PDA

Tüm Versiyonu Göster : İlke edinmek nedir?

R3İS
04-09-2008, 23:08
Arkadaşlar ilke edinmek nedir?
Anlamlı bir şekilde açıklayabilir misiniz?
(google aramalarımda bulamadım)

şehirli
04-09-2008, 23:11
İlke edinmek kendin bilmektir
Kendin bilmek ilke edinmektir
Sen kendini bilmezsen
Ya nice okumaktır!!

barıs mert
04-09-2008, 23:12
travian aramalarını denedinmi:D:D;);)

_UĞUR_
04-09-2008, 23:13
İlke edinmek demek kendine birşey hakkında şart koyarak ondan çıkmaman demektir.

Bunu bir örnekle açıklarsak mesela sorumluluk almayı kendine ilke edinmiş birisindir bunu bir ilken bir prensibin olarak kabul etmiştirsin ve onu her zaman yaparsın.
Başka bir örnek ise büyüklerine saygılı olmayı kendine ilke edinmiş olursun ve bu ilkeden çıkmazsın yani büyüklerine saygısızlıklık yapmazsın.

Anlatmaya çalıştım umarım biraz anlamışsındır.

R3İS
04-09-2008, 23:14
travian aramalarını denedinmi:D:D;);)

Ya forumda böyle konu açılmış olabilir mi sence?
Saçma saçma konuşmayın.Lütfen birisi yardımcı olsun.
Yazarlarımıza duyrulur!

Acihayat
04-09-2008, 23:15
Arkadaşlar ilke edinmek nedir?
Anlamlı bir şekilde açıklayabilir misiniz?
(google aramalarımda bulamadım)

Çelişkili ifadelerin savunulduğu durumlarda bile doğruluğunu koruyan genel ifadedir.Bir bakıma kişinin değişmezide diyebiliriz.
Senin anlayacağın ilke edinilmez,ilke sahibi kişilikler olarak doğar ve bunu zamanla anlarız.

R3İS
04-09-2008, 23:15
İlke edinmek demek kendine birşey hakkında şart koyarak ondan çıkmaman demektir.

Bunu bir örnekle açıklarsak mesela sorumluluk almayı kendine ilke edinmiş birisindir bunu bir ilken bir prensibin olarak kabul etmiştirsin ve onu her zaman yaparsın.
Başka bir örnek ise büyüklerine saygılı olmayı kendine ilke edinmiş olursun ve bu ilkeden çıkmazsın yani büyüklerine saygısızlıklık yapmazsın.

Anlatmaya çalıştım umarım biraz anlamışsındır.

Çok teşekkür ederim.
Hepinize iyi akşamlar.

_UĞUR_
04-09-2008, 23:18
Çok teşekkür ederim.
Hepinize iyi akşamlar.

Rica ederim görevimdi sanada iyi akşamlar...

snowy
04-09-2008, 23:22
tdk ya göre ilke sözcüğü

Temel düşünce, temel inanç, umde, unsur, prensip anlamlarına gelmektedir bunların edinilmiş haline ve eyleminede ilke edinmek denir sen kaçıncı sınıfa gidiyorsun bakim?