Tüm Versiyonu Göster : Bayram - Yılbaşı Uygulamasın da Hata mı Oldu?
Arkadaşlar bunu bana birisi makul mantıklı bir şekilde açıklayabilir mi?!
Duyurular kısmındaki 'Bayram ve Yılbaşı' başlığı altında bu konuya değinmiştim; ancak görüyorum ki ilk sayfada yeni bir başlık açılmadığından kimsenin dikkatini çekmedi.
Bildiğim kadarıyla bayramın ikinci günü saat 13.00'e kadar saldırı yapılması travian içinde engellenmiş ve forumdan bu konu duyurulmuştu.
Bunu dikkate alarak (açıklamaya güvenerek) bugün öğlen vakti bilgisayar başında olduğum halde başka işlerimle uğraştığım için travian'a bakmaya gerek görmedim. Çünkü nasıl olsa henüz saldırı olamazdı, çünkü saldırı koruması vardı.
Ancak koruma kalkmak üzereyken kontrol ettiğimde bu durumla karşılaştım, kimse bana senin saatinle server saati farklı falan da demesin?! Server saatinin ne olduğunu biliyorum, loglarda gözüken saat, o anki server saati ve sistem saatim 12.18'i gösterir iken ben bu saldırıyı almışım arkadaşlar!
http://img119.imageshack.us/img119/679/savasraporunh7.gif (http://imageshack.us)
Şimdi, ben böyle bir koruma istemediğim halde bu koruma konuldu, madem konuldu o halde neden uygulanmadı diye sormak istiyorum, sanırım bir açıklama yapılmasını istemeye hakkım var.
Lütfen ben ve benim gibi bu konu hakkında mağdur olmuş oyuncuların mağduriyetleri derhal giderilsin, bu durumdan çıkar sağlayan oyuncuların kazandıkları geri alınsın! Çok şey istemiyorum, sadece vaad edilen korumayı istiyorum. Bu yapılmaz ve tatmin edici bir açıklama gelmez ise oyunu bırakacağımızı belirtmek istiyorum.
HAYDABRE
02-01-2007, 03:59
arkadaşım benimde aynı şekilde oldu..fakat sen ayarlar kısmından baktınmı saat dilimin neye göre ayarlı..çünkü account kendi eger degiştirmezsen berlin saatine göre işliyo gördügüm..ben açıkçası ogamede oynadıgım için ve ordada server saati 1 saat geri oldugu için dokunma geregi bile duymadım..bana olan saldırıdada berlin saatine göre ayarlı ise ayarlar kısmından account saldırı şu şekilde görünüyor.
Varış zamanı: tarih: 01.01.07 saat 12:09:37 .
fakat ayarlar kısmından degiştirip turkiye saat dilimini kaydettigimde ise saldırı zamanı böyle görünüyor :
Varış zamanı: tarih: 01.01.07 saat 13:09:37 .
yani turkiye saatine göre sorun yok..fakat ilanda bu belirtilmemişki..ben şahsen yeni bir kullanıcı olarak server saatinin bile degiştirilebildigini bu olaydan sonra ögrendim..sanırım sonuçları tahmin edilmeden eksik bir açıklama yapıldı..açıklamada hangi server saatine göre oldugu belirtilmeliydi..gerçi benim kaybım pek bişi degil ama sen bayagı kaybetmişsin saglık olsun..
galyalı_killer03
02-01-2007, 10:52
Arkadaşlar bir şeyin ne olduğunu bilmeden başkasına suç atıyorsunuz.Ama sonun bu iş sizin bilgisizliğiniz çıkıyor.
http://img167.imageshack.us/img167/9696/adszqo6.jpg (http://imageshack.us)
Oraya o saat ayarını boşuna koymamışlar, biraz zaman harcayıp birilerin suçlamak yerine araştırsaydınız bulurdunuz.
Sevgili modererator Sn. galyalı_killer03;
Mesajınızdan hiçbir şey anlamadım! Bize araştırmayı tavsiye edene kadar mesajımı "tam" olarak okumayı deneyebilirdiniz. Gayet açık yazmıştım.
Orada saat dilimi ayarı olduğunu biz de biliyoruz, oyuna ilk girdiğimiz gün bu ayarı yaptık.
BENIM SAATIM "Istanbul" saat dilimine göre ayarlı. Başka yere göre mi ayarlayın demek istediniz?!
Lütfen şunu söyler misiniz "BERLIN" saatine göre mi ayarlamamız gerekiyor yoksa! Türkiye Travian'da oynayan oyuncular olarak BERLIN saatiyle ya da başka saatle oynamamız gerekiyorsa bunu yaptığınız duyurularda belirtmeniz gerekmiyor mu?
Şimdi tekrar soruyorum ve insanların anlamamasına da şaşırmaya başlıyorum:
BENIM OYUNCU PROFILIMDE SAATIM "ISTANBUL" SAATINE GÖRE AYARLI, BEN BU AYARLARLA saat 12.18'de SALDIRI ALDIM. BUNA VERILECEK CEVAP SIZIN VERDIGINIZ CEVAP OLMAMALI SN galyalı_killer03..
Yaşınızı bilmiyorum, kaç yıllık oyunculuk tecrübeniz var bilmiyorum. Ama benim 20 yıllık bilgisayar oyunculuğu tecrübem var, sanırım buradaki birçok oyuncunun yaşından fazladır! Bana bunları söyletmeden önce neyin ne olduğunu anlamadan insanları bişeylerle itham etmemenizi öneririm.
Ben hala yetkin ve yetkili birisinden bir açıklama bekliyorum o kadar
galyalı_killer03
02-01-2007, 15:36
20 yıllık tecrübesi olan bir insan bir oyun hatasını bu kadar büyütmez.Eğer bu iş tecrübe yılları ile oluyorsa interneti bırakalım artık.Eğer çok tecrübeniz var ise böyle bir olayda forumda yazmak değilde Admine mesaj atmanın gerek olduğunu bilmeniz gerekirdi.Demekki hala 20 yıllık tecrübeniz olmamış.Neyse tartışma ortamı yaratmak istemem, eğer vir sorununuz var ise Admin e mesaj atın lütfen.Forumda haykırmakla, bağırmakla bir sorun çözülmez.
Sn. Galyalı_Killer,
Bir kez daha ön yargılı davrandınız.. sanırım bu huyunuz değişmeyecek.
Admin'e mesaj atılması gerektiğini gayet tabi ki biliyorum. Ve mesaj attım da! Admine mesajıma herhangi bir cevap gelmediğinde ne yapmak lazım peki sizce? İste ben de onu yapıyorum. Haa bayramdır, Sn Admin hemen cvp veremeyebilir bunlar normal şeyler, ama zaten ben burada Admin de cevap vermiyor vs demedim dikkat ettiyseniz.
Ayrıca birşeyi büyüttüğüm falan da yok, neticede bu bir oyun ve ben de vakit ayırıyorsam eğer (ki ayırıyorum) doğru düzgün oynamak isterim. Amacım sadece;
- Bir hata varsa bu incelensin mağdurlar varsa bu mağduriyetler giderilsin
- Yapabileceğimiz birşey yok denecekse de o densin, insanlar da bunu görsün.. gelecekte başlarına ne gelecek bilsin ve oyuna verdikleri emeği tekrar tartsınlar
Bunun olabilmesi için tabi ki forumda konu edilecek, forum bunun için yok mu..
Bir yanlışlık dile getirildiğinde bunun ismi peşinen "forumlarda bağırmak" ya da "mızmızlanmak" vs mi olmak zorunda..
Yaklaşmınız için söyleyecek bişey bulamamakta ve Sn. Admin'den bir cvp beklerken benim durumumdaki insanların konu başlığını takip edip bilgilenmelerini istemekteyim.
HAYDABRE
02-01-2007, 18:15
Arkadaşlar bir şeyin ne olduğunu bilmeden başkasına suç atıyorsunuz.Ama sonun bu iş sizin bilgisizliğiniz çıkıyor.
http://img167.imageshack.us/img167/9696/adszqo6.jpg (http://imageshack.us)
Oraya o saat ayarını boşuna koymamışlar, biraz zaman harcayıp birilerin suçlamak yerine araştırsaydınız bulurdunuz.
galyalı kardes hemen bizi bilgisizlikle suçlamışsında sende çok bilgilisin bravo yani..walla oyuna başlayalı daha 1 hafta felam oldu bilseydim kitabini alir okurdum..eminim bu durumdan muzdarip çok oyuncu vardır.walla ben bilgisiz olabilirim ama oyunu yapanlar neden ben turkiyeden katıldıgım halde server saatini berlin olarak ayarlıyolar.herşey turkçe ama saat berlin saati.yani bu bir eksiklik degilmi.hemen savunmaya geçecegine bazı şeyleri kabul et yani.milleti bilgisizlikle suçlayarak sorunu çözemezsin.walla benim hiç bilgim yok dogru ben hata yapabilirim ama bu tur yaklaşımlarla çok oyuncu telef edersin..yani ortamı dahada gerecegine guzelce konuyu iletirim felam de incelerler felam de yani.oyun girişine kayıt olurken server saatini düzeltme seçenegi felam konsun gibi.sonuçta bu serverde türkiye dışından kişilerde oynayabilir yani öle degilmi.neyse boşver kafana göre takıl..:)
bu saldırı olayı benimde başıma geldi. saat ayarı demeyin saatim serverla ayarlı.
Saatiniz doğru ayarlı olduğu halde böyle bir mağduriyet yaşadıysanız ozaman konunun yeri Bug ve Hata Raporları, "Genel" değil.
Ayrıca konu başlığı tek yönde anlam içeren, konu hakkında karar verecek ve inceleme yapacak mekanizmaları etkilemeye yönelik bir başlık olduğu için editlenmiştir.
Size göre %100 de haklı olsanız, inceleyecek ve karar verecek insanlar herhangi bir yorum yapmadan, "siyah mı yoksa beyaz değil mi" gibi tek noktaya odaklı ve suçlayıcı başlık açmak adetinden vaz geçilmesi gerekiyor.
Varsa bir hata sabredip başvurduğunuz merciden cevap gelmesini beklemelisiniz. Beklemeyecekseniz şikayeti yapmanında bir anlamı yok değil mi? Yani hem medet um hem karala biraz tuhaf!
Probleminizi forumla paylaştığınız için teşekkür eder, gerekli yerden cevap gelene kadar burada gereksiz tartışmalar yaşanmaması için bağlığın kilitlendiğini ilan ederim.
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.