PDA

Tüm Versiyonu Göster : Travian ne demek ?

spasso
21-10-2006, 21:42
Arkadaşlar merak ediyorum travian ın sözlük anlamı nedir ? Ingilizce gibi geldi bana kelime ama ingilizcemin bi hayli iyi olmasına rağmen ingilizcede karşılığını bulamadım. Bilen varsa ve açıklarsa çok bahtiyar olacağım. Teşekkürler.

anacoda
21-10-2006, 21:47
:D:D:Dbi oyun ismi :D:D:Dwalla şimdi bende merak ettim cidden ne acaba:D

deutschig
21-10-2006, 21:52
Travian=Travian :!:

spasso
21-10-2006, 21:55
tamam bunu anladım
travian=travian

peki

travian=travian= ?

ne demek :) özel bir kelime mi ?

BEYAZitliPRENS
21-10-2006, 23:07
ben bu soruya bi cevap yazarim aslinda...

ama yazarim yani öle böle deil :D

galyalı_killer03
21-10-2006, 23:09
valla beyazitli adını görünce bişi sallaığını tahmin etmiştim ama yazmamışsın :lol: :lol:

aslında bu soru öncedende soruldu ama cvp bulunamadı...

"TRİVİA" galiba böyleydi anlamını tam hatırlamıyorum ama bu sözcükle bir alakası var gibime geliyor ingilizcesi iyi olan arkadaşlar belki bağlantı kurabilirler...

yasinxc
21-10-2006, 23:16
BEYAZitli şimdi hazırlanıyordur. yazar şimdi bir kaç tane o burada sürünüyor gidip travianla anlaşıp işe alınsa iyi olur T4 bile hazırladı "TRAVİAN" 'nın ne demek olduğunu mu bilmeyecek... :P :P :twisted: :twisted:

BEYAZitliPRENS
21-10-2006, 23:22
1:
tri-
Üç, üçlü, üç defa, üç misli.

-ian
ait olan

tri-ian (ufak bi degisiklikle travian oluyor) :D
üçlüye ait olan... (travianda da 3 ırk var ya oradan bişiler yakalarim belki dedim)

2:
trivia:
ıvır zıvır

-ian
ayni sekilde :D ait olan

trivia-ian (ia lar ayni oldugu icin silinmis olabilir bakiniz persia - persian)

ıvır zıvır bi oyun işte :D

ama bence 1.si daha mantikli :D

BEYAZitliPRENS
21-10-2006, 23:23
1.de v yok derseniz cevabim da hazir:

v kaynaştırma harfi :P

yasinxc
21-10-2006, 23:26
TR

bildiğiniz gibi türkiye
AV

o da avlamak
İAN

BEYAZitli'nin dediği gibi ait olan.
yani bu oyun tüklere özel biz bütün yabancı serverlerı ileride avlayacaz. bu ona işarettir...

spasso
21-10-2006, 23:47
iyi sallamışsınız bravo :lol: ben google da araştırdım gene bir sonuç yok... trivian.com var işte bir şeyler yazıyor... aslında en önemlisi şöyle bir mantık kurmak. Biz hep kelimeleri sözlük anlamlarına göre değerlendiriyoruz. Ve yanılıyoruz. Sanırım ismini koyanda bunu düşünerek koymadı. Tarihten gelen bir şey olsa gerek. Veya düpe düz sallama bir şey de olabilir :)

anacoda
21-10-2006, 23:55
eksi sözlüğe bakın yaf:d

Stix
22-10-2006, 05:47
:lol:
iyi merak etmissiniz...

TRAVIAN ismi bu oyunu icat eden ve
programliyan arkdasimiz KEEN den verildi,
ve bir roma imparatorun isminden kaynaklasiyor:
Trajan (Marcus Ulpius Nerva Traianus)
http://en.wikipedia.org/wiki/Marcus_Ulpius_Traianus

saygilar

Prelektro
22-10-2006, 06:43
Travian insanın kendine yakışanı giymesidir diyip ortamdan uzaklaşıyorum

:D

BLACK
22-10-2006, 13:46
Travian bir insanın yapması gereken şeyi yapmaması gerektiği zamanda yapıp, yapmaması gerektiği zamanda.... bilmiyorum :D

spasso
22-10-2006, 15:37
:lol:
iyi merak etmissiniz...

TRAVIAN ismi bu oyunu icat eden ve
programliyan arkdasimiz KEEN den verildi,
ve bir roma imparatorun isminden kaynaklasiyor:
Trajan (Marcus Ulpius Nerva Traianus)
http://en.wikipedia.org/wiki/Marcus_Ulpius_Traianus

saygilar

tam tahmin ettiğim gibiymiş yukarıdada belirtmiştim tarihten gelen bir şey olsa gerek diye.... Teşekkürler açıklama için...

pccolog
23-10-2006, 20:05
peki travian oysa abi nobran ne :lol: :D :) :o

BEYAZitliPRENS
24-10-2006, 03:01
Davranışları kaba olan (değil, belki katı), gönül kırıcı (hayır, gönül almayı bilmeyen demek daha doğru). Çevresindeki insanları yeterince fark etmeyen, siz isteseniz de yanaşacak iskelesi bulunmayan insan, denebilir. Dürüst, güvenilir, etkili niteliklerini beğendiğiniz, ama inatçı, dediğim dedikçi, kendini beğenmiş halinden tedirginlik duyduğunuz, adeta gönlünüzce sevip benimseyememekten şikâyet ettiğiniz bir dost, bu nobran dediğiniz insan...

(Ç)ALINTIDIR

araştırmaya üşenenler için araştırıp koydum :P

ESKICI
28-10-2006, 00:56
Davranışları kaba olan (değil, belki katı), gönül kırıcı (hayır, gönül almayı bilmeyen demek daha doğru). Çevresindeki insanları yeterince fark etmeyen, siz isteseniz de yanaşacak iskelesi bulunmayan insan, denebilir. Dürüst, güvenilir, etkili niteliklerini beğendiğiniz, ama inatçı, dediğim dedikçi, kendini beğenmiş halinden tedirginlik duyduğunuz, adeta gönlünüzce sevip benimseyememekten şikâyet ettiğiniz bir dost, bu nobran dediğiniz insan...

(Ç)ALINTIDIR

araştırmaya üşenenler için araştırıp koydum :P

Helal valla ne deyim :D Güzel (ç)alıntı :D

dengizik
28-10-2006, 01:56
peki bu nobranlar hangi gezegende yaşıyo?

ESKICI
28-10-2006, 02:01
Tariften Bizim gezegeni çıkıyor , yani dünya :D Nobranların İstilası Volume2 :D :D

dengizik
28-10-2006, 02:04
peki kaç çeşit nobran vardır? nobranlar kendi içinde kaça ayrılır? bir nobran bir nobrana ne demiş? bir nobran kaç boğumludur?

MNP
28-10-2006, 02:54
Tariften Bizim gezegeni çıkıyor , yani dünya :D Nobranların İstilası Volume2 :D :D

arkadaşım merak ettim senin nickinin altında neden yanar dönerli yıldızlar var?

galyalı_killer03
28-10-2006, 08:29
çünkü avatarına onu koymuş bana da ilk ilginç gelmişti ama rütbe olayı falan yok o sadece avatar :wink:

yasin_54
28-10-2006, 10:32
abi ben travianda yeni yim sayılr.abi bu travianı programlayan su an bu oyunu oynuyomu acaba bn bilimorumda ondan merak ettiydim cewabını bekliyorum :lol:

MNP
28-10-2006, 17:13
çünkü avatarına onu koymuş bana da ilk ilginç gelmişti ama rütbe olayı falan yok o sadece avatar :wink:

hee annadım :)

ESKICI
31-10-2006, 14:51

Tabiki rütbe olayı o :D :D :D
Yani Mod'um aşk olsun valla, böyle rütbe yok filan diyeceğini bilsem sana da ayarlardım bi tane yıldızlı avatar :D Niye karizmamımızı çiziyorsun ki hemen :D

arif jr
08-11-2006, 11:44
TR

bildiğiniz gibi türkiye
AV

o da avlamak
İAN

BEYAZitli'nin dediği gibi ait olan.
yani bu oyun tüklere özel biz bütün yabancı serverlerı ileride avlayacaz. bu ona işarettir...

burdan şunu katım türkiyeye ait avlamak :twisted:

CReePY
08-11-2006, 19:46
vizelerin hepsinden f lemeye sebeb olabilecek şey :shock: :shock: :shock: