Tüm Versiyonu Göster : Bu ne sinir yahu!
Önceden bilgisayar oyunları oynayanlarla çok alay ederdim ama iki gündür bu oyunu oynuyorum! Daha önce bir oyun oynamışlığım olsaydı yönlendirmeleri daha kolay anlayabilirdim. Ama bazı terimler hala yabancı bana ve böyle olması da normal.. Öğrenmeye, anlamaya çalışıyorum şimdilik. Forumları okudum da, kim ne sorsa fena terslemişsiniz! Yapmayın ya! Yok bilmiyorsan çekil, bir aptal bile anlayabilir falan! Ne bu böyle? Egolarınızı mı tatmin ediyorsunuz? İyi de altı üstü bir oyun! Biraz daha insani olamaz mı cevaplarınız! En olmadı, cevaplamayınız efendim! Cevaplamayınız!!!
galyalı_killer03
22-10-2006, 19:55
sen bu msj ı yazark insanların tepkisini çekersin o yüzden bu msjından dolayı sende suçlusun...
bak bakalım sorular kısmının tepesine acaba orda sabit başlıklar olabilirmi ve o başlıklarda .... ile ilgili sorular buraya yazıyormu...
dersinki benim sorum onlarla ilgili değil buda düşünülmüş yukarıda ARAMA yazıyor oraya yazdığın zaman birçok bilgiye ulaşırsın...
terslememizin nedeni tembel millet olmamızdır mesela eğer sen forumda olan bi soruyu sorsaydın terslerdim çünkü size yardımcı olması için birçok yer var...Oyun Yönergesi,Forumda Sabit Başlıklar, Forumda önceden sorulan ve cevaplanan başlıklar...bu kadar bilginin içinde bulamıyorsan sen tembelsin demektir ki bizde o zaman terleriz...
EmmAnilcan
22-10-2006, 20:07
sen bu msj ı yazark insanların tepkisini çekersin o yüzden bu msjından dolayı sende suçlusun...
bak bakalım sorular kısmının tepesine acaba orda sabit başlıklar olabilirmi ve o başlıklarda .... ile ilgili sorular buraya yazıyormu...
dersinki benim sorum onlarla ilgili değil buda düşünülmüş yukarıda ARAMA yazıyor oraya yazdığın zaman birçok bilgiye ulaşırsın...
terslememizin nedeni tembel millet olmamızdır mesela eğer sen forumda olan bi soruyu sorsaydın terslerdim çünkü size yardımcı olması için birçok yer var...Oyun Yönergesi,Forumda Sabit Başlıklar, Forumda önceden sorulan ve cevaplanan başlıklar...bu kadar bilginin içinde bulamıyorsan sen tembelsin demektir ki bizde o zaman terleriz...
tek kelimeyle harikasın 8)
"Baştan koşullandım, teperim/tepelerim" diyorsun yani! İyi tamam da farkındaysan soru falan sormadım ben! Kendi kendime anlamaya çalışıyorum. Sizin anlamadığınız şey şu; o yönlendirmeleri bulmak da bir alışkanlık.. Nereye baktığında neyi bulabileceğini bilmek yani.. Söylediğim sadece şu; cevap vermeyin o zaman! Bırakın arayan, aradığını kendi bulsun! "Cyrano'm seni dövüyorum, kullanıcım sen anla" mesajı mı bu?
Ya bu aslında tersleme olayı değil... Sadece bıkkınlık... Yani o kadar çok aynı soru başlıkları açıldıki, e haliyle insanın isyan edesi geliyor. Oyun hakkında sorulabilecek her soru ve verilebilecek her cevap verilmiş forumda. İş sadece onu bulmakta.. Buda oldukça basit bir olay. Ancak yinede cvplanmamış bir soru olduğunda herkes kibarca ve son derece yardımsever bir şekilde cvp yazıyor yani. Hee arada ukala klavye cesurları çıkmıyor da değil. Ama bu her forumda var, burada da normal bir durum.
Balkanlii
22-10-2006, 22:26
İnsanlarımız hazırcı.. Bir çok kişinin araştırmak gibi bir alışkanlıgı yok.. Sorun bu işte..
evetya ufak bi araştırmada buluna biliyo ama bazen de takılıyo insanların aklına baya enterasan seyler buda normall
galyalı_killer03
23-10-2006, 00:20
"Baştan koşullandım, teperim/tepelerim" diyorsun yani! İyi tamam da farkındaysan soru falan sormadım ben! Kendi kendime anlamaya çalışıyorum. Sizin anlamadığınız şey şu; o yönlendirmeleri bulmak da bir alışkanlık.. Nereye baktığında neyi bulabileceğini bilmek yani.. Söylediğim sadece şu; cevap vermeyin o zaman! Bırakın arayan, aradığını kendi bulsun! "Cyrano'm seni dövüyorum, kullanıcım sen anla" mesajı mı bu?
peki sizin mantığınızla gidersek burda aramayp soru soran bir çok arkadaş var düşünsene SORULAR forumunun halini...biri bir soru soracak senin dediğine göre biz cvp vermiyecez, cvp gelmedi diye başkası açacak,sonra başkası ve başkası heryerde aynı sorularınmı olmasını istiyorsun???
kızıyoruz çünkü kızmassak insanlar "bakın kızmıyorlar" deyip herşeyi sormaya başlarlar o zamanda önlerine geçemeyiz kitle,kitle nereye kadar...
arada güzel ve düşündürücü sorular çıkıyor ve o zaman herkes tartışıyor o sorunun cvp ını vede zevkli oluyor ama aynı soruyu insanlar sürekli sorunca bizde de KRONİK in dediği gibi bıkkınlık yaratıyor...
sana kanıt bile sunabilirim forumda arama butonu var oraya bas ve şu cümleyi arat..."birlik nasıl kurulur"... sayfalarca cvp ı çıkacak sence bu çokmu normal???
bıkmadan okuduğunuz için teşekkürler...
meRmisizaskeR
23-10-2006, 00:53
Bir kişini yaptığı hatayı tüm türk milletine dökmenizde komik geliyor bana!İnsanımız tembel gibisinden.
Slicerdes
23-10-2006, 01:46
İnsanlar genel olarak tembeldir. Bazılarının da yaşı ufak olduğu için tam olarak olayı algılıyamıyorlar ve araştırma yerine soru soruyorlar ne kadar uyarsak da. Aslında eleştiride biraz doğruluk payı da var, biraz fazla azarlıyoruz birbirimizi.
Bunu önlemenin de tek bir yolu var o da katı kurallar getirmek forumda. Yani sabit başlıkların sayısını biraz arttırıcaksın. Bir kez sorulan soruları hemen kilitleyip arşivleyeceksin ve aynı soru sorulursa hemen başlığı sileceksin. Yani cevabı verilmiş soruların bir daha sorulmasını engelleeceksin. Adam foruma girip soru sormak için yeni başlık açmaya kalktığında çok ciddi düşünecek. Ama sorular kısmına girersen bir sürü soru olduğunu ve bunları gören birinin araştırma yapmak yerine soru sorma yoluna giderek işin kolayına kaçtığını görürsün.
Ve dikkatinizi çektiyse zaten yoğun olan modlar artık eskisi gibi hızlı soru cevaplamıyor. Bunun bir nedeni zaten kritik soruların cevaplanmış olması. Diğer nedeni de birçok diğer kişilerin soruları cevaplayacak hale gelmesi ve moda gerek kalmadan soruya cevap vermesi. Doğal olarak bu insanlar da aynı soruları görmeye başlayınca cinnet geçiriyorlar bir noktada :)
Bu haliyle forum iyi bence. Tek gereken biraz daha saygı ve alınmamak lazım her şeye de.
ya aslında söle bişi var adam bi soru soruyo ama cwp var bliyo ama yani tam olrak anlayamıyo o konun onla alakalı mı değilmi?? artık suda var adam asker yazıyo dolusuna başlık çıkıyo konuların çoğunda zaten kızma felan var araya tıkla felan filan adamda ya herkes osrmus bende sorayım ne olacak düşüncesi herkesce hakim bence
hallowman
23-10-2006, 04:02
beyler benin fikrim şu. buraya bir forum açılmış ve admin ile modlar koyuşmuş. bana göre isteyen sorusunu sorar. arama yaptı bulamadı diyelim oynamasınmı bu oyunu. başlıkları gezdim. biri bişi sormuş diğer eleman ordan atlamış utanmıyomusun bu nasıl soru falan diye. yaa eleman altı üstü üyesin ne oyunun sahibi sensin nede forumun. sanane diyor insan içinden. post kasan arkadaşlar kendilerini fazla kaptırmışlar heralde burası bizim istediğimize istediğimizi deriz sanıyorlar.
ogameden gelmiş bir oyuncu olarak düşüncelerim bunlar. yeni bir oyun. değişik bir oyun. çokça soru var akılda ki yapanlar bile daha tam oturtamamışlar oyunu. sürekli değişiklikler oluyor çünkü. soru soran arkadaşlara kaba dille cevap vermek yada eğer gerçekten terslenecekse bile terslemek modlara düşer.
herkese iyi oyunlar.
galyalı_killer03
23-10-2006, 09:57
tamam doğru söylüyorsunuz da mod ların hepsini tanıyorum forum başladığından beri onlarda beni böyle olunca yardımlaşmadan kaçmıyoruz çoğu zaman ben ve forumda bilgi edinmiş birkaç kişi MOD oların yerine soruları cvp lıyor...öncede sorulmuş soruları görünce SLİCERDES in dediği gibi cinnet geçiriyoruz...hadi tamam haklısınız diyelim bazen sert çıkıyoruz ama forumda bi arat bakalım "bilik nasıl kurulur" diye ne kadar başlık olduğuna şaşırırsın ve bunun cvp ını başlık açılmadan çok kolay bir şekile bulabilirler...
hepsini geçtim size benden bahsedeyim:
ben bu oyunu ilk 14 Ağustos ta öğrendim ve hemen kayıt oldum, hiçbir bilgim yoktu.sonra foruma kayıt oldum, gerekli her bilgiyi buldum(en fazla 10 sorum vardır o ilk sorulan sorulardandı)...ve şu anda forumda bilgisi olan kişilerden biriyim forumda sorulan cvp ları cvp layacak kadar bilgim var, ha tamam ilerisi hakkında bilgim yok fakat habire soru sormuyorum...oyunda yönergede zaten bir çok bilgi verilmiş ya da forumda www.travian_tr.com , birde KOSOVALI nın hazırladığı yardım sitesi var oralarda herşey yazıyor herhangi bir bilgiye ihtiyacım olunca onlardan bakıyorum...
artık kendimi örnek verdim size(yani teoride değil canlı örnek) daha bişi diyemeyiz lütfen konu daha da uzamasın eğer soru sorarsanız cvp larız ama forumda cvp ı varsa hem kızarım hem de oraya pat diye link ini veririm...
saygılar...
Aptal olmak, tembel olmak bir bahane değildir. Aptal ve tembelseniz ezilmeye alışın.
beyler benin fikrim şu. buraya bir forum açılmış ve admin ile modlar koyuşmuş. bana göre isteyen sorusunu sorar. arama yaptı bulamadı diyelim oynamasınmı bu oyunu. başlıkları gezdim. biri bişi sormuş diğer eleman ordan atlamış utanmıyomusun bu nasıl soru falan diye. yaa eleman altı üstü üyesin ne oyunun sahibi sensin nede forumun. sanane diyor insan içinden. post kasan arkadaşlar kendilerini fazla kaptırmışlar heralde burası bizim istediğimize istediğimizi deriz sanıyorlar.
ogameden gelmiş bir oyuncu olarak düşüncelerim bunlar. yeni bir oyun. değişik bir oyun. çokça soru var akılda ki yapanlar bile daha tam oturtamamışlar oyunu. sürekli değişiklikler oluyor çünkü. soru soran arkadaşlara kaba dille cevap vermek yada eğer gerçekten terslenecekse bile terslemek modlara düşer.
herkese iyi oyunlar.
iyide bi siteyi sorular bölümündeki tüm sorulara bak hepsi aynı birlik nasıl kurulur asker nasıl basılır tahıl bitti nasıl artar ben oyuna ilk başladığımda bu kdar resimli anlatım yoktu ama iyikötü bişiler öğrendik şimdi oynuyorum sorular bölümünki sorular adminlerde modlarda cwp verirken bence kötü dil kullnmıyolar
Slicerdes
23-10-2006, 12:23
Herkes haklı da sessiz tepki verilirse daha kötü olur. Yani bir soru sorarsın, ve önceden 5 kere sorulmuş sorunun 6. kere soruldugunu goren insanlar da sana cevap bile yazmaz. Sen de beklersin gunlerce soruma cevap gelecek diye. O yüzden en iyisi insanları iyi bir şekilde arama olayına yönlendirmek. Tabii ki hiç sorulmamış sorular olabilir, o yüzden sorular kısmı vardır.
Biri de "asker" aratıyorum bir sürü şey çıkıyor demiş. Arkadaşlar biraz daha uyanık araştırma yapın. Mesela asker aratan arkadaş neyi arıyordu? Askerlerin zırhı mı, hızı mı, üretim süresi mi, vuruş gücü falan mı? Yani biraz daha tam noktaya arama yaptırırsanız kesin sonuçlara ulaşabilirsiniz.
Ve Olympos göğünü kara bulutlar kapladı önce.. Öfkenin kibirle buluştuğu yerde şimşekler eşliğinde gürledi Tanrılar Tanrısı Zeus' un sesi:
Aptal olmak, tembel olmak bir bahane değildir. Aptal ve tembelseniz ezilmeye alışın.
Burnundan soludu Nymphelerden biri gizlice: "Bu ne kibir böyle? Aptallıkla tembelliği yanyana kullanabilecek kadar da cahilce!!" ..
Beyler uzun olan cümleleri okumaktan nefret ediyorum onun için bi tahmın yapıyorum mod lar ve diyer iyi cvp yazanlar haklı :wink: :oops:
Birde sole bir olay var Yazilan bu yazilar sadece yazidir duygu yansitmaz... Ben realde hic kavga etmedigim adamlarla bazen msnde tartisirim :D neden derseniz duygu yansitmiyorr.. Onun icin bisey yazarken smiley cok kullanmaya calisirim.. hani sana kiziyormusum gibi gelen kisim aslnda ufacikk bir uyari gibi algilansin diye..
Birde sole bir olay var Yazilan bu yazilar sadece yazidir duygu yansitmaz... Ben realde hic kavga etmedigim adamlarla bazen msnde tartisirim :D neden derseniz duygu yansitmiyorr.. Onun icin bisey yazarken smiley cok kullanmaya calisirim.. hani sana kiziyormusum gibi gelen kisim aslnda ufacikk bir uyari gibi algilansin diye..
aynen kardeşim. çok sinir bozucu bi durum. hele kız arkadaşınla konuşurken :D o yüzden gelir gelmez kapatıp çevrimdışı yapmak lasım :P:D
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.