Tüm Versiyonu Göster : Minik bir eleştiri...
Tiriniti
04-08-2008, 13:23
Kimin neyi, ne kadar hak ettiğini kimse bilemez. Kimse karşısındaki kişiyi yargılayamaz, yargılamamalı… Karşımızdakinin neler yaşadığını bilemeyeceğimize göre bu yapılan yargısız infaz olmaz mı?
Aslında önemli olan insanların bizleri nasıl gördüğü değil, bizim kendimizi nasıl gördüğümüzdür. Kendimizi nerelerde ve ne sıfatta gördüğümüz…
Bir şeyleri yapmış olmak için yapmanın nasıl bir yararı olur insana.. Yani ben burada yazar sıfatı yakıştırılmış olduğum için mi yazıyorum bunları, yada moderatörlerden puan alabilmenin peşindemiyim… Açıkcası bunların hiç biri beni ilgilendirmiyor.
Bir çok arkadaşım gibi bana bu sıfat verilmeden öncede yazıyordum. Yazar olmak için yazmadım bazıları gibi. Yada bazıları gibi “Sen yazarlığı hak etmiyorsun” sözlerine kulak asmadım… Benim neyi hak ettiğimi yalnızca ben bilirim çünkü… Bu sözleri söyleyenleri de kınıyorum açıkcası..
"Yazarlık, buraya eklediğimiz yazılarla olmaz!", diye cevap vermek istiyorum bunu söyleyenlere…
darkavalon
04-08-2008, 13:31
Bu eleştiriyi ne amaçla yaptığınızı bildiğim için gayet iyi anlıyorum:)
Yazarlığı sadece bir ünvan olarak görenlere tokat bir metin.Teşekkürler tiriniti(neden teşekkür ettiğimi siz biliyorsunuzdur:) )
ugurdemir62
04-08-2008, 13:32
Tiriniti ben senin yazdıklarını seve seve okuyorum ve çook beğeniyorum boşver çatlak sesleri sen yazmaya devam et...
mustafa29
04-08-2008, 21:00
bende yeni yazmaya başladım ama benimkisi başka karşılıksız bir aşkın içind ede olsa onun başkasını sevdiğini duymak kahrediyor insanı ben onu o kadar sevdim ki anlatamam ama işte 3 5 satıra yazıyorum yazar olmak bence de şiir yazmakla olmaz en güzel yazılar aşk acısı çeken yazar çünkü aşkj insanı olgunlaştırır zaman armut u olgunlaştırır
arasıra takılırım buralara, nedendir bilmem tiriniti'nin yazıları bana çok içten gelir. bu yazıyı okuyunca kim kırıcı ve aşağılayıcı eleştiri yaptı diye düşündüm. aslında kim olduğu önemli değil, neden bu tür eleştiri yapılır onu düşündüm. birini eleştirirken çeşitli çıkış noktaları vardır. ayrıca çeşitli amaçları olabilir eleştirinin. amaç yapıcı ise ve çıkış noktası sorgulayıcı, yönlendirici veya haklı ise eleştiri çok yararlıdır. duruma göre "sen burayı haketmiyorsun" eleştirisi bile haklı ve yapıcı olabilir. ama eğer haklı değil ve yapıcı olmaktan uzaksa bunun adı çekememezlik ve çamur atma olur.
burada kimseyi tanımadığım ve işin aslını bilmediğim için fazla yazamıyorum. bu yazıyı yazma nedenim tiriniti'nin bu tür yıpratıcı eleştirileri haketmediği düşüncesi taşımamdır.
sevgili tiriniti, adımı ilk duyuyorsun eminim, bunun önemi yok, kısa sürede birçok yazını okudum. hepsini okuyamadım; buraya çok fazla zaman ayırma olanağım yok. bundan sonra yazacaklarını okumaya çalışacağım. neden dersen; çok içten yazıyorsun ve üretkensin, yazdıklarını okuduğumda okumaktan öte yaşıyorum. ben senin yazarlığı fazlasıyla hakettiğini düşünüyorum. içinden geldiği gibi yaz, emin ol, yazdıklarını duyarak ve yaşayarak okuyanlar var.
sevgiyle kal.
Tiriniti
05-08-2008, 13:31
Koskoca forumdan 4 kişinin eleştirime cevap vermiş olması, hiç yorum almamaktan iyidir sanırım.... Bu 4 kişiye de duyarlı davrandıkları için, ayrıca teşekkür ediyorum...
Bu arada benim bu yazıyı yazma amacım, böyle bir eleştiri aldığım için değil, böyle eleştirilerde bulunup karşımızdakileri üzmemek adınaydı.... Tekrarlamak istiyorum, kimin ne hak ettiğine bizler karar veremeyiz...
Lütfen kırıcı olmayalım, yapıcı olalım...
Bilmezsin nedir halim
Konuşup durursun zalim
Ben dünyamdan geçmişim
Kalmadı hiç artık mecalim...
Yalnızca bu konu için söylemiyorum,
Kimin neyi, ne kadar hak ettiğini kimse bilemez. Kimse karşısındaki kişiyi yargılayamaz, yargılamamalı… Karşımızdakinin neler yaşadığını bilemeyeceğimize göre bu yapılan yargısız infaz olmaz mı?
Buna hayatın her dalında dikkat edilmeli bence...
telteper
06-08-2008, 17:59
biraz haddimi aşıcağım ama forumda öyle yazarlar katipler var ki...:rolleyes:
Tirinitinin nerdeyse her gün açtığı şiirleri metinleri görünce diyorum ki tiriniti yazarsa ortalıkta yazar oldum diye dolaşanlar ne eğer onlar yazarsa tiriniti ne
bence sen yazarlıktan daha fazlasını hak ediyorsun eğer sadece ünvan olarak bakılıyorsa;)
Tiriniti
07-08-2008, 11:17
Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için.. Şımartacaksınız beni :)
telteper
07-08-2008, 11:19
bu forumda şımarmaya layık ender kişilerden birisin;)
sen şımarmıyacaksın da ben mi şımarıcağım:)
Tiriniti
07-08-2008, 11:24
:) :)
Böyle güzel izlenimler bırakmış olduğumu görmek bana ayrı bir haz veriyor...
Tekrar teşekkürler.........
aslına bakarsanız burdaki yazarların ne iş yaptığını tam bilmiyorum
araştırma ihtiyacıda hissetmedim. eğer gerçek hayyattaki yazarlıkla bir ilişkisi varsa bu forumdaki bütün yazarlara ve katiplere işin başında olmalarından dolayı başarılar dilerim.
eleştiriye gelince
eleştiri mutlaka olmalıdır. hem eleştirmeliyiz hem eleştirilmeliyiz. bir insan ancak böyle pişer.
konuyla çok lakasız olduysada özür dilerim...
mustafa29
07-08-2008, 11:32
eleştiri yaparkende eksik yönlerini düzelsinler taşlamasınlar sen yazar mısın falan diye burda çok sayıda yazar rütbesinde arkadaşlar var ama tiriniti kadar işini seven ve emek harcayan pek az kişi var
kosovalı1993
11-08-2008, 23:36
Ahh ahh..:rolleyes:
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.