PDA

Tüm Versiyonu Göster : Eğitim sart

JeSuS
06-08-2008, 21:09
Edirne'de Yıldırım Yeni İmaret ve Gazimihal mahallelerinde hayalet gördüklerini iddia eden vatandaşlar bunun için mevlit okuttu.
Mahalle sakinleri son günlerde gördükleri hayalet yüzünden korku dolu geceler yaşadıklarını belirterek, aralarında para topladıkları paralarla mevlit okutmaya karar verdi. Mevlidi okuması için üç hocayı mahalleye davet eden vatandaşlar 4 kazan dolusu pilav, limonata, ayran ve helva dağıttı. Çoğunluğu roman vatandaşların oluşturduğu mahallede özellikle geceleri dolaşan insan silüeti bölge sakinlerini korkutuyor.

fahri_baba
06-08-2008, 21:10
Bundan sonra hayalet olayları artar.
Sürekli mevlüt olsunda halkın karnı doysun diye.

korkuncwampi
06-08-2008, 21:10
bunun eğitimle ne alakası var
bence başlık konuyu özetlemiyor

JeSuS
06-08-2008, 21:11
Bundan sonra hayalet olayları artar.
Sürekli mevlüt olsunda halkın karnı doysun diye.

Çok güzel bir yorum kardeşim teşekkür ederim

JeSuS
06-08-2008, 21:13

cok güzel özetliyor kardeşim artık hurafeleri bırakıp bilime ihsana yönelelim

Kitxi
06-08-2008, 21:14
Eğitim le ne alakası var?

Profösör rüyasında,neyse yaa.

JeSuS
06-08-2008, 21:21

kardeş şurayı oku istersen (http://forum.travian.com.tr/showthread.php?t=48559)

PİNCIR38
06-08-2008, 21:29
Egitimle ne alakası var bunun???????? İnsanların dini duygularını bu kadar hor görmeyin. Elin gavuru klisede evlenir moda olur bizimkiler camide nikah yapar geri kafalı olur. Kötü mü olmuş ayrıca milletin karnı doymuş. Kimsede dini kulalnarak para da kazanmamış.

Mozilla
06-08-2008, 21:31
Mevlüt yapılması güzel birşey,ama sebebi hiç hoş değil:)...

Zaten müslümanlığa inanan bunlara inanmaz.Bizim ölü insanların ruhlarını görebileceğimiz hakkında bir bilgi verilmemiş.

JeSuS
06-08-2008, 21:33
Egitimle ne alakası var bunun???????? İnsanların dini duygularını bu kadar hor görmeyin. Elin gavuru klisede evlenir moda olur bizimkiler camide nikah yapar geri kafalı olur. Asıl egitim sana şart. Kötü mü olmuş ayrıca milletin karnı doymuş. Kimsede dini kulalnarak para da kazanmamış.

Alışmışız herşeyi Allahtan beklemeye değil mi bir kaç kişinin uydurduğu birşeye bütün mahalle inanıyorsa eğitim şart kardeşim o mevlit evlenmek için veya birisinin hayrı için okunmamış hayaletler bastı diye okunmuş ormanları yakarız yağmur yağsın diye sonra dua ya cıkarız işte önce tevekkülü yapalım ki gerisi Allahtan gelir zaten ayrıca üslubunu düzeltmeni tavsiye ederim olayı kişiselleştirmeden yorumunu yapabilirsin

PİNCIR38
06-08-2008, 21:39
Uslubta sorun oldugunu sanmıyorum birilerini suclarsan onlarda sana cevap verir. Haklı oldugun yerde var tabikide hayalet bastı diye mevlüt okutmak saçma. Ama bunu egitimle bagdaştırmanı anlamıyorum. Üniversite bitirmiş yada üniversiteye giden kızları gördünmü tv de içlerine cin kaçmış diye hoca ya gidiyorlar. Onlara ne diyeceksin? Demekki genelimizde dini bilgilerde yanlış inanış yada halk dilindeki gibi hurafelere inanış var.

JeSuS
06-08-2008, 21:43
Uslubta sorun oldugunu sanmıyorum birilerini suclarsan onlarda sana cevap verir. Haklı oldugun yerde var tabikide hayalet bastı diye mevlüt okutmak saçma. Ama bunu egitimle bagdaştırmanı anlamıyorum. Üniversite bitirmiş yada üniversiteye giden kızları gördünmü tv de içlerine cin kaçmış diye hoca ya gidiyorlar. Onlara ne diyeceksin? Demekki genelimizde dini bilgilerde yanlış inanış yada halk dilindeki gibi hurafelere inanış var.

bunu tasvip etmek mi gerekiyor peki amac karınlarının doymasıysa yine mevlut okutabilirler ama gidip hayaletler bastı diye okuturlarsa mevlidi ben bunun karşısında okuyan insan bunların doğru olmadığının farkına varır zaten o üniversitedeki kızların üç harflileri çağırma olayı zaten artık yemek yemek gibi bişey olmuş her yurtta yapılıyor bunlar biz de universitede okurken kız arkadaşlarımız cok bahsederdi ama hiç birisini tasvip etmiyorum belli ki bir kaç kişinin halkı galeyana getirmesinden başka birşey değil

PİNCIR38
06-08-2008, 21:49
Tasvip etmiyorum tabikide. Zaten yazdıkların dogru ama ben egitimle bunun halledilecegine inanmıyorum. Egitim şart ama bizler hurafelere inanan bir milletiz. Üniversitedeki kızlar derken ben başka bir olayı kasttetmiştim :) Hani hocaya gidiyorlarya hocada senin içinde cin var diyor üflüyor felan :)

JeSuS
06-08-2008, 21:54
Tasvip etmiyorum tabikide. Zaten yazdıkların dogru ama ben egitimle bunun halledilecegine inanmıyorum. Egitim şart ama bizler hurafelere inanan bir milletiz. Üniversitedeki kızlar derken ben başka bir olayı kasttetmiştim :) Hani hocaya gidiyorlarya hocada senin içinde cin var diyor üflüyor felan :)

doğru diyorsun aslında hurafelere cok inanıyoruz:Dne yapayım en azından başlık ilgi cekici olunca bu hurafelere inanan bikaç kişi belki bişeyler öğrenir yorumlardan diye düşündüm ama coğu kişininde başlığı görünce makara kukara bişey zannedip konuyu girdiğini tahmin ediyorum hatta cem yılmazın esprisleri sananlar dahi olmuştur kanımca:Dneyse boşverelim en iyisi eğitim şart tan kastım biraz pozitif bilimlere yönelseler kitap okusalar dicem ama milletimizin cebinde kitap alacak parası bile yok:(

PİNCIR38
06-08-2008, 21:59
Uslup için kusura bakma ilk mesajda sinirlendim sonra kendime geldim. İyi akşamlar güzel ve seviyeli bir tartışmaydı.

JeSuS
06-08-2008, 22:04
Uslup için kusura bakma ilk mesajda sinirlendim sonra kendime geldim. İyi akşamlar güzel ve seviyeli bir tartışmaydı.

teşekkür ederim sonucta aynı kapıya vardık nacizane yorumlarınız için teşekkürler