Tüm Versiyonu Göster : Söyleyemediklerimi Sen Anla
İnandığım her şey adına yasak sorular sordum kendime Bütün denklemlerin bir bilinmeyeni ben oldum Sevgiyi sordum Neden bu kadar yalnızlık, sen söyle Beş duyumu yitirdim kaç zaman Anlayan yoktu Yutkundum arsenik tadında Kaçıyorum bu dünyadan Nedenini hiç sorma Bakışlarım benim değil artık Sesim değişti Bu kez başka gittim Bu kez başka gittim kendimden Söylemeseler bilmeyecektim Ağlayınca uzun ağlarım kimseler olmaz Susmanın konuşmaktan zor olduğu anlardır bu Anlar mısın Yaşam ne tuhaf bilmecedir Sen anlıyorsun, biliyorsun Her şeyi biliyorsun Anlayamayan bendim Yaşamın bir düş penceresi olmadığını Çiçekleri severken dalları kırmak olmaz sanırdım Aşkı kendi rengiyle taşıyıp, içimi sancılar bastığında Avuçlarımda kederi eritip yürürüm sandım Kimselerin bilmediği yerlere Bütün tanımları değiştirip Öylesine hesapsız, hiç beklenmedik sevgiler yaşarım sanırdım Gözümün önünde vurdular beni Birden bire bensiz kaldım Durduk yerde ellerim üşüdü Oysa bedenimde cehennem benzeri ateşler vardı Sana her şeyi anlatmadım Şimdi hangi aynaya baksam kimliksizim ben Nerede o yüzümdeki çocuk Nerede o kendini bilmez çocuk
Kahraman TAZEOGLU*
Sevemedi İstanbul İkimizi
seninle hiç istanbulda olamadık
göremedi istanbul ikimizi
ne emirgânda bir semaver tüketebildik
ne aşîyanda hüzün
bir tepeden seyretmek için bu güzelim kenti
ne çamlıca kısmet oldu ne piyer loti
hiç bir vapur taşımadı bizi marmarada
bir güvertede seni
liseli aşıklar gibi dakikalarca öpemedim
ellerini avuçlarımda tutup ta içimi dökemedim
şöyle bir elimi atıp ta omzuna
kolun belimde
yürüyemedim seninle beyoğlunda
bir sinema ya da tiyatro koltuğunda
parmak uçlarıma değmedi dudakların
pasajda arjantinleri çekip
nevizadede bir iki tek atamadık
doyulmaz uykulara bir türlü yatamadık
duyamadı istanbul sesimizi
sahaflarda yorulup ta kitaplara bakmaktan
çınaraltında mola veremedik
karışıp çılgın kalabalığına kapalı çarşının
tadına varamadık bir öğlen rakısının
ya da sultanahmette bir müzeyi. gezip
dostlara uğrayamadık
gülhaneden uzanıp sarayburnuna
intiharı düşünemedik enine boyuna
ne lâleliden geçebildik sevgilim
ne kendimizden
bir çalgılı kumkapı meyhanesinde
ağlayamadım doyasıya sımsıcak göğsünde
eski istanbulda gezdiremedim seni
yemişte, asmaaltında
ne kaldırımlarımı gördün ne çayhanelerimi
ne çocukluğumu bildin ne gençliğimi
saramadı istanbul hiç bizi
çılgınlar gibi dolanamadık otobüslerle
trenlere binemedik
bırak bütününü bu koca kentin
sadece bir tek semtin
içinde bile olamadık
istanbul hiç doymadı bize bir tanem
biz de ona doyamadık
Vedat Didari
discordia85
26-02-2007, 17:48
yağdı yağmur
çaktı şimşek
sende mi şair oldun
be e........k
CryinGame : 10 gün forumdan uzaklaştırma cezası aldınız. Tekrarında tamamen uzaklaştırılırsınız.
şiirden edebiyattan anlamıyorsak,
çıkıntı olmayalım değilmi????
argo kelimeler kullanmak hoş değil..
kullanacak kelime bulamayanlar argo konuşur.
zalimyar
26-02-2007, 18:08
HOŞÇAKAL...............
Solgun AY Işığında Kaldırımlarında Şehveti Taşıyan Şehir...
HOŞÇAKAL...............
Karanlık Ve Uzak Gecelerde Soğuğun Öfkesini Soluyan İvriz.
HOŞÇAKAL...............
Tamamlayıp Kendisini Akmaya Çalışan Damlam...
Bilki Sen Kurumadan Ben Kurumam.....
Hoşçakal;Yanındayken Hasretini Duyduğum
Hoşçakal;Gözyaşlarında Kaybolduğum
Hoşçakal;Rüyalarına Dalıpta Uyuduğum
Hoşçakal;Soğuk Gecelerde Camlarda ki Buğum
Hoşçakal;Ayrılığı İçine Sindiremeyen Yüreğim
Sevda Dalgınlığım,Kalbimin Sahibi ve Herşeyim.....
HOŞÇAKAL.....Hoşçakal.....HOŞÇAKAL.....
KENDİSİNE KENDİMİ VERDİĞİM.......................................... ..................
ZALİMYAR
discordia85
26-02-2007, 18:10
şiirden edebiyattan anlamıyorsak,
çıkıntı olmayalım değilmi????
argo kelimeler kullanmak hoş değil..
kullanacak kelime bulamayanlar argo konuşur.
argo kelime kullanmadım sansürledim dikkatini çekerim :)
muck
zalimyar
26-02-2007, 18:15
argo kelime kullanmasan sansürlemene gerek kalmazdı...konunun baslıgına uyup şiir yazacaksan yaz yok dıyorsan hadı biz gez gel bi bak ben nerdeyım.
discordia85
26-02-2007, 18:17
:) olsun bende şiir yazdım anlayana o da :)
Discordia85...! Kimse senden bir yorum yapmanı beklemiyor, dikkat çekmenin farklı yolu da saygısızlık etmek mi? Hepimiz bir emek harcıyoruz burada. Kimseye zorla okutmuyoruz paylaşımlarımızı.Hadi okudun,beğenmek zorunda değilsin ama dalga geçer bir uslup ile yorum yapma hakkına da sahip değilsin. Saygılı olmanı rica ediyorum.Tabi saygının ne demek olduğunu anlayacak yüreğe sahip isen.
discordia85
26-02-2007, 18:24
Discordia85...! Kimse senden bir yorum yapmanı beklemiyor, dikkat çekmenin farklı yolu da saygısızlık etmek mi? Hepimiz bir emek harcıyoruz burada. Kimseye zorla okutmuyoruz paylaşımlarımızı.Hadi okudun,beğenmek zorunda değilsin ama dalga geçer bir uslup ile yorum yapma hakkında na sahip değilsin. Saygılı olmanı rica ediyorum.Tabi saygının ne demek olduğunu anlayacak yüreğe sahip isen.
dikkat çekmek gibi bir niyetim yok sayın arkadaşım, kimsenin kişiseline hakaret etmeden istediğim üslupta yorum yapabilirim tabiki de bu sansürlü olan bölmüm kişiye değil şiirin nüktesinin çekirdeğidir. 'Tabi saygının ne demek olduğunu anlayacak yüreğe sahip isen' puff, böyle bir yüreğim evet :)
zalimyar
26-02-2007, 18:30
sen o çekirdeğide al yüreğinide al git.ayıp ya kimse sana buraya gel eleştiri yap demiyor..burda eleştiri değil şiir yazılıyor...şiir yamaıyorsan calıntı yap yapıstır ama kimseye ve kimsenin şiirine saygısızlık yapma...biz cekirdek isteseydik gidip kuruyemişçiden alırdık.
zalimyar
26-02-2007, 18:31
Sevda büyüsüyle bağladın beni
Düşümün gülüydün, arardım seni
Bulmak için yada sorardım seni
Sararım, saklarım bırakmam seni
Yıldız gibi düşen kar tanemsin sen
Gönlümde fışkıran kardelensin sen
Zemheri sonrası baharımsın sen
Unutma, unutmam bu mutluluğu
Yıllarca sürsün bu gönül hoşluğu
Doldurdun kalbimde olan boşluğu
sahipsiz...........
discordia85
26-02-2007, 18:37
[QUOTE=biz cekirdek isteseydik gidip kuruyemişçiden alırdık.[/QUOTE]
belli :) nasıl bir edebiyat sever olduğun
zalimyar
26-02-2007, 18:42
çok zeki oldugunu sanıyorsun demi...ben edebiyatı seviyorum demedim daha.ben sadece şiir yazmasını ve okumasını seviyorum...eger şiir yazmak veya okumak edebiyatçıların işiyse ben yazmayıda bırakırım okumayıda....ama senin hiçbir hallttan anlamadıgın yaptıgın eleştiriler eleştiri diye yazdıgın şiirden ve cümlelerden belli...seninle polemik yaratmak bile beni küçültüyor.eger sen bir insanın yazdıgı veya begenıpte buraya tasıdıgı şiire söze cekirdek benzetmesiyel aşağılama veya karalama yapıyorsan bu senın edebiyatçılık yönünü değilde cehaletini ortaya cıkarır...yazık ben travian formuna aklı başında insanlar takılır zannediyordum...gerçi senin gibi yeni gelip bir hızla kendini ortalıkta bulan insanlar kısa bir süre sonra yokolmaya mahkum oluyorlar....neyse senin kadar küçülmeme gerek yok....gidip oyuna takılıyım...edebiyatçılık yönüm belki savasta gelişir...:P
discordia85
26-02-2007, 18:47
çok zeki oldugunu sanıyorsun demi...ben edebiyatı seviyorum demedim daha.ben sadece şiir yazmasını ve okumasını seviyorum...eger şiir yazmak veya okumak edebiyatçıların işiyse ben yazmayıda bırakırım okumayıda....ama senin hiçbir hallttan anlamadıgın yaptıgın eleştiriler eleştiri diye yazdıgın şiirden ve cümlelerden belli...seninle polemik yaratmak bile beni küçültüyor.eger sen bir insanın yazdıgı veya begenıpte buraya tasıdıgı şiire söze cekirdek benzetmesiyel aşağılama veya karalama yapıyorsan bu senın edebiyatçılık yönünü değilde cehaletini ortaya cıkarır...yazık ben travian formuna aklı başında insanlar takılır zannediyordum...gerçi senin gibi yeni gelip bir hızla kendini ortalıkta bulan insanlar kısa bir süre sonra yokolmaya mahkum oluyorlar....neyse senin kadar küçülmeme gerek yok....gidip oyuna takılıyım...edebiyatçılık yönüm belki savasta gelişir...:P
wauwueue yazdıklarının miktarından ne kadar küçüldüğün belli oluyor zaten. Hey allam :)
wauwueue yazdıklarının miktarından ne kadar küçüldüğün belli oluyor zaten. Hey allam :)
arkadaşım.. sözüme arkadaşım diye başlıyorum dikkatine.. forumadaki yeni üyenlerin okuması gereken kurallar var.. biraz ararsan bulursun. mesaj sayını yükseltmek istemen tabiki de senin hakkın. ama bunun için kendine ve bizlere saygısızlık yapman hoş değil. evet kendinede saygısızlık yapıyorsun. forumun başka bölümleride var. takılırız hepimiz oraya.. gel sende orda hem mesaj sayın yükselsin, hemde yeni arkadaşlıklar kur. yeni bilgiler öğren, yeni yönlerini keşfet..bu forum hepimizin ve hepimiz istediğimizi yazmak özgürlüğüne sahibiz. ama kurallarıda var bu forumun. bunlarada uymak zorundayız. sadece yazılı kurallardan bahsetmiyorum. insani birlikteliklerin olduğu yerlerde yazılmamış olan kurallardan bahsediyorum. bu bölüm edebiyat bölümü, edebi yazılar için açılmış bir bölüm. kimse ne okumak nede bir şeyler yazmak zorunda değil. sana uymazsa yazmak zorunda değilsin arkadaşım.. insanların duygularıyla alay etmek yerine emeğe saygı gösterebilirsin en azından.
argo kelime kullanmadım sansürledim dikkatini çekerim :)
muck
üstüste mesaj yazmak istemezdim ama son anda farkettim.. benim yazıma verdiğin cevap için senden bir özür bekliyorum. özellikle MUCK kelimesi gerçekten büyük saygısızlık. sen kim olduğunu yada ne olduğunu bilmiyor olabilirsin. ama burada bulunan ben ve diğer iki arkadaşım biliyoruz. senden kullandığın laf ve şahsıma yaptığın saygısızlık için özür bekliyorum. beni küçük düşürmeye hakkın yok.
admin ve modlar, sizden rica etsem bu saygısızlığa bir çare bulurmusunuz? yada ben edebiyat bölümüne hiç girmemeyim bundan sonra en iyisi bu galiba..
discordia85
26-02-2007, 19:23
[QUOTE=SibeRyA;103017]üstüste mesaj yazmak istemezdim ama son anda farkettim.. benim yazıma verdiğin cevap için senden bir özür bekliyorum. özellikle MUCK kelimesi gerçekten büyük saygısızlık. sen kim olduğunu yada ne olduğunu bilmiyor olabilirsin. ama burada bulunan ben ve diğer iki arkadaşım biliyoruz. senden kullandığın laf ve şahsıma yaptığın saygısızlık için özür bekliyorum. beni küçük düşürmeye hakkın yok.
admin ve modlar, sizden rica etsem bu saygısızlığa bir çare bulurmusunuz? yada ben edebiyat bölümüne hiç girmemeyim bundan sonra en iyisi bu galiba..[/QUOTE
Eğer şahsına yaptığımı hakeret olarak görüyorsan buyur hukuka danışlaım arkadaşım..ÇOK CİDDİYİM BU KONUDA BAŞKA DA BİŞİ DEMİYORUM MUCK MUCK
zalimyar
27-02-2007, 03:53
Gece
ilk defa acı çekerek özlüyorum seni,
ve de gecelere öyle isyanım ki...
ne zaman gece olsa bir burukluk çöküyor içime
lanetler yağdırıyorum gecenin zehir zemberek karanlığına..
sonra susuyorum ve seni düşünüyorum.
aklıma önce o gülüşün düşüyor,
acı bir tebessüm beliriyor yüzümde
çok sürmüyor
gecenin katran karası karanlığı bozuyor.
seni kaybettiğim geceyi hatırlıyorum,
kahroluyorum.
oysa ne hayallerimiz vardı hatırlasana....
bir anlık öfke bir anlık sinir ve gecenin ürpertici karanlığı..
bunlar hazırlamıştı ayrılığımızı.
isyanım da azalıyor lanetlerim de,
çünkü sabahın ilk ışıkları vuruyor ağlayan gözlerime..
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.