyormuyuz ben 2tane köy kurmuştum..ya saray basıcam ya akademi ona göre şimdiden teşekkürler

e23
27-01-2007, 18:30
galyalıda gocmen cıkarmak ıcın saray nufusu kac olmalıdır?

BK45
27-01-2007, 21:13
KArdeş ben köş yaptım ama sen Saray yap:D

Arkadaşa katılıyorum köşk yaparsan bin pişman olursun

asodaka
27-01-2007, 21:57
arkadaşlar bir sorum olacak. ben sürekli saldırı alıyorum, 2. köyü yapacam ama 3 tane göçmen yapmam lazım. bu göçmenler bana saldırı olduğu zaman ölüyormu. eğer ölüyosa, nasıl bir yol izlemeliyim hayatta kalmarı için. mesela saldırıya gönderirsek savunması olmayan bir yere sakıncası olurmu.

karadjasu
27-01-2007, 21:59
Sana saldırı olduğunda köyde bırakırsan tabi ki ölebilirler. San saldırı olduğunda ya birine desteğe yollayacaksın ya da saldırıya göndereceksin. Göçmenler 3000 hammadde taşırlar :)
Eğer hammadesi bol bir yer bulursan 3 göçmen eşittir 9000 hammadde :)

Manwe
28-01-2007, 14:44
Hangi köyler fethedilebilir hangileri edilemez?
Başkent olan köyler fethedilemez, diğer tüm köyler fetih için uygundur. Bir köyün başkent olması için illede köyde saray bulunması şart değildir. Yada bir köyde saray olması o köyün başkent olduğu anlamına gelmez. Dolayısıyla saray olan köy fethedilemez mantığı yanlıştır. Kilit sözcük başkent olan köydür. (Dünya Harikası kurulmakta olan köy de fethedilemeyek köyler arasında yer alır)

peki daha net sorayım.. başken yapmak için ne veya neler yapmak gerekiyor o zmn ??
köşkü olan adam vay başkent olmuyor diye 10. seviyeden yıkıp saray basmaya başlıyor. mantığını çözemedim hala

karadjasu
28-01-2007, 17:08
Eğer tek bir köyün varsa orada köşk de kursan orası başkent sayılır. İkinci köyünü aldığında saray kurarsan eğer, başkentin orası olur direk.

Manwe
28-01-2007, 17:23
hmm anladım
2 köyümüz varsa nerde saray orası başktent.
peki teşekkürler dostum

adanarock
28-01-2007, 20:56
yeni koy baskentten bağımsız gelişecekse yeni koyun baskente sadece maden transferi konmusunda mı yararı var sadece?

Gocmeni istediğimiz kordinatlarda bi yere mi yolluyoruz yeni koy kurarken? Yoksa rastgele bana en yakın boş araziye mi kuruyor

Korkut İmp.
29-01-2007, 16:43
saray ya da köşk savunmaya etki eder mi ederse kaçıncı seviyede ne kadar etki eder bilmek istiyorum please

dinazoor2001
29-01-2007, 19:09
bir soru ad benden olsun

göçmenle elimdeki malları kaçırabilir miyim (bana saldırıda y ada ben saldırırken)

ReMeRoN
30-01-2007, 08:55
göçmen köy kurmaya giderken zaten 750şer tane götürüyo.. ya bu nasıl bi şey anlamadım.. sana saldırı gelirken o arda köy mü kurayım diyosun..?

eyupkaan
30-01-2007, 09:06
göçmen köy kurmaya giderken zaten 750şer tane götürüyo.. ya bu nasıl bi şey anlamadım.. sana saldırı gelirken o arda köy mü kurayım diyosun..?

Yoooooooooooo.Köy kurmak için kuruyosun.Yani yeni köy kurmak için.Açıklaması yok.
3 göçmen yetiştirip boş bi arazi bulduktan sonra köy kuruyosun.:DPek açıklayabildim mi bilmiyorum.Sana saldırı gelirken köy kurayım demiyosun.Yanlışsa düzeltin:D

adanarock
30-01-2007, 14:31

Göçmeni köy kurmak için değilde ordu ile savaşa yollasak 3000ganimet taşır mı?

Korkut İmp.
30-01-2007, 15:25

Göçmeni köy kurmak için değilde ordu ile savaşa yollasak 3000ganimet taşır mı?

eğer cermen sen ve göçmenler savaşta ölmezse taşır tabi neden taşımasın ancak romalı ve galyalıda göçmenlerin saldırı gücü 0 olduğu için sadece köy kurmaya yarar

Bu arada benim soru arada kaynadı :

Saray ya da köşk savunmaya etki eder mi ederse hangi seviyede ne kadar etki eder bilmek istiyorum please

ARTHURT33
31-01-2007, 21:01
saol bu başlık için...

adanarock
31-01-2007, 23:22
__________________________________________________ _________________
-
-
- Yeni koyumun gelişimi için kendi kendime sınırsız hammadde trensferi
- yapmamda sakınca var mıdır. Sonuc olarak kendime yapiyorum
__________________________________________________ __________________

bvlgari
31-01-2007, 23:45
tam göçmeni yaratıyorum 3 tane olmasını bekliyorum o sırada saldırı olursa göçmenler ölürmü ?

adanarock
31-01-2007, 23:50
evt ölür saldırı anında sende askersiz bir koye yolla diğer iki gocmeni. yada birliğindeki bir koye destege yolla. sonra geri cekersin gocmenleri

dinazoor2001
01-02-2007, 00:16
arkadaslar 1 1 1 15 hammaddeli bir alana köy kurmak iyi olur mu?

(ikinci köy için)

adanarock
01-02-2007, 00:30
15 Tarla Ise Cok Iyi Oluyor. Tavsiye Ederim.

dinazoor2001
01-02-2007, 00:44
ama 2. köyüm için olacak

kararsız kaldım

adanarock
01-02-2007, 01:02
2. koy için daha iyi iste 1. koyune tahıl yardımından ıyı destek mı olur ilerde ordun genişleyecek ve tahıla cok ihtiyac duyacaksın.

-
-
- Yeni koyumun gelişimi için kendi kendime sınırsız hammadde trensferi
- yapmamda sakınca var mıdır. Sonuc olarak kendime yapiyorum

dinazoor2001
01-02-2007, 01:04
2. koy için daha iyi iste 1. koyune tahıl yardımından ıyı destek mı olur ilerde ordun genişleyecek ve tahıla cok ihtiyac duyacaksın.

valla iki kişiye birden cevap harikasın kardeş

adanarock
01-02-2007, 01:23
Sana Cevap Verdim Kendi Sorum Araya Kaynamasin Diye Alta Aldim Sadece.

account07
01-02-2007, 18:06
selam..

dün akademiden senatörü çalıştırdım ama göremiyorum...nedendir?

fadilkaan
01-02-2007, 22:11
:confused: sarayı başkentte kurabiliyoruz ama başkent neresi oluyo?:confused: eğer sarayın yerine başka bişey yaptıysak ne olucak???:confused:

hage
02-02-2007, 01:53
:confused: sarayı başkentte kurabiliyoruz ama başkent neresi oluyo?:confused: eğer sarayın yerine başka bişey yaptıysak ne olucak???:confused:

arkadaşım korkma bişey olmaz sarayın yerine köşk yapmıştırsın büyük bir ihtimalle merkezbinanı 10 yapınca yıkabilirsin ..yani köşkle aynı degerdeki bina köşktür.başkent zaten ilk köyündür ..köşk yaptıysan sadece taşcı yapamazsın sanırsam.o saray istiyor.başka birşey olmaz degerlendirebilirsin diyerlerini

hage
02-02-2007, 01:58
ilk köyünden sarayı 20 yaptın diyelim diyer binalarında 20 diyelim ve 3 köy alabilirsin koşulların uygun.senatör bir kere mi kullanılıyor yani bir kere bir köy aldımmı bitiyormu kullanma hakkı
bir diyer sorum ise ya 3.köyü almak veya kurmak için ya senatörü yada göçmenlemi kuruluyor yada böyle bir kaide varmı ..yani hem göçmenle 3.köyümü kurabilirim hemde senatör ile köy alabilirmiyim

sercinho123
02-02-2007, 20:34
arkadaşım aşşağıda bide 2. köy için 1053 yazıyo ama üstte de yeni köy için 2000 yazıyo bn şimdi hangisine göre yapıcam

TRavian S
02-02-2007, 22:30
aradığım bilgileri buldum sağol black murat:confused:

hage
03-02-2007, 00:05
ilk köyünden sarayı 20 yaptın diyelim diyer binalarında 20 diyelim ve 3 köy alabilirsin koşulların uygun.senatör bir kere mi kullanılıyor yani bir kere bir köy aldımmı bitiyormu kullanma hakkı
bir diyer sorum ise ya 3.köyü almak veya kurmak için ya senatörü yada göçmenlemi kuruluyor yada böyle bir kaide varmı ..yani hem göçmenle 3.köyümü kurabilirim hemde senatör ile köy alabilirmiyim

???bekleyip deneyipmi görücegim:confused: :confused:

asodaka
03-02-2007, 12:49
ya arkadaşlar o kadar bakındım ama net bir cevap bulamadım. ben 2. köyümü kurdum ve 3. köyüm için sarayımı 15 yapmak yerine 2. köyümde köşk 10 yapsam olurmu. eğer olmuyosa 5. ve 6. köyleri nasıl kuruyolar.

hage
03-02-2007, 16:11
ya arkadaşlar o kadar bakındım ama net bir cevap bulamadım. ben 2. köyümü kurdum ve 3. köyüm için sarayımı 15 yapmak yerine 2. köyümde köşk 10 yapsam olurmu. eğer olmuyosa 5. ve 6. köyleri nasıl kuruyolar.

ilk dedigin olur.5 veya 6. köyleri kurmak problemine gelince cok çeşitli yolu var ilk köyün saray veya köşksını 20 yapınca 3 köy oluyor zaten ..yapılan 3 köyün saray ve kışlasını 10 yapıp 1rer köy daha yaparsın etti sana 7köy anlaşılmıştır herhalde sarayı veya köşkü 20 yapmak sana zor geliyor ama kolay zamanla oda oluyor

kucukcavdar
03-02-2007, 20:38
Arkadaşlar ben Saray mı yapmalıyım yoksa Köşk mü?
Saray yaparsam ne avantajım olur?,kçşk yaparsam ne avantajım olur? bana bunları lütfen açıklayın......:(

berkant_dayi
03-02-2007, 20:54
benim kültür puanım sürekli artıyor fakat ihtiyacım olan kültür puanı sürekli 2000 olarak gözüküyor

e23
04-02-2007, 16:51
Gunluk kultur puanın artsada yenı koy kurman ıcın 2000 kultur puanun gerekmektedır yanu gunluk kultur puanın artsa bıle hep yenı koy kurman ıcın 2000 kultur puanın gerekmektedır

BLACK
05-02-2007, 06:06

ilk dedigin olur.5 veya 6. köyleri kurmak problemine gelince cok çeşitli yolu var ilk köyün saray veya kışlasını 20 yapınca 3 köy oluyor zaten ..yapılan 3 köyün saray ve kışlasını 10 yapıp 1rer köy daha yaparsın etti sana 7köy anlaşılmıştır herhalde sarayı veya köşkü 20 yapmak sana zor geliyor ama kolay zamanla oda oluyor

Saray-köşk kısmına birşey demiyorumda olayın kışlayla pek alakası yok.

Örnek:
1. köy --> köşk 10 inşaa edilir --> 3 göçmen --> 2. köy alınır
2. köy --> köşk 10 inşaa edilir --> 3 göçmen --> 3. köy alınır
3. köy --> köşk 10 inşaa edilir --> 3 göçmen --> 4. köy alınır
4. köy --> köşk 10 inşaa edilir --> 3 göçmen --> 5. köy alınır
5. köy --> köşk 10 inşaa edilir --> 3 göçmen --> 6. köy alınır
.
.
.

yada

1. köy --> saray 10 inşaa edilir --> 3 göçmen --> 2. köy alınır
1. köy --> saray 15 inşaa edilir --> 3 göçmen --> 3. köy alınır
1. köy --> saray 20 inşaa edilir --> 3 göçmen --> 4. köy alınır
4. köy --> köşk 10 inşaa edilir --> 3 göçmen --> 5. köy alınır
5. köy --> köşk 10 inşaa edilir --> 3 göçmen --> 6. köy alınır
.
.
.
ekonominiz sarsırlır muhtemelen bu örnekte 4. köyü alamadan tarlaya dönersiniz :)

Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir. Ama bukadar yazıdan sonra hala 2. köyden 3. mü alınır yoksa hepsi 1. köyden mi alınır gibi sorular görünce demek ki köy alma olayı anlaşılmamış diyorum kendi kendime. Neyse yaşaya yaşaya biraz pahalıyada olsa şansınızda varsa öğrenirsiniz...

fadilkaan
05-02-2007, 09:43
köşk 10 oldumu 3 tane mi göçmen çıkarabiliyoruz daha fazla değil yani??

eyupkaan
05-02-2007, 09:53
köşk 10 oldumu 3 tane mi göçmen çıkarabiliyoruz daha fazla değil yani??

Evet.....................

fadilkaan
05-02-2007, 10:01
Evet.....................

peki 3 tane çıkardık birini öldürdüler bidaha mı köşk ü seviye yükselticez
:confused:

Qulanem
05-02-2007, 11:26
peki 3 tane çıkardık birini öldürdüler bidaha mı köşk ü seviye yükselticez
:confused:

Hayır isterseler 3'ünü birden öldürsünler,köşkün seviyesi aynı kalabilir,sadece tekrardan hammadde harcamış olacaksın.

lions35
05-02-2007, 14:47
bütün yazıları oluyamadım kusura bakmayın ancak bir şey öğrenmek istiyorum.

1.köyüme saray yerine köşk kurmuştum. 10. seviyeye gelince 3 göçmen çıkartıp 1 köy aldım. ve bu köyüme de köşk kurdum. buraya kadar herşey normal. fakat ben köyüme saray yapmak istiyorum. o yüzden 1.köyümdeki köşkü yıkıp yerine saray yapmam lazım. bunun bana ne gibi bir zararı olur.(yani 2.köy için çıkarttığım göçmenlere bir şey olurmu.) neticede bir köy daha almak içim 2.köyümde köşkü 10.seviyeye getirmek yerine 1.köyümde sarayı 15. kademeye getirsem ilerisi için daha yararlı olurmu?

predateur
05-02-2007, 16:08
Ben Derim Ki Hiç Tehlikeye Sokma Köyünü Aldikdan Sonra Yik Ama Birşey Olacağini Sanmiyrum Da Ne Dir U Saray Meraki Onuda Anlamadim Yani Birakin Köş Daha Ii Bence :)

lions35
05-02-2007, 16:19
Ben Derim Ki Hiç Tehlikeye Sokma Köyünü Aldikdan Sonra Yik Ama Birşey Olacağini Sanmiyrum Da Ne Dir U Saray Meraki Onuda Anlamadim Yani Birakin Köş Daha Ii Bence :)

yok ya saray yapınca 15.kademe de tekrar göçmen yapabiliyorsun. ama köşkte 20. kademede yapabiliyorsun ancak. yoksa bir merakım felan yok yani.

sertac001
05-02-2007, 18:33
beni bilgilendirirseniz sevinirim

Köyünü büyütmek için kültür puanı lazım.Kültür puanı zamanla artar. Binalarının yapı seviyesinin büyüklüğüne göre hızda artar.

Bu köyün üretimi: 373 Günlük kültür puanı
Bütün köylerin üretimi: 373 Günlük kültür puanı

Senin köylerin şimdiye kadar bu kadar puan topladı 6593.Yeni bir köy daha kurmak için bu kadar puan gerekli:2000.

bu benim koyumum saraydaki degerleri ama 10 gundur boyle yani 10 gundur 2000 kultur puanina ihtiyacim var ne yapmaliyim bir turlu ikinci koyumu kuramiyorum nasil ne yapmam gerekiyor saray seviye 10 da gocmen basabilirim ama bu lanet kultur puani yzunden olamiyor yeni koyum yaridmin icin simdiden tesekkur b(unutmadan belediye de yapamiyorum cunku koyum full doldu !!! )

predateur
06-02-2007, 13:33
Arkadaşlar Ben Akademiden Senetörün Eğitimi Için Gerekli Oln Hammaddeleri Verim Araştirmayi Tamamladim Peki Senetörü Nerden Basicam Onu Bulamadim Kislada Yok Ahirda Yok Kahraman Kişlasida Yok Ana Binada Yok Yok Yok Yok Nerde Bu Yaw :(

balamir
06-02-2007, 19:00
arkadaslar diyelimki ben cermenim,reis çıkardım,reisimlede romalı köyü almaya çalışıyorum...alacağım köy bana geçince cermenmi olacak yoksa ben bu köyde romalı asker çıkarabilecekmiyim?

ahmert
06-02-2007, 19:44
heh bide çıkarsaydım düşünsene adam saldırı alıo imparatoryusla ardından aynı adam farklı köyle toytonla dalıo yapmayın arkadaşlar

balamir
08-02-2007, 11:47
peki reisle aldığım köyü nüfusu ve geliştirilmiş binalarıylamı alacağım yoksa köyü sıfırdanmı kuracağım?

erdem.gunduz
08-02-2007, 12:46
Arkadaşlar

15 dk önce yeni bir köy kurmak için 3 göçmenimi yola çıkardım (kültür puanım da yeterli, kaynaklarım da) 24 dk süre çalışmaya başladı. bu devam ederken ormanlarımdan birinin seviye 8 den 9 a geliştirmeye başladım. plus hesabım olduğu için avantajından faydalanmak için "Bu köydeki inşaat emirlerini ve araştırmaları derhal tamamla" özelliğini aktifleştirdim.

sonuç olarak ormanın gelişmesi tamamlandı ama göçmenlerim ortadan kayboldu yeni köy kurulmadı. bunlar nereye gitti?

__________________________________________________ _______

bunu yazdıktan 5 dk sonra kontrol ettiğimde köyüm kurulmuştu. aceleci davranım kirlilik yarattığım için kusura bakmayın

ahmert
08-02-2007, 12:50
peki reisle aldığım köyü nüfusu ve geliştirilmiş binalarıylamı alacağım yoksa köyü sıfırdanmı kuracağım?

sana soru ile yanıt vermek istiorum

peki sen neden reis yapıon göçmen yap

balamir
08-02-2007, 13:05
çünkü sorduğum sorunun yanıtı ''ewet nüfusunuda alabiliorsun'' ise bir reisi kullanarak 200 nüfuslu bir köyü istila ederek bir günde innaılmaz bir nüfus ve üretim artışı yakalayabilme ihtimalinin var olması...oysaki göçmen çıkarırsan kurduğun köyü 200 nüfusa getirmek için en az 2 haftan gidecek,anladınmı arkadasim?

ahmert
08-02-2007, 13:08
çünkü sorduğum sorunun yanıtı ''ewet nüfusunuda alabiliorsun'' ise bir reisi kullanarak 200 nüfuslu bir köyü istila ederek bir günde innaılmaz bir nüfus ve üretim artışı yakalayabilme ihtimalinin var olması...oysaki göçmen çıkarırsan kurduğun köyü 200 nüfusa getirmek için en az 2 haftan gidecek,anladınmı arkadasim?

eeee peki tr1 de oynuosan bazılarının neden bu kadar çook geliştiğini anlamadın mı

bi kere 200 nüfusluk köyü reis ile alma en az 300 ile başla

balamir
08-02-2007, 13:17
yahu benim kendi nüfusum 300 deil:) ,neyse burdan nüfusunuda aldığımız sonucunu çıkarıorum,saolun yanıtladığınız için

V0L
09-02-2007, 02:54
selam benim sorum şu olacaktı diyelimki merkezimizde butun hammadde ureten kademeleri odun vs. 20 yaptık ve daha sonra herhangi bir koyumuze saray yapıp yeni koyumuzu başkent ilan ettik.Dogal olarak yeni başkent ilan ettigmiz yerde de odun,tugla vs.uretim kademlerini 20 ye kadar çıkartabilecez. Merak etttigim nokta yeni koyumuzu başkent ilan ettigimiz zaman eski başkentimizdeki kademler 20 den 10 a duşermi yoksa aynen eskisi gibi kalırmı. eger eskisi gibi kalırsa bizim surekli başkenti degiştirerek butun koylerdeki kademeleri 20 yapmamız mumkunmudur veya ne gibi bir uygulama var bu konuda .

şimdiden teşekkurler kolay gelsin,

balamir
09-02-2007, 17:06
benim bir sorum daha olacak;bu göçmenler paket halinde 3 adetmi çıkıyor yoksa teker teker 3 tane göçmenmi çıkaracağız?çünkü paket halinde değillerse reis çıkarmak hem maliyet hemde koca bir nüfus ve hammadde alanı elegeçirmek açısından çok daha avantajlı gibi görünüyor

hage
09-02-2007, 20:34
selam benim sorum şu olacaktı diyelimki merkezimizde butun hammadde ureten kademeleri odun vs. 20 yaptık ve daha sonra herhangi bir koyumuze saray yapıp yeni koyumuzu başkent ilan ettik.Dogal olarak yeni başkent ilan ettigmiz yerde de odun,tugla vs.uretim kademlerini 20 ye kadar çıkartabilecez. Merak etttigim nokta yeni koyumuzu başkent ilan ettigimiz zaman eski başkentimizdeki kademler 20 den 10 a duşermi yoksa aynen eskisi gibi kalırmı. eger eskisi gibi kalırsa bizim surekli başkenti degiştirerek butun koylerdeki kademeleri 20 yapmamız mumkunmudur veya ne gibi bir uygulama var bu konuda .

benim ana köyümde saray var ve tarlalarım 10dan yukarı cıkmıştır merak etme sen hem saray yap hemde hammadde bas rahat rahat

dinazoor2001
09-02-2007, 23:55
benim iki köyüm var ilk köyüm merkez köy ama orada kösk kurmuştum ikinci köyde saray kurdum ama ilk köyümün başkent olması için köşkü yıksam saray yapabilir miyim yoksa artık çok mu geç

hellnorn
11-02-2007, 01:57
ezeli düşmanımın 2 köyü war biri 400 biri 200 nufuslu ben başkenti işgal etmek istiyorum önce 2. köyünü yıksam sonrada başkenti olan 400 nufusluk köye saldırsam sarayını anabinasını yıkıp reis yollsam o köyü el geçirme sansım olur mu
yoksa başkent olan köy asla ve katiyen ele geçirilmiyomu bu durumda tek köyü olan bi oyuncudan da köy alamayız.

cvplarınız bekliyorum şimdiden teşekkürler

burakozbek
11-02-2007, 04:37
tesskeurşer cok guzel bi bilgi

rzasa
11-02-2007, 15:40
s.a arkadaşlar..ben yeni saray kurdum ve orda yeni koy kurmak için saray derecesi 10 olması gerektiğini soyluyor..derece dediğisaray seviyeesimi acaba????şimdiden tşk

phalchata
13-02-2007, 12:20
birden fazla köyümüzde hammadde kademelerini 10 un ustune çıkartabilirmiyiz yoksa tek bir koy içinmi geçerlidir bu?

hacı ismail
13-02-2007, 21:00
s.a arkadaşlar..ben yeni saray kurdum ve orda yeni koy kurmak için saray derecesi 10 olması gerektiğini soyluyor..derece dediğisaray seviyeesimi acaba????şimdiden tşkEvet sarayın seviyesi 10 olması gerekiyor.

ayalvac
14-02-2007, 00:56
Sarayı 10 yaptık. 3 de göçmen yaptık, ve göçmen üretim penceresi de kapandı. Eğer göçmenleri daha köyden çıkarmadan (mesela kültür puanının tamamlanmasını beklerken) alacağımız bir saldırıda bir göçmen kaybedersek daha köy kurmadığımız için tekrar göçmen yapıp üçe tamamlayabilirmiyiz yoksa üstüne bir bardak soğuk su mu içeriz?

ReMeRoN
14-02-2007, 08:29
Emin değilim ama o yine açılır.. Çünkü o limit sayıdır Limit sayı düşerse yine açmak zorundalar..

Birde saldırı gelirken neden göçmeni köyde tutuyosun.. Ya birine desteğe yolla ya da güvenli birine saldırıya bi yere yolla..

KursaD
14-02-2007, 15:31

V0L şimdi başkent yaptıgın köyündeki hammadde bolgelerini sınırsız yapabilirsin 25 30 gibi ama baska bir köyünü baskent yaparsan eski baskentindeki 10+ bütün hammdde yerleri 10.seviyeye düşer :S ilk sayfalara bakmanını öneririm herşey acıkca yazıyo

balamir
14-02-2007, 15:32
arkadaslar,reis yapımı için oyun yönergesinde sadece akademiyi 20nci ve askeri üssü 5nci seviyeye çıkarmak gereklidir denilmiş...ama burada ilk sayfada genel bilgileri veren arkadas köşk yada sarayında seviye 10 yapılması gerektiğinden bahsetmiş...bunlardan hangisi doğrudur?

KursaD
14-02-2007, 15:34
arkadaslar,reis yapımı için oyun yönergesinde sadece akademiyi 20nci ve askeri üssü 5nci seviyeye çıkarmak gereklidir denilmiş...ama burada ilk sayfada genel bilgileri veren arkadas köşk yada sarayında seviye 10 yapılması gerektiğinden bahsetmiş...bunlardan hangisi doğrudur?

İkiside dogrudur yani reisle yeni bir köy elegeçirebimen için kosk yada saray basman lazım ve kultur puanının yeterli olması lazım.eğer kp nın yetmiyorsa cıkardıgın reis saldırdığın köydeki vatan sevgisini düşürmez sadece çay içmeye gitmiş olur :D

balamir
14-02-2007, 16:50
kültür puanım 3500lerde,istila için yeterlimidir?

KursaD
14-02-2007, 16:53
kültür puanım 3500lerde,istila için yeterlimidir?

kacıncı köyünü kurcaksın o önemli olan.çünkü her yeni köy için KP farklı.

2. Köy için gerekli KP 2000
3. Köy için gerekli KP 8000
4. Köy için gerekli KP 20000
5. Köy için gerekli KP 39000
6. Köy için gerekli KP 65000
7. Köy için gerekli KP 99000
8. Köy için gerekli KP 141000
9. Köy için gerekli KP 191000
10.Köy için gerekli KP 251000

balamir
14-02-2007, 17:06
eywallah,bu tablo çok faydalı oldu

KursaD
14-02-2007, 17:10
rica ederim. bugun nıyeyse kendımı foruma adadım anlamadım bende :D

ReMeRoN
15-02-2007, 06:53
İkiside dogrudur yani reisle yeni bir köy elegeçirebimen için kosk yada saray basman lazım ve kultur puanının yeterli olması lazım.eğer kp nın yetmiyorsa cıkardıgın reis saldırdığın köydeki vatan sevgisini düşürmez sadece çay içmeye gitmiş olur :D

Hayır arkadaşım resiler saldırılarn köyün vatan sevgisi sıfıra indi bi keresinde ama Kültür Puanı yeteriz haberi geldi.. Reisi boşa yollamış oluyosunuz yani.. Kültür puanına bakmadan reis yollayıp sadece düşürürsünüz.. Tabi siz Kültür Puanını bekleyene kadar birileri almasa iyi olur..

KursaD
15-02-2007, 13:39
Hayır arkadaşım resiler saldırılarn köyün vatan sevgisi sıfıra indi bi keresinde ama Kültür Puanı yeteriz haberi geldi.. Reisi boşa yollamış oluyosunuz yani.. Kültür puanına bakmadan reis yollayıp sadece düşürürsünüz.. Tabi siz Kültür Puanını bekleyene kadar birileri almasa iyi olur..

düşürmez kp yeterli deilse ii bak

Mr_Seppy
15-02-2007, 14:00
Oyun yönergesinde Saray sadece Merkez köye yapilabilinir yaziyor.
Ben simdi Reis ile birisinin köyünü elegecirmek istiyorum. Düsük nüfuslu köyünde Saray var, yüksek nüfuslu köyünde saray yok!! Ancak bu forumda Saray yapilmasi icin illede merkez köy olacak die bir zorlama yok yaziyor.

Ben simdi nerden anliyacagim, hangi köy Merkez köy, hangisi deyil die???

KursaD
15-02-2007, 14:57
Oyun yönergesinde Saray sadece Merkez köye yapilabilinir yaziyor.
Ben simdi Reis ile birisinin köyünü elegecirmek istiyorum. Düsük nüfuslu köyünde Saray var, yüksek nüfuslu köyünde saray yok!! Ancak bu forumda Saray yapilmasi icin illede merkez köy olacak die bir zorlama yok yaziyor.

Ben simdi nerden anliyacagim, hangi köy Merkez köy, hangisi deyil die???

Kişi profilinde köylerine bak hangi köyünün yanında merkez ibaresi yazıyorsa o köy oyuncunun başkentidir orayı alamassın.
benimde gözüme kestirdiğim bi tane var ama cok uzak be of:(

Mr_Seppy
15-02-2007, 16:30
Walla 600 nüfusu görünce öyle heyecanlandim ki, aklima bile gelmedi :)
Olsun, 300 nüfusta cok güzel...

predateur
15-02-2007, 20:44
bu senetör reis le falan köy almak için norml bi koy alma koşullarini sağlamakmi lazim yoksa kültür puani yeterli olurmu köşkü seviye 20 yapmama gerek varmi ? yane

metis
19-02-2007, 06:58
reis ya da senatorden korunmak için napabiliriz com3 de agır ateş altındayım da

Erlik
19-02-2007, 08:16
Reis ve Senatör, köyünüzde köşk veya saray bulunduğu sürece köyünüzü ele geçiremeyeceklerdir. Eğer gelen saldırıyı kırabilecek bir savunma hattı oluşturmanız zor görünüyorsa, merkez binası kademenizi yüksek tutmalı ve köyünüzün köşksüz kalmasına izin vermemelisiniz.

Tabi ki çok iyi organize edilmiş ve birkaç dakika içerisinde köşkünüzü yıkarak birkaç senatör/reisle gelecek koordineli bir saldırı karşısında köyünüzü kurtarmak için tek şansınız, gelen saldırı ordusunu kırabilecek bir savunmaya sahip olmaktır.

Iyi oyunlar..

balamir
19-02-2007, 21:02
peki arkadaslar bu baskentin tam olarak tanımı nedir?
benşimdi adamın sarayını yıktım ama halen merkez yazıyor...adamın tek köyü var...ben şimdi bu adamı fethedebilirmiyim edemezmiyim?

RagnaroK
19-02-2007, 22:43
peki arkadaslar bu baskentin tam olarak tanımı nedir?
benşimdi adamın sarayını yıktım ama halen merkez yazıyor...adamın tek köyü var...ben şimdi bu adamı fethedebilirmiyim edemezmiyim?

sarayı yıktıysan ele gecirebiliyosun sanırım

ReMeRoN
20-02-2007, 10:25
Merkez köyü elegeçirelemez.. Adam bu köyden sonra sarayı nereye kurarsa orası merkez olacak.. ama adamın tek köyü olduğuna göre başka seçeneği yok.. orası merkez..

Dreadlord
20-02-2007, 15:12
garip bir soru olacak ama... göçmen ile yağmaya gitsem (malum 3000 taşıma kapasitesi var) yağma dönüşü göçmen kaybolur mu?

RagnaroK
20-02-2007, 17:50
garip bir soru olacak ama... göçmen ile yağmaya gitsem (malum 3000 taşıma kapasitesi var) yağma dönüşü göçmen kaybolur mu?

orduyla beraber yollarsan savaşı kazanırsen gocmenin olmezse.. destek olarak geldiginde gocmen neden kaybolsun ki... ben yolladım hammadde kapasitesi artıyor ordunun ama guclu bi orduyla yolla olmesin

sinansabri
20-02-2007, 18:35
mükemmel olmuş ellerine sağlık

Dreadlord
20-02-2007, 23:07
orduyla beraber yollarsan savaşı kazanırsen gocmenin olmezse.. destek olarak geldiginde gocmen neden kaybolsun ki... ben yolladım hammadde kapasitesi artıyor ordunun ama guclu bi orduyla yolla olmesin

saolasın hocam. neden kaybolsun ki demişsin. hani göçmen ve senatör görevlerini yerine getirditen sonra kayboluyorlar ya işte ben de telaştan öyle bir soru sordum. çünkü soruyu sorduğumda göçmeni yağmaya göndermiştim. 3000 yağma için 23000 lik göçmen boşu boşuna gider mi acaba diye şettirdim o yüzden.

benim göçmen pamuklara sarılı şekilde bekliyor:D sırf göçmen için sur seviyesini 17 yaptım. başında 89 tane pretoryan 51 emperyan 68 lejyoner bekliyor. 15 tane de casus bastım ki rapor alamasınlar. sırf göçmen için yaptım bunları:o aşkım benim biricik göçmenim:D

RagnaroK
20-02-2007, 23:28
e o kadar hazırlancagına bi gecede yapsaydın hepsini sabaha kursaydın köyünü :) hammadde deposu artırmak gerekiyo biraz o kadar.. ama riske girmeye degmez yani biri birden gelir dalar falan.. göçmenim ölse kahrolurdum valla :)

Pirireis
21-02-2007, 00:42
Arkadaşlar sorum şu:Sarayı level 20 yapmak istiyorum ancak hammadde olarak 80000 üstü istiyor ve uyarı olarak önce hammadde deposu kur diyor ama benim hammadde deposu zaten 20.aşamada.
Bu sorunu nasıl ortadan kaldırabiliriz?

RagnaroK
21-02-2007, 00:44
Arkadaşlar sorum şu:Sarayı level 20 yapmak istiyorum ancak hammadde olarak 80000 üstü istiyor ve uyarı olarak önce hammadde deposu kur diyor ama benim hammadde deposu zaten 20.aşamada.
Bu sorunu nasıl ortadan kaldırabiliriz?
hammadde deposu 20 oluncaa bitane daha hammadde deposu kurulabiliyodu sanırsam?

keykan
21-02-2007, 16:58
Arkadaşlar şimdi şu konu tam olarak netleşsin diye soruyorum.. Diyelim ki adamın tek köyü var ve o köy haliyle merkez olarak gözüküyor.. Şimdi ben bu adama saldırıp köyündeki köşk/saray ne varsa onu yerle bir etsem.. Bunun üzerine reis göndersem yine de bu köyü alamıyor muyum? Yani tek köyü olan bir kişinin köyünü almanın mümkünatı yok mu? Net bir cevap verebilen olursa sevinirim..

haraba
21-02-2007, 17:20
Arkadaşlar,köşk ve sarayın köyün defansına katkısı var mı?Defans özelliği hangisinde fazladır?(Saldırı yaptığım adamın hiçbir askeri olmadığı halde benim 2-3 askerim ölüyor.Casus gönderdim,köşk seviye 8 yazıyordu).Bu durum köşkten mi kaynaklanıyor??
Varsa hangisi daha iyi defansa katkı sağlar?Köşk ve sarayın hangi seviyelerinde ne oranda defansa katkı sağlamasıyla ilgili bir tablo varmı?

RagnaroK
21-02-2007, 18:14
Arkadaşlar şimdi şu konu tam olarak netleşsin diye soruyorum.. Diyelim ki adamın tek köyü var ve o köy haliyle merkez olarak gözüküyor.. Şimdi ben bu adama saldırıp köyündeki köşk/saray ne varsa onu yerle bir etsem.. Bunun üzerine reis göndersem yine de bu köyü alamıyor muyum? Yani tek köyü olan bir kişinin köyünü almanın mümkünatı yok mu? Net bir cevap verebilen olursa sevinirim..

sarayı yıkarsan alabiliyordun sanırım.. ama emin degilim kusura bakma kesin bilen biri varsa yardımcı olur inş :)

RagnaroK
21-02-2007, 18:16
Arkadaşlar,köşk ve sarayın köyün defansına katkısı var mı?Defans özelliği hangisinde fazladır?(Saldırı yaptığım adamın hiçbir askeri olmadığı halde benim 2-3 askerim ölüyor.Casus gönderdim,köşk seviye 8 yazıyordu).Bu durum köşkten mi kaynaklanıyor??
Varsa hangisi daha iyi defansa katkı sağlar?Köşk ve sarayın hangi seviyelerinde ne oranda defansa katkı sağlamasıyla ilgili bir tablo varmı?

evet defansa katkıları var.. aslında askerinin ölmesi koyun savunmasından kaynaklanıyor.yani binaların falan savunması var koyun gelistikce savunması da artar. ve köşk ve saray seviyesi yuksekse tabiki daha iyi savunma olur.

tahminimce Saray daha cok defans saglar cunku daha pahalı... (sadece benim fikrim bu)

keykan
21-02-2007, 18:19
sarayı yıkarsan alabiliyordun sanırım.. ama emin degilim kusura bakma kesin bilen biri varsa yardımcı olur inş :)

Sarayı yıktığın zaman o zaman köyün başkent olma özelliği ortadan kalkıyor olması lazım.. Ama hala devam ettiği de söyleniyor.. Tek köyde olsa saray yıkılınca vatan sevgisi düşürmek mümkün olmalı aslında.. Bilmiyorum benim de kafam karıştı.. :)

keykan
21-02-2007, 18:21

Evet senin dediğin mantıklı ama net bir cevap verebilen olursa çok iyi olacak çünkü gaza gelip o kadar uğraşıp reis bastıktan sonra bu sebepten dolayı köyü alamamak insanı dinden imandan çıkarır.. :))

Ya da eğer tek köyleri ele geçiremiyorsak mecburen birden fazla köyü olan birinin 2. ya da 3.köyünü ele geçirmeye çalışmak gerekicek ki, o noktaya gelmiş bir oyuncunun köylerini almak o kadar kolay değil tabi.. :))

İnşallah bir bilen çıkar..

balamir
24-02-2007, 12:48
arkadaslar yokmu şunu bilen yahu?tek köyü olan adamın köyünü istila edebilirmiyiz?...10 kere soruldu net yanıt yok...

ReMeRoN
24-02-2007, 20:40
arkadaslar yokmu şunu bilen yahu?tek köyü olan adamın köyünü istila edebilirmiyiz?...10 kere soruldu net yanıt yok...

Ya böyle bişey olamaz.. Adamın tek köyü varsa o merkezdir.. İster köşk olsun ister saray.. Yıksan da alamazsın.. Bunu mu sormuştun acaba?

balamir
25-02-2007, 01:30
tamam onu sormustum,saolda,bu bana çok mantıksız gelior...adam o kadar kasmış etmiş reis çıkarmış,ama illaki istila etmek için 2 yada daha fazla köyü olan birini bulacak ha...

ENDOFLOVE
25-02-2007, 03:02
tamam onu sormustum,saolda,bu bana çok mantıksız gelior...adam o kadar kasmış etmiş reis çıkarmış,ama illaki istila etmek için 2 yada daha fazla köyü olan birini bulacak ha...

cevap: evet.

çünkü tek köyü olan birinin köyünü ele geçirdiğini warsayalım. artık o oyuncunun bir köyü yoq. we sistem o kişi oyuna girmek istediğinde ne diijek.??

sölese bile köyünüs ele geçirilmiştir diye, kişi raporları görmek istemijekmi. işte böyle durumları önlemek için merkes köyleri ele geçiremessiniz.

balamir
25-02-2007, 10:19
walla sistemin ne diyeceği o kadar büyük bi dertse ,hali hazırda köyü tamamen tahrip edilen arkadaslara söylenenler aynen tek köyü istila edilenlerede söylenebilir...zaten saçma olan nokta bu;bir köyü tamamen yok edebiliorsunuz ama istila edemiyorsunuz...oyunun içeriğini tartışmak biraz gereksiz,biliorum ama binbir cefayla reis çıkarıp sonra sadece 2. yada dier köyleri alabileceğini ögrenen arkadaslara büyük bi haksızlık var...hayırlısı olsun,ne diyelim

lalamustafa
25-02-2007, 10:30
arkadaşlar selam. bende de 2 3 reis var şimdi adamın 3 köyü var mancınıkla köşkü sarayo yıktım. reisin yanıda normal saldırı şeklinde asker göndeerrekmi gönderecem . yoksa reisi sadce tek olarakmı normal saldırı şeklinde gönderecem .??

ENDOFLOVE
25-02-2007, 15:01
walla sistemin ne diyeceği o kadar büyük bi dertse ,hali hazırda köyü tamamen tahrip edilen arkadaslara söylenenler aynen tek köyü istila edilenlerede söylenebilir...zaten saçma olan nokta bu;bir köyü tamamen yok edebiliorsunuz ama istila edemiyorsunuz...oyunun içeriğini tartışmak biraz gereksiz,biliorum ama binbir cefayla reis çıkarıp sonra sadece 2. yada dier köyleri alabileceğini ögrenen arkadaslara büyük bi haksızlık var...hayırlısı olsun,ne diyelim

hali hazırda köyü tamamen tahrip edilen arkadaslara söylenenler aynen tek köyü istila edilenlerede söylenebilir... demişsin. tek köyü tamamen yıkılsa bile kişi o köyüne girebiliyor bu biirrr..köyü ele geçirebilseydik girebilecei bi köyü olmayajaktı ki o saman kullanıcı adı we pass ne işe yarayajak, girebilecei bi köy olmaması demek bir nevi user silme demek ki onu da bizler yapamayıs bu ikii.

oyunun içeriğini tartışmak biraz gereksiz,biliorum ama binbir cefayla reis çıkarıp sonra sadece 2. yada dier köyleri alabileceğini ögrenen arkadaslara büyük bi haksızlık var... demişsin. ama ortada haksızlık falan yoq. o zaman bilip bilmeden, neyin ne olduunu anlamadan, forumu okumadan o kadar pahalı bir askeri danışmadan kendi kafalarına göre çıkarmayacaklar...çıkarsalar da, "aa ben 2 köyü olanlardan birinin başkent olmayan köyünü alabileceimi bilmiyodum" demeyecekler bu da üüççç..

ReMeRoN
25-02-2007, 15:05

reis çıkaracak gücü varsa korkak gibi tek köylü savunmasız adamların köyüyle mi uğraşacak.. valla bu işler kolay değil.. bi anda 400-500 nüfus çıkarmanın hazır bir köye konmanın olağan üstü bi zevki var ve bu zevkin bedeli bu kadar kolay olmamalı dostum..

beyaz_37
25-02-2007, 17:08
arkadaşlar ben 2.köyümü kurdum birinci köyde köş 2.köyde saray var yanlışlıkla 2.köyü merkez köy yaptım böyle olunca birinci köydeki üretimlerim düştü tahıl seviyelerim 11 di 10 na düştü tahılım eksilere geriledi değirmen seviye 5 de ekmek fırını seviye 5 de bu durumda ne yapmam lazım şimdilik askerleri destek amaçlı yoladımda tahılım gelirle gider aynı oldu.şimdi ben tekrar birinci köyümü tekrar merkez köy olarak nasıl yaparım.yardım için şimden teşekkürler.

RagnaroK
27-02-2007, 00:15
arkadaslar 2 tane köyümüz var diyelim ki... 1. köyde saray seviye 10.. 2. köyde köşk seviye 1...
saray 10-15 arası masraf köşk 1-10 arası masraftan cok daha fazla. yani ben 3. köy kurmak icin merkez köyümdeki sarayı 15 yapmasam, 2. köydeki köşkü 10 yapsam köy kurabiliyorum degil mi?

o zaman 3. köyde de köşk 10 yaparım ordan da 4. köye gecerim boylece hiç saray veya köşk seviye 10 üstüyle ugraşmamış olurum ?

bilen biri cevap verebilrse memnum olcam tesekkurler simdiden:)

ReMeRoN
27-02-2007, 13:43
arkadaşlar ben 2.köyümü kurdum birinci köyde köş 2.köyde saray var yanlışlıkla 2.köyü merkez köy yaptım böyle olunca birinci köydeki üretimlerim düştü tahıl seviyelerim 11 di 10 na düştü tahılım eksilere geriledi değirmen seviye 5 de ekmek fırını seviye 5 de bu durumda ne yapmam lazım şimdilik askerleri destek amaçlı yoladımda tahılım gelirle gider aynı oldu.şimdi ben tekrar birinci köyümü tekrar merkez köy olarak nasıl yaparım.yardım için şimden teşekkürler.

2.köydeki sarayı, ve 1.köydeki köşkü yıkman lazım.. sonra anaköy yapmak istediğin köye sarayı kurman gerekir..

Tahılın eksilerde ise askerlerini bi yere yolla geçici olarak ordan beslensinler.. Ya sizi anlamıyorum neden ucuz olduğu için hemen ilk köye köşkü konduruyorsunuz..

ReMeRoN
27-02-2007, 13:44
arkadaslar 2 tane köyümüz var diyelim ki... 1. köyde saray seviye 10.. 2. köyde köşk seviye 1...
saray 10-15 arası masraf köşk 1-10 arası masraftan cok daha fazla. yani ben 3. köy kurmak icin merkez köyümdeki sarayı 15 yapmasam, 2. köydeki köşkü 10 yapsam köy kurabiliyorum degil mi?

o zaman 3. köyde de köşk 10 yaparım ordan da 4. köye gecerim boylece hiç saray veya köşk seviye 10 üstüyle ugraşmamış olurum ?

bilen biri cevap verebilrse memnum olcam tesekkurler simdiden:)

Evet aynen dediğin gibi.. Ana köyde sarayı 15 yapmayabilirsin.. Diğer köylerde köşkleri 10 yaptıktan sonra yeni köyler alabilirsin.. Saray 15 durumu genelde Reisle köy almak için yapılıyor.. O masrafı reis çıkaran adam zaten karşılayabiliyor.. Sen uğraşma 15 le falan.. köşklere devam.. ;)

AsLaN_AmcA
27-02-2007, 17:45
köyü istediğimiz yere kurabilirmiyiz mesela bize 10saat uzaklıkta olan bir yere(biliyorum benim zararıma olur)

RagnaroK
27-02-2007, 18:00
Evet aynen dediğin gibi.. Ana köyde sarayı 15 yapmayabilirsin.. Diğer köylerde köşkleri 10 yaptıktan sonra yeni köyler alabilirsin.. Saray 15 durumu genelde Reisle köy almak için yapılıyor.. O masrafı reis çıkaran adam zaten karşılayabiliyor.. Sen uğraşma 15 le falan.. köşklere devam.. ;)

cok sagol...

paderborn
27-02-2007, 22:20
köyü istediğimiz yere kurabilirmiyiz mesela bize 10saat uzaklıkta olan bir yere(biliyorum benim zararıma olur)

kurabilirisin tabii göcmenler heryere gidiyor :)))))

cemboa
28-02-2007, 10:27
Ben s1 de ve s2 de oynuyorum.S1 de ilk köyüme köşk yaptım dier köylerimi yaparken saray seçeneği çıkmaya devam ediyor.S2 de ilk köyüme saray yaptım.Stratejik kaygılarla merkez köyü deiştirmeye karar verdim ve ilk köyümdeki sarayı yıktım.Fakat henüz köşk kurmadığım yeni köyde saray seçeneği çıkmıyor.
......Sorum şu oyuncuya neden kural olarak böyle katı bir kural dayatılıyır.İlk köye birkere saray yaparsak daha sonra yıksak bile merkez köyü deiştiremiyoruz yani başka köye saray yapamıyoruz.bunun mantığı nedir.?Yani bu hatanın yapılabileceği yada stratejik nedenlerle maerkez köyü deiştirme olasılığı neden gözardı ediliyor.Neden oyun yönergesinde açıkça bir uyarı yok eğer başkente saray yapılırsa daha sonra yıksanızda merkez köyü deiştiremezsiniz diye.Neden bu konuda yeteri kadar bilgilendirme yok.Sarayı yıktım.hem zaman hem hammadde kaybı.şimdi tekrar saray inşa etmek zorundayım.Merkez köye köşk yapmam zaten başka köye saray yapma imkanı yok.bunu sölüyorum çünkü gelecek cevapta köşk yap merkezine denebilecek.

ReMeRoN
28-02-2007, 18:44
merkez köyde sarayı yıktın.. merkez yapmak istediğin yerde köşkü de yıktın mı? ozaman merkez yapmak istediğin köyde köşkü yıkarsan saray veya köşk seçeneği çıkar.. sen sarayı seçersin ve merkez yapmak isteiğin köye sarayı kondurursun.. eğer yanlış anladıysam düzelt lütfen..

cemboa
28-02-2007, 20:13
merkez köyde sarayı yıktın.. merkez yapmak istediğin yerde köşkü de yıktın mı? ozaman merkez yapmak istediğin köyde köşkü yıkarsan saray veya köşk seçeneği çıkar.. sen sarayı seçersin ve merkez yapmak isteiğin köye sarayı kondurursun.. eğer yanlış anladıysam düzelt lütfen..

Fakat henüz köşk kurmadığım yeni köyde saray seçeneği çıkmıyor. Bu cümle yukardaki sorumun içinde var.

maalesef dediğiniz gibi olmuyor.son yaptığım köyü merkez yapıcam diye köşk veya saray inşa etmedim.ilk köyümde sarayı yıktıktan sonra maalesef son köyümde köşk ün yanında saray seçeneği çıkmadı

ReMeRoN
01-03-2007, 02:28
Bu durumda ters giden bişeyler olmalı.. böyle bişeyle hiç karşılaşmadım.. beni aştı bu konu.. Adminlerle görüşmeni tavsiye ederim..

endless83
01-03-2007, 19:04
merhabalar....

daha önceden temilcisi olduğum bir köy vardı, şimdi elemanla düşmanız, ben adamın merkez olmayan köye reisler saldırıyorumne yapıyorum ediyorum temsilcisin diyo ama değilim!!! ne yapmalıyım...

şimidden teşekkür ederim :))

mustafyon
01-03-2007, 20:31
benim sorum senatörle ilgili akedemi 20 askeri üs 10 diyo yaptık diyelim bunları senatörde bastık bir köye gönderdik diyelim senatörü veya reisi o köyü kendimize aldık vatan sevigsini düşürdük o köy içindekilerle birlikte bizim oluyo dimi askerler binalar falan birde reis ve senatöre köyde asker varsa saldırmıyormu

ReMeRoN
01-03-2007, 22:41
merhabalar....

daha önceden temilcisi olduğum bir köy vardı, şimdi elemanla düşmanız, ben adamın merkez olmayan köye reisler saldırıyorumne yapıyorum ediyorum temsilcisin diyo ama değilim!!! ne yapmalıyım...

şimidden teşekkür ederim :))

Profil >> Hesap >> Ordaki Temsilci yazan adamın yanındaki ''X'' işaretine bas.. Olay bitti. Bu durumdan başka bi durum olamaz..

ReMeRoN
01-03-2007, 22:42
benim sorum senatörle ilgili akedemi 20 askeri üs 10 diyo yaptık diyelim bunları senatörde bastık bir köye gönderdik diyelim senatörü veya reisi o köyü kendimize aldık vatan sevigsini düşürdük o köy içindekilerle birlikte bizim oluyo dimi askerler binalar falan birde reis ve senatöre köyde asker varsa saldırmıyormu

Herşey senin oluyo.. Ya sen adam zaten kaç kere sefer düzenleyeceksin.. İlk önce köşkü yıkacaksın sonra vatan sevgisini düşüreceksin falan.. Asker mi kalır..

endless83
02-03-2007, 04:03
Profil >> Hesap >> Ordaki Temsilci yazan adamın yanındaki ''X'' işaretine bas.. Olay bitti. Bu durumdan başka bi durum olamaz..

arkadaşım öncelikle ilgilendiğin için çok teşekkür ediyorum ancak o "x" işaretine basalı baya bi zaman oldu, adamın baya baya bi zmn önce temsilcisiydim ama şimdi değilim...

ENDOFLOVE
02-03-2007, 04:07
hocam, arada seni temsilci olarak eklemiş olabilir. o yüzden arada bi kontrol et. senin ceza alman için senden habersiz temsilci olarak ekler, daha sonra saldırınca da kural ihlali diye hayıflanır. sen arada da olsa profil den hesap bilgilerine ulaş ve kimlerin temsilcisi olduğunu kontrol et..

predateur
03-03-2007, 03:25
senetör bastim ama nasil köy alicam bilmiyorum yardimlarinizi bekliyorum şimdiden teşekkürer

Sungur_Alp
03-03-2007, 10:49
alacağın köyde köşk yada saray ne varsa önce onu yıkıyorsun,akabinde senatörünle tabiki yanında yine askerlerin olacak ölmemesi için,köşkünü yada sarayını yıktığın köye saldırıyorsun,senatörle saldırman karşı tarafın vatan sevgisini azaltıyor,vatan sevgisi 0 olduğu zaman köy sana geçiyor :)

Sokrates
03-03-2007, 14:20
2. koyumde saray vardı birinci koyumde kosk simdi birnci koyumdeki kosku yıktım saray yapmak istiyorum fakat saray secenegi cıkmadı acaba birseyi yanlısmı yaptım?

sadcor
03-03-2007, 19:55
kardeş ler bende birinciye köşk yaptım ve 2. köyümü kurudum şimdi ben bu köşkü yıksam yerine saray yapabili,yormuyum ve diğer köy noluyo yok oluyomu

ENDOFLOVE
03-03-2007, 20:39
birinci köydeki köşkü yıkıp saray yapabilirsin. ve bu durum diğer köyün yok olması gibi bir durum yaratmıyor.

ayalvac
05-03-2007, 00:24
düşen vatan sevgisi nasıl yükselir? Tek yolu festival düzenlemekmi?

balamir
05-03-2007, 02:00
arkadaslar diyelimki ben ilk köyümde köşkü 10 yaptım ve bu köşkten 3 göçmen çıkarttım ve yeni bi köy kurdum....daha sonra ilk köyümdeki köşkü yıkarsam,ve yerinede saray yaparsam,sarayı 10. seviyeye getirdiğimde tekrardan 3 göçmen çıkarma hakkım olacakmı?

balamir
05-03-2007, 02:16
bu arada arkadaslar sarayı sadece bir köyünüzde yapabilirsiniz...eğer 1. köyünüze saray yapmak istiosanız sadece 1. köyünüzdeki köşkü yıkmak yetmez,ayrıca diğer köyünüzdeki sarayıda yıkmalısınız...şurdan aklınızda kalsın;her köye köşk yapılır ama saray yapılamaz...saray birtek köye yapılabilir;)

ReMeRoN
05-03-2007, 04:45
arkadaslar diyelimki ben ilk köyümde köşkü 10 yaptım ve bu köşkten 3 göçmen çıkarttım ve yeni bi köy kurdum....daha sonra ilk köyümdeki köşkü yıkarsam,ve yerinede saray yaparsam,sarayı 10. seviyeye getirdiğimde tekrardan 3 göçmen çıkarma hakkım olacakmı?

Sanırım o köy o seviyede bir köy kurma hakkı olduğu için bi daha böyle bişey yapsanda göçmen çımayacaktır..

bu arada arkadaslar sarayı sadece bir köyünüzde yapabilirsiniz...eğer 1. köyünüze saray yapmak istiosanız sadece 1. köyünüzdeki köşkü yıkmak yetmez,ayrıca diğer köyünüzdeki sarayıda yıkmalısınız...şurdan aklınızda kalsın;her köye köşk yapılır ama saray yapılamaz...saray birtek köye yapılabilir;)

Aydınlatıığın için teşekkürler fakat neden yazdın bunu anlamadım..

balamir
05-03-2007, 13:27
Sanırım o köy o seviyede bir köy kurma hakkı olduğu için bi daha böyle bişey yapsanda göçmen çımayacaktır..

Aydınlatıığın için teşekkürler fakat neden yazdın bunu anlamadım..

aslina bakarsan oyun yönergesinde saray yalnızca başkentte kurulabilir denilmiş,bi insanın 1den fazla başkenti olamayacağını bildiğimize göre yalnızca 1 adet saray kurulabilir sonucuna ulaşmamızda yanlış olmaz...

ReMeRoN
05-03-2007, 18:22
aslina bakarsan oyun yönergesinde saray yalnızca başkentte kurulabilir denilmiş,bi insanın 1den fazla başkenti olamayacağını bildiğimize göre yalnızca 1 adet saray kurulabilir sonucuna ulaşmamızda yanlış olmaz...

İyi de bunu biliyoruz zaten neden sürekli tekrarlıyosun.. Ağustos ayından bu yana Türkiye Server ı açık.. ok?

destinyavuz
05-03-2007, 19:12
arkadaşlar bir konuda bilginizi istiyorum benim merkez köyümde askeri üsttü seviye 10 yaptım ve akademi seviye 20 sarayımda seviye 15 senatör geliştirdim ama senatörüm ortadan kayboldu ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim

justinyani
06-03-2007, 18:25
benim sorum su olacak.

3. köyü kurmak istiyorum.1.köyümde seviyesi 10 saray var.2.köyümde seviye 1 köşk var.
senetör falan yapmadım daha önce.yapmayıda su asamada düşünmüyorum

3. köyü kurmak için hangisine seviye arttırısam daha ekonomik olur ve daha az zaman alır

10 . seviye sarayıma mı,1. seviye köşküme mi?

Sungur_Alp
06-03-2007, 18:30
köşkü geliştirmen daha hızlı ve ucuz olur :)

justinyani
06-03-2007, 19:16
köşkü geliştirmen daha hızlı ve ucuz olur :)

teşekkürler

anacoda
06-03-2007, 19:27
3
.köyü 2.köyden aç ama sarayıda ufak ufak geliştir

Korkut İmp.
06-03-2007, 19:28
Benim bi sorum olacak:

Ben speed3x server da oynuyorum köşküm 8. seviyede köşkü 10 a getirip 2. köyü alacam merkez binası 10 olunca köşkü yıkıp yerine saray yapsam 2. köyüme ne olur ve saray 10. seviyeyegelince yeni köy alabilir miyim? cevaplarınız için teşekkürler

Sungur_Alp
06-03-2007, 20:08
saray 10da yeni köy alamazsın,15 yapman lazım normalde olduğu gibi :)

balamir
06-03-2007, 22:48
İyi de bunu biliyoruz zaten neden sürekli tekrarlıyosun.. Ağustos ayından bu yana Türkiye Server ı açık.. ok?

bak Sokrates ne sormuş;

2. koyumde saray vardı birinci koyumde kosk simdi birnci koyumdeki kosku yıktım saray yapmak istiyorum fakat saray secenegi cıkmadı acaba birseyi yanlısmı yaptım?

işte bu soruyu yanıtlıorum arkadasim,hiçbişeyi tekrarladığım falan yok...2.sinde neden adama cevap yazdığımı anlatmak istedim ama sen onada burnunu sokmadan duramadın...şimdi anladınmı neden bu bilgiyi paylaştığımı?kendini otorite figürü falanmı zannettin arkadasim,ya adam gibi soruları yanıtla yada sus...senin sivri dilinle uğraşilacak yer değil burası

A.Ünsal
07-03-2007, 01:24
Şimdi ben Göçmen Çıkartmaya Çalışıyorum;
Hammaddelerim 1ini Çıkarmaya yetti, Ve 1 göçmen Mevcut Oldu..
2.cisini Çıkartmaya Çalışırken Bir saldırı Yedim...
Göçmenimin Akıbeti N'olur?

Majeste
07-03-2007, 01:34
O konuda birlik arkadaşından yardım isteyeceksin... Kahramanını yolda tutman gerekiyor. Yoksa ufak bir saldırda yalnız kaldıysa ölür... Buda çok büyük zarar.

A.Ünsal
07-03-2007, 02:03
Yani Saldırı Anında Desteğe Yollamam gerekiyor?
Doğru MU?

justinyani
07-03-2007, 08:09
Yani Saldırı Anında Desteğe Yollamam gerekiyor?
Doğru MU?

evet aynen.yada 3 göcmenini haftasonu birgün boyunca pc başında kalıp(her biri yaklasık 2 saatte yetişir) 6 saatte yapacaksın.tabi bilgisayarın basından ayrılmayacaksın.hammadde durumun da seri göçmen üretimi için uygun olacak.

hacı ismail
07-03-2007, 20:51
:p 1. köyümde elçilik var ordan girebiliyom 2. köye kurmanın bir manası var mı kurmasamda olur mu?

malcomx
07-03-2007, 21:41
ben genelde adamın tarlasını ve pazarı yıkıp gelişimini drduruyorum tahıl - düşdügünden ne alım yapabiliyor nede hammade satabiliyor
adamın köyü romalı
peki ben o köyü aldıgımda o köy en son haliylemi geliyor bana - 415 diyelim tahılı

en son haliylemi geliyor yok ilk köy acılışında hiç bişe yok o şekilde mi

en son haliyel almak güzel olurdu ama tahıl --- lerde adamın köyünü 3 gündür gözlüyum yanlışlıkla benim geri zekalı ordum başka yapılarıda yıkmış hammadde depolarunu falan mallar 800 indi talan olmuyor kesin 2 sıgınagı var peki ne yapmak lazım o köyü yıkmamı yoksa senato işi halledip sıfırdan bir köymü veriyor adam halem nufusu 189 tahıl 000
diğerşeri 800 800 800 dür

ReMeRoN
08-03-2007, 02:18
:p 1. köyümde elçilik var ordan girebiliyom 2. köye kurmanın bir manası var mı kurmasamda olur mu?

Benim 4 köyümün hiç birinde elçilik yok.. ;) .. İstatistiklerden birliğine girebilirsin.. Birik değiştirirken herhangi köyüne kurar sonra istersen tekrar yıkarsın..

Korkut İmp.
08-03-2007, 18:13
saray 10da yeni köy alamazsın,15 yapman lazım normalde olduğu gibi :)

tamam da 2. köyüme bişey olmaz dimi

eyupkaan
08-03-2007, 20:38
Hayır olmaz.

A.Ünsal
09-03-2007, 14:44
Arkadaşlar 3 Göçmenide Bastım Şuan;
Şimdi yapmam gereken Nedir?
Nasıl Kuracaklar 2.Köyü?
Köşkte Öyle Bir Seçenek yok, Askeri Üsdede öyle Bir Seçenek Yok.. Git Köy Kur Diye..
Yardımcı Olusanız Sevinirim..

nonpasaran
09-03-2007, 14:59
ben birine sürekli kabile reisiyle saldırıyorum...adamın ordusu var fakat ben saldırırken sürekli kaçırıyor....birkaç güne kalmaz ben bu köyü alacam fakat merak ettiğim ben bu köyü aldığım zaman bu adamın kacırdığı askerler ne olacak?benim ordumamı katılacak askerleri yoksa adamın öbür köyüne mi gececek?yoksa hepsini mutlaka öldürmem mi gerekecek?

Kasdea
10-03-2007, 00:38
Benim iki sorum olacak :

"..........Başkent olan köyler fethedilemez, diğer tüm köyler fetih için uygundur. Bir köyün başkent olması için illede köyde saray bulunması şart değildir. Yada bir köyde saray olması o köyün başkent olduğu anlamına gelmez. Dolayısıyla saray olan köy fethedilemez mantığı yanlıştır. Kilit sözcük başkent olan köydür. (Dünya Harikası kurulmakta olan köy de fethedilemeyek köyler arasında yer alır)...........

Denmiş ilk sayfada. Fakat oyun yöndergesinde saray sadece başkente kurulabilir diyor. Bu kural değişti anlamına geliyor o zaman değil mi ? Yani başkentimizdeki saraydan 2. köyü kurup sonra ilk köydeki sarayı yıkıp, 2. köye saray kurarak orayı başkent ilan edebiliriz. Oyun yöndergesindeki cümle kafamı karıştırdı bu noktada.

Aslında başka bir şey sormak için girmiştim buraya. Şu linkte benim soracağım soruları sormuş, başlık açan arkadaşlar.

http://forum.travian.com.tr/showthread.php?p=104776#post104776

Amma velakin bu soruların cevapları bu başlığı okuduğu meçhul olan moderatör tarafından cevaplanamadan kilitlenmiş (iki saatimi bu başlığı okumaya verdim) bu başlıkta yok. Yaklaşık 2 saattir dönüp duruyorum forumda basit bir cevap için o yüzden başlığın kilitlenmesi tam buldum derken sinirlendirdi beni :( Ondan daha acaip başlıklara cevaplar yazılırken özellikle. Neyse şu anda saldırı alıyorum organize sinirliyim biraz :D

Teşekkürler şimdiden cevap için.

Majeste
10-03-2007, 00:45
Şunu söylemek istiyorum. Mesela merkez (başkent) köyünde kösk var. 2. köyü kurdun ve ona saray yaptın. Sarayda bie secenek olacak "Bu köy senin başkentin" aynen bu buna tıkladıgında merkez (başkent) orası oluyor. Tabi 1. köyünde saray varken 2. köyünde saray çıkmıyor. Orayı merkez (başkent) yapmak için 1. köydeki sarayı yıkmak gerekiyor.

Kasdea
10-03-2007, 00:52
Şunu söylemek istiyorum. Mesela merkez (başkent) köyünde kösk var. 2. köyü kurdun ve ona saray yaptın. Sarayda bie secenek olacak "Bu köy senin başkentin" aynen bu buna tıkladıgında merkez (başkent) orası oluyor. Tabi 1. köyünde saray varken 2. köyünde saray çıkmıyor. Orayı merkez (başkent) yapmak için 1. köydeki sarayı yıkmak gerekiyor.

Teşekkür ederim. O halde oyun yöndergesinde belirtildiği gibi saray sadece başkente yapılamıyor eski bilgi.

Bir de şu taşçı konusuna cevap alsam, saray yıkıldıktan sonra gider mi kalır mı :)

Kasdea
10-03-2007, 00:58
Şu başlıkta da cevap var ama çok muallakta cevaplar. Yabancı serverda da bilgi yok .

http://forum.travian.com.tr/showthread.php?p=82981#post82981

Majeste
10-03-2007, 01:45
Bu konuda tam bir bilgiye sahip değilim şu aklıma geldi saray olan köde üretimler 10'un üzerindeyken saray yıkıldığında hepsi 10 olur. Bunu taşçı ile düşünmek doğru olur mu bilemiyorum. Belki de bina yerinde durur ama kazandırdığı sağlamlık yok olur..

satan
10-03-2007, 14:37
arkadaşlar bir kaç gün önce köy kurmaları için göçmenleri yolladım. normalde şimdiye kadar kurmuş olmaları gerekiyordu ama ne köy kuruldu ne de göçmenler ortada. acaba göçmenleri mi göndermedim diye düşündüm ama göçmenlerde ortada yok. her hangi bi saldırı almadım. yeni kurulacak köyümede saldırılıpta yıkıldığına dair bi rapor gelmedi. şaşırdım bende. böyle bişey mümkün mü ?

gencyazilim
10-03-2007, 15:21
Askeri üstten göçmenlerinin nerede olduğuna bakar mısın?

satan
10-03-2007, 21:29
Askeri üstten göçmenlerinin nerede olduğuna bakar mısın?

hallettim dostum. kuruldu köy. saol yinede.

Kasdea
11-03-2007, 03:14
Benim yukarıdaki saray ve taşçı soruma kesin bir cevap yok mu ? Ya başkenti alacağım cevaba göre değiştireceğim bekliyorum onun için. Yabancı bir forumda da sordum ordan da cevap yok :D Farklı diller bilsem hepsine sorucam :D

Bir flood dolanmış milletin diline, yaparım bakın :D

gencyazilim
11-03-2007, 10:58
Taşçı kalır mı gider mi sorusunu diyorsan saray yıkılınca taşçıda yıkılıyor. Eğer kalsaydı zaten bug olurdu...

BARISENKO
11-03-2007, 14:21
Merhaba Travian Dostları,

Ben reisle bir köyün vatan sevgisini 4 e düşürdüm,
şimdi bir başkası senatörle ilk saldırısında köyü ele geçirebiliyormu?
benim senatör dönüp bir daha gidene kadar onun ilk senatörlü saldırısı o köye ulaşacak?

ayalvac
11-03-2007, 16:35
Merkez köyde sarayı yıktım, Taşçı duruyor.. Diğer köyde de saray seçeneği çıkmadı.. Taşçıyı da yıktım yine durum değişmedi.. Başkenti nasıl değiştirecem??

eyupkaan
11-03-2007, 18:06
2. köyünde saray için gerekli önkışullları yerine getirmemişsindir(Elçilik Seviye 1, Merkez Binası Seviye 5,) ya da 2. köyünde Köşk vardır.Köşkü yık ve saray için gerekli koşulları yerine getir öyle yap.

predateur
11-03-2007, 22:50
ya biri bana yardım etsin senatörle köy alamıyorum neden kültür puanım var köşk 20 parada var :) yardım lutfen

eyupkaan
11-03-2007, 22:51
Saldırdığın köyün Onaylama seviyesinin 0 olması lazım.

predateur
11-03-2007, 23:02
saldiriyomsaldiriyom neden 0 olmuyo nese bi daha saldiram köşk saray yıktım

eyupkaan
11-03-2007, 23:04

Sürekli saldırırsan bir müddet sonra sıfıra düşer...

ville valo
12-03-2007, 14:38
arkadaşım senin yapman gereken tekrar tekrar saldırman gerek...bunuı bilmelisin ki tek bir saldırışta olmaz...

CRASH
12-03-2007, 19:40
Arkadaşlar 1 tane göçmen yapmıştım saldırı falan almadım tahıl bitmiştir ölmüştür derseniz depomda tahılda vardı.Ama göçmen şuanda meydan da yok.Askeri üsden falan da baktım ortalarda yok.Daha dünde 17 tane süvarim kayboldu.Nasıl oluyor bu iş anlamadım gitti.Multihuntera yazdım ama cevap gelmedi.Başka birilerine mi yazmak gerekiyor.?Korkum hadi 3 göçmen hazırken daha göndermeden kaybolurlarsa ne olcak??Şimdi göçmen çıkartmayada korkuyorum..Bu arada göçmeni 4.köyümü almak için çıkartmaya başlamıştım yani oyunu biliyorum tecrübem var..Hesabıma benden başka biriside bakmıyor bunlar hariç aklına bişey gelen var mı?

DarK_Wolf
12-03-2007, 20:00
senatör-reis-kabile reisi ile köy almak içinde kültür puanı lazımmı acaba ???

yengec
12-03-2007, 20:12
senatör-reis-kabile reisi ile köy almak içinde kültür puanı lazımmı acaba ???

hayırrr
sadece sadece göçmenle yeni bir koy kurmak için kultur puanı gerekir

DarK_Wolf
12-03-2007, 20:30
hayırrr

...~teşekkürler~arkadaşım~...

KiTaRo
12-03-2007, 20:47
hayırrr

Hayır değil aynı göçmenle sıfırdan köy almada olduğu gibi fetih yapabilmek içinde yeni köy almaya yetecek kadar kültür puanınız olması lazım.

yengec
12-03-2007, 21:06

doru o ayrıntıyı atlamışım pardon

BooN
13-03-2007, 08:46
danışıklı döğüş yapmıyorsan çok zor. Yapıyorsan da (Friendly Fire) "Arkadaşça Saldırı" maddesinden dolayı ceza alırsınız.

(Friendly Fire) "Arkadaşça Saldırı" nasıl bişey??? bilen yazarmı?

h0rr0r
13-03-2007, 12:28
Ya Kabile Reis'im var. ve adamın tüm askerlerini kestim mancınıklarla köyünüde yıktım..
Ama adam kabile reis iyle saldırırken kendi hesabından 1 dakikalıgına sanırım beni temsilci atıyor. benim reis raporuda "Saldıran kişi savunan oyunun temsilcisi/temsilci idi." raporunu veriyo... :( napıcam ya böle bişeyle ilk defa karşılaştım. adamı erittim tükettim aam köyünü alamıyorum.

DarK_Wolf
13-03-2007, 16:19

saol bende neden alamıyorum diyodum :)

andi
14-03-2007, 23:53
ben seyi merwak ediyorum 2 koyu olan bi koyu eel gecirdik ana koyu mesela adamın 2 ci koyu d ebiz egecer mi

eyupkaan
14-03-2007, 23:57
Ana köyünü ele geçiremezsin.Bir oyuncunun Başkent olan köyünü ele geçiremezsiniz!!!

Scipio
16-03-2007, 02:30
düşen vatan sevgisi nasıl yükselir? Tek yolu festival düzenlemekmi?

bu soruya cevap verebilecek birisi var mı? köyü kurtarmak için ne yapılabilir???

Delerimulan
16-03-2007, 05:57
beyler yeni köy kurarken baktığımız coğu yer 6 tarlalı
bi kac ii oyuncuda 9 tarlalı ve 15 tarlalı yerler gördüm
bu tür yerleri haritada nasıl bulacaz bi programı mantığı falan var mı
her oyuncunun 7x7 lik karesinde böyle bi yer bulunması gerekmez mi
ara ara bulamadım arkadaş simdi biri bana kalkıp arayacaksın bulacaksın
şans işi bunlar der kafayı yerim..

Sevencloves
16-03-2007, 06:12
şimdi kültür puanım yetmiyor diyelim

küçük festival düzenledim ama 24 s