Tüm Versiyonu Göster : Cermenler Ve Strateji
Sevencloves
07-03-2007, 15:27
Merhaba Arkadaşlar öğrenmek istediğim maalesef forumda aranarak çıkan bir olay değil sorum cermen arkadaşlara...
s3 te galyalıydım ama değişiklik olsun diye s4 te cermen i seçtim su anda nufus 197 ve toplamda 110 tane askerim var bunun yanında hammade saatlik üretimlerimde fena değil 300 civarı...
benim anlamakta zorlandığım cermenlerle nasıl bir politika yada strateji izleyebilirim...Barış olmadığı kesin sürekli yağma üzerine bir strateji ama asker olarak tercihlerim ve bina olarak önceliklerim neler olmalıdır..
hiç yokta su anda sarayı seviye 4 e getirdim ama bunda az da pişmanlık duymuyor değilim
bikere hangi halktan olursan ol 2. köyü kurmak ilk hedefin olmalı aslında bundaki asıl amaç üretim yani ilk işin üretim olmalı asker seçiminde de balta sallayan'a yüklen başlangıçta ve yağma yapmak için bir miktar paladin işini görür bunları yaparken ara arada mızrakçı yetiştir sonrası sana kalmışyeterli seviyeye gelince yetiştireceğin asker türünü kolay seçersin;)
gencyazilim
07-03-2007, 16:45
Daha önce bir yerde yazmıştım. Tekrar yazmaya üşendiğim için alıntı olarak göstereyim :) Umarım işine yarar. Genel olarak konuyu ele alıyor.
Arkadaşım bence gelişmek için oyuna başlarken bir taktik belirlemelisin. Karambole açılan binayı kurarak gelişemezsin. Daha doğrusu senin de ifade ettiğin gibi bir yere kadar gelir orada kalırsın.
1-) Eğer ki kimseye dokunmadan, kendi halinde hammadde depolayarak gelişmek istiyorsan Romalı olmanı tavsiye ederim. En güçlü ordu Roma ordusudur. Ve kaynaklara önem vermelisin. Sürekli hammadde kaynaklarını geliştirmeli ve depoları büyütmelisin. Aynı zamanda bir de dua etmelisin ki etrafında sapıtmış, gözünü hammadde bürümüş bir cermen olmasın.
2-) Hızlı gelişmek, kısa sürede çok fazla nufüslara erişmek istiyorsan bu sefer Cermen açmalısın. Cermen ile ilk yapacağın iş Merkez Binayı seviye 3 yapıp ardından Askeri Üs'ü ve Kışlayı dikip eline geçen tüm paranla Tokmakçıları üreteceksin. Sürekli askere ağırlık vereceksin. Yönergeden takip ederek bir üst seviye askerleri üretmek için gereken şartları oluşturacak ve asker yapacaksın. Bu şekilde gittiğinde örneğin daha 40-50 nüfusun varken 20-30 askerin olur. Sonra etrafındaki herkese saldırmaya başlayacaksın. Zaten oyundaki koruma mantığı nedeniyle etrafındaki kişiler en fazla 100 nüfuslu olacaktır. 100 nüfuslu çoğu kişinin (Cermen değilse ve aynı taktiği yapmıyorsa) neredeyse hiç askeri olmaz. Hele hele Romalı ise kesin yoktur yada 3-5 askeri ancak vardır. 50 nüfusla 100 nüfuslu kişilere bile saldırabilirsin. Sürekli yağma yaparak neredeyse kendi hammadde kaynaklarına hiç ihtiyacının kalmadığını göreceksin.
3-) Galyalı isen yine romalıdaki gibi kendine barışçıl yöntemler izlemen senin için daha iyi olur. Galyalı olduğun için zaten sana saldıranlar 2 defa düşünecektir. Tuzakların belli bir koruma sağlar. Ayrıca tuzaklarını kullanarak etrafındaki güçlü kişilerle de dost olabilirsin.
Bana göre böyle taktikler izlemelisin. Yani kısacası Irkını seçerken dikkat etmeli ve taktiğini belirlemelisin.
Düzenleme: Ayrıca cermen olduğun zaman 10 birim kare sağında, solunda, önünde, arkanda, hiç bir Romalının 200 nüfusu geçmesine musade etmeyeceksin. Ya da dost olacaksın. :) Çünkü büyüdüğü zaman az bir askerle seni duman eder.
Sevencloves
07-03-2007, 17:19
açıklamalarınız için teşekkürler ama maalesef ne 10 birimde 15 birimde bile su anda 100 nufusu geçen yok hatta 20 birimde..çünkü adamları sömüre sömüre oyunu bıraktılar :(
Sevencloves
04-05-2008, 03:52
Ah be halilim reizl etmişsin bizi zamanında be..! hehehheheh Bana sormadın gitmiş foruma yazmışsın bir sene geçmiş bende yeni görüyorum..! :)
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.