PDA

Tüm Versiyonu Göster : Coca-Cola'dan açıklama!

arentu
31-07-2008, 14:17
İşte benim msnime gelen bir mesaj:

Bugünlerde Coca-Cola firmamız hakkında yalan yanlış haberler halk arasında yaygınlaşmaktadır.Bu yaygaralar Coca-Cola yazısını ters çevrince Tanrı yok peygamber yok anlamına geliyormuş...Bunlada kalmıyorlar hatta kola ağacı varmış bu ağacı fareler çok severmiş bizde bu ağaçları kesip kola üretirmişiz.Olucak işmi kola ağacı varmıdır hiç düşünmüşlermi.Coca-Cola ne fareden oluşur nede fare zehirinden.Bu tür yaygaraların gerçeklik payı yoktur.Coca-Cola Türkiye firması olarak halkımızı yada bu haberleri yapanlara bir son vermesini diliyoruz.Bu mesajı herkeze yaymanızı dileriz.

Coca-Cola/Türkiye

DeeJaY_KaaN
31-07-2008, 14:23
Nedense Önemli açıklamayı Senin Msn Adresine Yollamıslar:)

Şeboist_genc
31-07-2008, 14:24
Nedense Önemli açıklamayı Senin Msn Adresine Yollamıslar:)

+1:D:D:D...................

serious
31-07-2008, 14:24
kola ağacımı? böyle birşey olması mümkün değil zaten

arentu
31-07-2008, 14:25
Hayır bu herkeze gelir ama banada daha yeni geldi yakında sizede gelir merak etme

mavisimtrak
31-07-2008, 14:25
coca colanın tersi arapçada la muhammet la mekke demek arapçada da la yok demek coca cola yerine cola turka alınır bizim evde

mali_pasam
31-07-2008, 14:26
inandın mı bu mesaja...

xXtrAvİaNxX
31-07-2008, 14:27
Sitesinden bir çaıklama varmı Resmi bir açıklama

arentu
31-07-2008, 14:29
Sitesinden bir çaıklama varmı Resmi bir açıklama
Hayır bunu msn yoluyla aktarmışlar size özetini sundum sadece ama sitesinde var mı bilemem...

göktürklü
31-07-2008, 14:30
inanma bunlara

mi-
31-07-2008, 14:33
Siz için kolanızı..Serin serin.. :D Brrrrrrrrrrrr..

:D

guitarist_q
31-07-2008, 14:34
coca cola ya kim nederse desin ben yinede içiyorum kardeşim...yok fare kılı tüyü yok peygamber yazısı yok ağaçmış yok kokainmiş yok da yok...ben uzun zamandır coca cola içiyorum daha bi zararını göremedim...ama illa bişey inanmak istiyorsanız coca cola yı gelişim acısından ve içinde bulunan asit yüzünden doktorlar tavsiye etmiyor..;)

Merciless
31-07-2008, 14:35
Çıkan bazı suçlamalar gerçekten çok saçma

_NO_
31-07-2008, 14:35
Şu an buz gibi zero içiyorum.

serious
31-07-2008, 14:36
Yerli Malı Yurdum Malı Herkes Onu Kullanmalı

arentu
31-07-2008, 14:41
Şu an buz gibi zero içiyorum.
Bende az önce zero içtim manyak bişi yaa şekersiz süper:D

DePReSiF
31-07-2008, 14:43
Yerli Malı Yurdum Malı Herkes Onu Kullanmalı

O yerli malınn tadının farkında mısın?

İçemedim...

Asılsız suçlamalar yapılıyor, yok "Le Mekke, La Muhammed" yok fare zehri, yok ağaç...

İnanmayın böyle şeylere.Asılsız haber hepsi.Coca-Cola'yı zedelemek isteyen insanların uydurmaları.

göktürklü
31-07-2008, 14:45
ama le muhammed lle mekke doğrudur ben arabca biliyorum arapca bilen anlar arapca bilmeyenler anlayamaz çünkü arapcada sağdan yazım başlar

Merciless
31-07-2008, 14:46
Coca Cola'nın tadını diğer kolalar veremiyor..

mi-
31-07-2008, 14:47
canımı istedi gidip aldım 2 lt. :D Brrrrrrrr .. :D

Ben Pepsi bile olsa içmem ..İlla Coca Coca ..:)

DePReSiF
31-07-2008, 14:47
ama le muhammed lle mekke doğrudur ben arabca biliyorum arapca bilen anlar arapca bilmeyenler anlayamaz çünkü arapcada sağdan yazım başlar

Eziştirip büzüştürürseniz, Travian'da da "Allah hepinizin belasını versin!" i bulabilirsiniz belki.

Şekil değiştirerek...

Subjektif
31-07-2008, 14:48

evet kuranda sağdan okunur .

guitarist_q
31-07-2008, 14:50
Bu kadar cahil olmayın arkadaşlar yok ters cevirecen de yok yapacan da yok edecen de sonra o yazı yı cıkartacan..öle bişey olabilirmi ya onu diyen insanlar coca cola içiyor..

göktürklü
31-07-2008, 14:51
sadece kuranda değil normal arabcada öledir ayrıca ozimoho eziştirip büzüştürülmüş bişey değildir bu hat sanatıyla yazılmış bunu tasaryan öyle tasarlamışki israillidir. tasarlayan çünki aynı kökenden gelirler dikkatinizi çekiyomu bilmem ibranicdeki harflerle arabcadaki harfler birbirine benzer ya

DePReSiF
31-07-2008, 14:52
Ya yapmayın işte...

Ben de biliyorum Arapça.Okuyabiliyorum.

Yani saçmalıktan ötürü gitmez bu iddalar.

-CoNsuRaL-
31-07-2008, 14:56
O zaman böyle bahaneler uyduracaksanız kola içmeyin kardeşim!Zorla içtiren mi var.Ben içmiyorum mesela.Mis gibi.Oh. :D

AzuLa
31-07-2008, 14:57
Burada yazılanlar'ın bir kısmı elbette doğrudur,cola'nın üretildiği bir bitki vardır.Ancak ve ancak fareymiş,tanrı yokmuş bunlar yalandır.
Doğru olmasına rağmen bu açıklama gerçek değildir çünkü coca-cola'da çalışan ve açıklama yapan bir kişi herkes' yerine herkez yazacak kadar dikkatsiz/dil bilgisiz değildir :)

göktürklü
31-07-2008, 14:57
bu iddialar doğrudur ibraniceyle arabca aynı kökenlidir ve bunun ismini şeklini ayarlayanlar israilli bir tasarımcıdır peki ozimoho bana cevap ver pepsi veya kola turka veya herhangi bi marka ni,ye değişik şekillerde değilde düz yazılıyor bunu düşün bi tek koka kola süslemiş yazısını cevap ver bana

-CoNsuRaL-
31-07-2008, 14:59
Burada yazılanlar'ın bir kısmı elbette doğrudur,cola'nın üretildiği bir bitki vardır.Ancak ve ancak fareymiş,tanrı yokmuş bunlar yalandır.
DOğru olmasıan rağmen bu açıklama gerçe kdeğildir çünkü coca-cola'da çalışan ve açıklama yapan bir kişi herkes' yerine herkez yazaca kadar dikkatsiz/dil bilgisiz değildir :)

Katılıyorum.Resmi bir açıklamada 'iş mi' birleşik veya 'Olucak' yazılmaz sanırsam.

dogabeey
31-07-2008, 14:59
Bununla ilgili bir konu vardı. Coca-cola'nın yazısını ters çevirmişler, ozimoho arkadaşımızın dediği gibi eziştirip büzüştümüşler...Coca-cola yazısıyla hiçbir ilgisi yok:mad: Gerçi bizim milletimiz her şeye balıklama atlamayı çok severler. Bunu ilk çıkartan insanlar -kusura bakmayın ama- insanların dinî duygularını kendi çıkarları için kullanmaktadır ve kanımca bundan daha iğrenç birşey olamaz! Saygılarımla...

guitarist_q
31-07-2008, 15:00
bu iddialar doğrudur ibraniceyle arabca aynı kökenlidir ve bunun ismini şeklini ayarlayanlar israilli bir tasarımcıdır peki ozimoho bana cevap ver pepsi veya kola turka veya herhangi bi marka ni,ye değişik şekillerde değilde düz yazılıyor bunu düşün bi tek koka kola süslemiş yazısını cevap ver bana

koka kola degil arkadaşım coca cola..ayrıca sen coca cola içme carpılırsın walahi baksana o yazı varmış töbe töbe.....

_NO_
canımı istedi gidip aldım 2 lt. :D Brrrrrrrr .. :D

Ben Pepsi bile olsa içmem ..İlla Coca Coca ..:)

Benim için farketmez:rolleyes:Cola olsun yeter.

DePReSiF

Ya ne fark olacak?Allah aşkına, ha adını yamuk yazmış, ha düz yazmış.İçmeyin o zaman kardeşim.Saçmalıktan öteye gitmeyecek bu tartışma.

Uzandıkça uzanıyor, anlatamıyorum derdimi.Öyle bir şeyin olmasına olanak yok.En azından onlar bir marka ki Müslümanlar da sık sık o markayı tüketiyor.Satışlarının düşme ihtimali olabileceğini düşünseler, o logoyu zaten değiştirirlerdi.

Sadece firmayı karalamak isteyenlerin uydurması bunlar...

DeathLess
31-07-2008, 15:02
Bizim bahçede kola ağacı var.
Kola ağacı büyüdükçe kutu kola'da premix kolaya kadar her ebatta ürün veriyor.
Her ay minimum 50 litre mahsül alıyoruz.