Tüm Versiyonu Göster : Travian'ın Chat Kısmına Hiç Girdiniz mi?
Hamburger
22-07-2007, 00:43
Bu sorumun muhatapları özellikle Travian forumunu yeni kullanmaya başlayan kardeşlerimdir.
Bazen hepimiz şahit oluyoruz: "... acele cevap yazın" gibisinden mesajlara. Bunu düşünen zihniyetler, acaba bir kere olsun "forum kirliliği yapmayayım" diye düşünüp de "chati kullanarak öğreneyim" demişler midir?
Travian'ın chati ne işe yarar hiç düşünmüşler midir?
Chate hiç girmişler midir?
Bu mesajı okuyan sen, ne düşünüyorsun bu konuda?
linkinpark217
22-07-2007, 00:45
güzel bir düşünce ama orada bakmıyorlar ki dediğime :(
Valla ben girdim bi kaç kez baya yararı oldu.Şimdi baya tecrübem olduğu için fazla kullanma gereği duymuyorum ;)
Hamburger
22-07-2007, 00:47
Valla ben girdim bi kaç kez baya yararı oldu.Şimdi baya tecrübem olduğu için fazla kullanma gereği duymuyorum ;)
aslında ben de chatten epey şey öğrendim ve istedim ki insanlar forum aracılığıyla tembelliğe alışmasın farklı yollar düşünsün.
chati burada sadece karı-kız tavlama amaçlı sanan arkadaşlar vardır ha eminim.
kezmanumut
23-07-2007, 14:28
Bana bişey oldu ben giremiyorum arkadaşlar diyoki ban yemişsindir ban yiyecek bişeyde yapmadım nedendir acaba?
kutuchola
23-07-2007, 15:58
arkadaşlar chat derken sohbet odasından bahsediyoruz değil mi? eğer öyleyse ben sohbet odasına giremiyorum ve neden olduğunu bilmiyorum....
galya_kubi
28-07-2007, 13:22
bende anlamıyorum chat ve ya sohbet odasından bi şey
DoğuKağaN
29-07-2007, 01:46
olaya en yabancı benim heralde :D bu dediğiniz şey birliğe bağlanınca çıkan chat mi :D
Hamburger
29-07-2007, 02:42
olaya en yabancı benim heralde :D bu dediğiniz şey birliğe bağlanınca çıkan chat mi :D
birliğe bağlanınca çıkan şeyi demiyorum arkadaşım, travianın anasayfasında, en soldaki sütuna bakarsan görürsün profil çıkış, giriş falan yazıyor ya onların altında.
ayrıca sohbet odasına giremeyen arkadaşlara söyleyeyim; oraya girmeye çalıştığınızda size bir şey soracak yüklemek için, ona yürüt ya da run diye bir seçenek çıkacak, onu seçin büyük ihtimalle olacaktır.
dogabeey
01-08-2007, 14:34
Connecting...
[13:32] Unable to connect : java.net.SocketException : Software caused connection abort: connect
Ne yaparsam yapayım böyle bir hata veriyor. Sadece travian chat'te değil mIRC falan girerken de buna benzer bir hata mesajı alıyorum. Sizce sorun ne olabilir?
C3NGiZH4N
01-08-2007, 16:59
ben ara sıra bakıyorum güzel hazırlanmış bir yer..
Hamburger
02-08-2007, 00:38
Connecting...
[13:32] Unable to connect : java.net.SocketException : Software caused connection abort: connect
Ne yaparsam yapayım böyle bir hata veriyor. Sadece travian chat'te değil mIRC falan girerken de buna benzer bir hata mesajı alıyorum. Sizce sorun ne olabilir?
benim tahminime göre sorun javadan kaynaklanıyor.
bilgisayarında java yüklü mü?
yüklü değilse kurmalısın, sonra belki sp2 falan mIRC ya da sohbet sayfasını açarken bir şeyler sorabilir, o zaman "run" tuşuna basacaksın, gerisi kendiliğinden gelecektir.
dogabeey
02-08-2007, 11:42
yüklü değilse kurmalısın, sonra belki sp2 falan mIRC ya da sohbet sayfasını açarken bir şeyler sorabilir, o zaman "run" tuşuna basacaksın, gerisi kendiliğinden gelecektir.
Evet bilgisayarımda java yüklü. Sorun xp'ye geçtikten sonra başladı. Başka xp yüklü PC'lerde travian chat'e falan girebiliyorum. Makinaya format attım yine aynı hata... :(
Javayı yeniden yüklemeyi deneyeceğim. İlgilendiğin için teşekkürler.
Edit: Şimdi internetin güvenlik ayarlarıyla falan bayağı bir uğaştım düzeldi artık girebiliyorum. :)
Evet Girdim ama kimse benimle konusmadı :(
Chat Genelde ilk mesajım ve oleyyy...
Girmiş bulunmaktayım...
berkay_98
06-08-2007, 10:15
arkadaşlar chat derken sohbet odasından bahsediyoruz değil mi? eğer öyleyse ben sohbet odasına giremiyorum ve neden olduğunu bilmiyorum....
Arkadaşlar chat odasına neden giremiyorsunuz biliyor musunuz :?
java desteginiz yoktur :) en kısa zamnda java yükleyip chat e girin :)
izmirLeekdr
11-08-2007, 20:12
ben yüklemeden baya bi denemiştim mynetten oyun oynamak için java yükledim. bu sayede sıhbete girebiliyorum ama beni pek sarmadı.
lazkopat
13-08-2007, 02:03
Ben chat e hiç girmem..!
- gönderdiğim tüm mesajlar tarafımdan silinmiştir.
Vlademir
25-08-2007, 17:26
Ben hiç girmiyorum.
[Pro-Man]
27-08-2007, 00:40
Geceleri kimse olmuyor insanın canı sıkılıyor..
Ben İlk Kez Şimdi Girdim :D
Hamburger
24-10-2007, 01:49
http://teuton.travian.org/Turkey.php
Bu adresi ziyaret etmenizi isterim, giremeyenlerin sorunlarını java programında aramasına gerek yok malesef.
www.mirc.com (http://www.mirc.com)
Buradan bir mIRC programı indirip kurduktan sonra çalıştır dediğiniz zaman karşınıza çıkacak olan alanlardan
Fullname: Buraya istediğiniz bir cümleyi yazabilirsiniz, bu sizin infonuzda görünecek olan isim kismidir.
Örneğin: Travian.com.tr chat
Email: Buraya bir kelime yazabilirsiniz sadece veya rakamlardan olusabilir.
Örneğin: Latte@
Nickname: Buraya kullanacağınız rumuzu yazıyorsunuz.
Örneğin: Travian-Oyuncu
Alternative Nickname: Buraya , eğer o anda sizin kullanmak istediğiniz rumuz kullanılıyorsa onun yerine geçecek bir rumuz yazıyorsunuz.
Daha sonra tamam diyorsunuz.
Karşınıza çıkacak boş ekranı gördükten sonra,
/server irc.travian.org
bunu yazıyorsunuz ve enter tuşuna basarak bağlanıyorsunuz.
Türk kanallarına girebilmek için,
/j travian.tr
ve
/j traviansupport.tr
yazıp giriş yapabilirsiniz.
Bilgilerinize...
verdiğin bilgiler hakikaten çok yararlı arkadaş, sağ ol.
drogba22
25-10-2007, 20:26
vala ciddi ciddi ben de ilk defa girioom
Girilmiyo ki Böyle diyo
[17:55] Connecting...
[17:55] Logging in...
[17:55] -teuton.travian.org- *** Looking up your hostname...
[17:55] -teuton.travian.org- *** Couldn't resolve your hostname; using your IP address instead
[17:55] Erroneous Nickname: Illegal characters
[17:55] Not connected
[17:55] Error : Closing Link: [88.240.154.236] (Ping timeout)
[17:55] Disconnected from irc.travian.de
???
asker3457
30-10-2007, 00:21
[23:19] Connecting...
[23:19] Logging in...
[23:19] -roman.travian.org- *** Looking up your hostname...
[23:19] -roman.travian.org- *** Couldn't resolve your hostname; using your IP address instead
[23:19] -roman.travian.org- *** You are permanently banned from Travian (Turkisch Webchat Applet users - See: http://teuton.travian.org/Turkey.php for more information) Email tranqer@travianteam.com for more information.
[23:19] Error : Closing Link: tr10|BAMBAM[88.233.25.204] (User has been permanently banned from Travian (Turkisch Webchat Applet users - See: http://teuton.travian.org/Turkey.php for more information))
[23:19] Disconnected from irc.travian.de
devamlı hata veriyor nedenini ve çözümünü bilen arkadaşlar varmı acaba?
headhunterba
30-10-2007, 01:06
ben beyond kullandığım için sürekli elim ona gidiyor sonra da firefox yanıt vermiyor diyor sinir oluom makinaya restart atıyorum ama o sayfa gelişmemde ii rol oynamaıştır
DeathLess
31-10-2007, 18:09
[23:19] Connecting...
[23:19] Logging in...
[23:19] -roman.travian.org- *** Looking up your hostname...
[23:19] -roman.travian.org- *** Couldn't resolve your hostname; using your IP address instead
[23:19] -roman.travian.org- *** You are permanently banned from Travian (Turkisch Webchat Applet users - See: http://teuton.travian.org/Turkey.php for more information) Email tranqer@travianteam.com for more information.
[23:19] Error : Closing Link: tr10|BAMBAM[88.233.25.204] (User has been permanently banned from Travian (Turkisch Webchat Applet users - See: http://teuton.travian.org/Turkey.php for more information))
[23:19] Disconnected from irc.travian.de
devamlı hata veriyor nedenini ve çözümünü bilen arkadaşlar varmı acaba?
Travian yönetimi Türk kullanıcılarının Travian IRC server'ine girişini yasaklamış durumdadır. Sebebine gelince;
Türkiye genelinde internet kullanıcılarının hemen hemen hepsi dinamik IP adresi kullanmaktadır. Yani modemi her kapatıp açışınızda yeni bir IP adresi alır. IRC server'larında IP adresleri önemlidir. Sebebi ise; bazı kullanıcıların kural dışı davranışları, ya da server'a zarar vermek isteyenler IP adresleri aracılığıyla kolayca engellenebilmektedir. Bütün bu sebeplerden dolayı Türk kullanıcılarının Travian IRC server'ine girişi engellenmiş vaziyettedir.
Bunu aşabilmek için proxy kullanmanızı tavsiye ederim. Proxy ile IP adresinizi yurtdışından bağlanabiliyormuş gibi gösterebilirsiniz. Tabi IRC sunucusunun güvenlik amaçlı kurulmuş olan proxy taramasını geçebilirseniz :)
Travian yönetimi Türk kullanıcılarının Travian IRC server'ine girişini yasaklamış durumdadır. Sebebine gelince;
Türkiye genelinde internet kullanıcılarının hemen hemen hepsi dinamik IP adresi kullanmaktadır. Yani modemi her kapatıp açışınızda yeni bir IP adresi alır. IRC server'larında IP adresleri önemlidir. Sebebi ise; bazı kullanıcıların kural dışı davranışları, ya da server'a zarar vermek isteyenler IP adresleri aracılığıyla kolayca engellenebilmektedir. Bütün bu sebeplerden dolayı Türk kullanıcılarının Travian IRC server'ine girişi engellenmiş vaziyettedir.
Bunu aşabilmek için proxy kullanmanızı tavsiye ederim. Proxy ile IP adresinizi yurtdışından bağlanabiliyormuş gibi gösterebilirsiniz. Tabi IRC sunucusunun güvenlik amaçlı kurulmuş olan proxy taramasını geçebilirseniz :)
proxy ne..?
DeathLess
02-11-2007, 14:29
proxy ne..?
Proxy, fiziksel IP adresinizin yerini alarak IP adresinizi internet ortamında farklı gösteren yazılımlardır. Kısacası internette kendi IP adresinizle değil de farklı bir mask ile dolaşmanızı sağlar. Bir amacı da güvenlik içindir. Bilgisayarınıza zarar vermek isteyenlerin sizin IP adresinizi öğrenmenizi engeller.
Proxy ile bir web sayfasına, ya da bir IRC server'ine dünyanın herhangi bir yerinden bağlanıyormuş gibi görünebilirsiniz.
Amma velakin özellikle de IRC server'lara bağlanırken ilk aşamada güvenlik amaçlı proxy taramasından geçersiniz. Eğer ki bilgisayarınızda proxy kullanıyorsanız ve bağlanmaya çalıştığınız IRC server'in güvenliği bunu fark ederse girişinizi otomatik olarak engelleyecektir...
Ben zaten yurtdisindan giriyorum.. :D
Ben Sürekli Giriodum Hatta Voice Falan Da Alıodum:DAma İrc Bıraktıktan Sonra Hiç Giremedim Şu Sıralar Mirc Den Giriorum Ama Çok Az Kişi Var Eskiden Çok Güzeldi Oplarımız Falan Değişmiş Sanırım Munium,Epitaph Falan Da Pek Girmio Sanırım...
Ben Sürekli Giriodum Hatta Voice Falan Da Alıodum:DAma İrc Bıraktıktan Sonra Hiç Giremedim Şu Sıralar Mirc Den Giriorum Ama Çok Az Kişi Var Eskiden Çok Güzeldi Oplarımız Falan Değişmiş Sanırım Munium,Epitaph Falan Da Pek Girmio Sanırım...
Sen tecrübelisin o zaman.
Sen tecrübelisin o zaman.
Sanırım Öyle:DAma Uzun Süredir Girmiodum Mirc Den Girdim Çok Az Kişi Vardı :(Valla Tanıdığım Nick İni Bi Bot Vardı Bide Vinter:DVinter Da Zaten Yabancı Op
Sanırım Öyle:DAma Uzun Süredir Girmiodum Mirc Den Girdim Çok Az Kişi Vardı :(Valla Tanıdığım Nick İni Bi Bot Vardı Bide Vinter:DVinter Da Zaten Yabancı Op
Kankilerinin hepsi gitmiş.
Kankilerinin hepsi gitmiş.
sohbetin zevki onlarsız çıkmazki:D
sohbetin zevki onlarsız çıkmazki:D
Tabiki ortamda bir kankin olcakki muhabbetin zevki çkacak
Tabiki ortamda bir kankin olcakki muhabbetin zevki çkacak
muniyum,epitaph,ejderha vardı başka kim vardı:Dismail vardı nicklerini tam hatırlıyamadığım daha çok arkadaşımız vardı muniyum köyünü devretmişti bana:Dhepsi birbirinden ii kişilerdi keşke gene girseler kanala mirc den...
muniyum,epitaph,ejderha vardı başka kim vardı:Dismail vardı nicklerini tam hatırlıyamadığım daha çok arkadaşımız vardı muniyum köyünü devretmişti bana:Dhepsi birbirinden ii kişilerdi keşke gene girseler kanala mirc den...
Sen yine onlarla muhabbete başlarsın.
burak_berken
21-12-2007, 13:40
Arkadaşlar ben Chat'e giremiyorum...
burak_berken
21-12-2007, 13:46
Bir dk şimdi resmi koyacam.
burak_berken
21-12-2007, 14:00
Açtığımda bu çıkıyor.
http://img81.yukle.tc/images/6976adsiz.JPG (http://www.yukle.tc)
Connect'e basıyorum,bu çıkıyor.
http://img79.yukle.tc/images/8000adsiz2.JPG (http://www.yukle.tc)
ben de giremiyorum:( mrc de yüklü
burak_berken
21-12-2007, 14:56
ben de giremiyorum:( mrc de yüklü
mrc ne yav...?
mrc ne yav...?
mirc işte hata eleştirmek için forumda gezıyorsun az once baddad a da takıldın klavyemın bazı tuşları bozuk takıl kafana gore ne dediğimi zaten çok iyi anlammıştın ;)
mirc işte hata eleştirmek için forumda gezıyorsun az once baddad a da takıldın klavyemın bazı tuşları bozuk takıl kafana gore ne dediğimi zaten çok iyi anlammıştın ;)
Tamam paragon.
Arkadaşlar ben Chat'e giremiyorum...
İrc Den Girilmio Atık Mirc Den Girmelisin...
burak_berken
23-12-2007, 19:38
İrc Den Girilmio Atık Mirc Den Girmelisin...
İrc ne? Mirc ne?
-Arahan-
11-01-2008, 18:06
İrc ne? Mirc ne?
Onlarıda mı Bilmiyon =)))))
konyasporlu
12-01-2008, 00:11
:D
ben hiç girmedim
BiLiNMeYeN..
12-01-2008, 18:07
travian chat nedir söyler misiniz?:Dbu arada sorunun cevabı girdim evet şimdi ilk kez:D
-Arahan-
15-01-2008, 17:49
Eskiden Takılırdım:)
Epitaph vardı.
veossa
Bunun gibi birsürü :)
*arslan*
19-01-2008, 19:21
Çok haklısın Hamburger kardeşim...
-Arahan-
19-01-2008, 19:30
Nerde O Eski Günler Ehh Ehh Biz TürkleR Böyleyiz...
heroes magic
21-01-2008, 19:13
ben girdim sohbetde ettik arkadaşlarla birlik toplantılarını chat kısmında yapardık tabi yabancı serverlarda çokta zevkli geçerdi valla...
-Arahan-
21-01-2008, 21:33
ben girdim sohbetde ettik arkadaşlarla birlik toplantılarını chat kısmında yapardık tabi yabancı serverlarda çokta zevkli geçerdi valla...
Kullanıcı Adın Neydi?
LaZkOpAt61
22-01-2008, 12:37
Bir kaç kere baktım ama ondna sonra öğrenemedim bıraktım:D
heroes magic
22-01-2008, 20:20
Kullanıcı Adın Neydi?
istanbullu
-Arahan-
22-01-2008, 23:53
istanbullu
hmm seni tanıyorum.
Senden Bahsetmiştim arkim.
Hatta Adıda TesTaMenT'di.
İkiniz Kanal Açmışsınız.
konyasporlu
30-01-2008, 01:28
Bir kaç kere baktım ama ondna sonra öğrenemedim bıraktım:D
aynenya :D
-Arahan-
31-01-2008, 17:14
aynenya :D
Aslında çok Basit.
bende bir sorun var gimiyor chate :(
heroes magic
04-02-2008, 02:26
bende bir sorun var gimiyor chate :(
sende değil herkeste var o sorun:D
Ben hiç girmedim ama bir deneyeyim bakayım olmazsada uğraşmam...
eyupkaan
06-02-2008, 15:11
Girdim ama bir şey anlamadım :S :D
berkan bal
27-02-2008, 15:36
hata oluştu giremedim
heroes magic
05-03-2008, 14:31
hata oluştu giremedim
Ciddi misin?:)Allah Allah acaba neden?:rolleyes:
Ciddi misin?:)Allah Allah acaba neden?:rolleyes:
Kardeş dalga gececeğine cevap versene bende merak ettim :D
heroes magic
05-03-2008, 19:34
Kardeş dalga gececeğine cevap versene bende merak ettim :D
Sende mi bilmiyorsun?Yuh artık:)Alman yetkililer Türklerin sürekli değişen ıp adreslerinden,herhangi bir hata da müdahale edemeyecekleri için bize chat'i süresiz yasakladılar.
Bence çok saçma bi yasak!!
heroes magic
08-03-2008, 00:31
Bence çok saçma bi yasak!!
Aslında çok yerinde bir yasak.Eğer bu yasak olmasaydı.Biz yani Türkler o kurnaz aklımızı kullanıp Alman yetkililerin başını çok ağrıtabilirdik.
Sende mi bilmiyorsun?Yuh artık:)Alman yetkililer Türklerin sürekli değişen ıp adreslerinden,herhangi bir hata da müdahale edemeyecekleri için bize chat'i süresiz yasakladılar.
eheheh biz Türkler eheheh :D acaba forumda oplar kim olurdu nadanest modlarımızmı yoksa :D
berkan bal
12-03-2008, 20:58
Aslında çok yerinde bir yasak.Eğer bu yasak olmasaydı.Biz yani Türkler o kurnaz aklımızı kullanıp Alman yetkililerin başını çok ağrıtabilirdik.
sadece bizmi?
heroes magic
12-03-2008, 22:52
sadece bizmi?
Evet sadece biz !
berkan bal
13-03-2008, 19:27
niye bizmi sadece vakit harcattırıyoruz
heroes magic
14-03-2008, 10:58
niye bizmi sadece vakit harcattırıyoruz
Çünkü Türkler'in yani bizim, ıp adreslerimiz her sanal dünyaya (internete) girişimizde yenileniyor(değişiyor).Onlar da bu sorunu çözemeyecekleri için bize bu olanağı kapattılar !
ahmet9696
25-03-2008, 09:08
zaten kullanmıyordum bir kere girdim hiç bişi anlamadım
Ben girmeye çalıştım ama grmeye çalışırken acayip şeyler oluyor ben de çıkıyorum.
Arkadaşlar çeşitli programlarla chat kısmına girilebilir ve chat kısmında sadece herhangi bir sorunuz olursa onu sorup diğer kişilerle bilgi paylaşımı sağlayabilirsiniz.Ve naber nasılsın niyetine konuşursanız 2 dakika sonra ordan banlarsınız(Ben chat kısmına bir ara traviandan direk girerken istediğim kişiyi Kick, Ban veya Kick+Ban yapabiliyordum bu biraz saçma değilmi :D)
Ben girerim ama disconnettec diyo connetc diyorum bu sefer yine girmiyor.
Şimdi banada diyor çünkü bu olanak bize kapandı.Eskiden hemen girerdi.Küfredenleri tam banlayacaktımki disconnettec oldum ve daha giremedim.Sonrada türk serverlarında bu olanağın kapandığıın öğrendim.:D:(
Forum kullanıcılarının (aday,üye,katip,mod,admin farketmez) rahatlıkla sohbet edebilmesi, geyik yapabilmesi, istedikleri konu hakkında konuşabilmesi için Tr-Sohbet isimli yeni kanalımız hizmete açılmıştır. İsteyen gelebilir, hatta ilk gelenlere de voice, müdavimlere de halfop verilecektir...
Girmek için bağlandıktan sonra /j Tr-sohbet yazmanız yeterli..
AtLaNtiC
27-05-2008, 09:10
Forum kullanıcılarının (aday,üye,katip,mod,admin farketmez) rahatlıkla sohbet edebilmesi, geyik yapabilmesi, istedikleri konu hakkında konuşabilmesi için Tr-Sohbet isimli yeni kanalımız hizmete açılmıştır. İsteyen gelebilir, hatta ilk gelenlere de voice, müdavimlere de halfop verilecektir...
Girmek için bağlandıktan sonra /j Tr-sohbet yazmanız yeterli..
Arkadaşlar Anlık iletişim için Süper Bir Ortam.ikramlar Çaylar,Pastalar,börekler Cabası ;) Şimdiden +v Aldım Bile: ) Guzel Sohbet Ortamı var Orda Herkesi Bekleriz.
darkavalon
27-05-2008, 09:54
Şu anda kanala girdim ama kimse yok:) Sanırım sabahları pek fazla kişi olmuyor.
AtLaNtiC
27-05-2008, 13:28
Şu anda kanala girdim ama kimse yok:) Sanırım sabahları pek fazla kişi olmuyor.
Akşam Bekleriz ;)
darkavalon
27-05-2008, 20:01
Akşam Bekleriz ;)
Şu anda halen kimseyi görmüş değilim:)
..::|nrylmz|::..
27-05-2008, 23:19
Şu anda halen kimseyi görmüş değilim:)
Biz buradayız, sizleri bekliyoruz... :)
darkavalon
29-05-2008, 19:23
Kanala tüm üye ve üye adaylarımızı bekleriz.Tamamen sohbet amaçlı bir kanaldır.Geyikçiler için birebir.
Flood yapmak ve futbol konuşmak serbest daha ne olsun:)
..::|nrylmz|::..
29-05-2008, 22:34
Futbolun, bol geyiğin yasak olmadığı tek yer! Hiç tanışmadığınız kişiler burada! '/j Tr-sohbet' e hepinizi bekliyoruz!
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.