PDA

Tüm Versiyonu Göster : Anlaşma-vergi

ZeYd
26-08-2006, 23:03
Oyuncuların birbirlerini vergiye bağlayabilecekleri bir sistem kurulması mumkun olabilir mi acaba?

örneğin 100 saat boyunca a oyuncusu b oyuncusuna anlaşmaları uyarınca saat başı otomatik olarak 100 40 odun gonderir, buna karşı birbirlerine saldıramazlar, boylelikle a oyuncusu b oyuncusunun saldırılarından kurtlumus olur....

Prelektro
26-08-2006, 23:24
ztn böyle bişey var yani kurallarda yada oyun sisteminde olmasada oyuncuların böyle anlaştığını gördüm ben yabancı serverda.

ama bu kötü yönde kullanılabilir. antlaşma gibi gösterip başka oyuncu diğer oyuncuyu besleyebilir. ince bi nokta kısaca

ZeYd
26-08-2006, 23:31
multi hesap olmadığı sürece 1 oyuncu diğerini istediği gibi besleyebilir zaten, bu kötü amaç değil ki..

batusag
26-08-2006, 23:46
Hyr kardes bence cok kötu bi fikir

ZeYd
27-08-2006, 00:08
Hyr kardes bence cok kötu bi fikir

kusura bakma ama çok gereksiz bi mesaj olmuş, nedenini de yazsan??

biraz açıklayıcı olur

Slicerdes
27-08-2006, 01:14
multi hesap olmadığı sürece 1 oyuncu diğerini istediği gibi besleyebilir zaten, bu kötü amaç değil ki..

Multi olmasan da bu yasak. 1 günde bir kişiye gönderebileceğin maksimum miktar 1 saatlik üretimindir. Sadece tahılı sınırsız gönderebilirsin.

Vergi olayı zaten vardır ancak oyuncular arasındadır. Yani ben birine saldırıyorsam devamlı, ve karşıdaki savunamıyorsa ve durmamı istiyorsa konuşuruz, bana her gün 1 saatlik üretimini yollaması karşılığında saldırmam. Bu yaygıbn yapılan bir şeydir zaten. Sistemleştirmek sadece hilecilerin işini kolaylaştırır.

ZeYd
27-08-2006, 01:24
hile yapmak isteyen zaten yapar bir şekilde.

2- anlaşma yapılabilinir evet ama buna rağmen saldırılınabilinir de, yani anlaşmaya sadık kalınmayabilinir.

3- herhangi birisine sınırsız yardımda bulunmak neden yasak? madem yasak neden tahıl serbest?
tahılları satıp pekala metal odun vs alabilir isteyen herkes,

sonuçta 2 kişilik bir emek varsa ortada malların bir ulkede toplanarak dayanışma ve strateji yapmak hiçbir haksızlığa yol açmaz.bu guildlerin işlevini de arttırmış olur.

Slicerdes
27-08-2006, 02:42
1- Hile yapmak isteyen tabii ki yapar ama onlara daha çok fırsat vererek yakalanmalarını zorlaştırmış oluruz.

2- Sen vergi alırken saldırır mısın? Saldırırım diyorsan normal vergi sisteminde de saldırabilirsin bunu kim engelleyecek? Eğer anlamayı bozarsan adam da sana vergi göndermez bu kadar basit. Oyundaki her anaşma bozulabilir. Bu artık senin ne kadar şerefli oyun oynadığına bağlı.

3- Tahıl serbest çünkü ileride büyük ordular için çok tahıl gerekecek. İttifaklar da birbirine yardım olsun ordu beslenmesinde diye büyük oranlarda tahıl yollayabilecek. Sen defansını bir arkadaşının köyüne destek olarak gönderirsen ordun o arkadaşının tahılını yer. Ama ya tahılı yoksa? Kendi ordunun tahılını da yollayabilirsin kural gereği. O yüzden tahıl sınırsız.

Tahılı diğer kaynaklara çevirmek gerçek para gerektiriyor. İsteyen bu şekilde hile yapabilir ama bu da takip edilir, ve boş yere gerçek parasını harcamış olur kişi.

Neden diğerleri olmaz? Neden onlar sınırsız değil? Sen bana garanti edebilir misin yardım aldığın kişinin 1 ay sonra oyunu bırakmayacağını? "Arkadaşım, aynı ittifaktayız, bana yardım ediyor" diye bir sürü mal alırsın ondan, sonra o çocuk bırakır gider oyunu. Bilebilir miyiz sana yardım eden kişi gerçek mi yoksa sana ait başka bir hesap mı? Diğer tek başına oynayan oyunculara karşı bu haksızlık sayılmaz mı? O zaman herkes çağırır ne kadar tanıdığı varsa, oyuna gir de birkaç hafta oyna bana mal yolla der. İşte bu hile. Zaten anlamadım neden bir sürü mal yollama ihtiyacı duyuyorsun ki arkadaşına??? O mallar senin işine yaramayacak mı?

Arkadaşlar son kez söylüyorum: Kendine zarar verecek şekilde başkalarına yardım edersen ile kapsamına girer. Ben saatte 50 odun üretirken sana 500 odun yollarsam bu kesinlikle bana çok zarar, sana çok yarar sağlar ve haksız bir kazanç oluşturur ve hiledir.

ZeYd
27-08-2006, 03:05
konuyu uzatmak istemiorm ama anlatmak istediimi anlatamıorm.

bahsettiim sistemde otomatik olarak saldırı engellenecek.

tahılı para olmadan da çevirebilirler, pazar yerinden satarak.

garanti edemem, 1 hafta sonra bile bırakabilirler ama sonuçta 1 hafta boyunca oyunu oynamış, gerekli emek harcanmış..

multi hesap konusunda, dikkat çekici birşey olduunda ip no incelenebilinir.

haksız kazanç sayılmaz bence, ali hakkını veliye verebilir onun hakkı sonuçta.

tamam sustum artk

Slicerdes
27-08-2006, 03:30
Ali hakkını veliye veremez eğer bu hak verme olayı kendine zarar veriyorsa. oyunu iyi oynamak isteyen biri neden hakkını başkasına versin? neden kendi geride kalsın başkası ilerlesin diye?

Hele bir de oyunu bırakırsa Ali, Veli direk suçlu duruma düşmez mi? Biri gelmiş, veliye kaynak aktarmış, sonra gitmiş. Bu mu oyun yani kaynak aktaran açısından? Kendi çıkarı ne bu durumdan? Velinin güçlü olmasının ona sağladığı yarar ne? Yemicem sana yedircem, giymicem sana giydircem, bu işten benim çıkarım ne olacak? Sen bana bunun cevabını ver yeter. Ve bunu serbest bırakırsak hileciler nasıl önlenecek sence? IP olayı deme, birden fazla bilgisayarı olan bir sürü insan var etrafta. Ya da arkadaşları olan...

Tahılı pazar yerinde kolay kolay satamazsın oyunun bu aşamalarında çünkü kimsenin o kadar aşırı tahıl ihtiyacı yok. ilerleyen aşamalarda da tahılı bırak satmayı satın almaya çalışacaksın.

Bahsettiğin sistemde otomatik mi engellenecek? peki ya anlaşmadan vazgeçerse biri? vazgeçemeyecek mi? bir kere anlaşınca hiç saldırakamayacak mı? sence mantıklı mı bu? ben olsam asla böyle bağlayıcı bir anlaşma yapmam. İttifak anlaşmaları her an bozulabilir olmasına rağmen onlarda bile öyle bir koruma sistemi yok. İsteyen istediğine saldırabiliyor oyunda. Her şey gerçek yaşamdaki gibi oyunculara kalmış durumda. Onuruyla şerefiyle oynayan da var, başkalarını sırtından bıçaklayıp pislik yapan da var.

Neyse sen zaten vergi demiştin, neden kaynak aktarımına kaydın anlamadım! Dediğim gibi vergi olayı kurallar doğrultusunda zaten yapılabiliyor. Günde 1 saatlik üretim sınırını da travianın sana koyduğu vergi alma sınırı olarak düşün.