Tüm Versiyonu Göster : Beceriksiz Tokmak Sallayan Tüm Partlar *Tek Konu*
alonetolgi94
15-07-2007, 14:32
-------------------------PART 1 = GENEL TANITIM-------------------------
Benim adım Şerafettin."Savaşçılar" adlı cermen köyünde doğdum.Babamın adı Nizamettin.Annemin adı Altın.Babam köyümüzdeki silah dökümhanesinde çalışıyordu.Annem de belediyede "Küçük Festivallerden Sorumlu Müdüre" olarak çalışıyordu.
Küçüklüğüm birçok talihsiz olayla geçti.Başıma saray 14. seviyeye çıkarılırken çekiç düştü.Silah dökümhanesinde balyozla oynarken iki parmak kemiğimi kırdım.Küçük festival için ampulleri asarken üç ampul düşerek kafamda kırıldı.7 yaşındayken de menenjit geçirdim (çok erken di mi???)
Şimdi nasıl tokmak sallayan olduğumu anlatayım:
Babam benim silah dökümhanesinde çalışmamı istiyordu.Ama ben istemiyordum.Babam birgün bana sordu: "Niçin silah ustası olmak istemiyorsun?".Hiç çekinmeden "Asker olacağım.Köyüme güç olacağım." dedim.Babam bana bu konuda destek verdi."Ama hangi tür asker olacağını çabuk seç.Bu karar beklemez." diye de ekledi.
Düşündüm.Düşündüm.Sonunda karar verdim.Rakibin hammaddelerini çalmak zevkli olacaktı.Bu durumda tokmak sallayan , paladin ya da toyton olabilirdim.Savunmayı üstlenemeyeceğimi bildiğimden paladin olamazdım.Balta ve tokmak aletlerinden tokmağı seçtim.Sonuçta balta ormancıda da var değil mi?
NOT: Köy ismi atmasyondur.
alonetolgi94
15-07-2007, 14:34
-------------------------BÖLÜM 2-Eğitim Süreci------------------------
Babama bu kararımı bildirince beni doğru kışlaya kaydettirdi.Daha çok küçük olduğumdan damdan düşer gibi , 20 dakikada , eğitilemezmişim.Neymiş?Temel lazımmış.
8 yaşımdan 17 yaşıma kadar eğittiler beni.Şimdi gelin eğitim boyunca yaşadıklarımdan biraz bahsedeyim:
İlk gittiğimde iyi karşılandım.Ama nedenini bilmiyorum bana "aptal" , "gerzek" gibi sıfatlar yakıştırdılar.Allah aşkına söyleyin ben aptal mıyım?Yani sırf komutların anlamlarını karıştırıyorum diye olur mu bu?"Kıt-a dur!" denince "Avrupa mı Asya mı?" diye soran herkez aptal mı olur?
NOT: Kısa olduğu için çok özür diliyorum.
alonetolgi94
15-07-2007, 14:36
------------------------BÖLÜM 3-Sahteden İlk Vazife Ve Mapus Anılarım------------------------
Eğitim bitti.Artık askeri vazifelerden ilkini bekliyordum.Komutanım yanımda 15 askerle birlikte beni "The Warriors" köyüne yolladı.Görev : Yağmalama.Hemen yola çıktık.
Yoldayken çok fena birşey oldu.Yol arkadaşlarım daha 2 sektör gitmeden bayıldı.7 sektör sonra tek başıma "The Warriors" köyüne ulaştım.Gizlice depoya sızdım.Hayret ettim ki ; 370 nüfuslu köyde hiç asker yoktu.Hammaddeleri alıp döndüm.Köy girişinde muhafızlar beni kolumdan tuttukları gibi hapse tıktılar.
Şimdi size mapus anılarımı anlatayım:
Mapusa girer girmez insanlardan oluşan bir holden geçtim.Teker teker "Allah kurtarsın." dedim.Holün sonunda çift kişilik yatağında oturan mapus ağası vardı.Elini uzattı.Sıktım elini."Öp lan!" dedi.Çakıyı hafif gösterdi."Öpiyim abiciğim.Allah kurtarsın." diyerek öptüm elini.Daha sonra yine olmadığımı söylememe rağmen aptal olduğum için mapus günlerim erken bitti.
NOT: The Warriors = Savaşçılar.Yani ikisi aynı anlama geliyor ve bu iki köyün sahibi aynı kişi.
alonetolgi94
15-07-2007, 14:38
-------------------------BÖLÜM 4-Hakiki İlk Vazife-------------------------
Bir önceki bölümde anlattığımdan farklı olarak bu seferki görevim hakiki görev.Ama birşey söyleyeyim mi ; benim bunun da gerçek bir vazife olmadığı konusunda şüphelerim var.Hâlâ bunları yenmiş değilim.
Bu sefer bizden birinin köyüne saldırmıyorduk.Köy bir galya köyüydü.30 kişi kadardık.Casusun verdiği rapora göre rakip 40 kişiydi.Ve görev : normal saldırı.
Tam 42 sektör yol gittikten sonra galya köyüne vardık.Yalnız karşımızda kimse yoktu.Biz de düşmanımızı aramak için köy merkezine doğru ilerledik.Ama biraz ilerleyince düşmanımız hemen etrafımızı sarmak suretiyle bizi kıstırdı.Bizimkiler çemberdeki 2-3 kişiyi öldürerek aradan sızdılarVe kaçtılar.Ben farklı bir yöne doğru tokmağımı savurdum ve açtığım delikten kaçtım.Fakat tuzakçının tanımında yazan "Dikkatsiz saldıranlar bu tuzaklarla yakalanıp esir alınabilirler." tarzındaki cümleye lanet ettim.İşte dikkatsiz saldıran kişi olarak esir alındım."Galya köyüne saldıracağıma yine kendi köyüme saldırsaydım daha iyiydi." diye geçirdim içimden.
alonetolgi94
15-07-2007, 14:40
------------------------BÖLÜM 5-Esir Anılarım ve Kurtuluşum------------------------
Esir alınınca krallarının huzuruna çıktım.Bunu fırsat bilerek krala yalvarmaya başladım.Galiba hiç huyum olmayan bir şekilde aptallıklar yaptım.Kral yüzünü buruşturdu.Sonra kasıtlı olarak bir salağın yapacağı türden espriler yaptım.Kral kahkahalara boğuldu.Muhafız tipli adamlara "Bunu esir olduğu için kuleye hapsedin.Ben istediğim zaman buraya getireceksiniz.Bana soytarılık yapacak." diye emretti.Kolumdan tuttukları gibi kuleye çıkardılar beni.Kule dediğim de sarayın en üst katından ayrı bir merdivenle çıkılan karanlık bir oda.Burdan nasıl kutulacağımı merak ediyordum.
Kulede çok sıkılmıştım.Bir süre sonra muhafız tipli adamlar beni kralın huzuruna çıkardı."Güldür beni bakalım." dedi kral.Yine aptalın yapacağı türden davranışlarda bulundum.Kral gülmekten kırıldı.İşim bitince tekrar kuleye hapsedildim.
Dönmemin üzerinden 2 saat geçmeden içeriye bir muhafız girdi."Yine mi kral beni çağırdı?" dedim."Evet.Gel benimle." dedi ve beni kralın huzuruna çıkardı.Kral konuşmaya başladı:
-"Tokmakçı.Senin cermen dostlarının yaşadığı köyler mancınık ile dağıtıldı.Artık esirimiz değil askerimiz olacaksın."Ardından hemen sordum : "Hangi tip asker olacağım?" diye. "Önce seni test edeceğiz.Ona göre hangi tip olacağına biz karar vereceğiz." diye cevapladı kral."Ben savunmadan anlamam ki." dedim."Sen tokmak sallayan olarak 20-5 savunduğujn için öylesin.Paladin ya da mızrakçı olsaydın iyi savunurdun." diye kendini haklı çıkardı hemen."Neyse.Hangisinden anlarsan ondan olacaksın.Hadi şimdi git belediyenin önündeki bankta yat bu gece.Sonra sana bir ev ayarlayacağız." diye sürdürdü konuşmasını.Hiç muhafızlara ihtiyacım olmadan "Saygılarımla" diyerek çıktım.ESİRLİK NE ZOR İŞMİŞ BE KARDEŞİM.
Çok üzülmüştüm.Büyük ihtimalle annem , babam ve kardeşim mancınık saldırıları ile toprağa kavuşmuşlardı.Hiç belli etmedim ; ama gece bankta ince bir battaniye altında uyumam gerekirken sürekli ağladım."Ağlamak insanı rahatlatır." derler ya hani.O söz ne kadar yanlış bir sözmüş.İşte bunu o gece kavradım.AİLEM OLMADAN TRAVİANIN BİR KÖYÜNDE HELE AİLEMİ ÖLDÜREN KÖYDE YAŞAYAMAZDIMMMMMMM.
sper bişe bu yazdıkların akla bak yavv
alonetolgi94
15-07-2007, 14:42
-------------------------PART 6-Test Edilişim-------------------------
Şimdi sıra geldi hangi tip asker olacağımı belirleyen teste.Öncelikle savunma ve saldırı becerilerim ; eğer gerekirse sonra da ata binme becerim test edilecekti.Yalnız şunu söyleyeyim ki ;savunmam iyi olmadığı için phalanx veya heduan olamazdım.az kalsın unutuyordum.druyid de olamazdım.
Daha önceden edindiğim biraz bilgi benim bu köyden kaçmamı sağlayacak bir bilgi elde etmemi sağladı.Eğer istediğim gibi rol yapabilirsem oyundan atılmak bahanesiyle bu köyden ayrılabilecektim.
İlk olarak savunmam denendi.Mızrağını üstüme geçirmeye çalışan antrenör karşısında zırhı birkaç kez ıskalayınca karar verildi.Benden savunmacı olmazdı.Geriye kılıçlı ve casus kaldı.Beni aptal sandıkları için casus da olamazdım.Kılıç kullanma becerimi test ettiler bu yüzden.Önceki testte kalkanı ıskaladğımından dolayı mızrak omzuma gelmişti.Bu yüzden kılıcı istediğim gibi kullanamadım.Bu yüzden de kılıçlıdan da vazgeçtiler.Yine aptal sandıkları için reis ve göçmen de yapmadılar.
Planım saat gibi eksiksiz işliyordu.Şimdi koçbaşı denemelerinde güçsüz olduğum izlenimini verebilirsem mancınık ekibine dahil edilecektim.Ve de henüz size açıklamadığım planımı uygulayacak ortam bulacaktım.
Koçbaşı yeteneğimi denemek için bana çok da ağır olmayan tahta parçası verdiler.Rolüm gereği onu da ayağıma düşürünce mancınık ekibine alındım.Yön ayarını yapacaktım.Görevim buydu.Ekipte benim dışımda iki ateşleme ustası ve de 3 tane güçlü kuvvetli ilerleme görevlisi olacaktı.
Nasıl eğitildiğimi anlatmama hiç de gerek yok.Yön ayarının nasıl yapılacağını öğrendim işte.
Bütün kördüğüm 7. partta çözülecek.(7. part son part olmayacak..Duyurulur.)
buda çok güzell hayal dünyan çok geniş
alonetolgi94
15-07-2007, 14:44
-------------------------PART 7-Mancınıkla İlk ve Son Vazife-------------------------
Mancınık eğitiminden sonra mancınıkla ilk görevi bekliyordum.O görevi beklerken zaman geçmek bilmiyordu.Ama en sonunda beklediğim görev geldi.Sonunda amacıma ulaşıp köyden kaçacaktım.Ailemi öldürenlerden , o canilerden kurtulacaktım.
Casusun raporuna göre köyde 20 asker vardı.5 mancınık ve 100 askerden oluşan saldırı ekibimizde bizim mancınıklar da vardı.Hemen yola çıktık.Mancınıklar yüzünden 24 sektörü ancak 4 saat sonra bitirdik.
Köye girer girmez hepimiz şok olduk.Casus raporuna göre 20 kişi olması gereken savunma bizi 500e yakın askerle karşıladı.Kısa süre içerisinde yok olmayı beklerken 500 askerden 400e yakınının savunma gücü düşük kılıçlıdan oluştuğunu anlamamız üzerine mancınıkları işletmeye başladık.
Kısa süre içerisinde onların 3 askeri kaldı.Bizim bütün ordu yıkılmıştı.Birtek bizim mancınık ekibi kalmıştı.Rakibin 3 askeri üzerimize yürüdü.Ben de hâlâ cebimde duran tokmağımı aldım.Bir centilmen edasıyla üzerlerine yürüdüm.3ünü de öldürdüm.Böylece resmi Travian kurallarına göre bir suç işlemiştim.Bunu Multihunter'a bildirmem halinde oyundan atılacaktım.Bu da benim planımın kusursuz işlemesinin bir sonucuydu.
Savaşın üstünden 2 gün geçmişti.Suçumu Multihunter'a bildirmek üzere üstümü giyinip yola çıkmıştım ki Multihunter'ın beni çağırdığı haberini aldım."Nerden öğrendi?" dedim kendi kendime.Gidince öğrendim ki savaş sırasında kral video çekerek suçumu Multihunter'a ispatlamış.Benim yapamadığımı yaparak bana yardımcı olmuştu.Ve sonuç olarak banlandım.İsteğime kavuşmuştum.
DUYURU : Yanlış anlamayın devamı var.
tek kelime ile hepsi mütişş
alonetolgi94
15-07-2007, 14:45
-------------------------BÖLÜM 8-Ben Ne Yapacağım?-------------------------
Multihunter beni banladıktan sonra 0 , 0 koordinatlı bölgeden çıktım.Herhangi bir yöne ilerleyip bir köyün içine girdim.Amacım sadece buranın hangi bölgede olduğunu öğrenip ona göre ilerlemekti.Sahi hangi bölgeye gideceğim farketmezdi ama olsun.Köyün içine girdim.Köylülerden birine tam soracaktım ki köyü koruyan 2 Heduan geldi."Senin köylere girmen yasak." diyerek beni köy sınırlarının dışına attılar.Anlaşılan banlandığım bütün köylere duyurulmuştu.Bu da beni iyice umutsuz bir duruma doğru itiyordu.Haberin yayılmadığı bir köy bulmam gerekiyordu.Yalnız böyle bir köyü aramanın "samanlıkta iğne aramak" gibi olduğunu adım kadar iyi biliyordum.Ben ne yapacaktım?
Bölgeyi öğrenmeden ilerlemeye devam ettim.2 nüfuslu bir köy gördüm.Belli ki yeni kurulmuştu."Yeni kurulmuşsa haber daha yayılmamıştır." dedim kendi kendime.Ve daldım köyün içine.Hakikaten köy çok boştu.Birden karşıma bir 'kılıçlı' çıktı.şaştım kaldım.Hemen cebimden oyun yönergesinin özetini bulunduran kağıdı çıkardım.Bir yandan kılıçlı nerde diye arıyor , bir yandan da koşuyordum.En sonunda kılıçlıyı buldum.Piyade savunmasının 30 olduğunu gördüm."Umarım zırh dökümhanesiyle işi olmamıştır" diye geçirdim içimden.Elimi cebime uzattım.Cebim boştu.Geri dönüp bir an baktığımda tokmağın cebimin bolluğu yüzünden koşarken yola düşmüş olduğunu gördüm.kılıçlı peşimden koşuyordu.Ben de ondan kaçıyordum.Ama bildiğim şuydu:bir cermenin bir galyalıdan kaçması çok saçmaydı.Aradaki hız farkı beni zor duruma düşürecekti.Düşünmeliydim.Yoksa.Yoksasını aklımdan geçirmek bile istemiyordum.
NOT:"2 nüfuslu köy nasıl kılıçlı eğitir?" demeyin.2 nüfuslu köyün etrafındaki deneyimsiz bir oyuncu 1 adet kılıçlı eğitmiş ve saldırı olduğundan bu köye destek olarak yollamış.
alonetolgi94
15-07-2007, 14:50
------------------------BÖLÜM 9-Ben Ne Yapacağım 2--------------------------
Ne Yapacağımı bilmeden deli gibi koşuyordum.Kılıçlının beni yakalayacağını bile bile.Arkama bile bakmadan koşuyordum.Fakat durumun ne kadar vahim olduğunu anlamam gerekiyordu.Hala düşünüyordum.Ama birşey bulamamıştım.Arkamı dönüp baktığımda kılıçlının 2 kişi tarafından durdurulduğunu gördüm.Fakat onların kim olduğunu öğrenecek vaktim yoktu.Tek gördüğüm siyah kıyafet giymiş 2 kişi olduklarıydı.Arkama bakmadan kaçarken kesik bir ses duydum.Bu ses uzaklaşmam yüzünden kesikti. "O adama dokunursan fena olur." a benzeyen bir sesti bu.Ama o kadar kesikti ki yalan yanlış mı anladım doğru mu anlayabildim bilmiyorum.Aklım karışmıştı.Bu adamlar kimdi?Onu tehdit mi ediyordu , teşvik mi?O kadar karışmıştı ki aklım anlatamam.Keşke ne dendiğini tam duyabilseydim."Acaba geri dönebilir miyim?" dedim kendi kendime.Ama tehlikeli olduğundan şüphem yoktu.Boşverip kaçtım.
Kısa süre içerisinde köyden çıkmıştım.Arkamdan resmen bir çığlık yankılandı.Bu bir insanın ancak işkence durumundaki sesi olabilirdi.Ve de şöyle bir ipucu vereyim ki ; bu tahminim doğruydu.Çok sarsılmıştım.Fakat bunları düşünmekten ziyade artık nerede barınacağımı düşünmem lazımdı.Gereken bu idi.Ama öylesine donuk bir çığlığı tekrar duyduğum anda psikolojimin buna elverişsiz olduğunu hemen anladım.Tek yol şuydu : Ayaklarım şişip su toplayana kadar yürüyecektim.Ve de şansıma güvenecektim.Belki saklanıp yaşamaya devam edeceğim bir köy bulabilirdim.O anda ilk kez "Niye ben o köyden kaçtım ki?" dedim.Ama bir yandan da o köyün bana zehir olabileceği geldi aklıma.Bİr plan yok.Elimde kaynak yok.Psikolojim dibe vurmuş.Ve de neredeyse her köyde banlandığım biliniyor.Ne yapacaktım.Hala düşündüğüm tek şey o boğuk ve donuk çığlıklardı.Unutmuşum yazmayı.İkinci düşündüğüm de o adamların kim olduğuydu.Sonum ne olacaktı?
ÖZÜR DİLERİM : Çok Donuk Bir Part oldu ; fakat kahramanımız Şerafettin'in nasıl bir durum içerisinde olduğunu bildirmem gerekiyordu.
heh part 9 u okumadım iyi oldu güzemiş heyecanlı
..::|nrylmz|::..
15-07-2007, 15:37
Bravo kardeşim
çok güzelde part 10 ne zaman çıkıcak
alonetolgi94
15-07-2007, 18:03
çok güzelde part 10 ne zaman çıkıcak
geceye doğru olabilir.
..::|nrylmz|::..
15-07-2007, 18:30
geceye doğru olabilir.
Heyecanla bekliyoruz.
tamam daha kaç part yapcan ?
Gercektende GüzeL En Azından KonuLarından Sapmadan Süper Yapmışsın Eline Emeğine SaĞLık.
raplycant
17-04-2008, 16:10
Harika olmuş. Düşüncene, eline sağlık. Devamını bekliyorum
emreercan123
18-04-2008, 16:39
Tamda heycanla takip edeceğim bir konu buldum diye seviniyordum.Niye devamı yok?
eline sağlık güze olmuş devamı ne zaman gelicek
Hepsini okudum çok güzel.Ama devamını getir.
emreercan123
27-04-2008, 13:13
Devamı gelmezse ağlarım :'(
emreercan123
10-05-2008, 19:06
:'(
.
karadeniz61
10-05-2008, 23:03
tek bir kelimeyle müthiş!!!!
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.