PDA

Tüm Versiyonu Göster : O beni anlamadı....

Tiriniti
08-08-2008, 15:10
Küçüktüm,
Babamın bizi neden bırakıp gittiğini anlamayacak kadar… Annemin nelerle mücadele ettiğini,, bizleri büyütmek için neler yaşadığını, içinde kopan fırtınalarını görmeyecek kadar… Ekmek kavgasının ne kadar zor olduğunu, insanların ne kadar acımasız olduğunu bilmeyecek kadar…

Büyüdüm,
Babamın neden gittiğini anlıyorum artık, ona kızamıyorumm…
Annemin eşi olmayan bir kadın olduğunu ve bendeki değerini görebiliyorum…İnsanların acımasızlıklarını bir çok şekilde yaşayarak öğrendim. Acılar beni zamanından önce olgunlaştırdı…

Herkesi her şeyi anlayabiliyorum artık. Kızmıyorum kimselere… Herkesin bir açıklaması var, herkesin kabul ettiği gerçekler ve doğrular… Bunları anlamak benim gençliğimi aldı elimden… O kadar çabuk büyüdüm ki yaşımdan iki kat büyük düşünebiliyorum artık.

Ben hayatı anlıyorum, anlamasına da o beni bir türlü anlamıyor…

Annem, güzeller güzeli, benim vefakar annem, ne kadar özlüyorum seni bir bilsen…Kime kızmalıyım, kime sitem etmeliyim bilmiyorum ki… Senin boşluğuna daha alışamadan şimdi babamın peşinde zalim felek… Hiç acımadı bana, bakmadı göz yaşlarıma, yaşadıklarıma… Kaderimiz karşısında yapılacak ne var ki. Yazılı olanı yaşıyoruz işte… Aşk meşk konularına hiç girmiyorum, onların bıraktığı izler bambaşka…

Diyorum ya…
Ben hayatı anladım anlamasına da o beni hiç anlamadı…

tiriniti...

Kamikaze
08-08-2008, 15:15
Tamamını okumadan niye yorum yapıyorsunuz anlayamıyorum doğrusu... :mad:
EDİT: Silinmiş...

Her zamanki gibi muhteşem bir yazı daha... Forumumuzu böylesine güzel yazılarla süslediğin için kendi adıma teşekkür ederim Tiriniti Abla... :)

Gloin
08-08-2008, 15:16
Eline sağlık Tiriniti,sözcükleri hatasız yayıyorsun yazına...

Diyorum ya…
Ben hayatı anladım anlamasına da o beni hiç anlamadı…

kosovalı1993
08-08-2008, 15:16
Etkilendim:(
Cidden yüreğim ne zamandır bir yazı için böylesine ezilip büzülmemişti..
Teşekkürler abla..

Oguzmoli
08-08-2008, 15:17
Çok güzel bir yazı, teşekkürler.

Eline sağlık.

telteper
08-08-2008, 15:18
apla senin yazdıkların karşısında eziliyorum bi de ben yazayım diyorum ama olmuyor vakit yok:(

__ErSiN__
08-08-2008, 15:21
Eline yüreğine sağlık...

Tiriniti
08-08-2008, 15:36
Bunları yaşayan kişi ben değilim, daha öncede söylemiştim aslında benim annem ve babam hayattalar, çok şükür sağlıkları da yerinde... Bir arkadaşımın hayatından bir kesit sadece... Epeydir görmedim onu ve aklıma geldi, acaba babasına birşey mi oldu diye meraklandım .. Sonra bunları yazarken buldum kendimi...

YorUMlarınız için hepinize teşekkür ederim.....

..::|nrylmz|::..
08-08-2008, 15:49
Çok güzel bir yazı daha.Teşekkürler Tiriniti.

beres
08-08-2008, 17:02
yaşama tutunmanın bedeli çok ağırdır kimi zaman. sevdiklerimizden ayrı kalmanın ezikliği, yılgınlığı, kızgınlığı... adı her neyse. bu ayrılığın yaşattığı olumsuzluklara, gidenin ardında bıraktığı kırgınlıklar ve beklentiler eklenir. acı ve yoksunluk olgunlaştırır zamansız. bakışlarımıza ve göz altımızda bulunan küçük çizgilere kazınmıştır yıllarca süren acılarımız. acılara direnme gücümüze, davranışlarımıza yansıyan özene ve birçok olumsuzluğu soğukkanlılıkla karşılama yeteneğimize olgunluk deriz. kör olası olgunluğun bedelinin ağırlığı altında eziliriz. bilmeyenin anlaması zordur, ne güzel yazmışsın derler acıyla yoğrulmuş duygu yüklü sözcüklere. edebi olarak güzeldir kesinlikle ve beğenilmesi çok anlamlıdır. güzel yazılmış yazının içeriğinde vurgulanan acıyı, yoksunluğu ve umutsuz bekleyişi duyumsayan birinin tepkisi çok farklıdır ve içinde fırtınalar kopar, ne diyeceğini bilmez.

sevgili tiriniti, her şeyin gönlünce olmasını diliyorum, sevgiyle kal.

mustafa29
08-08-2008, 21:10
ne olur benide al yanına baba
gitme çok uzaklara dayanamam ben sana
razıyım bir dilim ekmeğe bir yudum su içmeye
kahrolurum geceleri dokunmayıca dudakların bu cana

yüreğine sağlık diyorum ama ne kadar güzel olduğunu 29 harfe sığdıramıyorum